Немски валентинки и други животинки - тема 61

• 16 632
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
И мен ме бройте,но кажете час,че да zнам как да планирам децата и мъжът. Мате,моля тел.ти на лични,че не помня къде иz темите го писа,а тогава не ми се става6е zа моят да го zапаметя  Rolling Eyes И как се каzва6е кафето или е само едно,помня само МÜнхенер Фрайхайт  Embarassed

# 136
  • в сърцето на един мъж...
Риенче, точно днес говорихме с Мата - към обяд, на хава, че да могат пушачите да кадят Laughing
П.С. Нямам търпение да се съберем
Четох днес, че баба Тина отвяла Бионсе и даже не й личало, че е пяла ударно Laughing Е, верно е велика Peace Много си ме кефи. И аз не бях чувала нищо ново от нея, ама и това дето е пускала до сега е върха  bouquet
Чико, тя днес предложи да сме на друго място в Швабинг, ще даде и линк към мястото. За който няма къде да остави децата като мен Embarassed

# 137
Хм, аз гледах Грамите, но по-скоро бих казала, че Тина и Бионсе се допълват - все пак пяха песен на Търнър, така че е нормално Б-то да издиша...Хареса ми обаче, че като никога бяха честни и дадоха награди на Amy Winehouse - мега грозна женка, обаче тоя глас направо ми обръща стомаха и на Justin Timberlake. Жестоки са, особено Ами-то!
ООООбаче, че The White Stripes, изпревариха U2 още ми е непонятно как стана Whistling. Изобщо в рок и алтернатив частите се поизложиха.

# 138
Изобщо в рок и алтернатив частите се поизложиха.
Недей, не сипвай повече сол в раната...

Не мисля, че Б-то издишаше. Просто заедно с Тина Търнър на сцената излизат 40 години музикална история - нормално е да се чувстваш като трътка в нейно присъствие. Б-то обаче се справи с финес и достойнство. А и с тия две гласища можеха да произведат електричество за залата.
Спомням си как преди пет-шест години Шер се опита да изпее с баба Тина същото парче и осра пейзажа от първата до последната нота.

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 01:35 от Mi6ka

# 139
добрутру, девици.
първо-за срещата. чико, на ти тел 30778310. днеска съм цел ден удома. кафето се намира на ъгъла на клопщокстрасе и барлахщрасе. явката е в петък, 15 число, от 14.00. за да  се разпознаем носете молим или запален брой на вестник работническо дело от 15.02.1972 в лявата ръка, или 2 кила шкембе-дамар в дясната. Mr. Green
всички желаещи са канени да присъстват, някъде някой беше питал за кого се отанся поканата. за всички желаещи е. ако Брат  Пит чете тук, също може да заповяда.

да ви споделя нещо. вчера ми се обади приятелка от бг, страхотен човек. загубила е онзи ден майка си, преди 40 дена баща си. няма и 40-тя. няма собствено семейство и деца, а много иска, но е дете на възрастни родители и ги гледаше до последно, та за личен живот много време нямаше.
преди 4 години почина сестра и от рак, беше омъжена тук. съпругът и след погребението отказа контакт с моята приятелка, отказа и да идва и да вижда детето-то тогава беше на 3.
вчера са и се обадили от югентамта, че бащата иска да даде детето за осиновяване. то в момента е на 7 и са я убеждавали, че по добре при чужди хора, щото инак адаптацията трудна. тя не разбира добре немски. на смъртното легло на сестра си и обеща да се грижи за малкия, а и го гледаше докато сестра и умираше. лятото беше тук и искаше да види детето, оня само и връчи албуми със снимки, че не му трябвали и не я срещна с детето. тя много тежко го преживя, но каза, че все пак му е баща и ако детето е добре, тя ще се примири. въпросния господин не контактува и със собствената си фамилия.
сега обаче се е оженил и детето му пречи. трудно му било........
та сега чакам да почне работното време на югентамта, та да въртя телефони. сън не съм спала......горкото дете, горката му майчица, дето си отиде без време. цяла нощ съм сънувала че ме няма и няма кой да се грижи за детето ми. абе направо ужас.

# 140
Добро утро,
И на мен не ми се видя Бионсе да издиша, добър дует бяха Simple Smile

a-Würtenberg b-Württenberg c- Würtemberg d- Württemberg
57 % отговориха д,
Верно ли бе, Риен, само 57%? Баси неграмотното население... че и цял жокер изгърмяли за такава глупост... Ама така е, който не е така наблюдателен като Риенката Wink
Аз вчера се зазяпах в ю-туб по едни откъси от "господари на ефира", малеее ако знаете пък по нашите земи колко неграмотници има ooooh! направо ми скриха шапката. Първата строфа на химна не можаха да докарат, но поне бяха със самочувствие, че "ееее, знаем го ние бее, как да не го знаем" Joy

# 141
Мате, много гадно това с приятелката ти. Като се заредят така едно след друго нещастията.... Sad
А тоя баща да го хване човек и ...незнам.
С югендамта какво ще уговаряте? Тя иска да вземе детето в БГ ли?

# 142
ами принципно да. тя си има много добра работа в бг. заплатата е повече от прилична. има собствено жилище, наследи сега и място на което започва строеж и ще вземе обезщетение, така че от материална гледна точка е обезпечена. ако се налага ще мислим и как да живее тук. ще хвърля всякакви сили да и помогна. едно-защото е добър и свестен човек и друго, защото детето има нужда от майка, а според мен тя ще е най-добра за тази задача. естествено е важно какво иска и детето. ще докладвам как вървят нещата, зако трябва и ще ви моля за помощ и съвет.

# 143
Хора, ужас. толкова малки дечица с тъжни съдби. Как може бащи и майки да ги оставят при други хора да плачат. Аz още се чудих на майката от исторята на Мишка... тъжно е детео да плаче така zа чужди хора, а как може да не е тъжно на самата майка ... 

# 144
... естествено е важно какво иска и детето. ...
А то като не познава леля си и като не е поддържало контакт с нея дали ще иска да ходи там? Чужда държава, чужди хора, чужд език, адаптиране  Sad А е на 7, не на 1-2. Милото дете, каквото и да направят, за него няма да е добре Cry Абе как може да има такива бащи бе, направо нямам думи. Оженил се бил, брейййй, голяма работа направил, че дай сега да захвърлим детето Close
И с какви очи ( и сърце) казваш такова нещо на детето си??? "Хайде тате, аз се ожених и за теб няма място, теб ще те дадем на други хора да те гледат"  ooooh!

# 145
Биба, така може да е по добре zа детето, да намери някой , който го иска, а не да живее при баща, който е склонен zа нищо да го zахвърли. Кой zане как се грижи zа него и дали е добър баща ???

Аz пък не купих шнекето, а един пъzел пожарна, частите се zавинтват с болтове ( дървени, големи ) Laughing zа малкия юнак  Wink

# 146
Mate,
много тъжна история.

Предполагам майката не  е оставила Елтернтестамент, това
е документ, в които всеки родител, може да изрази  желанието си, къде да живее детето, ако се случи нещо непридвидено.

Лошото е, че съдбата му сега е в  ръцете на някакви си
непознати  от Югендамта, които решават обективно,кое е най добро за него.

За БГ го виждам почти невъзможно  SadДетето не  знае български, не е имало контакт с години с тази жена, вече е ученик,а и ще бъде далеч от \"бащата\".

Говорете с Югендамта за някакъв компромисен вариант, убедете ги, че тази жена дава мило и драго за него, че е готова да дойде тук и най вече, това е била волята на майката.

Важно е детето, а и \"бащата\" да са на нейна страна.....

Поздрави на всички  и лек ден!

# 147
Весито няма хъс да организира срещи, но каза, че ще дойде, ако Лиска обещае да се появи Mr. Green
Разбира се, че ще дойда.
Лани не бях в Германия,
като се събирахте. Кога?
Лиске, значи има доста желаещи да дойдат, но все още няма желаещ да организира всичко. Ти можеш ли?  За кога е трудно да пасне на всички, аз поне на 15ти следобяда няма да мога, а през идващата седмица ще мога да дойда само с Мишо, тоест къмто 15 часа е добре. Но къде и кога, не мога да кажа, не познавам Берлин чак толкова добре. Още търся някое ресторантче с ХУБАВА кухня, ама не съм намерила. До нас имаше страхотен Кубински ресторант, готвеха вкусно, но си смениха собственика и новия преди продаваше дюнери, та ти е ясно какво е сега нивото на кухнята Wink А за уикенда какво мислите? Или по-добре е през седмицата? Има в Pankow едно заведение - Klax, там има и забавачница за деца. Ако всички са с деца дали да не отидем там?
Новичка, аз мисля, колкото повече се съберем, толкова по-добре. Предния път бяхме много камерен състав Wink

# 148
Оф Мате, насълzиха ми се о4ите  Cry  Ужасно тъжна история..... НямаШ си на представа колко съм благодарна, 4е баЩа ми въпреки огромните трудности се е грижел zа мен след като мама си отиде, и дори не се ожени пак, така ми беШе обеЩал в денят на смъртта й....  Confused

Раzстроих се....

# 149
Добър ден,
Мата, много тъжна, но и много гнусна история. ако приятелката ти не знае немски мога на първо време да препоръчам много добър учител, като може да се уговори уроците да са и в извънработно време - мисля, че един немски дори и на ниско ниво би било голям + пред ЮА. За друго, ако има нужда - казвай.

Общи условия

Активация на акаунт