ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 50 752
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 750
Касандра , ще опитам да проверя как стоят нещата в Подуене. Имам подозрения за подобна ситуация, бях писала по горе за едно пространство до 69 ОДЗ, но не съм сигурна. Какво точно да изискам, градоустройствен пран ли?

# 751
Касандра , ще опитам да проверя как стоят нещата в Подуене. Имам подозрения за подобна ситуация, бях писала по горе за едно пространство до 69 ОДЗ, но не съм сигурна. Какво точно да изискам, градоустройствен пран ли?
Да!!!Но за подробности питай
Лифли...Тя вече е минала по този път!!! Wink

# 752
  • София
Ами, свършила съм, нищо съществено не можах да свърша. Отворих картата на линка, която една мама беше дала по- долу и следвах инструкциите й. Там просто попаднах на 2 терена, на които пише "за детска градина" и "за детски комбинат"(това означавало ОДЗ ми казаха днес в общината). http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp#
Днес отидох в отдел "Градоустройство", защото кметицата има приемен ден в четвъртък, ама нямало да приема Wink и там от опашката пред вратата разбрах, че на този сайт бил публикуван вече стария план, а проекто плана можел да се намери на сайта на СофПроект. Гл. архитект обаче каза, че всякакви обсъждания са приключили и плана е приет. Каза обаче, че в новия план нямало никакви промени относно ДЗ, защото просто нямало свободни терени и преди и сега. Тогава попитах за тези двата. След справка с някаква служителка се оказа, че върху единия има реституционни претенции, а за другия още не било ясно дали е подходящ и дали щяло да има желаещи родители да водят там децата си Laughing.
Лошото е, че аз не съм специалист (не знам дали изобщо правилно разчитам картата и кое е парцел, кое терен и т.н.) и както беше казал един татко по- долу могат да си ме лъжат както искат. Въпреки това обаче и аз като Червената шапчица смятам, че е добре да се отиде до общините и да се провери на място. В крайна сметка като си тръгвах, Гл. архитект каза, че сигурно ще го предложат това място.

# 753

единствена алтернатива виждам да се борим за освобождаване на заетите общински помещения и за алтернативни форми на детски градини- родителски кооперативи под различни форми
те могат да поемат част отдецата, които имат по- големи финансови възможности,които искат съвременна и по- качествена грижа за децата си, динамична форма на отглеждане на децата
тези деца ще освободят места в детскитеградини, но е редно общината да поеме за тях полагащата се сума и да ги насърчи
за освобождаване на общински помещения- това е нещо много конкретно, което може да стане и бързо при това, и с малко средства
мисля че няма нужда да се лъжем, че ще построят детски градини, просто не е нужно да се заблуждаваме
ясно е че наесен групите ще се пръскат по шевовете с по над 30 деца, и пак ще има огромен недостиг на места и за много мами темата ще стане актуална пак
после ще дойдат темите за раб. време, после за летните отпуски, и все си е едно и също...
[/quote] smile3521

# 754
сутрин минавам покрай 183 цдг, в двора й имаше една сграда, която преди няколко дни бутнаха, и сега строят сграда с магазини, аптека и не знам си какво  ooooh!
изкопа е буквално на 50 см от прозорците на градината, представяте ли си следващите две години какво ще е за децата там, строеж от сутрин до вечер със всичкия шум и прахоляк, а после тази висока сграда как ще засенчва детската градина
оссвен това разрешителното е дадено 27.07.2007 г, след приемане на наредба 7 за изискванията за детските градини, защо общината не може да предприеме нищо за да няма строеж до детската градина, залепен до нея, нали има изисквания за метрите до оградата и не знам си какво си?! ако беше се осигурил този терен/не голям, но в двора на градината/ за детската градина, можеше да с енаправи ново крило и там и да стане например одз
предполагам че терена е частен, но общината има право да прави сделки и да предложи друг имот, ама просто явно не са правилните хора там #Cussing out
моите деца не са в тази градина и нямам доптлнителна информация, но все пак това е още нещо, което от общината НЕ ПРАВЯТ

# 755
lilfi , прати  ми, моля те, линк към плана на конкретния парцел. Аз не съм специалист, но майка ми е и ще я разпитам. А има ли сайт СофПроект, аз си мислех, че не съществуват вече  newsm78.

# 756
Подписано! Дано има ефект...

# 757
сутрин минавам покрай 183 цдг, в двора й имаше една сграда, която преди няколко дни бутнаха, и сега строят сграда с магазини, аптека и не знам си какво  ooooh!
изкопа е буквално на 50 см от прозорците на градината, представяте ли си следващите две години какво ще е за децата там, строеж от сутрин до вечер със всичкия шум и прахоляк, а после тази висока сграда как ще засенчва детската градина

проблем ще е и за децата които влязат в ремонтирани помещения, докато изсъхне ще дишат влага, а това е много вредно, въпреки че има начин това да се избегне, зависи кой прави ремонтите. предполагам че фирми дават оферти и спрямо цената ги приемат

# 758
ма те децата няма да влязат там, защото се строи  жилищна сграда ooooh!

# 759
Браво за конкретните предложения за терени и имоти. Само, че първо от общината и по точно главният архитект трябва да каже къде в градоустройственият план са местата за детски градини!? Ако има достатъчно петна значи може да взима заплата, ако не да си взима шапката и да си ходи. Ако общината не си върши работата няма как да и се помогне. Сигурно е, че за всеки терен и сграда има претенции и апетити /неслучайно са разграбени 44 детски градини/ също така е сигурно, че ако общината иска може да намери подходящи такива за детски градини, но ще трябва да се лиши от някоя далавера.  

# 760
След преглед на линка към GIS Sofia съм удовлетворен от това, че в Орландовци - община Сердика са предвидени за застрояване 2 детски градини. И за двете "Кабо Алма" от работната група прие да отправи запитване преди време по мое предложение, така че резултат има, най-малкото за да не се скатае някой терен.
На вниманието на "Касандра": приемам да намеря време и форма за притискане на кмета ми в Сердика за срочни действия по въпроса за градежа.
Към настоящия момент най ме притесняват приказките по градинките за фалшифи предимства, които са в ръцете на Директорките.

# 761
nedi, в нашия квартал има два отделени терена, единия се застроява, за другия уж нямало кандидати  ooooh! та може и него да застроят
явно трябва натиск не само на ниво фандъкова, но и на ниво местна община, защото терените се раздават, а с новата наредба е много трудно да се открие нов терен, отговарящ на условията и да е общински

# 762
                             Прочетох,че се тревожите за терените за ДЗ и искам да ви споделя това ,което чух вчера - в бюджета на София за образование се отделят 20 % вместо досегашните 27.Казано в цифри със 70 милиона по-малко.Няма планирани средства за строителство на НОВИ ДЗ за 2008 година.

# 763
  • София
Видяхте ли това, скъпи мами?
http://www.dnes.bg/article.php?id=48067&page=1#comments
Не че някой е вярвал във възможността да се случи.

# 764
  • София
Видяхте ли това, скъпи мами?
http://www.dnes.bg/article.php?id=48067&page=1#comments
Не че някой е вярвал във възможността да се случи.

И аз не вярвах...

ама и след това което Дидиа пише... направо ме е яд за кого гласувах!!!

И сега ако кажете на какво основание да не се отчайваме...
Имам чувството че само ни замазват очите от общината...
А по принцип бх оптимистка...

Общи условия

Активация на акаунт