клиника Щерев

• 796 260
  • 6 728
  •   1
Отговори
# 6 705
  • София
Здравейте, отдавна не съм влизала във форума, а в тази тема май никога.

Вече втора бременност следя в клиниката при доктор Ганева и съм много доволна от нея. Мила и внимателна, обяснява, връща обаждания. Ако тя не може, с теб се свързва друг лекар, което мен ме устройва. При първата бременност се следих и по каса и ако сметнеше за необходимо, ми назначаваше допълнително изследвания. Не съм раждала там не само защото нямах възможност, но и поради факта, че при проблем с детето те насочват към МД или Токуда, та реших направо в МД без избор на екип. Тъй като останах крайно недоволна от отношенито там, сега съм решила да раждам в Щерев. Само се надявам да не си търсят повод да ме срежат.

Забелязвам обаче съществени разлики между 2012 година при първата ми бременност и сега. Тогава нямаше профилирани специалисти в областта на феталната морфология и д-р Ганева ме насочи към д-р Марков и още един лекар (вече не му помня името). Кръв за БХС дадох в МД ако не се лъжа, защото само там вземаха, а ехографският преглед го проведе Ганева. В началото и към ендокринолог ме насочи, който също не работи в болницата.
Сега поне според мен си натискат за техните си лекари и си настояват за прегледите независимо дали има нужда или не. Първата фетална морфология+БХС ми прави д-р Стратиева или по-скоро лекар, който се обучаваше при нея. Половин час ме гледа, побутва и разхожда, защото бебето не се обръщаше. Накрая уж се обърна и той и Стратиева казаха, че всичко изглежда нормално. Трябва да отбележа, че не планирах да правя първата фетална морфология, само БХС, но явно вървят ръка за ръка или поне при мен така се получи.
 За втората ФМ имаше свободен час при доктор Ибрям, но след като отидох за прегледа, се оказа, че ще ме прегледа д-р Чавеева. Не познавам и двамата като специалисти, така че за мен беше без значение кой ще ме прегледа, но час при един лекар и преглед от друг определено не прави добро впечатление.
 При последната консултация Ганева ми каза, че е дошло време за третата ФМ. До колкото знам такава се прави само ако е имало някакъв проблем при ФМ около 20 седмица. Казах направо, че ако няма предпоставки за трета, не желая да я правя. Та се разбрахме да направя само доплер. В деня на прегледа разбрах, че девойката от регистратура ми е запазила час за ФМ, но все пак с лекаря д-р Игнатов (поредният специалист по ФМ в болницата) се разбрахме, че искам само доплер.

Като цяло съм доволна от болницата и специалистите , на които съм попадала, но ми се ще да запазят в по-голяма степен подхода към пациентите от преди няколко години.

# 6 706
  • София
Радвам се за вас момичета, наистина.  Hug Но все едно говорим за различни хора...  Rolling Eyes Тъй като явно има и доволни и недоволни не мога да разбера той си решава с кои да се държи добре и с кои не ли, явно някои не сме му симпатични..  Rolling Eyes

И пак ви казвам, точно, защото съм при Александров съм свикнала с малко по- особените характери и шеги на лекарите, но при Манчев минаваше всякакви граници. Най- големият ми ужас беше да попадна в болницата, когато е дежурен или Александров да го няма по някаква причина и да трябва да раждам при него...

Желая ви леки раждания и да се държи добре с вас.  Peace Hug

# 6 707
Светланка, а с твоя лекар какво сте се разбрали като тръгне ражданетоб, ако сте го обсъждали? Аз бях инатруктирана първото нещо което да направя е са се обадя на док. Понеже ми беше неудобно я питах дали да не отида направо в болницата, отговора беше щом усетя и най-малката индикация първо на нея да се обадя ако ще да 3 през ноща в събота. Тя беше по график на работа и пак й се обадих да я питам дали да отивам.
Прегледа за разкритие пък изобщо не ме е болял, мисля че е до човек. Бях се приготвила за неприятно усещане и болка, а изобщо не беше кой знае какво.

# 6 708
Вени, нормално е да искат да си "пласират" техните специалисти, защото се навъдихя всякакви болници, клиники и частни кабинети. Аз бях първоначално при Юнакова и си бях запазила час при д-р Стратиева, но в друг център /защото там БХС + ФМ бяха заедно и не се налагаше да ходя сутринта и после следобед или друг ден/. На ЖК ми каза, че е време да ми запази час за ФМ и кога ми е удобно, а аз обясних, че имам вече такъв час. Не й стана много драго, но и нищо не ми е казала, не ме е упрекнала. За следващата ФМ пак там си запазих час,а д-р Коновалова не е реагирала отрицателно по какъвто и да е начин.  Д-р Ганева е много мила и едва ли е записала часа напук на вашата уговорка. Според мен е било или по инерция, или просто няма как да се запише само час за доплер. Поне така си мисля.
Прегледи да се правят другаде, да откажете нещо да ви изследват в Щерев, това си е ваше/наше право и няма защо да се чувствате неудобно. Няма никой да ни изяде.

Момичета, някой да е ползвал услугите на психолозите от Щерев? Споделете впечатление.

# 6 709
  • София
R_N доколкото знам, не всички лекари си дават телефоните на пациентите. И аз се притеснявах какво да правя, ако трябва да звъня посред нощите, а Александров ми каза, че не е счетоводител и че когато и да има проблем да му звънна.  Simple Smile

# 6 710
  • София
Момичета, някой да е ползвал услугите на психолозите от Щерев? Споделете впечатление.

И аз се интересувам за психолозите, моля да споделите впечатления. Благодаря!

# 6 711
  • София
Цвети, явно не съм се изразила добре, часовете си ги запазвам винаги аз, не доктор Ганева. Неразбирането се е получило между мен и регистратурата. За д-р Ганева нищо лошо не мога да кажа  Simple Smile

# 6 712
То много се изписа по темата,явно е че и преди се е писало.Недопустимо е да се срещнеш с пациент,който видимо е уплашен и притеснен и въпреки всичко се извинява ,че ви е притеснил,най-малкото ви е поздравил,а вие да се правите че няма никой в стаята!Да попитам всичко наред ли е,а прословутия лекар да си хвърли ръкавиците и да излезе от стаята без да каже и думичка....Е извинявайте,ама не виждам нищо приятелско и човешко в него!Той може да си е какъвто иска,но е избрал да работи с пациенти и е длъжен да спазва най-елементарното възпитание.Не съм отишла през нощта да пия кафе и да ставам приятелка с него,а да ме прегледа и да ми каже че всичко е наред евентуално.Както и да е.Успех на всички!Лек ден!

# 6 713
Чета темите за частните болници и се чудя и мая! Ами то страшна работа! Оплаквания всеки ден. На път съм да се откажа от следене в ЖК на която и да е болница. Най-добре ще е при моята лекарка, която има частен кабинет, а за специализираните изследвания и прегледи ще ходя при съответните специалисти. И сега идва въпросът ми. Задължително ли е да се следя и по ЗК? Само издаването на болничен евентуално ли налага това? Тези два видеозона и 2-3 кръвни картини безплатни ще ги преживея. Аз ще плащам всичко друго, че два видеозона. Хич не ми се иска да хода при двама лекари, един от които съвсем формално ще си гледа работата и ще си взима пари от ЗК. Ако има нужда от второ мнение има специалисти.

# 6 714
  • София
Не е задължително, аз не съм се следила по ЗК.  Peace

# 6 715
А ако се наложи болничен кой го издава?

# 6 716
  • София
В Щерев специално издават болнични.

# 6 717
Аз се следя само в Щерев. И там си издават болнични, без да се налага да се примолваш за него, както се случва в повечето държавни.... Една приятелка не искаха да й дадат, защото не е лежала 3 дни в болницата. Това в държавна.

# 6 718
Аз се следя само в Щерев. И там си издават болнични, без да се налага да се примолваш за него, както се случва в повечето държавни.... Една приятелка не искаха да й дадат, защото не е лежала 3 дни в болницата. Това в държавна.

Въпросът ми е: ако не се следя в болница, а при частен лекар и не посещавам ЖК по здравна каса, кой издава болничен лист? От прочетеното оставам с впечатление, че само от ЖК по ЗК имат това право и разбира се от болница, ако там се следиш.

# 6 719
  • София

Въпросът ми е: ако не се следя в болница, а при частен лекар и не посещавам ЖК по здравна каса, кой издава болничен лист? От прочетеното оставам с впечатление, че само от ЖК по ЗК имат това право и разбира се от болница, ако там се следиш.

Ако болницата/лекар има договор със Здравната каса ти издава болничен, без значение дали си записана на ЖК по ЗК

Общи условия

Активация на акаунт