Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 900
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Майчин дом не ми се струва най-удачното място.
Най-добре в клиника по стерилитет.
Ако става въпрос за Варна, то точно МД е такава клиника Peace morgianna   :bouquet:
Никъде не пише Варна,подраЗбира се София

# 631
  • UK
Майчин дом не ми се струва най-удачното място.
Най-добре в клиника по стерилитет.
Ако става въпрос за Варна, то точно МД е такава клиника Peace morgianna   :bouquet:
Никъде не пише Варна,подраЗбира се София
Ха, е откъде го подразбрахте newsm78 Shocked МД има и във Варна, както и в почти всеки областен град! Peace

# 632
  • София
оставете жената да ходи където и е удобно  Rolling Eyes
и в софийския мд вече има клиника, не е каквото беше преди.

# 633
Желая да стана донор на яйцеклетки ако някой желае да се свърже с мен Simple Smile

# 634
Здравейте,искам да ви попитам нещо,което може би сте коментирали,но аз така и не намерих инфо.

Запалих се по дарителската кампания на която попаднах по ''Споделено с ,Кали''.
Заслушах се и се реших да даря яйцеклетка,но при споделянето ми с близките ми,скочиха срещу мен,че генофонда на детето ще е мой и едва ли не,ще е мое малко копие.
До колкото си спомням в предаването обясниха,че има ген от майката донор в яйцеклетката..мисля че 5 процента беше...а другите 95 % са от сперматозоидите и майката носител.
Та в крайна сметка искам да разбера за себе си,това дете с какъв процент от моите гени ще е.Не ми се водят битки с близките ми,дори и да са прави,не биха ме спряли да помогна на някоя мама ,но бих се радвала да мога да им натри носа,ако пък не са .Благодаря ви предварително.

# 635
  • София
Здравейте,искам да ви попитам нещо,което може би сте коментирали,но аз така и не намерих инфо.

Запалих се по дарителската кампания на която попаднах по ''Споделено с ,Кали''.
Заслушах се и се реших да даря яйцеклетка,но при споделянето ми с близките ми,скочиха срещу мен,че генофонда на детето ще е мой и едва ли не,ще е мое малко копие.
До колкото си спомням в предаването обясниха,че има ген от майката донор в яйцеклетката..мисля че 5 процента беше...а другите 95 % са от сперматозоидите и майката носител.
Та в крайна сметка искам да разбера за себе си,това дете с какъв процент от моите гени ще е.Не ми се водят битки с близките ми,дори и да са прави,не биха ме спряли да помогна на някоя мама ,но бих се радвала да мога да им натри носа,ако пък не са .Благодаря ви предварително.
не е 5 на 95, а 50% на 50%. За това как ще изглежда - зависи чии гени - твоите или на биологичния баща са доминантни (т.е. по-силни)

# 636
Попаднах на лекарско обяснение...не знам вече на кого да вярвам.Най- голяма част от генетичния код се съдържат в сперматозоидите ,отделно и самите хромозоми преминават през процес който предава и гените на майката носител.Та по думите на лекаря,донора притежава най-малък процент ген.

Отделно ми обясниха ,че за донорство все пак се гледа кръвни групи,очи на родителите,коса и т.н..всичко..така че няма как да ви изберат донор тип скандинацев,а вие да сте двамата тип испанец...да речем

# 637
  • UK
Попаднах на лекарско обяснение...не знам вече на кого да вярвам.Най- голяма част от генетичния код се съдържат в сперматозоидите ,отделно и самите хромозоми преминават през процес който предава и гените на майката носител.Та по думите на лекаря,донора притежава най-малък процент ген.

Отделно ми обясниха ,че за донорство все пак се гледа кръвни групи,очи на родителите,коса и т.н..всичко..така че няма как да ви изберат донор тип скандинацев,а вие да сте двамата тип испанец...да речем

Да, тези неща ги съобразяват предполагам Crazy Може ли, линк за лекарското обяснение, досежно гените? Стана ми интересно  bouquet

# 638

при хората оплождането е полово.Нормално хората имат 46 хромозоми,тъй като се оплождаме полово,половите клетки-сперматозоидите при мъжете и яйцеклетките при жените чрез серия от сложно,генетично заложени механизми броят на хромозомите намалява на 23.При самото полово оплождане т.е сливането на Мъжка и Женска полова клетка се възстановява нормалния хромозомен набор.Така че НЯМА КАК спертазоидите да носят по -голям генетичен материал Simple SmileСамото унаследяване на белезите фенотипно-външно,видимо-се определят от гени има си отделни закони по които става унаследяването(биология 9 клас за справка),
Майката носител не предава никакви белези.......тя емоциално е свързано с бъдещето бебе,но генетично НЕ......

Та по думите на лекаря,донора притежава най-малък процент ген.

Не искам да повярвам,че такова нещо е казано от лекар............надявам се да не сте разбрали правилно ooooh!

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 22:13 от AnMary

# 639
Колко излиза един опит с донорски  яицеклетки . Cry Cry Cry

# 640
Не се изразих правилно под попаднах Simple Smile
Днес бях на преглед при акушер-гинеколог и той ми обясни.

Не се заяждам с никой,просто питам наистина ,защото се породиха много въпроси в мен чисто от любопитство,някой от вас тук лекар ли е?Или май трябва да говоря с някой генетик,ще намеря,въпрос на време е....но да учила съм биология в 9 клас,спомням си някои неща.Точно и за това тук питам,защото аз знам едно,а лекар ми казва друго...не знам на какво да вярвам,склонна съм да вярвам на медика....но пфъ...ще търся още инфо.

# 641
Не се изразих правилно под попаднах Simple Smile
Днес бях на преглед при акушер-гинеколог и той ми обясни.

Не се заяждам с никой,просто питам наистина ,защото се породиха много въпроси в мен чисто от любопитство,някой от вас тук лекар ли е?Или май трябва да говоря с някой генетик,ще намеря,въпрос на време е....но да учила съм биология в 9 клас,спомням си някои неща.Точно и за това тук питам,защото аз знам едно,а лекар ми казва друго...не знам на какво да вярвам,склонна съм да вярвам на медика....но пфъ...ще търся още инфо.
Не разбирам как може медик да го обясни така  Whistlingне ти обесняват правилно нещата-причината не мога да разбера.......
аз съм учила генетика 4 семестъра и имам такава магистратура и аз не се заяждам и не съм против донорството никой да не ме разбира погрешно Hug

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 14:51 от lili.nikolova.955

# 642
Да,прави сте...абсолютно подвеждаща информация съм имала....

# 643
Aз призовавам да кажете името и клиниката на въпросния 'доктор'.Не може така да се подвеждат решилите да дарят яйцеклетки-не е морално............

# 644
  • UK
Колко излиза един опит с донорски  яицеклетки . Cry Cry Cry

Зависи от клиниката различно Peace

Aз призовавам да кажете името и клиниката на въпросния 'доктор'.Не може така да се подвеждат решилите да дарят яйцеклетки-не е морално............

Може би е просто акушер-гинеколог, а не репродуктивен такъв, не че искам да го оправдая Crazy

Общи условия

Активация на акаунт