Хайде сега на кифличките!

• 44 691
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
Вече си записах рецептата с точностите.Labrex твоите са станали разкошни,значи и аз ще ги пробвам.

mimi6669, пробвай ги, хубави са. Особено топлички! Grinning Аз ги правих с течен шоколад.

# 61
И аз щях да правя кифличките на pep-4o, но много се учудих  newsm78 ,че са без яйца и ги направих същите, само че с яйца Rolling Eyes. Рецептата е много сполучлива, жалко че няма как да ги снимам.

# 62
А задължително ли е да има яйца? В тестото има прясно мляко, което придава вкус и пухкавост на готовите кифли.  Освен това с яйцата кифличките освен че с друг вкус,  не поемат всякаква плънка както е при основната ми рецепта и НЕ ОСТАВАТ МЕКИ след втория ден от правенето им, а остават жилави  и по-скоро сухи. . А когато ги правя, аз имам за цяла седмица меки и пухкави кифлички за закуска.

red poppy , много добре изглеждат   bouquet  нищо им няма, че са напукани.

# 63
правих кифличките на Еклере-много сполучлива рецепта се получи!За уточнение-използвах 2 бр.пакетчета суха мая по 11гр,точно 1кг брашно,маслото ми беше 250гр,пр.мляко 250 мл ,добавих ром,лим.есенция,ванилия и стана тестото.И козунак направих от него и кифлички.

# 64
  • гр.София
ако знаете как от няколко дена все за кифлички си мисля няма да ми повярвате, като видях темата страшно се зарадвах, ще пробвам първата рецепта,
между другото имам питане  newsm78 някъде прочетох в рецептата мас, може ли да сложа кр.масло, че мас незнам откъде да си намеря  newsm78

# 65
Може да, макар че може да не станах толкова пръхкави като с маста.

Но пак ще са вкусни

# 66
В момента правя по рецептата на Джемма,вече втасват в машината.Великолепна закуска за сутринта.Като ги оформя ще ги прибера в хладилника и утре ще пека рано-рано.

# 67
Аз ги правих с мас и станаха СТРАХОТНИ !!!  bowuu Пепчо !   bouquet

# 68
Няма защо, просто маста е незаменима при някои сладки  Peace

# 69
изрових темата, защото имам въпрос към майсторките на кифлички- тестото вече се меси, а не знам на колко градуса да пека? моля, помогнете. и пак за градусите за печене, ако някой е правил хлебчетата с песто на наталина ?
е, в краен случай ще пека на 180 градуса предварително загрята пък каквото стане  Embarassed

# 70
Shapokliak ако не е късно градусите са точно тези и печи в средата на фурната  Peace

# 71
много благодаря, току що сложих хлебчетата с песто, после е ред на кифличките
и понеже ще правя тези на Джемма с пълнеж от локум/ козуначните/, пак да питам: в рецептата пише програма тесто, обаче не пише дали е с втасване или не.програмата ми без втасване е 14 минути, а с втасване 1.30, разликата е доста голяма и хич не мога да реша коя да включа???

# 72
Много е топло, затова ги пусни на 14 минути- за макарони. Като спре остави тестото около 10 минути и почвай да ги правиш. След това в тавата аз ги оставих  да втасат към 15 минути и в загрята фурна ги изпекох на средно ниво, само отдолу с вентилатор на 180 градуса. Успех и да се похвалиш със снимки Party Направи ги по този начин - стават супер.

# 73
  • тук
Момичета, явно има някакъв проблем и не се отваря линка към рецептата на Джема. Може ли някой, който я знае, да ми я напише  Praynig

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 22:28 от portman

# 74
Момичета, явно има някакъв проблем и не се отваря линка към рецептата на Джема. Може ли някой, който я знае, да ми я напише  Praynig

Ето ги:

КОЗУНАЧЕНИТЕ КИФЛИЧКИ на ДЖЕММА

Състав
2 яйца
60 гр. Масло
60 гр. Захар
100мл прясно мляко,
една щипка сол,
350 гр. брашно,
едно пакетче суха мая,
могат да се добавят и стафиди или лимонови корички,но това по желание.

Меся в машина за хляб,след като е готово тестото /след омесване се остава да втаса. След това се оформят кифличките и пак се оставят да втасат, мажат се с яйце , ръсят се със захар, може сусам или мак и се пекат./оформям кифличките и им слагам като пълнеж мармалад,локум ,оставям ги да втасат за около 15 минути, мажа с яйце, ръся със захар и после ги пека на 200 гр

Успех!   bouquet Много са вкусни! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт