Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 385
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
zvetun4o, благодаря ти. Успех и на теб, каквато и да е борбата ти.

# 31
mamadanii, самият факт, че питаш показва благородство. Дори и да не се подложиш на цялото това "чудо", те поздравявам Hug
Пропуснах да добавя, че е добре донорът на яйцеклетки и реципиента или донорът и бащата да са с една и съща кръвна група, за да може евентуалното бебе да има кръвната група на някой от родителите си.

# 32
  • София
Здравейте. Аз не съм раждала, но това не ми пречи да чета форума и от вас научих доста неща, които не съм и предполагала дори. И двата подфоруми на рисковата бременност съм ги прочела тема по тема. Преди две седмици прочетох подобна тема за донор на яйцеклетка. Като се зачетох тук в началото останах с впечатление, че аз не мога да даря, но с течение на темата видях, че няма да има проблем. Аз много искам да имам дете, но за съжаление....нямам човек до себе си.
В един от отговорите видях, че има риск за донора...може ли някой да ми обясни какъв е той?
Защото от онази тема доста се замислих дари бих дарила яйцеклетка...
А, ако може и някакъв линк да ми дадете, за да прочета още инфо, за да съм напълно сигурна в решението си и да предложа каквото мога...

# 33
Люксен, не съм лекар, но преминах много такива процедури и ще се опитам да ти обясня това, което аз съм разбрала - самата стимулация е приемане на хормонални препарати, което само по себе си не е опасно, но си е химия и повлияване на организма. Ако не се наблюдава ежедневно и от компетентен лекар може да се получи хипер симулация - това е образуване на множество фоликули, яйчниците стават като грозд, а фоликулите май не съдържат яйцеклетки. Тогава лечението е в болнична обстановка. Ако обаче стимулацията се контролира, това може да се хване на време и да се избегне, просто ти спират хормоните или ти дават подтискащи лекарства. С една дума много, ама много е важен лекаря и условията в клиниката. При самата пункция - в декларациите, които се попълват пише, че може да се получи перфорация на червата и тем подобни усложнения. Аз лично преминах през повече от 5 пункции при двама лекари и не получих никакви усложнения. В правилната клиника се действа внимателно и правилно. Е, рискове винаги има, но зависи и колко много искаш да постигнеш целта си. Пак повтарям, че е много важен екипа, който ще избереш. Иначе линкове - http://www.ivf-bg.com/, http://www.invitro-bg.com/  - това са клиниките, които според мен поне са най-добри и професионални.

# 34
В един от отговорите видях, че има риск за донора...може ли някой да ми обясни какъв е той?
Защото от онази тема доста се замислих дари бих дарила яйцеклетка...

Рискове винаги има. Непоносимост към препаратите за стимулация, екстремно натоварване за организма, което може да доведе до здравословни проблеми в бъдеще, непоносимост към упойка, увреждане на яйчниците при пункцията, възможност от заразяване с какво ли не.
Рискът е  късмет, според, мен, колкото и да е добър лекарят бели винаги стават.
А ти, ако искаш дете, но нямаш партньор можеш да направиш донорска инсеминация, една лека и сравнително успешна процедура.

# 35
какво ще правите в случай че платите всичко , а не се образуват достатъчен брой фолекули???!!!

Ами каквото се прави и когато човек прави ин витро със собствен генетичен материал и не успее. Мъчно му, но минава и продължава напред Wink

Абсолютно съм съгласна!!!

# 36
Люксен, Lali е абсолютно точна.  Инсеминацията е напълно безобидна и безрискова процедура - представлява въвеждане на обработена (избрани подвижни сперматозоиди) семенна течност в матката. А и не е толкова скъпа и времеемка като ин-витрото. Не боли, нищо не се усеща - като един обикновен гинекологичен преглед е. В твоя случай е може би е най-подходяща, ако всичко друго е ОК. Поздравления и за проявата на интерес към темата за донорство.

# 37
Странно защо има дефицит на донори? Мисълта, че това дете, което ще се роди биологично ще е мое би ме глождила...но по принцип пък и собствените ми деца едва ли биха могли да попаднат на по-добро място - толкова желани и чакани! Има ли някаква гластност това? Принципно би трябвало да има съгласни за донори...Не мога да го кажа без да го обмисля добре, но аз може би бих станала.

# 38
И аз много съм мислила по въпроса. Вероятно причините са много - от една страна цялата процедура по стимулацията си е времеемка и малко или много натоварваща и физически и психически. Шансовете за успех малки и ако реципиентът успее, а донорът не, е тъпо. Може би за това повечето жени предпочитат да имат всичко за себе си. От друга страна, тези които имат добър потенциал за яйцеклетки, биха получили финансов шанс за повече опити за себе си и същевременно биха дали надежда на още някой.  Какво лошо да знаеш, че имаш и друго свое продължение. За мен донорството е нещо повече - то дава и възможността на поне един от двама души да станат освен родители и да се реализират като биологични такива и  да останат с любимия човек до себе си,  имайки поколение. Защото да си кажем честно липсата на дете се отразява ужасно в много случаи във взаимоотношенията в двойката. Ох, много е сложно, но нали надеждата умира последна...

# 39
Шансовете за успех малки и ако реципиентът успее, а донорът не, е тъпо. Може би за това повечето жени предпочитат да имат всичко за себе си. От друга страна, тези които имат добър потенциал за яйцеклетки, биха получили финансов шанс за повече опити за себе си и същевременно биха дали надежда на още някой. 
Аз имах предвид момичета като мен, които имат свои деца и нямат нужда от процедурата за самите себе си. Нали се имаме за състрадателни, участваме в благотворителни мероприятия...

# 40
Е, това наистина е супер благородно и както бях писала изисква много саможертва и смелост, поне аз така си мисля. Аз се прекланям пред такива хора като теб, защото ми се струва, че са много малко, а са много силни. Може би съм малко песимистка, но ми се струва адски трудно в това объркано и забързано ежедневие в нашата "мила родина", да намериш сили за такъв жест. Дори и реципиента да е готов да предложи някак материална облага, пак ми се вижда трудно, но и благородно решение. Може би ако се регламентира в закона да не бъде безвъзмездно, тогава ще има повече донори, но пък и ще стане по объркано, не знам. Не съм се интересувала как е в чужбина, защото все се надявм, че тук ще успея.

# 41
И аз се включвам само да кажа  че това наистина е много, много благородно Lib    bouquet ,  май  murfieta е казала това което и на мен ми се иска да кажа

# 42
kali, ти как си?

# 43
ами другата седмица имам чес за цветна снимка  и за имунологични, и нова спермограма,  друго ново няма, ще видим и от там какво зайче ще излезе, но се надявам да няма проблеми не може всичко да е лошо

# 44
много ти стискам палци! Да, не може всичко да е лошо Praynig 

Общи условия

Активация на акаунт