ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 941
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 60
5500 не достигащи места, при 10 000 регистрации?!?!?
извинете, но това е повече от половината?!
за всяко дете шанса е 50/50 и по- малко, а вие още си седите и си пиете кафето пред компютъра?!?!
ама моля ви се,, нали шапчицата и кабо алма са внесли жалби, защо и вие да се мръднете?!?!
по- лесно е само да се пише и плюе по форумите
айде сега поне по една жалбичка до фандъкова пуснете, ако не ви се прави друго- и он-лайн става това
а преди няколко страници някой питаше за манастирски ливади- ами аз там работя, след няколко години там ще е трагедия- нямате си предявя как се строи, блокове един до друг без улица дори, има един блок буквално върху реката, абе чудо невидяно от южния парк , та до околовръстното...е, има една частна градина"пролет" , ама тя няма д поеме децата от цял нов квартал

# 61
  • София
Б.Борисов каза ,че не достигат 5500 места в детските градини. #Crazy
Нали бяха около 3000, кога станаха 5500  Confused

Няма да анулират гласуването, разбира се  Rolling Eyes
За съжаление не успях да гледам ББ при Ризова, но не се учудвам на числото 5500. Да не забравяме, че много деца са в ЧДГ, други ги гледат детегледачки, баби и т.н. Лично аз не се учудвам, че числото е станало по-голямо.

# 62
  • София
Момичета, мисля че е нормално да влагаме емоции, но аз намирам логика в това, което казва ББ. Моля ви да не тълкувате следващите ми изречения като нападка към тези от вас, които са дошли от други градове! Нормално е всеки от нас да търси по-добро място за живеене и работа, когато родният му град не може да му го предложи. Но замисляли ли сте се над думите на кмета за приходите в общината от данъците, които всички ние плащаме? На практика ние не контролираме къде отиват те. Логично ми звучи градът, които привлича ежегодно все повече и повече хора, да получава повече. Не защитавам ББ, просто при това разпределение на приходи, при безхаберното отдаване на сградите на ДГ за други цели, това което се случва е съвсем, ама съвсем логично. За жалост, от това са потърпевши най-невинните същества - децата ни!

# 63
аз лично бях много изненадана от това, че са очаквали много хора да се редят на опашки пред градините

# 64
В предаването на Ц.Ризова за детските градини става дума на 57:46 минута , гледайте го в http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=807&bm=2 , на 10.02.

# 65
няма смисъл да се обсъжда кой от каде е, въпросът е че се подиграха с много хора

# 66
ами съгласна съм, а защо тогава не направи райониране- само като предимство?за хората с непроменена регистрация поне 6 м предимство, за другите после?ама тогава ще гракнете че е дискриминация, нали

# 67
много ще се радвам на една среща и да предприемем нещо - да заведем иск
от една седмица не съм спала, хора?! по данни на общината за 5500 деца няма да има места- това с повече от половината регистрирани заявки, и това ако е нормално?!
вместо да се търси път за решаване на проблема, те правят състезание, за да се ядем после една друга на коя детето е с повече предимство?!

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 09:26 от mamavassi

# 68
еlito, аз също много сериозно се замислих за този граждански иск. Но не съм говорила с адвокат и не знам как се процедира. Предполагам, че идеята е да искът да бъде подаден от името на много хора, иначе едва ли има смисъл. Ще направя всичко възможно да присъствам на организираната среща.

# 69
Общински новини
Зам.-кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще даде днес понеделник в 14.00 ч пресконференция

във връзка с реда и процедурата за записване на деца в детските градини на София. Пресконференцията ще се състои в официалната зала на Столична община на 1 етаж.
     Информацията е от Столичен Общински Виртуален пресцентър .

# 70
  • София
И аз очаквах повече от предаването на Ц.Ризова... Оаквах, че ще стане ясно дали се взимат вече мерки за нови ДГ, дали се прави нещо по въпроса дори с тези дървените, а Той нищо не каза...

Дефакто единственото ново беше, че има недостих на 5500 места.

Междудругото вчера се оплаках на едно момиче от Айтос, че ще се наложи да давам поне по 500-700 за частна ДГ,  което си е почти цялата ми заплата, а знаете ли какво ми отговори то. Как 500 цяла заплата... в Айтос най-големите заплати са по 250-300 лв при това за хора с висше образование. Ами как тогава няма да има наплив насам... В крайна сметка цените на продуктите не са много по различни.  

# 71
някой може ли да отиде на тази пресконференция, аз съм наработа, а трябва да отсъствам в сряда и няма как да отида сега

# 72
  • София
ами съгласна съм, а защо тогава не направи райониране- само като предимство?за хората с непроменена регистрация поне 6 м предимство, за другите после?ама тогава ще гракнете че е дискриминация, нали
Стига с това райониране, няма как да стане. Аз съм в столичен квартал с ужасно много ново строителство и деца, в който има 1 ЦДГ, нищо друго! Е как ще ме районират в този случай?

# 73
Стига с това райониране, няма как да стане. Аз съм в столичен квартал с ужасно много ново строителство и деца, в който има 1 ЦДГ, нищо друго! Е как ще ме районират в този случай?
а мислиш ли че трябва да знам това?!нали бойко и фандъкова за това са там?за да знаят, за да преценят
за училището защо го има това предимство?!ама деца, дето не ходят на училище не са останали

# 74
  • София
Пишете ме и мен и мъжът ми за гражданският иск. Заслужава си заради нервите които изхабихме за 4те часа пред компа. За съжалене не мога да идвам на срещите, защото ми е трудно с малката, но ви подкрепям изцяло.

Стискам палци и да иа развитие по въпросите за новите ДГ  днес на пресконференцията с общината.

Общи условия

Активация на акаунт