Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
текстът на Наредба №28/2007 г. на МЗ относно дейностите по асистирана репродукция :

3. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:

....

3.9. комерсиализирането на донорството на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони, като се забранява предлагането на материална облага на донорите и приемането на такава от донорите; разрешава се единствено да им се възстановяват направени разходи в разумни размери, свързани с акта на даряване:
3.9.1. за ползване на транспорт;
3.9.2. за причиняване на временна неработоспособност, болка или дискомфорт;
3.9.3. за специфични пропуснати ползи (загуба на време, на дневни приходи и др.);

IVANED, абсурдно е твърдението ти. Паричното обезщетение, което клиниката изплаща на донорките е за пропуснати ползи и нанесени щети,  това което съм копирала  от Наредбата.

Донорството е анонимно, освен при пряка родствена връзка.
Всичко друго; свържете се с мен, това ми е мейла  е бит пазар.   Който иска да дари отива в клиника по репродуктивна медицина, а не  да си предлага по форумите тарифата .

Донорството е безвъзмездно

Има и такива, който дават без да вземат!

# 391
  • София
Хора в Бг има пълен недостиг на донори и това ме побърква.Защо няма правилна политика според вас и защо се говори малко за това?

1. Ами защото на жените-донорки се плаща малко. Тук едва ли някоя кандидат-донорка ще спори с мен Simple Smile
2. Защото има голямо лоби (разбирай добре финансирано) да се стимулират осиновяванията. Предполагам няма нужда да изброявам примери, за да докажа тази си теза? Като почнем с разните му "Шесторки" и т.н. И обратно, няма кой да прави ПР за даряването на яйцеклетки - една птичка (разбирай Тройка) пролет не прави.
3. Източния манталитет на българина.

# 392
Но примерно аз не съм го направила за пари , а и други -така ,че първата част отпада?

# 393
  • София
И ти си една птичка, дето пролет не прави...Станахте две птички, ама това дори не е ято, за пролет да не говорим  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 394
Но примерно аз не съм го направила за пари , а и други -така ,че първата част отпада?

Гери   bouquetти си ощастливила някоя от нас  Hug това е чудесно! Дай боже, повече момичета като теб, независимо, коя от какви подбуди решава да го прави  Hug

# 395
и не само аз, трички бяхме .да не става реклама за това не казвам защо!Благодаря

# 396
и не само аз, трички бяхме .да не става реклама за това не казвам защо!Благодаря

За вас   bouquet А коя е клиниката (ако не е поверително Thinking)?

# 397
не знам дали е редно?

# 398

Мисля, че няма нищо нередно  Peace и друг път момичета са споделяли това, че и неща които са все пак поверителни и касаещи клиниката и даден донор/реципиент Peace

# 399
клиника Надежда

# 400
  Донорки и Реципиентки,
  Следях дискусията в темата но се включвам по-късно поради липса на възможност.  
   Ясно ми стана че не  всички са готови да дарят, което е естествено но въпреки това ме натъжи.Лекарите не одобряват с лека ръка всеки кандидат, преценяват и си пазят репутацията.
   По-лесно е да откликнеш когато си се докоснал до проблема. Тогава най-добре разбираш   нуждаещите се и солидарността между жените  в такива случаи е  свята .
  Имат право  тези които го правят за възнаграждение. Прекланяме се и пред тези, които са готови да дарят! Но нека си подадем ръка и взаимно да си помагаме. Сигурна съм че  тези които го правят по финансови причини, за които и те не са виновни, като се докоснат до нашите усилия, до нашата борбеност и кураж  ни уважават и  искрено искат да ни помогнат ! Аз мисля че ако си финансово притеснен това е добър начин да си помогнеш като направиш добро дело което ще те удовлетвори морално.
И нека чрез  задочните срещи помежду ни се раждат повече деца . Дано да  има повече момичета, жени  които да ни вдъхват надежда за нашата мечта !
  Благодаря на всички които са готово да станат донорки по какъвто и да е начин и стават съпричастни с нас .
  Конкретно за  Sharky43 – възхищавам за от нейната сила и задочно ми действа  окуражаващо когато на моменти  ставам нерешителна .
   Хубава седмица .

Hug  bouquet

# 401
Здравейте момичета.
Ето,че дойде и моя ред да пиша в тази темичка като нуждаеща се от донорски яйцеклетки.За съжаление това е единствената ми възможност да стана майка  Sad.Ще се радвам ако има момиче/жена готова да ми помогне или да си помогнем взаимно.
Благодаря на всички,които вече са станали или ще стават донори.Благодарение на такива като тях,има надежда и за нас   bouquet

# 402
Здравейте момичета. Възхищавам ви се на търпението,което имате за да се сдобиете с мечтаното от вас детенце. Преди да видя днес темата, се обадих в клиника Селена, защото имам желание да даря яйцеклетка. Ако мога да помогна на някоя от вас, за да я придвижат в списъка, ще се радвам. На 32 години съм, физически и психически здрава, с дъщеря на 9 години. 

# 403
Здравейте!Аз имам един успе6ен опит 2001...и  един прекрасен син.Тогава имах  16 яйцеклетки,но няма6е варианти за  замразяване.
Сега 6те ходя за втори опит и  мога  да даря,но  по закон нямам право .На  38г  не  може...
Ина4е  нямам против.2001  отидоха незнам  къде  Confused

# 404
Zdraveite az sam na 20godini imam sin na 8 meseca dokato 4etqh tuk mi stana mn t1jno za vsi4ki jeni koito nemogat da imat deca i se nujdaqt ot qicekletki az bih darila bez nikakav problem stiga nqkoi da mi obqsni kakvo da pravq i kade da otida za6toto si nqmam ni nai malka predstava edinstvenoto koeto znam e 4e trqbva da si rajdal,sa6to taka nz dali tova 4e vse o6te k1rmq nqma da e problem ako moje nqkoi da mi obqsni po podrobno bih bila blagodarna ai mn 6tasliva da pomogna na nqkoi da si ima rojba za6toto tova e nai vajnoto ne6to za edna jena. baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт