Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
*Pukanka*, написала съм "рисковете са минимални" в сравнение с неследена стимулация. Разбира се, че рискове има и никой не може да ги предскаже. Важно е да може да се реагира веднага и адекватно, а за това е важно да се следи.
И да допълня, че избягването на рисковете зависи и от компетентността и опита на лекаря.

Абслолютно подкрепям Кюбит и искам да споделя,че при моето ин витро ме следяха всяки ден, а не както при Пуканка през ден,че и съм чувала и за един път на 3 дни в някои клиники. Затова едно от най-важните неща е компетентността на лекарите ! Peace

# 286
искам да споделя,че при моето ин витро ме следяха всяки ден, а не както при Пуканка през ден,че и съм чувала и за един път на 3 дни в някои клиники.

И мен ме следяха всеки ден - от 2-рия ден до пункцията.  Peace

# 287
Pukanka,аз определено съм страничен наблюдател в ситуацията,но да те питам ти колко пъти се подлага на стимулация?И имаше ли хиперстимулация при теб?Мисля си,че информираното съгласие е за това и ти го дават при всяка манипулация/болнична/Всеки сам преценява...За теб може би е вредно да се пуши,за друг дрогата може да е безвредна.Въпрос на личен избор и приоритет.Между другото:Смятам,че безпаметното напиване и алкохолизма са много по-вредни от стимулацията.Защо ли?Хормоните след месец се възстановяват,а при системния запой всеки път умират безвъзмезно сума ти нервни клетки.Вярвай ми няма регенерация на нервна тъкан...и човек  САМ решава какво да прави с тялото си.Имам близка,която е избрала да живее природосъобразно...не стои в помещение с пушач,не пие газирано,или алкохол...лед не употребява,медитира.Не я обвинявам.Въпрос на личен избор.Всеки има СВОЕТО право.

# 288
     Момичета,струва ми се,че този спор е заради моето питане за донор.Мога само да гарантирам със сигурност наистина едно добро наблюдение,а когато това го има,няма никакъв шанс за хиперстимулация.В клиниката,която съм аз винаги започват с най-безобидният протокол за стимулация и е просто задължително от момента,в който се започне стимулацията, да се правят хормонални тестове всеки ден.Също така се прави видеозон преглед на първият ден и след няколко дена пак,за да се види размера на фоликулите.Но така или иначе кръвните тестове са най- важни.Правят ти ги сутрин и следобят ти се обаждат,за да ти кажат дали трябва дозата да се промени.
    За да стане една жена донор,първо и се правят генетични изследвания,след това има разговор с психолог ,и среща с доктор.
     Относно яйчниковият лемит дали се изчерпва по-рано?-да.Но това не означава,че климактериума ще настъпи 5 годинини по-рано(говорим за 1 или 2 пъти донорство).
    Да донорството го заплащат.Аз лично го намирам за съвсем нормално.

# 289
Моля Ви кажете в коя клиника мога да намеря донорска яйцеклетка.
Търся и донор на който бих платила услугата.

искам да стана донор на яйцеклетка но не зная има ли възрастови ограничения тъй като аз съм на 37 г.аз имам две дъщери едната на 18 г.другата на 8г.искамда помогна ина други семейства да имат деца.

# 290
Здравей Nina31,
Похвални са намеренията  да помогнеш, за съжаление има изискване за възраст до 35 г. Моето мнение е че всичко е много индивидуално и може би трябва да бъде според хормонални , изследвания. Защото има зрели жени с много добри показатели. И лекарите знаят това.

Искам и да внеса успокоение по повод едно питане по- горе във форума дали при донорките не се изчерпва яйчниковия резерв по-рано . Мисля че не. От многото прочетен материал разбрах, че не всички яйцеклетки узряват, т.е. много голяма част не узряват и не се развиват.  А при стимулация не се развиват кой знае колко много, в някои сайтове  посочват среден брой 12, като пак е индивидуално,
Присъединявам се към мнението, че нездравословния начин на живот - най-вече цигарите наистина приближават  климактериума.

# 291
Аз съм готова да стана донор на яйцеклетка. На 19 години съм в отлично здраве. Пушачка. Ако някой има възможност моля на лично да ми обясни каква точно е процедурата и да ми даде малко повече информация. Искам да помогна

# 292
Аз също съм готова да помогна-дарявайки яйцелетка.Имам един инвитро опит-успешен-едно прекрасно момченце!(аз съм с тубарен фактор) т.е яйчниците ми функционират нормално.Самата аз мисля да направя втори опит инвитро и не знам мога ли при стимулациите  да опитам за себе си и да стана донор едновремемнно.Ако е възможно с най голяма радост ще откликна!На 32 съм -пуша

# 293
Аз също съм готова да помогна-дарявайки яйцелетка.Имам един инвитро опит-успешен-едно прекрасно момченце!(аз съм с тубарен фактор) т.е яйчниците ми функционират нормално.Самата аз мисля да направя втори опит инвитро и не знам мога ли при стимулациите  да опитам за себе си и да стана донор едновремемнно.Ако е възможно с най голяма радост ще откликна!На 32 съм -пуша

И аз исках да направя това ,но ми обясниха, че за да си донор трябва да направиш отделна стимулация . За сега няма да мога, за съжаление Sad

# 294
Здравейте,
Включвам се и аз, тъй като съм от търсещите и чакащите за донорска яйцеклетка. Ако правиш стимулация с цел ин витро за себе си, можеш да станеш и донор при положение, че имаш едно живородено дете и влизаш в изискванията за горна възрастова граница - 34 г., има и много други условия и изисквания разбира се на които трябва да отговаря донора, но основно и първо гледат това. Споделям от личен опит!

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 16:53 от nadejda-sb

# 295
Здравейте,
Включвам се и аз, тъй като съм от търсещите и чакащите за донорска яйцеклетка. Ако правиш стимулация с цел ин витро за себе си, можеш да станеш и донор при положение, че имаш едно живородено дете и влизаш в изискванията за горна възрастова граница - 34 г., има и много други условия и изисквания разбира се на които трябва да отговаря донора, но основно и първо гледат това. Споделям от личен опит!

Да не би да зависи от клиниката ????  newsm78
Аз изрично питах в моята, където правих ин витро и родих след това . Казаха ми, че задължително трябва да се направи стимулация отделно от тази, която ще правя за 2-ро бебе . Надявах се да мога да помогна, сега си чакам номера от фонда и ще ходя пак да правя ин витро и отдавна го мислех и ми стана тъпо като разбрах ,че са го променили, но това е по новия закон. Иначе аз вече си имам дете и съм под 34 и съм здрава,но......

# 296
Можеш  Peace

# 297
Здравейте мили момичета добре е че ви има и че всяка на някой с нещо може да помогне или с информация или с желание да стане донор!!!!!!!!Бъдете всички ЖИВИ и ЗДРАВИ!!!!!!!!!Аз съм Pisanka_US от форума и отчаено и безнадежно тарся дон.яйцеклетка някой ако има желание да помогне моля да ми пише ще съм ви много благодарна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 298
Има донорски програми в клиниките по стерилитет.В клиника Малинов,при Владимиров и Щерев.Има и донорски програми в Плевен и в АГ Варна.Зависи от къде си и къде ще ти е удобно

# 299
Има донорски програми в клиниките по стерилитет.В клиника Малинов,при Владимиров и Щерев.Има и донорски програми в Плевен и в АГ Варна.Зависи от къде си и къде ще ти е удобно
Донорски програми няма в АГ-Варна! Там извършват такива процедури (IVF и ICSI), но ти сам, си търсиш и намираш донора, те не се ангажират с нищо ... дори, вече незнам и след новата година, дали изобщо ще правят такива процедури ...

Общи условия

Активация на акаунт