ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 50 752
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 840
ама моето е на ясла, има три ясли в квартала освен тази в одз-то, и какво сега, да не си даваме децата в яслите, че са към МЗ ли? макар и към различни министерства, общината има право да си издаде разпоредби с които да омекоти несъответсвията между ясла и цдг, ама защо да го прави, да не би за това да са там, да служат на гражданите?!неее естествено
и аз искам системата тотално да се махне, но е явно че няма да стане
и по въпроса си писах, на 31.01 ми е първия отговор , така че аз не се интересувам пост фактум
момичетата от раб групи ни уверяваха, че при фал старт ще се анулира системата, ама  Stop

# 841
"пенелопа, в квартала ми има 1 одз, което е пуснало 5!!! места за 1 група, за което кандидатстват 300 деца
обаче има още 4 цдг, които пускат между 25 и 75 места за 1 група
можеш ли да ми пресметнеш колко по- голям е шанса, че нещо ме няма в сметките"

Точно за ЦДГ казвах, че няма какъв вариант да ни предложат. Как да отбележа в профила си, че искам да кандидатствам за още 2 ДГ ? За ОДЗ-то ясно - ако искаме, отбелязваме че кандидатстваме за 1-ва група. Ама това са си две нови регистрации за градина.

# 842
"пенелопа, в квартала ми има 1 одз, което е пуснало 5!!! места за 1 група, за което кандидатстват 300 деца
обаче има още 4 цдг, които пускат между 25 и 75 места за 1 група
можеш ли да ми пресметнеш колко по- голям е шанса, че нещо ме няма в сметките"

Точно за ЦДГ казвах, че няма какъв вариант да ни предложат. Как да отбележа в профила си, че искам да кандидатствам за още 2 ДГ ? За ОДЗ-то ясно - ако искаме, отбелязваме че кандидатстваме за 1-ва група. Ама това са си две нови регистрации за градина.

Влизайки в профила си, системата отчита в кой възрастов диапазон попада детето ти и предлага 2 опции- кандидатства за 1 група или ясла, оттам нататък влизайки в детските градини ще можеш д кандидатстваш само за това което си избрала в началото на профила ти, а не веднъж за ясла, веднъж за детска градина или за 2 те както ти е по удобно.

# 843
"Влизайки в профила си, системата отчита в кой възрастов диапазон попада детето ти и предлага 2 опции- кандидатства за 1 група или ясла, оттам нататък влизайки в детските градини ще можеш д кандидатстваш само за това което си избрала в началото на профила ти, а не веднъж за ясла, веднъж за детска градина или за 2 те както ти е по удобно."

С това съм съгласна, но само при ново кандидатстване. А  в сегашната ситуация какво да направим ? Нали не е анулирано кандидатстването ? За двете ДГ за които искам да кандидатствам има по 300 молби.

# 844
  • София
mamavassi, в нашата ясла директорката е казала на майките, чиито деца навършват три по-рано (Ади става на 3 края на юли), че няма да ги отписва, както досега, веднага,  защото няма къде да ги дадат (едно момченце в нашата група, както вече съм писала, навърши 3 януари и вече не е в яслата, а, доколкото знам, е на градина). Вярно, че сигурно пак ще има недоволни, защото и за яслата има опашка от неприети септември миналата година, но пък иначе наистина увисваш.

А както многократно съм писала, в нашия квартал няма нито едно ОДЗ, така че, за да си "спестя" тазгодишното кандидатстване за детска градина трябваш да избера да водя Ади в ОДЗ пет години през девет планини в десета, т. е. в друг квартал. Не мога да си представя дори как щяхме да се оправяме с таткото, като и в момента сме на "смени" - аз почвам работа много рано, а и работя сравнително далече, така че не мога да я водя сутрин, но поне свършвам по-рано работа и сколасвам да я взема до шест. И обратното - той я води сутрин и не можа да я вземе вечер.

# 845
  • София
С това съм съгласна, но само при ново кандидатстване. А  в сегашната ситуация какво да направим ? Нали не е анулирано кандидатстването ? За двете ДГ за които искам да кандидатствам има по 300 молби.

Нищо. Гледаме какво може да се промени занапред. Ако до края на годината се построят нови ДГ напъните да се промени сегашното положение (тълкуването на "от 3 години" да е още по- широко) от това ще имате и вие полза. Ако не- ползата ще е  за децата, родени в началото на 2007г.

МамоВаси, можеш ли да ми обясниш какви са тези групи "вариант"? При това кандидатстване имало ли е някъде такава група, отразена в системата, за която са кандидатствали деца от 2006г.?

# 846
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=145  само тук е написана, иначе знам със сигурност че има на много места такива групи неофициално, и то в цдг

# 847
а защо директоркат ана ясла да ми прави услуга и да задържа детето , в моя случай 9 месеца, като заема място на друго детенце, което може да тръгне на ясла веднага/в яслите приема е целогодишен/
и ако не желае да го направи?!
а защо директорката на градината да не може да ми направи услуга и да го приеме?!
и защо детето ми на 3 г 9 месеца да е в ясла?!това е безумие, та това е дете и  искам да се развива
има си начин, и вече го посочихме
срам ме е че в 21 век, в една европейска столица, трябва да се получават такива неща
чувствам се като в комунизма- ние така сме си решилии точка, недоволни има, но на нас не ни пука и няма да се развиваме
какво лошо има нещата да се регулират и решат, нормално и законово
ние сме си подали сигналите и жалбите, предложили сме дори решението
никакъв напън не е нужен от общината, нито пък ще ги бръкнем със средства

# 848
ОТ НОВИНИТЕ ПО Канал 1:

Пресконференция на общинските съветници от БСП за бюджета на София

Гергана Алексова - общински съветник БСП: "През последните две години не е построена нито една детска градина. По време на предизборната кампания отряза лентата на една детска градина в Люлин".
Бойко Борисов: "Значи, нека да направим едно ясно разграничение - преди мене са ликвидирали детски градини по мое време се строят по 14 на година и това да се загрижат сега за децата на София, аз мисля че е жив цинизъм".

Минко Герджиков заяви, че общинският бюджет е балансиран
По повод обвиненията, че не се дават достатъчно пари за детски градини, Минко Герджиков обясни, че при 8 млн. лева приходи от тази дейност се правят 23 млн. лева разходи. Финансисът допълни още, че вместо да се говори за премахване на таксите за детски ясли, трябва да се поиска от държавата да помага с дотацията на детските заведения.Кметът на София Бойко Борисов определи обвиненията на БСП по тази тема като цинизъм:
"Груба спекулация със детските градини – 44 детски градини са ликвидирани от редица закони или да го кажем, заменки в предишни години. А сега в нашата инвестиционна програма са заложени 14. Значи нека да направим едно ясно разграничение - преди мене са ликвидирали детски градини по мое верем се строят по 14 на година и това да се загрижат сега за децата на София, аз мисля, че е жив цинизъм. Ако в ГЕРБ седнем да пишем в какво лъжат години наред БСП значи ще направим алманах, той трябва да се пише една година за лъжите им".
ИЗВОД: НА КОЙ ДА ВЕРВАМЕ???!

# 849
ох ще падна просто , къде са тия 14?!а може би има впредвид 14 отремонтирани градини, дето щяха да паднат...давала съм линк няколко пъти, да видите дали са нови или не!

# 850
mamavassi, в нашата ясла директорката е казала на майките, чиито деца навършват три по-рано (Ади става на 3 края на юли), че няма да ги отписва, както досега, веднага,  защото няма къде да ги дадат (едно момченце в нашата група, както вече съм писала, навърши 3 януари и вече не е в яслата, а, доколкото знам, е на градина). Вярно, че сигурно пак ще има недоволни, защото и за яслата има опашка от неприети септември миналата година, но пък иначе наистина увисваш.

А както многократно съм писала, в нашия квартал няма нито едно ОДЗ, така че, за да си "спестя" тазгодишното кандидатстване за детска градина трябваш да избера да водя Ади в ОДЗ пет години през девет планини в десета, т. е. в друг квартал. Не мога да си представя дори как щяхме да се оправяме с таткото, като и в момента сме на "смени" - аз почвам работа много рано, а и работя сравнително далече, така че не мога да я водя сутрин, но поне свършвам по-рано работа и сколасвам да я взема до шест. И обратното - той я води сутрин и не можа да я вземе вечер.
      Ако става въпрос за Ясла №21"Бонбон", същата тази директорка ми каза на 02.01.2008г., когато подавах документи за кандидатстване, че детето ми е голямо/родено февруари 2006г./, и че дори и да го приемат , ще трябва да го изпишат юни месец , така било по наредба , неможели да го "държат" повече.На вас можеби са казали така защото сте родени краяна юли, т.е. втората половина на годината и ще "стоите" до септември.Същото ми каза и директорката на Ясла№35"Вълшебство"-детето ви е голямо , няма смисъл да го приемаме, тъкмо ще се адаптира и трябва да го изписваме.
      Какво тогава , да искаме и становището и на Директорите и на Яслите тогава, и да видим има ли разминаване във двете становища!? Mr. Green

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 16:47 от dsg

# 851
      Ето тук един терен в кв."Стрелбище", район"Триадица", находящ се между ул."Тулча",ул."Добри Христов", ул."Твърдишки проход" и ул."Траянова врата".   
      http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=aad5babcb15d675f29bb525b9780bb … p;ix=36&iy=33 , тук погрешно според мен е записано , че това е ЦДГ№127"Златното пате", защото тя е от другата страна , между ул."Деде Агач", ул."Боровец"и ул."Добри Христов"
      Ето и снимки на терена и Обекта.  http://picasaweb.google.com/apsaas/GIeHPC  , толкова е голям ,че не се побира в една снимка от тази дистанция от която го снимам.Знам ,че е строено за училище , но никога не е ползвано за нищо , от 10 години седяло така .http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp#

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 18:37 от dsg

# 852
ОТ НОВИНИТЕ ПО Канал 1:

Пресконференция на общинските съветници от БСП за бюджета на София

Гергана Алексова - общински съветник БСП: "През последните две години не е построена нито една детска градина. По време на предизборната кампания отряза лентата на една детска градина в Люлин".
Бойко Борисов: "Значи, нека да направим едно ясно разграничение - преди мене са ликвидирали детски градини по мое време се строят по 14 на година и това да се загрижат сега за децата на София, аз мисля че е жив цинизъм".

Минко Герджиков заяви, че общинският бюджет е балансиран
По повод обвиненията, че не се дават достатъчно пари за детски градини, Минко Герджиков обясни, че при 8 млн. лева приходи от тази дейност се правят 23 млн. лева разходи. Финансисът допълни още, че вместо да се говори за премахване на таксите за детски ясли, трябва да се поиска от държавата да помага с дотацията на детските заведения.Кметът на София Бойко Борисов определи обвиненията на БСП по тази тема като цинизъм:
"Груба спекулация със детските градини – 44 детски градини са ликвидирани от редица закони или да го кажем, заменки в предишни години. А сега в нашата инвестиционна програма са заложени 14. Значи нека да направим едно ясно разграничение - преди мене са ликвидирали детски градини по мое верем се строят по 14 на година и това да се загрижат сега за децата на София, аз мисля, че е жив цинизъм. Ако в ГЕРБ седнем да пишем в какво лъжат години наред БСП значи ще направим алманах, той трябва да се пише една година за лъжите им".
ИЗВОД: НА КОЙ ДА ВЕРВАМЕ???!

Не сьм гласувала за никой.Като човек останал да живее и роди децата си в София сьм страшно разочарована!Проблема с ДГ е от 1990 година та до днес.Господин Б.Борисов е от 2години кмет на София и сега трябва да се оправя с всички простотии забьркани преди него.Не мисля,че той е докарал провинциалистите,боклука и отдал детските градини под наем.Който е виновен за тези процеси в София да се оправя!И,ако Столична Община не знае как да се справи с този проблем да попитат САЩ или цивилизованите дьржави в Европа.

# 853
  • София
dsgПише, че е филиал на ДГ, а самата ДГ е дадена, както казваш, от другата страна на улицата.

http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp# - тук се отваря пак общата карта; дай линк на самия терен- горе с иконките има такава за изппращане на имейл; като кликнеш ти дава един много дълъг линк- дай него тук.

# 854
http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp?MinX=42519.8888 … c=1&Options=1
 трябва да е това.Филиалите са в 91 ,96 и в 95 блок.Самата градина я събориха като пожароопасна, трябваше да я открият на 18.11.2007г., но сега датата на табелата е променена на 10.04.2008г., днес сеят чемшири и елички в дворчето, наистина скоро ще я открият , но без да се окрият повече групи , само 2групи с по 30 места , общо 60 за деца от 1-ва възрастова група.

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 18:51 от dsg

Общи условия

Активация на акаунт