Примерна схема за захранване 5

• 58 544
  • 582
  •   1
Отговори
# 120
 wavey  включвам се и аз да следя темата,скоро я открих и сме точно за нея.Моето диване хич не ще да яде,зеленчукови пюрета изобщо,а от плодовите по 7-8 лъжички и край.Май ще си караме с кърменето до първи клас  Laughing  За заместване на ядене просто дума не може да става. та да питам как стана при вас заместването на някое хранене? Иска ми се да й заместя вече обедното хранене.[/color]

# 121
Колко дни се изчаква между въвеждането на жълтък и глутен?
Някой да знае нещо по въпроса?Мисълта ми е,ако въведа жълтък ,колко време да мине от първото даване за да мога спокойно да въведа глутен?

# 122
Колко дни се изчаква между въвеждането на жълтък и глутен?
Някой да знае нещо по въпроса?Мисълта ми е,ако въведа жълтък ,колко време да мине от първото даване за да мога спокойно да въведа глутен?

не си спомням да съм чела,но аз бих изчакала седмица примерно, може и 10ина дни  Peace а защо не оставиш жълтъка за по-нататък, няма нужда да се бърза с него, мисля  Peace

елпет, мерси за инфото  Hug  странно,но съм срещала май,че първо сиренето,после маслото newsm78 а за избора - да видим, ще мисля, мерси за рпезидент-идеята и че е без сол: нямаше да се сетя да търся това  Peace

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 14:10 от ninochka

# 123
Мисля че поне 14 дни трябва да минат. Peace

# 124
  • Pb
за маслото - "Домлян" е мн. добър избор, стига да е истинско!

# 125
Nali nqma problem Lubeto dnes qde kartofi i pile6ko ot na6ata xrana???

# 126
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Nali nqma problem Lubeto dnes qde kartofi i pile6ko ot na6ata xrana???
Добре е да няма лютиви подправки и сол. Иначе няма проблем.

# 127
# 128
  • София
Значи след месец поне! Peace
Но като има и в купешките... мн странно Thinking
има мазнина, не казах масло Simple Smile
мисълта ми беше че в купешките мазничкото си е дозирано, каквото и да е то и ако решиш да кажем в готово пюренце да му сложиш и малко масло, може да се обрине ако е много мазничко (това е с цялата относителност на понятието мазно за бебето и мазно за нас  Grinning)

ниночка, аз видях че в президента пише че няма сол и видях че в родопеята не пише нищо. а би трябвало Thinking
аз си мислех за сиренето да му взема такова каквото ние ядем но доста изкиснато- купуваме напоследък лакрима от кауфланд. кравето им, че имат и козе и овче. а може и козе да му дам първо, но трябва да прочета дали няма да има проблем някакъв ако не е краве newsm78 ти знаеш ли нещо по въпроса?

# 129
  • Бургас
wavey  включвам се и аз да следя темата,скоро я открих и сме точно за нея.Моето диване хич не ще да яде,зеленчукови пюрета изобщо,а от плодовите по 7-8 лъжички и край.Май ще си караме с кърменето до първи клас  Laughing  За заместване на ядене просто дума не може да става. та да питам как стана при вас заместването на някое хранене? Иска ми се да й заместя вече обедното хранене.[/color]
Ами най-лесно е когато е гладен, да дадеш първо пюрето, увеличавайки количеството докато един ден не пожелае да суче след това. Определено при някои деца става много по-лесно от други, които трудно свикват с новите вкусове, консистенции и пр. За зеленчуковите пюрета пробвай с по-сладките тиква или морков, смесени с кърма, да са много рядки(така ги проядохме ние). Когато даден зеленчук не се харесва, смесваш с друг въведен, който обича. Някои бебчовци харесват повече домашни пюрета(ние с охота ядем дом тиква, но не дом картоф, но аз го смесвам с моркови на хип и кърма) Трябваше ни месец за да стигнем количество от около 80-100 гр. Не го насилвам дори и 3 лъж само да изяде, за да не станем злояди после или пр. И на вас ви е рано още да се притесняваш, че количеството твърда храна е малко. Спокойно, с бързане далеч не се стига Laughing И успех

# 130
  • София
Елпет,в купешкото не бих добавила масло или друг вид мазнина Mr. Green

# 131
Здравейте,
Днес открих темичката и малко ми олекна, защото изчетох доста работи за захранването, а като дойде време да давам, все не съм сигурна да не опетлая конците. Така че ще се опитам да ви следя редовно.
Ние сме на 5 месеца и половина и от понеделник за първи път му дадох на бебо оризова безмлечна каша смесена с кърма. Ама то много трудно да изцедя 20 - 30 мл. бе? Та искам да питам: може ли да я давам тази каша само с вода? Ако не(ще съм благодарна да ми обясните защо)- да взема да я смесвам с АМ тогава?
Днес му дадох круша(сварена в 30мл вода и намачкана с лъжица), въпреки намеренията ми да изчаквам 7 дни м-у новите храни и да започна със зеленчук. Ама не е акал днес 9-ти ден и все се надявах, че крушата ще помогне. За сега-уви. А и се оказа, че оризовата каша, картофа и моркова били лееееко запичащи, та... затова круша.
Другия ми въпрос е: Защо никъде не пише и ще ми кажете ли вие кога започнахте да давате вода, или кога бебчовците поискаха да пият?
Благодаря и лека нощ!
П.С. Четох по материали от Д-р Сиърс, че козето мляко е в много отношения по-добро от кравето. Един недостатък - съдържа 10 пъти по-малко фолиева киселина от кравето и затова трябвало да се добавя.

# 132
miss pretencia, ориза е мнооого запичащ при доста от бебоците, но давай няколко дни круша и би трябвало да се регулира стомахчето според мен! Аз правя кашите с вода-безмлечните-той ги харесва и така-правих опити да се цедя-ама малкия не хареса кашата с кърма-плю я-и сам ме отказа от цеденето! Joy

А вода си пием от началото-въпреки, че бяхме до 5-тия месец на кърма!

# 133
А-а-а, Орхидея, благодаря. Вече си мислихме утре да купуваме пак Дуфалак и да му даваме. Значи продължаваме с крушата.

# 134
мисля и масло да въведа след сиренето ...
в началото на водна баня и махам пяната, нали?

Пречистване на маслото:
- технология: след загряване на водна баня се маха пяната, тъй като в нея се концентрират белтъчините
- не е нужно: ако е въведено безпроблемно краве сирене
- силно препоръчително: когато маслото се въвежда като първи краве продукт или при риск от алергия

Ред на въвеждане на млечни продукти:

* Един от вариантите е "масло – сирене – кисело мляко". Това е логиката от гледна точка на АБКМ.

* Другият вариант е "сирене – масло – кисело мляко". Това е добър вариант по няколко причини.
Масло може (но не е задължително) да се предлага от 6 месец: теоретично включването му около тази възраст се основава на факта, че делът на кърмата в общия хранителен режим намалява, а мазнините са най-важната хранителна съставка в кърмата (100 г кърма съдържа 4 г мазнини).
Освен това съдържанието на мазнини в маслото е високо (средно 83%), при това наситени. За възрастта 6-8 месец общия дневен прием на масло не трябва да надвишава 5 грама.
Българските педиатри най-често препоръчват да се започне с обезсолено сирене, последвано от масло, около 7 месец. 

* Маслото е източник на полезни витамини. Витамин А е сравнително устойчив на топлина, както и другите ценни витамини Е и Д (последният е много важен за усвояването на калция).
Маслото се добавя към негорещи продукти, за да се предпази от изпаряване водното му съдържание – маслото е по-лесносмилаемо.

* Изварата по принцип е спорен продукт в захранването. Има схеми на захранване, вкл. от алерголози, в които не е сред първите млечни продукти. Вариантът от пюре е горе-долу приемлив.

Общи условия

Активация на акаунт