ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 767
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да бе, очаквали, че повечето ще отидат в градините да си подадат-нали времето беше решаващо или сега ще го извъртят, че не е така?

Утре по сутрешния блок на БТВ ще говорят- анулиране или не.

# 46
  • София
Б.Борисов каза ,че не достигат 5500 места в детските градини. #Crazy
Нали бяха около 3000, кога станаха 5500  Confused

Няма да анулират гласуването, разбира се  Rolling Eyes

# 47
Б.Борисов каза ,че не достигат 5500 места в детските градини. #Crazy
Нали бяха около 3000, кога станаха 5500  Confused

Няма да анулират гласуването, разбира се  Rolling Eyes
да най вероятно няма да го анулират  Confused  Close

# 48
Как мислите, ако анулират записването чрез сайта, какво мислите, че ще се направи? Питам само като се ядосвате, че няма да го анулират какво очаквате при евентуално анулиране? Любопитно ми е.
 Wink

# 49
Наистина ли мислите че нещата ще се оправят от самосебе си?!Просто в един момент Бате Бойко ще се появи в медиите,ще признае за срива,ще вземат обратно парите,ще построят с тях ДГ,и с други подобни още достатъчно,че да има за всички ни,ще анулират класирането,и дори ще ни се молят да запишем децата в общински ДГ...А ние ще седим блаженно пред компютрите си,и просто с едно движение ще решаваме всичките си проблеми?!

Е аз се събудих!

# 50
Според мен, заедно с всички конструктивни предложения, е редно родителите да подадат граждански иск срещу общината. Общината трябва да понесе материална и гражданска отговорност за този провал, но не просто на думи, а с конкретни числа и отзвук в обществото и медиите. Тя нека да си търси обезщетенията и отговорността от Сирма Груп, но като главен възложител и изпълнител на проекта, и като орган, отговорен за детските градини в София, общината трябва да бъде наказана от нас, гражданите и жителите на София. Иначе всичко ще потъне отново в безкрайните извинения, обещания, планове.....
Аз имам желание и още от 04.02. си мисля за иск, ако и други майки имат желание и опит- нека да го направим
мисля че ще хвърлим пари и нерви, но пък като си мълчим всичко си продължава по стария начин
какво мислите?
В четвъртък говорих с адвокатката си, която се занимава с имотни дела и остана да се видим тази седмица да говорим по тази тема.. Ако искате да се разберем на лични да отидем заедно на една среща? Аз съм ЗА иск срещу общината.

Момичета, нямам време да прочета цялата тема, доста сте изписали. Предполагам, че утре вечер ще успея да понаваксам.
От друга майка разбрах, че на срещата пред МОЛ-а са били 4 майки само. Искам да им се извиня, че не успях да отида, но имах неотложна работ преди обяд.

# 51
  • София
еlito, бих искала да се включа и аз. Не мисля че трябва да оставяме нещата така. И на мен не ми дава мира от 4.02

# 52
Наистина ли мислите че нещата ще се оправят от самосебе си?!Просто в един момент Бате Бойко ще се появи в медиите,ще признае за срива,ще вземат обратно парите,ще построят с тях ДГ,и с други подобни още достатъчно,че да има за всички ни,ще анулират класирането,и дори ще ни се молят да запишем децата в общински ДГ...А ние ще седим блаженно пред компютрите си,и просто с едно движение ще решаваме всичките си проблеми?!

Е аз се събудих!
На следващия ден Бат Бойко след като изпи сутрешното си кафе се плесна по челото, нахлузи анцуга и в лек свински тръс се понесе към кабинета си. Нищо, че беше събота. Бат Бойко беше на пост. Предишния ден беше тежък и след като за ден беше решил проблемите с недостатъчния брой места в детските градини се бе отдал на заслужена 5-часова почивка. Не му трябваше повече.
Седеше на бюрото си и драскаше трескаво на лист хартия:
1.
2.
3.
Беше лесно, като да отговаряш на въпрос за 1ви клас в "Това го знае всяко хлапе".
Облегна се назад и се усмихна доволно - беше решил проблемите и с недостига на места в училищата, които щеха да бъдат на дневен ред след 4-5 години. 
Прилежно сгъна листа и го прибра в чекмеджето. Погледна през прозореца как слънцето огряваше една запустяла детска площадка. Само стърчащите ръждясали катерушки издаваха, че на това място преди години децата са тичали и скачали. Бат Бойко сбърчи вежди - абе, този мерцедес не вижда ли, че ще се удари в пързалката??? Стана и погледна през прозореца - къде беше този пазач?? Бяха го назначили онзи ден, за да пази колите ако някое дете се обърка и реши да се покатери върху някоя катерушка. Притесняваха се, че някое дете може да се подхлъзне и да одраска някоя кола или по-лошо- да счупи я фар, я мигач..
Погледа му падна върху листа. Въздъхна тежко и бутна с крак чекмеджето да се затвори. Не му е сега времето! Нали го реших!!!! Ако родителите започнат да се оплакват ще извадя листа. Може дори да кажа, че отдавна имам решението, но общинския съвет не ме е подкрепил.
Усмихна се замислено и грабна ключовете от колата си. Погледна през рамо към площадката към децата, които седяха на една пейка и пушеха цигари. Лек гняв го бодна - тези деца, само да посмеят да си хвърлят фасовете до гумите ми....
Вървейки към колата си спря само за миг. Детска площадка.... Нееееее, утре ще помисля как да реша и този проблем! Студен вятър проникна през анцуга му и го накара да забърза крачка..

е, и аз се събудих...  Crazy

# 53
Браво, Елито! И моите мисли на там клоняха. Просто да закрият ДГ, училища, а после и държавата.

# 54
Ех, за всичко са ни виновни Бате Бойко и Сирма.

# 55
  • София , Монтана
Записвам се и аз.

# 56
не бих казала, че са виновни за всичко, но нищо не направиха  Wink

впрочем, аз на Сирма съм благодарна, защото ако те си бяха свършили качествено работата проблема нямаше да ескалира.
а за бат бойко мога да кажа, че не видях разлика в полицията, докато той беше шеф, така че нямам големи очаквания и сега

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 06:55 от еlito

# 57
Браво момичета,можем книга с подвизите на Бат Бойко да издадем!!! Laughing Laughing LaughingКакво стана с датата за срещата,предложения още?!

# 58
Какво значение има дали ще се анулират резултатите?!! Как точно ще се реши проблема с този прословут "равен шанс"? Ще смятаме освен секундите и стотните ли? И пак 3000 или 5500 (вече незнам колко са липсващите места) ще останат навън. Интересно, защо от толкова скачащи само 4-5 майки са протестирали!

# 59

не бих казала, че са виновни за всичко, но нищо не направиха  Wink

впрочем, аз на Сирма съм благодарна, защото ако те си бяха свършили качествено работата проблема нямаше да ескалира.
а за бат бойко мога да кажа, че не видях разлика в полицията, докато той беше шеф, така че нямам големи очаквания и сега
       От Сирма ни благодарят също:"Благодарим и на всички граждани, които се обадиха да ни подкрепят.". Mr. Green  http://www.sirma.bg/bg/viewPress.jsp?id=101

Общи условия

Активация на акаунт