Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
 ThinkingМомичета здравейте прочетох внимателно вашите коментарии и съм изненадана от мненията ви дали от незнание или не разбиране на проблема Какво си мислите че този донор е инкубатор на яйцеклетки и трябва да ви даде всичко не стават тъка нещата какво като давате парите  нима  мислите че няма риск за донора самата стимулация тъпченето  принудително с  хормони  риска от свръх стимулация  после самото взимане на яйцеклетки упойката  Знаете  ли който не го е изпитал на гърбът си не знае за какво става дума Факта че този донор се съгласява да раздели  по  равно всичко е  достатъчно да  поемете този риск Представете си  че  вашите ембриони се задържат и вие забременеете а донора  не как би се почувствала тя  По отношение на това има си законови пътища за съмата процедура  - отивате при нотариус и правите един документ за  донорство  никой лекар няма да направи тази процедура без това  после не  срещате се със доктора  който ще прави инвитрото той определя лекарствата които  ще закупите вие без да давате пари на ръка на никого  и след 5-10 ден ще разберете на къде отиват нещата ще има ли яйцеклетки  как се развиват т.н. а пък после каквото сабя покаже   Животът е непредвидим знае ли човек всеки един момент какво ще му се случи тъка че всеки си поема риска  какво по хубаво от това да  бъде всичко   да завърши щастливо  за всички. ЗНАЕ ЛИ  ЧОВЕК ?????????

# 91
4ectar , искам да кажа само че напълно разбирам факта че донора не е просто инкубатор, разбирам рисковете на които ще се подложи, знам че всичко това е свързано със страшно много емоционални проблеми, познавам и законовите разпоредби. Знам само че бих искала да мога аз да се подложа на стимулация за да не се налага това да става за сметка на някой друг, и някой друг да се наложи по някакъв начин да страда заради мен, не ме притеснява факта че яйцеклетката няма да е моя или няма детето да е мое,но за съжаление не мога да се подложа на стимулация. ще кажа само че имам едно осиновено детенце. Не искам да търся донор тук или някъде, отказах на приятелката си да стане донор заради всички тези неща на които ще се подложи заради мен, но съм и страшно благодарна че го предложи. Просто се надявам някой ден да успеем заедно с някое момиче, бих искала аз да можех да стана донор за да помогна на някого, но за съжаление трябва аз да се надявам на такава помощ. А стимулация не съм преживяла лично но знам колко беше трудно на една приятелка, познавам болката. Самата аз съм в критическа възраст още от времето когато бях на 22г. Дано съм се изразила правилно- просто много добре знам какво ще струва на едно момиче да стане донор и оценявам всяко такова решение, а финансовата страна, за нея мога да кажа че няма цена щастието да бъдеш родител, някои от нас могат да дадат повече други нямат достатъчно пари за тази процедура, но всяка от нас намира някакъв начин да сбъдне мечтата си или прави толкова колкото може. Пожелавам ти успех  Hug

# 92
ThinkingМомичета здравейте прочетох внимателно вашите коментарии и съм изненадана от мненията ви дали от незнание или не разбиране на проблема Какво си мислите че този донор е инкубатор на яйцеклетки и трябва да ви даде всичко не стават тъка нещата какво като давате парите  нима  мислите че няма риск за донора самата стимулация тъпченето  принудително с  хормони  риска от свръх стимулация  после самото взимане на яйцеклетки упойката  Знаете  ли който не го е изпитал на гърбът си не знае за какво става дума Факта че този донор се съгласява да раздели  по  равно всичко е  достатъчно да  поемете този риск Представете си  че  вашите ембриони се задържат и вие забременеете а донора  не как би се почувствала тя  По отношение на това има си законови пътища за съмата процедура  - отивате при нотариус и правите един документ за  донорство  никой лекар няма да направи тази процедура без това  после не  срещате се със доктора  който ще прави инвитрото той определя лекарствата които  ще закупите вие без да давате пари на ръка на никого  и след 5-10 ден ще разберете на къде отиват нещата ще има ли яйцеклетки  как се развиват т.н. а пък после каквото сабя покаже   Животът е непредвидим знае ли човек всеки един момент какво ще му се случи тъка че всеки си поема риска  какво по хубаво от това да  бъде всичко   да завърши щастливо  за всички. ЗНАЕ ЛИ  ЧОВЕК ?????????
Честно да ти кажа, не можах да разбера първата част от поста ти защо се намира тук? newsm78 Не си мислИ, че който е стигнал до търсене на донор на яйцеклетка не знае за какво става въпрос. Рискове винаги има - дори и като тръгнеш по улицата може да ти падне нещо на главата. Не омаловажавам донорството, напротив, още преди повече от година бях обещала на кумата ми, че ще й даря яйцеклетки, само да стигна до стимулация... Е, в крайна сметка се оказва, че май аз ще имам нужда от донор, но това е тема за друг разговор. Не видях какво от предишните постове провокира у теб да започнеш така ръбовато изказването си - със сигурност, който е стигнал до момента да търси донор се чувства достатъчно зле, че да му вменяваш още гадости и притеснения. И когато едно изречение свършва, обикновено в края му се поставя някакъв препинатален знак - в твето творение - предимно точки. Бъди така добра да се научиш да ги ползваш, че 3 пъти препрочетох мнението ти, докато разбера какво искаш да кажеш.

# 93
Zdraveite, dnes i men me popariha s novinata, che edinstvenia ni shans e donorska iaicekletka. Ako se naloji da chakam edna-dve godini, shte stana na 43-44. Ne che samoto chakane e priatno, no godinite me pritiskat mnogo.
Molia pomognete mi. Tursia donor na iaicekletka vazmojno po-skoro.
Ako niakoia ot vas se reshi na tazi blagorodna misia,molia da mi se obadi na lichni.
Blagodaria vi

# 94
Честно да ти кажа, не можах да разбера първата част от поста ти защо се намира тук? newsm78 Не си мислИ, че който е стигнал до търсене на донор на яйцеклетка не знае за какво става въпрос. Рискове винаги има - дори и като тръгнеш по улицата може да ти падне нещо на главата. Не омаловажавам донорството, напротив, още преди повече от година бях обещала на кумата ми, че ще й даря яйцеклетки, само да стигна до стимулация... Е, в крайна сметка се оказва, че май аз ще имам нужда от донор, но това е тема за друг разговор. Не видях какво от предишните постове провокира у теб да започнеш така ръбовато изказването си - със сигурност, който е стигнал до момента да търси донор се чувства достатъчно зле, че да му вменяваш още гадости и притеснения. И когато едно изречение свършва, обикновено в края му се поставя някакъв препинатален знак - в твето творение - предимно точки. Бъди така добра да се научиш да ги ползваш, че 3 пъти препрочетох мнението ти, докато разбера какво искаш да кажеш.

:peace;Момичета  не сте разбрали правилно,ще ви кажа какво ме провокира да направя такова изказване.Аз минах по този път. Накратко- имам два опита инвитро които и двата неуспешни.Първият път ми изкараха много яйцеклетки и без да се замислям станах донор на някъква жена (дори името и не знам) дано тя е щастлива , аз неуспях.Болката беше невероятна, разочарованието също,затварянето в себе си от света и околните продължи дълго , но се съвзех и реших да опитам отново.Вторият път всичко протече добре отново достатъчен брой яйцеклетки, оплодиха се всички инплантираха ембрионите на 5 ден с висок стадий на деление и до тук  не се задържаха ,отново неуспех.Всичко се повтори.Когато влязох в този форум прочетох много ценна информация и различни мнения по различни въпроси и тук се запознах със дами,които са готови да заплатят срещу дарена яйцеклетка.Огънят отново пламна и надеждата ,че ще имам отново шанс да опитам ,тъй като и двата опита си ги заплатих и финансово се изчерпах.Срещнах се със  една жена която започна да ми поставя  условия не в тази клиника-а в тази, не този доктор , а друг, ама колко яйцеклетки ще ми дадеш дали са достатъчно, ами око са малко да не са по равно (50:50) ,а (60:40)и куп други неща.Разочаровах се и за това писах ,че на донора не трябва да се гледа като инкубатор.Може ли човек да каже предварително как ще се развият нещата - процедурата за всеки опит е индивидуална до последният момент нито ти ,нито доктора знаят какво ще изкарат,колко в последствие ще се оплодят и инплантират и със какво качество.Когато аз съм взела решение за себе си,че отново ще мина през тази болезнена  процедура в  името на нещо си поемам риска и според мен решението  50:50  е справедливо.Тъка ,че момичета нищо лошо не съм изкала да кажа с тези мои думи.Когато един човек се решава на тъкава стъпка нещата са сериозни  рискът е за двете страни.Ако някой се страхува за парите си да не ги дава - не може хем вълкът сит ,хем агнето цяло.Това е за сега лек и приятен ден.Рискът е за двете страни.Дано сте ме разбрали правилно,не ми се влиза в излишна полемика.
Сърказмът е излишен Мишинка- използвам компютъра на работата си,работя с клиенти и Колеги които  шарят наляво -надясно , обичат да влизат там където не трябва,тъка че по някога  влизам, излизам, изтривам, пиша по десет пъти в сайта  .Не ми остава много време да прочета новите неща и със дни не мога да си отворя пощата  да прочета писмата си.Чао отново влиза колега.  bouquet

# 95
момичета аз станах донор, пуснала съм тема ДОНОРА може да я видите, само да кажа че самата пункция не е болезнена, поне при мен не беше, имаше малко чувство на дискомфорт като след раждане, дори и на една жена да помогна ще съм много щастлива, аз също не знаех каква е процедурата и как ще се чувствам след това, сега като минах всичко септември ще говоря с лекаря и ще се подложа отново, не го правя за пари, когато предложих на момичето да и дам яйцеклетка не знаех че се заплаща, а и тя не   е предлагала пари, направих го защото съм майка и знам какво означават децата, малкото неудобство от изследванията и ходенето на преглед си заслужава за да направя щастливо дори едно семейство

# 96
  • Варна
момичета аз станах донор, пуснала съм тема ДОНОРА може да я видите, само да кажа че самата пункция не е болезнена, поне при мен не беше, имаше малко чувство на дискомфорт като след раждане, дори и на една жена да помогна ще съм много щастлива, аз също не знаех каква е процедурата и как ще се чувствам след това, сега като минах всичко септември ще говоря с лекаря и ще се подложа отново, не го правя за пари, когато предложих на момичето да и дам яйцеклетка не знаех че се заплаща, а и тя не   е предлагала пари, направих го защото съм майка и знам какво означават децата, малкото неудобство от изследванията и ходенето на преглед си заслужава за да направя щастливо дори едно семейство

Е ти ли си плати стимулацията, тоест лекарствата за нея?  newsm78

# 97
не съм плащала нищо

# 98
Момичета, от доста време ви чета и наистина се замислям за донорството. Преди си мислех, как ако стана донор, някъде там ще имам бебе и няма да го познавам,но сега мисля по друг начин. Изказването на rut много ми хареса , точно в тази част ,където казва как си заслужава поне 1 семейство да направиш щастливи. Аз забременях ин витро от първия път и родих прекрасно момиченце,на което сега се радвам. Мисля вече за второ дете,а дано се родят още 2  Grinning и тогава при 2-то ин витро мисля да стана донор на яйцеклетки. Самата стимулация не ме плаши никак, не е тоолкова болезнена, не знам дали аз съм куча марка или повечето жени са малко по-чувствителни на болка. Нито пък ме плаши пункцията, според мен тя не е по-болезнена от тежък менструален цикъл.
Желая успех на всички от цялото си сърце !!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 99
Логично и често би било да се разделят поравно яйцеклетките между донорката и реципиентката, независимо колко са на брой.
Оттам нататък кой какъвто късмет има.
В случай, че донорката реши да не си дава яйцеклетки, поради малкият и брой, е редно да си заплати разходите за стимулацията.
С този манталитет, дано успееш да намериш някоя жена, която да си пробва късмета и накрая ти да забременееш с нейната яйцеклетка! Не само, че трябва да й платиш процедурите , но при всички положения, ще се наложи и добре да й заплатиш, че изобщо ти дава яйцеклетка.
По-добре е да дадеш на някоя жена безплатно една надежда за дете, отколкото на такава хитрушана, като теб!

# 100
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309097.new#new

ето ,че има доста позитивно настроени жени към даряването на яйцеклетки !

# 101
За първи път виждам за такъв тип донор  Blush
ако може да ми отговорите на някои въпроси :
- 100% ли е задължително донора да е раждала
- какви рискове за здравето може да се получат от тази хормонална стимулация
- какви рискове за здравето може да се получат от пункцията
- пункцията с пълна или частична упойка е / има различни мнения, затова питам/
- може ли донора да дари клетки, за няколко пациентки
- има ли успешно забременяване по метода без хормонална стимулация
- как може пациент да си намери донор щом е анонимно
- когато донор отиде в клиника и изяви желание да е такъв, кой решава, кой пациент ще получи яйцеклетките
- задължително ли е / или препоръчително/ донора да има предстояща процедура ин-витро
- възможно ли е да станеш донор, на някой който познаваш
знам, че стана малко дълго, но наистина ще се радвам, ако някой отговори   bouquet

доколкото разбрах процедурата отнема 15 дни, което е нищо в сравнение с радостта, която /ако е успешна тази процедура/ ще изпита семейството на пациента - за цял живот  Heart Eyes
в темата по-долу гласувах с Да и наистина искам да науча повече   Flutter

Ден пълен с усмивки на всички   bouquet

# 102
Не съм ултимативния специалист, но ще се опитам да отговоря каквото знам. Надявам се да се включат по-компетентни момичета.

- 100% ли е задължително донора да е раждала
Не е 100% задължително (поне тук), но е много препоръчително. При евентуални усложнения може да се окаже, че донорката не може да има деца в последстие.

Цитат
- какви рискове за здравето може да се получат от тази хормонална стимулация
Овариален хиперстимулационен синдром. Тежките му форми се проявяват със събиране на течност в корема и гръдния кош, флебит, шок и евентуално с фатални усложнения. Тежки случаи на овариален хиперстимулационен синдром се срещат изключително рядко (0.1 - 4%). Както с всички лекарства, винаги е възможна и алергична реакция към някое от тези, които се използват за индукция на овулацията.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 592&Itemid=26
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 548&Itemid=21

Цитат
- какви рискове за здравето може да се получат от пункцията
- пункцията с пълна или частична упойка е / има различни мнения, затова питам/
Трябва да попрочета малко, за да отговоря.  Embarassed
П.П. Пункцията на фоликули.
Целта на пункцията на фоликули е събирането от яйчниците на яйцеклетки, които да бъдат оплодени.
За да се съберат по-качествени яйцеклетки, се прави инжекция с хормона човешки хорионен гонадотропин (ЧХГ). Дозата и времето на.поставяне на ЧХГ се определя от лекарския екип. Към пункцията на фоликули се пристъпва от 32 до 36 часа по-кьсно.
Методът, известен като трансвагинално събиране на яйцеклетки под ехографски контрол (събиране на яйцеклетки под ехографски контрол през влагалището), е безболезнен благодарение на използването на определени медикаменти, които могат да се приложат през устата, мускулно или венозно. През влагалището се въвежда специална игла, която се насочва под ултразвуков контрол към фоликулите на яйчниците. Събраните с тази игла яйцеклетки се предават веднага на биолог, който прави оценка на качеството им и след като потвърди, че са зрели, осигурява подходящите условия за тяхното оплождане.
В нашата клиника и по света събирането на яйцеклетки по този метод се извършва в амбулаторни условия. По този начин се избягва нуждата от хоспитализация.
Методът съдържа малък риск от инфекция, кървене и възможно увреждане на червата или други вътрешни органи от иглата. Някои пациентки могат да почувстват известен дискомфорт (неразположение) след манипулацията. Обикновено пациентките могат да напуснат клиниката от два до четири часа след процедурата в зависимост от приложената техника.
Задължително е извършването на предоперативни изследвания и прегледи.

Цитат
- може ли донора да дари клетки, за няколко пациентки
Ако е нестимулирана овулация, обикновено има една яйцеклетка. Т.е. в един нестимулиран цикъл даряваш за една пациентка.
Ако те стимулират и образуваш няколко хубави яйцеклетки - даряваш за повече.

Цитат
- има ли успешно забременяване по метода без хормонална стимулация
Има. Не мога да подкрепя с факти, но не мога и да си представя да няма нито един успех. Не виждам защо не.

Цитат
- как може пациент да си намери донор щом е анонимно
Отиваш и даряваш за лицето Х, но тя не получава твоята яйцеклетка, а от замразения резерв на клиниката. Твоята отива в резерва. Няма да знаете кой ще я получи.
или
Пациентката просто заплаща на клиниката и те и дават дарена замразена яйцеклетка.

Цитат
- когато донор отиде в клиника и изяви желание да е такъв, кой решава, кой пациент ще получи яйцеклетките
Екипът. Т.е. лекари и консултанти.

Цитат
- задължително ли е / или препоръчително/ донора да има предстояща процедура ин-витро
Не. Но това е най-добрата комбинация за донора.

Цитат
- възможно ли е да станеш донор, на някой който познаваш
Даряването е анонимно. Виж пак по-горе обяснението.

Не претендирам за изчерпателност и 100% коректност на информацията.

# 103
cubbit  страхотна си   bouquet
да разбирам ли,че в БГ резервът на клиниките липсва?  Confused

# 104
cubbit  страхотна си   bouquet
да разбирам ли,че в БГ резервът на клиниките липсва?  Confused

Boncuk, нямам ни най-малко понятие.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт