Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Мила avgusta 21, важно е  донора  да е с една от групите на реципиента и партньора му ,защото децата имат една от кръвните групи на родителите си. Ако вземаш яйцеклетки от сестра или братовчедка ти дават взетите от тях защото имаш кръвна връзка с тях, не вземаш ако приятелка ти даде поради ред основателни причини / напълно съм съгласна с това, защото след време при възникване на неприятности помежу ви тя може да претендира за детето ти/. Няма доказателство,
че ще получиш точно тези от роднините яйцеклетки просто се доверяваш напълно на лекарите и екипа им в повечето случаи те си знаят работата!
Това го разбрах.Но те защо искат като си заведеш донор да е със някоя от вашите групи след като няма да ползваш точно неговите яйцеклетки?(нали ти дават от банката)

# 241
Момичета имаме много малко време за възражение към фонда Нека всяка от нас пусне по едино възражение и всички които ни подкрепят също . Влезте във "зачатие " . Не очаквах че ще има такава малка активност във "бг мамма" . Не ви ли вълнува това ???

# 242
Момичета имаме много малко време за възражение към фонда Нека всяка от нас пусне по едино възражение и всички които ни подкрепят също . Влезте във "зачатие " . Не очаквах че ще има такава малка активност във "бг мамма" . Не ви ли вълнува това ???
Аз ползвах линка ,който беше даден по-напред, но не намерих къде точно мога да се подпиша с възражение  newsm78

# 243
Аз ползвах линка ,който беше даден по-напред, но не намерих къде точно мога да се подпиша с възражение  newsm78
Влез във зачатие и там има трите имейла на които се пише побързаите активноста е малка и няма да има резултат.

# 244
bih stanala s udovolstvie donor na nqkoi v nujda

# 245
Колкото и комерсиално да звучи, аз също съм готова да дам яйцеклетка срещу заплащане, стига всички изследвания да минат успешно, в смисъл да позволят. Извинявам се предварително на всички момичета, които са в нужда, че не правя тази крачка като дарение, но обстоятелствата ми го налагат. Очаквам да получа много критики, но също така ще съм благодарна и на някои полезни съвети.

# 246
dani_h81 да, звучи наистина много комерсиално и доста отчайващо за тези, които наистина имат нужда от такава. това не е нещо, което се купува или продава. мисля, че бъркате много надълбоко в душите на нуждаещите се а и се целите в ...

# 247
desdemona, не бързай да съдиш, ако не си запозната с процедурата по донорството на яйцеклетки изискванията и правилата. Момичета, КОИТО СТЕ ГОТОВИ ДА СТАНЕТЕ ДОНОРИ - не страдайте излишно емоционално, тъй като заплащането на донора се прави от страна на клиниката, независимо дали го искате или не, то е част от цялата процедура и е за сметка на реципиента. Аз лично съм минала два пъти през това, но като получател на яйцеклетки и отлично познавам детайлите.
Нека насочим темата и усилията си по въпроса дали можете да станете донори наистина т.е. отговаряте ли на условията - да сте на възраст между 18 и 35 и да имате поне едно дете. Ако да - то отивате в клиника по стерилитет (ако искате повече информация, пишете на лични и ще ви кажа повече за това, през което аз съм преминала и вече добре познавам в БГ и кои клиники препоръчвам от личен опит), там ви се правят изследвания (без да заплащате) и ако всичко е наред, започвате стимулация. Ако стимулацията върви успешно т.е. развиват се фоликули, след около 10 -12 дни от началото й, правят пункцията ( процедурата за аспириране на яйцеклетките, която е с пълна упойка и след която се събуждате като от сладък сън и обикновено няма никакви болки или най-много да има леко усещане като за менструални болки след това) и 3 часа след нея си отивате в къщи. С това се приключва. Рискът е минимален за вас, но предварително всичко ви се обяснява от лекарите.

# 248
Бих искала да знам колко време след раждане мога да стана донор?Ще ми се да помогна

# 249
щом пиша тук и то точно в тази тема, значи съм запозната. аз самата се нуждая от донор на яйцеклетка, така, че думи от сорта "недей да съдиш ... " са излишни ...
Говоря единствено и само от свое име, да звучи ми комерсиално, яйцеклетка да си купиш или съответно да продадеш...

# 250
Да може да звучи комерсиално, но ако помислиш практично иначе няма да сработи идеята. Идеалистите на този свят са толкова малко. По цял свят и както и слава богу е и в БГ се заплаща обезщетение на тези хора. Помисли - защо жена, която има деца би рискувала здравето си (макар наистина рискът да е твърде малък, а според закона жена, която не е раждала не може да бъде донор), за да направи нещо за някого, когото не познава и дори няма да знае дали е успяла да помогне или не (това пак е според правилата на закона). По-скоро критиката ми към твоя постинг е в това, че с такива изказвания би се пресякъл ентусиазма и на малцината, които се съгласяват, та дори и срещу заплащане. Не всеки така с лекота се подлага дори и на леки медицински манипулации, а тази, както знаеш най-малкото отнема минимум два месеца за донора, нали тези жени вероятно ходят и на работа... Не зная какъв е твоя опит и познания по тези процедури, но аз лично търся донор вече повече от 3 години, изхарчих много пари в търсене на причините, смислени и безсмислени опити с донорски и мои яйцеклетки и стигнах до извода, че няма нищо ненормално в това тези хора да получат нещо срещу този жест. Иначе знаеш ли какво се получава - пътуват масово за Гърция - в Солунската клиника Якентро и там дават яйцеклетки - точно за пари. Защо да не бъдат насърчени да го правят в България и да помагат точно на нас. Защо ние трябва да ходим по чужбина и да подпомагаме чуждата икономика и медицина. Съзнавам, че явно преживяваш емоционалния период, през който минах и аз, но уви, съвсем ясно разбрах - всичко е с пари. Няма романтика. Романтиката би била само, ако в крайна сметка след тази трудна, дълга и скъпа борба гушна здраво бебе. Това пожелавам и на теб с цялото си сърце! Извинявам се, ако съм те засегнала - нищо лично!

# 251
Да може да звучи комерсиално, но ако помислиш практично иначе няма да сработи идеята. Идеалистите на този свят са толкова малко. По цял свят и както и слава богу е и в БГ се заплаща обезщетение на тези хора. Помисли - защо жена, която има деца би рискувала здравето си (макар наистина рискът да е твърде малък, а според закона жена, която не е раждала не може да бъде донор), за да направи нещо за някого, когото не познава и дори няма да знае дали е успяла да помогне или не (това пак е според правилата на закона). По-скоро критиката ми към твоя постинг е в това, че с такива изказвания би се пресякъл ентусиазма и на малцината, които се съгласяват, та дори и срещу заплащане. Не всеки така с лекота се подлага дори и на леки медицински манипулации, а тази, както знаеш най-малкото отнема минимум два месеца за донора, нали тези жени вероятно ходят и на работа... Не зная какъв е твоя опит и познания по тези процедури, но аз лично търся донор вече повече от 3 години, изхарчих много пари в търсене на причините, смислени и безсмислени опити с донорски и мои яйцеклетки и стигнах до извода, че няма нищо ненормално в това тези хора да получат нещо срещу този жест. Иначе знаеш ли какво се получава - пътуват масово за Гърция - в Солунската клиника Якентро и там дават яйцеклетки - точно за пари. Защо да не бъдат насърчени да го правят в България и да помагат точно на нас. Защо ние трябва да ходим по чужбина и да подпомагаме чуждата икономика и медицина. Съзнавам, че явно преживяваш емоционалния период, през който минах и аз, но уви, съвсем ясно разбрах - всичко е с пари. Няма романтика. Романтиката би била само, ако в крайна сметка след тази трудна, дълга и скъпа борба гушна здраво бебе. Това пожелавам и на теб с цялото си сърце! Извинявам се, ако съм те засегнала - нищо лично!
И аз преди не мислех така, макар че нямам този проблем, но уви, Мърфиета е права, най-малкото за това, че наистина 2 месеца тези жени са на практика без доходи,а и трябва да заплащат куп изследвания, които всъщност лично на тях не са им нужни,ако не се подлагат на тази стимулация. Изобщо като цяло съм абсолютно съгласна с Мърфиета !

# 252
Ами наистина не е права Мърфиета.
Първо и аз, не искам да бъда груба но ... аз, вече преминах през едно такова разочарование свързано с инвитро от донорска яйцеклетка, завършило без успех, защото просто донорката, въпреки хубавите си изследвания не даде хубав яйчников отговор и прекратихме всичко.
Първо на незапознатите, донорите нищо ама абсолютно нищо не заплащат от "ненужните им както се изразявате" изследвания, ами да, заплащах ги аз, реципиента. И това си е практиката!Второ, за какви 2 месеца ми говорите, процедурата, стимулациите всичко е точно 12-14 дни, с пункцията.
Трето, смятам, че това дали ще заплащаш на донора и каква цена, си е въпрос точно между реципиента и донора, т.с въпрос на уговорка. Но аз лично попаднха на жена на която въпреки всичко съм безкрайно благодарна, т.к тя дори не искаше заплащане. Според нея, тази яйцеклетка, която тя дарява на нея и е ненужна, тя така и така я изхвърля с МЦ (звучи грубо, но факта си е факт).
Така, че моля в темата да пишат само онизе от вас, които като мен са нуждаещи се от донорски яйцеклетки а не непросветени извинете за израза и ако, съм груба, но ....

# 253
Ами наистина не е права Мърфиета.
Първо и аз, не искам да бъда груба но ... аз, вече преминах през едно такова разочарование свързано с инвитро от донорска яйцеклетка, завършило без успех, защото просто донорката, въпреки хубавите си изследвания не даде хубав яйчников отговор и прекратихме всичко.

Така, че моля в темата да пишат само онизе от вас, които като мен са нуждаещи се от донорски яйцеклетки а не непросветени извинете за израза и ако, съм груба, но ....

Айде аз непросветената да се изкажа Simple Smile
Нямам този проблем, но за сметка на това имам друг, който обаче беше превъзмогнат и вече имам живо и здраво дете. Искам да стана дарител,за да зарадвам още една жена и даже вече съм решила на кого да помогна !
Запозната съм с цялата процедура ин витро и хич не се смятам за толкова непросветена, да ме извиняваш, мила Simple Smile Може да не отнема при всички 2 месеца, но при мен даже беше малко повече от пъвия преглед до пункцията, така че не си права за 12-14 дни. Забравяш прегледите, противозачатъчните и изследванията преди самата стимулация. Верно не си заета по 8 часа на ден,но не можеш да свършиш тази работа през обедната почивка,особено ако си като мен от провинцията и ти се налага за всяко нещо да пътуваш по 8 часа само в едната посока  Simple Smile
Съжалявам,че при теб не се е получило и ти пожелавам успех следващия път и ти желая повече усмивки и позитивно мислене !  Hug

# 254
  • на село
desdemona, за "запозната" пишеш глупости.

Първо на незапознатите, донорите нищо ама абсолютно нищо не заплащат от "ненужните им както се изразявате" изследвания, ами да, заплащах ги аз, реципиента. .

Всеки случай е индивидуален/ в зависимост от договорката мужду донор и реципиент/. В твоя може да е бил обратно, но това не значи , че при всички е така.

Общи условия

Активация на акаунт