клиника Щерев

• 796 353
  • 6 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да, освен паста и четка за зъби ти осигуряват всичко друго. Носи си и джапанки за банята, освен ако не искаш да се къпеш боса. Аз лично си носих и дамски превръзки, защото си имам любима марка, но те осигуряват и това.
Стаите са с две легла и са като хотелска стая - с телевизор, хладилник, баня и тоалетна. Ако родилките са малко се настаняват по една в стая, ако са повече - по две. За таткото не знам - нашият беше зает с пазаруване и другото дете, така че не сме и питали. На мен секциото ми беше в понеделник на обяд и ме изписаха в петък на обяд. Успех и леко раждане.

# 151
Таткото може да дойде да те види още след сециото, докато си в така нареченото интензивно отделение. Аз престоях там 2 дни, понеже бях с високо кръвно и ускорен пулс,но иначе се стои там само до другия ден. Фоксче е написала останалото Simple Smile
Мен ме изписаха на 7-ия ден след секциото по мое желание иначе се изписва след 5-ия до 7-ия ден.

Забравих да допълня,че докато си в интензивното има при теб акушерка 24 часа в денонощието  Peace

# 152
Благодаря ви  Tea - malka feia и Фоксче за инфото и за пожеланията! Hug А за цените, които са публикувани на сайта на клиниката, това ли е всичко което се плаща?Има ли разлика в цената (някакво значение??? )дали имаш направление по ЗК или не?Колко дни преди термин ви определиха датата за секциото или вие си избрахте датата?

# 153
Освен тоалетни принадлежности като четка и паста за зъби, душ гел и чехли за баня, друго не ти трябва. Абсолютно всичко за което се сетиш ти се доставя от клиниката, включително и минералната вода !
До колкото ми е известно все още цената за раждане през ЗК е 1800 лв., а иначе е 2350 лв.
Погледни сайта им или се обади по телефона за 100% достоверно инфо за парите
http://www.ivf-bg.com/

Ние с д-р Ганева се договорихме за дата, като тя ми посочи възможен интервал от време. Това зависи и от състоянието на бебето, което се установява при прегледите,а също и от меренето на тоновете Simple Smile

# 154
И аз раждах секцио. Лекарите, които ме разраждаха бяха д-р Андреева и д-р Александров. Бащата може да присъства на самото раждане, ако иска може и да снима (не се плаща допълнително). Бебето не е при теб само докато си в интензивното.

# 155
  • София
Сега се сетих - вземи си и кърпи, не помня дали даваха, но аз със сигурност си ползвах моите.
При нас бебетата ги взеха и на втората нощ след раждането - за да се наспим, но мисля, че ако бяхме пожелали, щяха да ги оставят.

# 156
Добро утро на всички ранобудни мами! kaffeetrmker_2 Благодаря ви за полезната информация! Значи от написаното до тук може да се обобщи, че минималното количество багаж при постъпване в болницата за раждане е: паста за зъби, четка, душ гел, джапанки за баня, кърпи и дамски превръзки. Един може би глупав въпрос: кърпи ли е по-добре да се носят или може халат за баня?  Wink Трябва ли да се носят памперси и мокри кърпички за бебенцето?Като четох форума останах с впечатление, че ги искат във всяка болница едва ли не?А ако ти го дадат да е при теб не е ли по-добре да имаш готовност с тези неща. Нищо не казвате за помпа за кърма и подложки (подплънки) за кърмачки. То няма гаранция че ще има нужда от тях, а и в училището към клиника Щерев казаха че при раждане секцио кърмата идва малко по-късно на 3-4 ден. Вие какво мислите по въпроса, най-вече от личният ви опит? Благодаря ви предварително и желая на всички приятен и усмихнат ден! Hug

# 157
Goofy, добро утро Simple Smile
Ето отговори от мен
1. Кърпи или халат, избора е твой Simple Smile Аз не си носих ,ползвах техни, новички мисля ,че бяха.
2. Памперси и мокри кърпи, дрехи и храна за бебо не ти трябват,всичко се осигурява от там.
3. Помпа дават там, подплънки мисля ,че не, но не съм 100% сигурна, понеже аз нямах кърма.
4. Акушерките се грижат за смяна на пампите и за хигиената и за храната. За теб остава удоволствието само да го нахраниш Simple Smile

# 158
Goofy, аз като питах какво да си нося за раждането ми казаха, каквото си носиш като си на хотел. Можеш да не носиш и дам.  превръзки. Оттам ти дават. За бебето всичко е подсигурено. Не е нужно да носиш даже и шишета. Помпа ти дават, подплънки - не. Вземи си бельо. Само докато си в интензивното си без него.
На мен кърмата ми слезе на 4-тия ден.

# 159
Предполагам си се досетила, Гуфи, но аз да допълня,че и храна няма да има нужда да ти носят, защото в клиниката те хранят цараски !
Освен нещо сладичко, друго едва ли ще поискаш да ти доставят от вън

# 160
Благодаря ви Фоксче, lyubka и Tea - malka feia за инфото и съветите.  Party Както казвате почти всичко се осигурява от там, но аз като се знам, все ще измисля да взема това онова и да напълня една чанта Blush! Другата седмица съм на консултация при д-р Александров и имам за задача да мисля до тогава за дата за секциото - трябва да е 10-ина дни и надолу преди термин, в случай че всичко върви както трябва. Като ходя в клиниката ще проверя и за цените дали има разлика  в заплащането  ако представиш направление по ЗК и ще ви информирам. От сайта не става ясно дали е така - дадена е една цена 2350 лв. Money за "Раждане с цезарово сечение (включени леглодни и храна)" newsm78. И да ви питам правиха ли изследвания на състоянието на бебето докато бяхте в болницата? В случай че не са правени такива изследвания на бебето, след изписването ви в коя клиника ходихте да ви ги направят?

# 161
goofy, аз нещо май не ти разбрах въпроса за изследването на детето. Още като се роди веднага се поема от неонатолога и се прави преглед на детето. Бият му се първите две ваксини и преди изписването му се взима кръв или от петичката, или от пръстчето на ръчичката за изследване да не би да има вътреболнична инфекция. Ако недай се боже има уведомяват боницата и педиатъра на бебето, за да се вземат съответните мерки. Щях да забравя, че неонатолога идваше и на визитация.
Не се притеснявай всичко ще мине перфектно.

# 162
  • София
Ако питаш за пакет като в Токуда например - няма такова нещо. Всеки ден минава неонатолог и преглежда бебетата, като съобщава на майката, какво е състоянието им - моята имаше един обрив от хормоните по цялото тяло и й дадоха калций, като предварително го съгласуваха с мен.
Това, което е най-важно за моето бебе е, че го изписаха без абсолютно никакви инфекции - четеш сигурно по форума, какво става в останалите родилни отделения.
А след изписването не съм ходила да й правят изследвания в друга болница- не го намирам за необходимо. Единствено посетихме ортопед, но това вече май е задължително. А, аз съм с отрицателен RH, затова й изследваха кръвната група на ситната.
Хайде, успех и да се похвалиш.

# 163
Благодаря ви мами Hug !Поуспокоихте ме и искренно се надявам  всичко да е наред!
Желая ви приятна вечер! newsm46

# 164
Аз скоро ще раждам там(естествено) и ще споделя опита си  след това. Терминът ми е на 29.11, за сега няма признаци за по-скорошно раждане. Освен че съм дала там доста пари до момента, впечатленията ми са много добри и съм сигурна, че ще ми създадат комфорт и ще се грижат добре за мен и бебето.

Общи условия

Активация на акаунт