Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
murfieta  Hug благодаря

# 46
ох, пак ме свалиха на земята. Уж се намерил донор, уж почнала симулация, да пия един тон хапчета и да чакам обаждане. Ама това обаждане така и не дойде и на 12 ден от чакането се поразтревожих. След още два дена мъчителни опити да се свържа с доктора успях да разбера, че жената се отказала. Да бяха ми се обадили поне да спра да се блъскам с хормоните по-рано... Обаче продължавам да се питам - защо е толкова убийствено трудно да се намери донор при условие, че медиите "пищят", че в БГ имало 270 000 бездетни двойки, процедурите са скъпи, успехът не е гарантиран от първия път и все пак всеки намира начин сам да си плати, вместо да се възползва поне от финансова помощ. Наистина не разбирам newsm78...  Имате ли някакви по-нови отзиви за клиниката в Солун? Вече не зная на коя врата да почукам, та поне един опит да успея да направя и чак тогава да предприемам крайната мярка

# 47
Здравейте, аз от много съм мислила по въпроса и твърдо съм решила, че все някога ще стана донор, но не съм на ясно как точно функционира системата: контактът само с лекарите ли се осъществява, много време ли отнема, трябва ли да се влагат и пари...? При все, че на нас, хората, все това не ни достига -време и пари,- важно е да се знае... Ще съм ви благодарна за информация!

# 48
Anriet, а какво те кара да се замисляш по този въпрос? Ти самата имаш ли предписание за инвитро? На кратко, поне това което са ми описвали лекарите - самата процедура (стимулация, пункиция, лекарства, прегледи) се поема от реципиента. Предполагам, че ако отидеш в клиника и кажеш аз искам да стана донор, се намира начин всички генетични, имунологични и хормонални изслегвания, които трябва да се направят също да се поемат от реципиента, въпреки в самото начало не винаги се знае кой ще бъде той. Да, връзката става чрез клиниката - конкретен лекар там. След като се направят изследванията се преценява все пак дали си подходяща за конкретна жена - например препоръчително е кръвната ти група да е еднаква или с тази на реципиента или на съпруга и. Не зная дали си наясно със самата процедура - медицинската и част, но ако искаш мога да ти дам подробности. Съгласно нормативната уредба донор, просто ей така, без да има назначение за лечение инвитро, може да стане раждала жена до 35 години - безвъзмездно (това обаче последното, може и да не се спази съвсем, намират се начини за стимулиране). Посредничеството на лекарите пък осигурява анонимност.

# 49
Първо - благодаря за отговора, сега, другото е, че не съм раждала... Напълно ненаясно съм по този въпрос, понеже досега само съм мислила за това, не съм правила нищо от това, което ти предположи (инвитро, или каквото друго се прави). Има ли възможност да бъда донор и без да съм раждала? И да - ако може, дай подробности. Предварително Благодаря!

# 50
По-скоро аз благодаря за готовността ти. Това е много благородно! Не можеш да си представиш колко е мъчително това, което ни се е случило на пишещите тук и отправящи плах зов за помощ! И за това благодаря и те поздравявам! Не съм сигурна как биха седяли нещата в този случай, но ще опитам да събера информация и ще ти пиша.

# 51
здравейте и от мен Hug много ме развълнува тази тема. месец март моя доктор ме следи дали произвеждам яйцеклетки (подготвям се да пробам инсеминация)имах 2 едната 23 а другата 19 но съпруга ми не беше в града Cryи тогава го попитах мога ли да ги дам на други нуждаещи се но той категорично каза да не го правя( нали в момента и аз се боря за бебе, можело съм да объркам нещо) сега този месец ще пробваме на естествено оплождане( само лекарят ще ме гледа дали имам яицеклетки и като доиде момента- по бабешки крака нагоре и т. н.)и ако нищо не стане съм решила 2-3 инсеминации и след това инвитро нямам нищо против ако дойде такъв момент да мога да помогна .Желая ви късмет и дано всяка от вас да намери своя донор

# 52
GERI.S, благодаря ти и ти стискам палци. Искрено ти желая да не се налага да използваш "тежката артилерия". Пиши ! Въпреки, че търсим помощ и ние можем да помагаме - морално и с практически опит.  Praynig Simple Smile

# 53
здравейте, а как точно се става донор
murfieta ако си от София или пък става ( нищо не знам по въпроса с донорството) с удоволствие бих ти дала яйцеклетки

# 54
Здравей rut, страхотно звучи! Да от София съм. Основните начини са - ти самата да имаш необходимост, предписание за ин-витро стимулация и да ми дадеш част от яйцеклетките. А другия - ако си раждала и се подложиш точно заради мен на тази процедура, за което разбира се нищо не плащаш, даже може би и получаваш нещо, но за това не съм съвсем сигурна. Ако не си наясно със самата ин-витро процедура и продължаваш да се интересуваш след написаното, мога да ти дам повече подробности на лични. Много ти благодаря за готовността! Днес твоя постинг малко ме окуражи, защото депресията и отчаянието нещо започват да ме налягат по-често... И пак да кажа - това е много благородно и смело от твоя страна, каквото и да те мотивира да го предложиш!  Hug

# 55
Момичета, да се включа и аз с едно питане.... възможно ли е да си изберем на кого да дарим яйцеклетки или просто трябва да се включим в донорската програма на клиниката в която ще правим инвитро. Аз също съм решила да даря, ако разбира се имам такава възможност. И не на последно място.... момичета не се отчайвайте! Има много, на които донорската яйцеклетка е единствения шанс, но също така има и много жени, които са готови да дарят /защото всички знаем колко е трудно да имаш нещо толкова желано/. Пожелавам успех на всички!

# 56
JeniS мисля че не можеш да избираш на кого точно да дариш предвид необходимостта от конфиденциалност. възхищвам ти се  Hug това наистина е много благородно  bouquet

# 57
Как така да нямам избор на кого да даря? Това е немислимо и необмислено! Ако искам да даря на сестра си или на най-добрата си приятелка безвъзмездно какво? А ако искам да помогна на дъщеря си да си има рожба?  Да дам там яйцеклетки, пък на когото те решат или който с тях се разбере в ъгъла Wink Мисля, че трябва малко да поразръчкате в това отношение жаравата и да се опитате да промените нещата.

Пишете че процеса с даряване на яйцеклетки имал известност, но лично аз днес случайно попаднах на тази тема и разбрах че въобще в България съществува. Също така имам познати, които искат да си направят инвитро /това им е последния шанс според лекарите за детенце/, но не могат да си позволят сумата. Ако някой някъде им беше казал за вариант срещу донорство да им се поемат разходите ми се струва, че щяха да се навият. Убедена съм, че има доста двойки с лошо финансово състояние, които биха откликнали на идеята да получат помощ и да помогнат ако знаеха. Но как да бъдат информирани?

Също така ми се струва, че биха се намерили и жени, които заради пари биха направили каквото е необходимо. Има много мизерстващи хора или такива, които са притиснати по един или друг проблем за пари. И определено не бих ги нарекла меркантилни.

Та исках да кажа, че вие мили момичета чакате донори, но липсата на гласност и разпространение на информацията за такова донорство е смешно оскъдна. Дали не е възможно да подбутните самите вие нещата?   

# 58
ами  първо на близка мисля че сестра или дъщеря това не е необходимо в смисъл че може да се дари яйцеклетка, но когато става дума за друг човек не е точно така. иначе да има вариант реципиента да поеме разходите на донора, малко неприятно ми звучи казано по този начин но ......., та това не прави хората меркантилни по скоро ни дава шанс да се справим заедно да успеем да сбъднем мечтата си . Hug

# 59
Sillveto , в България има закони и е хубаво да се спазват.
Не може да се познават донора и рецепиента, освен ако не са сестри предполагам. Не можеш да станеш донор на най-добрата си приятелка, това и в чужбина го няма. Логично е, утре може да не сте най-добри приятелки, а нейното дете ще е биологично твое.
Колкото до твоите познати, първо здравната каса поема лекарствата по един опит ин витро /до определена сума/, второ ако са били в точната клиника и са споделили, че сумата им е непосилна, със сигурност лекарите са щели да им предложат варианта с донорството. Разбира се, стига момичето да е подходящо за донор.

Малко тона на поста ти не ми харесва, какво означава жените разчитащи на донори, да "подбутват" нещата. Има пациентски организации, много от нас участват в такива,  клиники по репродуктивна медицина, това е тяхна работа. Работи се по въпроса, но това са нови неща за нашата страна, трудно се приемат и т.н.
Как точно си представяш ти "подбутването", че ми стана интересно? Wink

Също така ми се струва, че биха се намерили и жени, които заради пари биха направили каквото е необходимо. Има много мизерстващи хора или такива, които са притиснати по един или друг проблем за пари. И определено не бих ги нарекла меркантилни.

Ми то има и жени, които раждат и продават децата си, или продават бъбрека си,  и тях ли не би нарекла меркантилни? Wink

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 17:34 от zvetun4o

Общи условия

Активация на акаунт