МАЙчета 2005 (105)

• 21 366
  • 284
  •   1
Отговори
# 15
Тук сме, бре.... Simple Smile Аз съм на компютъра от сутринта, ама като няма какво да пиша...

Ема и Теа бързо да оздравяват!

Дени сутринта направо набегом влезе в групата. Дори забрави, че е с яке и трябваше насила да го връщаме, за да го съблечем Laughing А като влезе в залата, дечицата толкова искрено започнаха да му се радват, та чак на мен ми стана кеф. Взеха да викат "Дени, Дени, ела седни при мен", да го гушкат, толкова искрени и добрички, миличките. Много се радвам, че Дени така заобича градинката, ходи с такова удоволствие, че чак не мога да му се нарадвам.

Аз се наслаждавам на почивката си - приготвих нещо сладичко, нещо за наяждане, изчистих, изпрах, дори и до НОИ ходих, а сега слушам музика на макс и се чудя къде из нета да убия време до 16 часа.

Та като съм разписала щуротии да питам. Мартеа, наскоро си разчиствах телефона от излишни номера и видях че имам 2 твои номера. Моля те, пиши най-актуалния, че да поразчистя малко пространството Wink И, Гуш, твоят номер все още ли е актуален?

# 16
  • София
Не сме, бре, тук сме. Аз използвам денят да изрина къщата, защото миналата седмица беше невъзможно. Любака е на ясла и "изпуши" през вратата с едно щастливо "чао мамо чао мамо чао-чао...дойда пак" Grinning До сега мих, прах, гладих, готвих манджи, кексчета и сега посядам малко да поклюкаря пред компа.

Пожелавам ви бързо оздравяване на малките. Явно е вирус ли , какво? С температура и хрема само? И Любака имаше температура до събота (37.5-37.Sunglasses, но УНГ-то и педито казаха, че била постоперативна newsm78 И хрема имаше, ама то защото на мястото на сливицата имало налеп и секретите от носа пак не можели да мръднат...ама всичкото беше до събота. Дали е било вирус?!? Сега ме ошашкахте. Ние снощи го изкъпахме, та ако е вирусно днес-утре ще си покаже  Rolling Eyes
Ама то едно къпане...горкичкият Любак. Sad Ще удържим фронта няколко месеца. Поразредихме къпането и сега ще го къпем максимум два пъти седмично.

# 17
Диана, срам, не срам - сега, през зимата, аз къпя Теа точно по веднъж на 5-7 дни, заедно с косата (като реша, че косата й е мръсна, я вкарвам в банята). Иначе всеки ден мием дупе,  ръце, лице, вратле, а под мишничките и гръбчето минавам с мокри кърпички. Така сме откакто боледува нон-стоп септември-октомври - изкъпя я и на следващия ден болна - това беше буквално през 3-4 дена. Наплаших се и до пролетта, живот и здраве, ще е така, ще се опитам да вмъкна и второ къпане в седмицата, малко да се затопли. При нас затоплянето за баня е сложна работа - банята е студена, затопляме я с духалка, изваждам духалката и включвам в хола - защото докато се къпем, спира парното - котелът е на такъв принцип - горелката се премества от водата за радиаторите на водата в чешмата... След това пък трябва да минат поне 2-3 часа - да й "мине банята", защото в спалнята ни е 17-18 градуса и не мога да сложа там да спи къпано дете. По най-простата аритметика - за да я изкъпя, трябва да сме си към 5:30-6:00 вкъщи - още една причина да сведем къпането до минимум...

# 18
Мартеа, тогава и ние трябва да се срамуваме, защото също къпем Дени веднъж на 4-5 дни, а когато е болен и по-рядко Wink Като под "къпане" имам предвид във ваничката, с плацикане, игра, миене на косичката, иначе всяка вечер мием дупе, ръчички, личице, крачета. При нас е същата хамалогия като при вас. Банята ни не се отоплява, та половин час преди да го къпем, пускаме духалката там. 10-ина минути след като влязат с баща си в банята, аз взимам духалката от банята и я включвам в хола, защото парното не затопля достатъчно. След това не спираме парното както обикновено, когато си лягаме, а трябва да го оставим пуснато, заради къпаното чавенце... Та така, хладно е и трудно за отопляване и вкъщи, та затова рядко го къпем както си трябва. Като затопли времето, отново се връщаме към по-честите бани, че му е голям кеф да играе във ваната.

# 19
За къпане говорите,ние къпем Ники през 2 дни, във ваната се падат 2  пъти в седмицата..Косата 2 пъти в седмицта.

Ники и тя (бека),което много ме дразни Twisted Evil

# 20
  • София
Ние много се разглезихме с това парно Rolling Eyes В нас е 24-25 градуса..топлата вода никога не свършва..какво да ви кажа, като невиждали сме  Laughing
Преди в банята беше около 5 градуса, в къщата рядко беше над 18 и то в спалнята, на затворена врата. В коридора ти се виждаше дъха, а хола не го ползвахме. А сега сме като в нова къща. Simple Smile

И Любака говори на "бе".

# 21
И ние като Дианини Simple Smile
Но на предишното място, където беше доста студено, а банята неотопляема къпех Авата на 2 дни. Като си спомня как зъзнеше милото Confused
Станислава също говори на "бе", правим и забележки, но понякога, като и се карам се усещам, че аз самата така и говоря.

# 22
Бе то и ние сме с ново парно, на газ, долу си е жега - 24-25 гр., но нещо не сме изчислили обема на долната баня, трябвало е по-голям радиатор там. Горната е супер топла, но за сметка на това - неизползваема в момента Mr. Green

Успяхме да заведем Теа на лекар, класирахме се след поредното състезание на татко Шумахер точно в 7:30 - прегледа я, каза, че засега е вирус, но ако до сряда поддържа толкова висока Т - АБ. Изписа ни Цефзил, по-точно аз обясних, че й действа добре и тя ни даде пак него. Не зная дали не сгреших, но все така става - изписва ни нещо друго, след което Теа пие втори АБ, обикновено точно Цефзил.
Сега се моля да не се наложи да използваме рецептата, дано преборим вируса със симптоматично лечение Praynig
Впрочем, вие давате ли винаги в такива случаи противоалергично? Гледам, че и педи, и УНГ го предписват като задължително и наистина съм забелязала, че има благотворен ефект - без противоалергичните секретите са двойни... Аз взех отново Ериус.

# 23
Добрютру!

Хм, Мартеа, на вас ви изписват противоалергично винаги, когато изписват и АБ, така ли? Наско никога не е пил такова нещо. Аа, един път направи алергия към Панадол и се наложи да пие Фенистил, за да се успокои сърбежът.

Гуш, благодарско! Както винаги ми помогна!  Hug

И в нас е много топло. Наката всяка вечер е в банята. Напоследък се научи пак да си иска коритцето и такова плискане пада, чееее  Laughing  И какво е такова диване, не дава да го подсуша, нито да му завържа халата след банята. Тръгва разгърден, тича, скача, той бил "чичо Диян, с мантата" - оня чичко, дето им е поддръжка в градината и ходи с една синя манта, винаги разкопчан! С дрехи отдолу,  де  Laughing

# 24
  • София
Мартеа, и на Любака му изписват противоалергично, когато има УНГ проблеми или кашлица. Отбъбва лигавицата и облекчава. Отделно, че ако както при нас, има трета сливица, тя се свива малко. По лесно оттичат секретите от носа, не се задържат в ушите...абе, давай спокойно. Мисля, че  е по-добрият вариант да се дава за няколко дена.

Да ви кажа и аз така казвам на педито какъв антибиотик да изпише на Любо...много съм впечатлена. Как така всеки път един и същ...и ние сме с Цефзил...най-добре му действа и напоследък него го пие. Даже мъж ми каза, че няма смисъл да ходим до там, като така или иначе аз й казвам какво да пие Любака Mr. Green

# 25
Добро утро!
На нас също ни изписват противоалергично,но ние така и така пиеме.Сега сме спряли,но иначе и даваме.

# 26
Добрутру!
Чета че бистрите къпането... Ми кво да кажа, откак е студено макар да сме с парно и ние сведонме миенето до 1-2 пъти седмично както си трЕбе. Иначе вечер - само дупата, ръце, очи и зъби. И мен ме е страх от настинки, при нас като е 19-20 С. Момчил също говореше с бе на всяко изречение, но попремина. сега рядко го използва. Обаче сега пък има нов хит - страхува се!От виене на бормашина, от лошите в аним. филмчета, от фризьорката онзи ден и нейната машинка. Вчера ревал в градината, защото "поскожата" свирела на акордеон...Дано премине и това скоро... Tired
Иначе в градината е добре - харесва му, но продължава сутрин да си поревава. Днес чакаме покана за РД от едно момиченце, което е в неговата група. Тя сама е избирала на кого да даде покани. Явно си играят заедно, защото той често ми говори за нея- "Дея това, Дея онова..."
Та така....
Чао и лек ден от мен!

п. п. За противоалергичното - винаги са изписвали. То вече си го пием нон-стоп, де. Сега е на Ксизал. Както е казала Диана -  отбъбва лигавицата и облекчава дишането.

# 27
  • София
Мамита, направих едно албумче, в което предлагам да слагаме творбите на нашите дечица. Тепърва те ща са много, ще могат да майсторят много неща, да рисуват, да пишат, ще ни изненадват с нещо ново...нека го включим към виртуалният ни споменник- нашето албумче.    Hug

Ето линк http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218608

# 28
И на Дени обикновено му изписват и противоалергично, но не винаги, вероятно защото просто забравя педката, а и си знае че имаме проблеми и така или иначе си ги пием. Дени отново е целия в обриви. Ще идват тези дни  в градинката да ги снимат за картички за 8-ми март, а той е с едно огромно червено петно на бузата, което вече 2 седмици не минава, на всичкото отгоре се и разраства. Така и ще бъде и на снимките. Горкото ми белязано дете Cry

Дианче, добра идея Hug Аз имам снимки с няколко произведения на Дени, но не са всички - ще се отчета при първа възможност. Wink

# 29
Сиска, пробвайте с хомеопатия, мисля си аз  Thinking
За къпането-и при нас засега е сложно, и ние действаме по схемата-1 път в седмицата цялостно, през другото време-дупе, крачета, зъбки вечер. За съжаление и Никола почна да боледува по-често от миналото лято насам и вече пипам много нежно с настинките  Tired
За годините гледам говорите-ами аз тази година ще навърша 33, добре се чувствам на тази възраст  Flutter
За "бе-то" - и ние сме в отбора   Grinning
Ава ме умори от смях-ами образовано е детето  Heart Eyes
Любака голям целувкаджия верно, аз мислех, че сме само ние   Blush
Ще бягам, че дребният пак е вкъщи и лудницата е пълна  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт