ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 968
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 1 140
я кажи за тази среща внеделя,щом е в неделя могаи аз да дойда
и нашият кмет в слатина няма проблем с местата , ама миналата година май той лично е разрешил и разпоредил децата в група да са до 37....да, точно така, 37
за решаване на проблема нямат правомощия и желание, но за усвояване на терените и раздаване на разрешителни имат...картинката е ясна

# 1 141
    Предполагам, че за това става дума -
кърглата маса да се проведе на 23.03.2008 г. (неделя) от 10 или 11 часа в зала 1 на столична община     
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=273392.0

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 05:42 от dsg

# 1 142
И аз съм  в Овча Купел.Как ще няма проблеми в района #Cussing out.Нека даде отговор какво става с частната ДГ, която се помещава в сградата на 66-а ясла в старата част Close.Наистина в държавен вестник е публикуван конкурс за държавна поръчка за изработване на нова ДГ- да каже точно къде е предвидена да се прави.Разбрах от сестра в нашето ОДЗ че в района има 4 свободни места за сестри, но няма желаещи да заемат местата, поради  ниското заплащане- това не е ли проблем  #2gunfire.а също така- защо яслени групи се състоят от 31 деца Shocked.И как се справят с гледането им........Да каже за успокоение какво е предвидено според бюджета за финансиране и ремонт на детските градини.ЕЙ с това може д ани зарадва
Иде ми да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 143
и нашият кмет в слатина няма проблем с местата , ама миналата година май той лично е разрешил и разпоредил децата в група да са до 37....да, точно така, 37
за решаване на проблема нямат правомощия и желание, но за усвояване на терените и раздаване на разрешителни имат...картинката е ясна
    Предполагам, че за това става дума -
кърглата маса да се проведе на 23.03.2008 г. (неделя) от 10 или 11 часа в зала 1 на столична община    
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=273392.0
Да за тази кръгла маса става въпрос.Мамоваси наистина ще е добре да дойдеш,още повече че ако наистина изпратят човек от Министерството на Здравеопазването,ще можеш към тях да обърнеш и вашият проблем.
Точно заради прословутите терени е хубаво да присъства някой от тях-районните кметове-да може да каже по какви съображения,все по изключение,се разписват да се строят всичко дрлуго,само не инфраструктура...Колко струват заменките панелка срещу място за ДГ...И др. такива...
Велмар ако искаш да организираме едно посещение при нашият златен кмет,който няма никакви проблеми явно,и да му създадем такива?!Нещо за другата седмица примерно,но да се обадя да запазя среща от тази?!
Поздрави!!!

# 1 144
Касандра, съгласна PeaceАз и без друго имам да го питам  доста други неща Twisted Evil

# 1 145
Касандра, съгласна PeaceАз и без друго имам да го питам  доста други неща Twisted Evil
Ще ти пиша довечера-излизам!

# 1 146
  • гр.София

Велмар ако искаш да организираме едно посещение при нашият златен кмет,който няма никакви проблеми явно,и да му създадем такива?!
  Joy Супер сте!
 Я,кажете,тази идея да снимаме терените,които уж са предвидени за строеж на ДГ, актуална ли е? Мога да снимам из Люлин.Да хващам апарата?

# 1 147
да, ще дойда
мама нася, която беше на работната среща може би няма да дойде, защото има момиченце- елена, да са живи и здрави Hug
родила е деня след срещата, надявам се не заради емоциите около нея
но аз ще дойда...мисля че ще е интересно

# 1 148
И кмета НЯМА право вече да увеличава местата до н-ти брой деца.Прието е мах 22 + 10% от мах брой деца.Това значи 24 най-много 25 и те са с разрешение. Peace

# 1 149
ок, няма право, а имал ли е право преди? не съм запозната с кой закон или наредба или каквото и да е му се дава или отнема това право...

# 1 150
Здравейте отново всички,

Напомням Ви отново за кръглата маса в неделя, 23.03.2008 г. , от 10 часа в зала 1 на столична община.

Какво имаме договорено досега:
- този път разрешена зала в общината, г-жа Фандъкова и нейни хора са потвърдили.
- от Министерството на здравеопазването (МЗ) ни потвърдиха за участието на д-р Елена Перчинска
- омбудсмана на София Ангел (забравих му фамилията) и нямам време в момента да я търся
- от родителските организации са потвърдили участие Златина, Цвета Бресничка, Имилия Славова, Иво Лилов, Ваня Георгиева, мамаваси (но не и знам името)

В миналата кръгла маса пък участваха зам.кмета на община Варна, който ни запозна с много полезна и практична информация как те се справят с подобна криза, народната представителка д-р Ива Станкова (която промени закона и върна училищните лекари), общинските съветници Вили Лилков (ДСБ) и Бойко Маринков (БСП).

Който проявява интерес да си прати двете имена, защото от общината ми искат до утре списък. аз им обясних, че ще им дам списък (80% от участниците), защото останалите естествено ще са ясни в последния момент и някой от нас ще стои на входа да ги пуска. това ще е неудобство, че кръглата маса този път ще е на "чужд" - общински терен. но пък е ясно преимуществото, че ще участват общински ръководители и медиите би трябвало да прояват пак интерес. (и миналият път бяха всички, но за беля точно тогава Косово обяви независимост и изяде времето в новините за решаване на проблемите на децата в София).
ако имате предложения и идеи, казвайте ги!

# 1 151
Честито на първото родено наше-на недоволните мами-бебче!!!Да ни е живо и здраво,много да радва мама,тате и всички ни!!!И да бъде бойка като майка си!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 152
Честито и от мен, желая му от сърце много здраве и щастие, а и на неговото семейство.

На всички нас желая успех в осигуряването на още едно място в общинска детска ясла и градина!

# 1 153
  • София
Цитат
Който проявява интерес да си прати двете имена, защото от общината ми искат до утре списък

Б. Цветков, писах на лични.

# 1 154
lilfi ще ходиш ли, ако искаш да ходим заедно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт