Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Този коментар е много показателен...тези, които имат нужда, не разбраха, да не говорим за политици и чиновници...е, ще си се спасяваме сами, нищо ново под небето...поне ми стана ясно колко е безсмислено да се боря за тази кауза...

# 481
Шарки мила, не се сърди, всички сме различни и мислим по различен начин, това му е хубавото Grinning

Идеята ти е добра, но същевременно се обезсмисля от факта, че пациентските организации като например Сдружение Зачатие, всяка година имат дарителска кампания за момичетата които не могат да се възползват от ФАР.

Само, че те на са длъжни и не могат да помогнат на всички, всичко е от добра воля.
Лично аз, говоря от свое име, искам държавата да се погрижи и за тези момичета, както се погрижи за другите.

То и сега има закон за дарителството, че е освободено от данъци.
Явно не са толкова много дарителите, щом не може да се помогне на всички.

Аз за това казах, че трябва много внимателно да се обмислят нещата, всичко трябва да стане законно.

Според мен трябва да се предложи точна формулировка на исканото от нас, за да може да се предложи във вид отговарящ на закона, за да може по лесно да се дискутира.

Ние тук можем да си даваме предложения, но накрая трябва да се обобщи от хора които са запознати с представянето на такива искания.

# 482
  • София
Не всяко дарителство е освободено от данъци (в смисъл да се признава за намаляване на облагаемия доход), а само на около 5 НПО (Червения кръст, от миналата година Ф.А.Р. и няколко детски организации). Всичко друго не се признава. Дарители за Ф.А.Р. би могло да има много повече, ако има добра и концентрирана рекламна/дарителска кампания, с повече прозрачност за разходването на средствата.

И не съм се обидила...съжалявам, че така е прозвучало.

Със становището ти за пациентските организации съм напълно съгласна. newsm78

# 483
Съжалявам, не знаех тези подробности около дарителството, останала съм с впечатление, че всичко което се дарява се освобождава от данък.

Тук съм съгласна с теб за дарителската кампания към ФАР, ако въобще се стигне до такава, че трябва да има голяма гласност, както и прозрачност.

Без подкрепата на пациентските организации няма как да се случи изобщо нещо.
Според мен те са лицето което ще представлява нашите искания, не само защото са извървели този път, а и също така познават начина по който могат да се случат нещата, ако изобщо се случат.

Дано ни подадат ръка Grinning

# 484
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Този коментар е много показателен...тези, които имат нужда, не разбраха, да не говорим за политици и чиновници...е, ще си се спасяваме сами, нищо ново под небето...поне ми стана ясно колко е безсмислено да се боря за тази кауза...

Четох, четох и не разбрах, какво му има на "този коментар"? newsm78 И не бъдете голословна, нито политиците, нито чиновниците четат тук, а дори и да го правят, то е по лични съображения, а не защото са се замислили за вас и проблема около и с вас .... Аз и мисля, че не сте за дон яйцеклетка вие конкретно, т.к четейки ви оставам с впечатлението, че си имате хубави и нормални ст-сти на хормоните, както и че вадите задоволителен за възрастта си брой яйцеклетки, ама явно искате да се набутате при дон инвитра, та да ви огрее и вас Thinking ако и когато нещо бъде постигнато по въпроса! Последното яко ме съмнява да се случи  Thinking

# 485

Четох, четох и не разбрах, какво му има на "този коментар"? newsm78 И не бъдете голословна, нито политиците, нито чиновниците четат тук, а дори и да го правят, то е по лични съображения, а не защото са се замислили за вас и проблема около и с вас .... Аз и мисля, че не сте за дон яйцеклетка вие конкретно, т.к четейки ви оставам с впечатлението, че си имате хубави и нормални ст-сти на хормоните, както и че вадите задоволителен за възрастта си брой яйцеклетки, ама явно искате да се набутате при дон инвитра, та да ви огрее и вас Thinking ако и когато нещо бъде постигнато по въпроса! Последното яко ме съмнява да се случи  Thinking

Ами Шарки си има дечица, но се бори за още едно детенце от любимия си мъж Heart Eyes

Щом лекарите са и казали, че трябва донорска яйцеклетка, значи е така, защото щом не става с нейните след няколко опита, просто няма смисъл да пробва с нейни повече.

Моля ви се дайте мнения по болния въпрос, и не е необходимо да  изпадаме в заяжданици, защото на никого не е полезно това.
Повярвайте ми, като тръгнем да се обесняваме и става много дебела работата.

Моля който е изнервен да не се излива тук!

# 486
  • София
    Аз се нуждая от донорска яйцеклетка. Пациентка съм на д-р Владимиров. За седем месеца и половина клиниката ми намери донор. Нямам връзки, аз съм една от многото жени търпеливо чакащи своя ред. За съжаление имам киста на единия яйчник и се наложи да канцелираме цикъла. Отложихме процедурата за есента.

Аз съм против вдигането на възрастта на донорите. Причината и според мен е качеството на яйцеклетките. По-скоро смятам, че може да се мисли в посока отпадане на изискването жената да е раждала. И естествено донорските процедури да се финансират от ФАР.

# 487
Фелиндра ти нещо адвокат на тази Шарки ли, го раздаваш ... ми тя, може и 20 деца да има, това какво отношение има пък по темата newsm78
По кой точно въпрос да дадем мнение? Ние като дадем такова и ето веднага скачате ... коментара е показателен и пр и пр ... че аз за кода са хабя Crossing Arms Crossing Arms

# 488
че аз за ко да са хабя Crossing Arms Crossing Arms

Само тези думи трябва да те наведат на мисълта " Какво правя в тази и въобще къде ми е мястото"

Никой насила никого не кара, просто си помагаме.

За съжаление друга ми е професията, просто ме домързя да ти изтрия горната част от поста.
Отговора ми е към втората част, че жената въпреки всичко се опитва да си има още едно дете и да отговаря  адекватно в постовете си.

Спирам да се занимавам с простотии, ако имаш някакво конкретно предложение дай го.

# 489
Фелиндра ти нещо адвокат на тази Шарки ли, го раздаваш ... ми тя, може и 20 деца да има, това какво отношение има пък по темата newsm78
По кой точно въпрос да дадем мнение? Ние като дадем такова и ето веднага скачате ... коментара е показателен и пр и пр ... че аз за кода са хабя Crossing Arms Crossing Arms

Е това, какво е?!? newsm78  Нищо смислено и нищо по съществото на проблема?!

# 490
  • София
Desdemona, Fellindra,   bouquet  bouquet  bouquet.

//Преди време, една успяла с донорска яйцеклетка мама ме предупреди като почна опити, да не разправям много-много по форума кога, къде, какво, за да не предизвиквам негативна  енергия към себе си. Тогава ми се стори доста странно напътствието, но сега ми става ясно колко е била права... // На   всики в процедура и преди нея изпращам цялата си положителна енергия. sun

# 491
Момичета,
Има много рационално в предложението на Шарки за дарение от фирми. Това НЕ ЗНАЧИ ОТКАЗ ОТ ФАР. Публично-частно партньрство има  в много области, дори и в социалната вече. Идеята за спонсорство от бизнеса на донорско ин витро бе лансирана преди повече от година ако не ме лъже паметта от Анна Зашева - Зачатие .
Що се отнася до другата насока – намаляване ограничения за донорство  бяха споделени практики от чужбина  след коeтo
   се подеха искания за :
-   Увеличаване възрастта на донрките до 36-38г Днес младите живеят при много по-неблагоприятна  екологична обстановка и природата си отмъщава. Много  увредени деца се раждат от млади майки.
-   Отпадане изскването жената –донор да е раждала. Ограничението е по морални подбуди, но извършена от опитен репродуктивен специалист лека стимулация свежда риска до разумни граници.
-   Подялба на яйцеклетки при ин витро.
 -         
   В пресата не бе отбелязана дискусия на обществения форум с репродуктивни специалисти по тези въпроси. За сега действията се свеждат до информационни кампании.
  Но проблемите със забременяването се увеличават стремително сред младото поколение и споровете   по тези практически въпроси наново ще се подновят.
    Слънчево лято

# 492
Momicheta iskam da popitam - kakvi sa tsenite za invitro s donorska iatsekletka. V klinika Shterev mi kazaha che sa 12 000-13 000 leva! Tolkova li ei v drugite kliniki u nas? A v Iakentro v Solun?

# 493
Momicheta iskam da popitam - kakvi sa tsenite za invitro s donorska iatsekletka. V klinika Shterev mi kazaha che sa 12 000-13 000 leva! Tolkova li ei v drugite kliniki u nas? A v Iakentro v Solun?

В КИРМ Плевен е толкова също цената, за др клиники незная  ooooh!

# 494
здравейте,признавам че пиша с лек страх дори почти се бях отказала заради всичко което прочетох.Преди около половин година бях донор процедурата мина успешно и да чукнем на дърво жената вече чека бебе.Аз сам една от тези жени които продаде яйцеклетките си,но все пак помогнах на жената макар и не безвъзмездно. Направих го защото имах нужда от средства и понеже това не ми е в природата (да взимам пари от хората на които"помагам")се срамувам от това.Но вижте аз имам две деца за които от години се грижа сама ,не се оплаквам напротив и понеже не сам свикнала да се моля за помощ реших сама да си намеря изход от "финансовата недостатъчност" за момента това беше изхода ,който намерих и пак бих го направила.Така че мили дами които имате нужда от нас, не ни нападайте ние също имаме нужда от помощ,преди да ни квалифицирате помислете ние през какво сме минали за да ни се наложи да продаваме част от нас да се подлагаме на ненужни за нас процедури ,който не винаги минават съвсем безпроблемно.Аз разбирам озлоблението и яда който видях в много от публикациите тук,но разберете,че така много от жените който искат да дадат яйцеклетките си по-скоро ще се откажат от тези процедури.Не бих нарекла това пазарлък,а взаимопомощ.Ако някой иска да си помогнем взаимно да ми пише на лични.
С уважение и пожелания за успех на всички
поздрави Ива

Общи условия

Активация на акаунт