ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 947
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 180
  • София
извинявайте съвсем се обърках - първият път си го бях казала правилно, но съм страшно ядосана, защото какво остава за нас да си кажем "Живота е несправедлив", но мен това не ме успокоява. Аз исках да се боря едновременно със всички останали, но не ми беше дадена тази възможност, поради причини независещи от мен.

# 181
  • София
Относно районирането:
Повтарям се, но нищо.
Аз съм от най-засегнатите, понеже живея и работя в централните квартали на София, където най-вече не достигат места.
Но има много хора, които живеят в Младост, но работят в центъра, и именно там искат да си дадат децата на ДГ.
Елементарно е да се организират нещата: гледа се адресната регистрация.
Кокото от по-отдавна е за дадения адрес, толкова е по-голямо предимството.
Ако останат незаети места в ДГ, тогава се дават на хора от други райони.
подкрепям
освен това мсятам че трябва да се строят градини в районите с най- голям недостиг, а не където си решат те

Освен това трябва да има място ... а място в Гоце Делчев за нова градина не се сещам да не говорим пък в Борово.  Sick

# 182
  • София
И бездруго системата продължава да е скапана, от половин час се мъча да влезна в профила на детето и не мога, дава бял екран и никаква инфо на него, друг има ли такъв проблем.
Нямам проблем с влизането.

# 183
и аз влизам в сайта, но какво от това

# 184
  • София
в крайна сметка, обещанието на общината да вземе в понеделник решение относно системата и да обяви срока и начина за класиране, се оказа просто една врътка за уталожване на страстите.
"чакайте, спокойно, в понеделник ще решим!"

народа си поизпушва нервите, минава му, очевидно революцията през кметството се отменя, и какво се оказва в понеделник - нищо.
нито се отменя кандидатстването, нито поне се съкращават сроковете за класиране!

поне да бяха обявили по-ранно класиране, та да знаем какво да правим занапед.

а оставката на Фандъкова, естествено, няма да бъде приета. иначе не би си я подала.

# 185
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=22 вижте, те в кремиковци нямат кандидатури и сега, те нова градина им строят http://www.sofia.bg/pictss/buidjet08/kapital/1.detskiZAVEDENIAPO … sdvr2007-2008.xls

# 186
Аз съм доволна че няма да се отмени кандидатсването, ние сме мнооого преден номер.
А за нервите, да наистина 1 час се мъчих да регистрирам синът ми, и успях. Ако нямаше записване по ел.път, какво щеше да е да се редим по опашки пред градините, от посред нощити, на студено, и да даваме подкупи на директорите. Мерси

# 187
  • София
От изказванията на Фандъкова, които прочетох ми стана много, много тъжно. Очаквах да не кажат нищо съществено, но чак такова безхаберие и липса на план за конкретни действия за цяла една седмица мислене - не съм очаквала. Не знам дали можем организирано да не си платим местните данъци и такси. Доато не се засегнат нечии икономически интереси, очевидно няма да си размърдат мозъците да предложат нещо конкретно. А и факта, че няма да отменят класирането говори, че са намерили начин да запишат по-напред в системата тези, които трябва. За какви правила говорят като такива изобщо няма!

# 188
  • София
в този ред на мисли не е ли редно и децата на софиянци да са с предимство за общинските детски градини?и да има райониране?

Мамавасси, недей така, че ще ни емнат всички! Аз си позволих в едн вой постинг в някоя от темите да напиша, че е важно къде плащат данъци родителите. Имах предвид, че мнозина са си с несменени адресни регистрации. И нямам предвид само данъци от заплати, а и имотните такива. Естествено, много от родителите са с половинка от друг град, това не значи да се разделяме кой откъдето. Идеята ми е, че всеки ден прииждат нови и нови хора, а доста от тях си запазват старите адресни регистрации. Аз също до известна степен съм за районирането.  Живея в Лозенец, работя също тук, безумно ми се струва да си водя детето на ДГ примерно в Люлин, само защото там има свободни места. После си говорим за вируси и т.н. Ами как няма да ги прихприхванем, като прекосяваме целия град.
Понеже все искате да се делите на софиянци и пришълци (не от космоса), нека ви предложа аз друго деление. Понеже в крайна сметка градините са на издръжка от общината нека са с предимство хората плащащи общински данъци. Значи има доста хора, които са дошли от провинцията, купили са си апартамент и плащат данъци за него. А знаем, че има доста потомствени софиянци, които живеят при мама и тате или под наем и нищо не плащат в общината. Кой сега според вас е с предимство?
С това смятам да приключа по тази тема, защото някои хора наистина забравят откъде идват.

# 189
  • София
Момичета искам АБСОЛЮТНА ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ. Току що прочетох че след 1-во класиране ще можеш да видиш 10 кандидати които са след теб в списъка. А тези които са преди мен, защо да не ги видя и тях. Или защото ще лъсне голата истина че са с всеизвестни фамилии. Или защото от приоритетни едно нормално дете не е влязло. Мислех си че по голяма глупост от тая не могат да измислят, но явно може. Решили да не обявяват имената на класиралите се е Е ЕЕЕЕЕЕЕЕ БАСТА. Казвайте кога ще е протеста с болното дете ще дойда, няма как. И бездруго системата продължава да е скапана, от половин час се мъча да влезна в профила на детето и не мога, дава бял екран и никаква инфо на него, друг има ли такъв проблем.
За какво ми е да виждам 10 деца след мене? Поредната глупост. Peace

# 190
ами виж сега, ти ако имаш апартамент и плащаш данъци, ще имаш и адресна регистрация?! а аз ако живеех при мама и тате, и имаше кой да ми гледа детето, щях ли да се занимавам с простотии?! едва ли
и какво значи от къде идвам?! аз съм си на едно и също място от 25 години, защо да не е предимство?!

# 191
Относно районирането:
Повтарям се, но нищо.
Аз съм от най-засегнатите, понеже живея и работя в централните квартали на София, където най-вече не достигат места.
Но има много хора, които живеят в Младост, но работят в центъра, и именно там искат да си дадат децата на ДГ.
Елементарно е да се организират нещата: гледа се адресната регистрация.
Кокото от по-отдавна е за дадения адрес, толкова е по-голямо предимството.
Ако останат незаети места в ДГ, тогава се дават на хора от други райони.
И аз сьм от най-засегнатите,направо се чувствам дискриминирана в града ми!

# 192
  • София
майчетата от сдружението чули ли са се с камен йорданов или с някой друг от общината днес?
какъв е техния коментар и въобще ще има ли нещо друго освен оставката на Фандъкова?

# 193
продължава да се крие много информация, но и много се изяснява

например, че различните кандидати са над 13000, а местата при уплътнени ДГ и групи са 7000, следователно от желаещите 13000 няма място за 7000. и тук не броим ромите - кореняци софиянци и богаташите-сноби, които не им трябва общинска детска ясла и градина. затова подготвяме кръглата маса за да язасним и другите неясни проблеми и да предложим конкретни решения на властите

Николай Белалов

# 194
  • гр.София
а аз ако живеех при мама и тате, и имаше кой да ми гледа детето, щях ли да се занимавам с простотии?! едва ли

"Баба и дядо",да са живи и здрави,също работят Wink

Тъпото е,че не ги обмислиха тия предимства преди да се "изненадат",колко много софиянчета са се родили.

Общи условия

Активация на акаунт