Бихте ли купили кукла на сина си?

• 13 517
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
Така, количка за кукли имаме от месечна възраст, крадеше от момиченцата и нямаше как - купихме. Кукли - от яслата и от детето на комшийката - играе. Вече обаче иска и ластици и фиби на косата, виж там леко давам назаден. Кукла взехме от наште - като я видя там - декоративна, стоеше на секцията - и като се почна -б ебето, бебето, та си я взехме у нас, оняден го изпишка бебето и искаше да му слага памперс.... В яслата явно играе с момиченцата, даже веднъж го видях. До купуване на кукла не се стигна, защото взехме от баба му, ти нямаш ли някоя баба подръка - сори не съм чела цялата тема-  някоя останала от теб кукла - да му мине мерака примерно. Но пък наскоро купих прахосмукачка...  Mr. Green Ма играе с нея много, та знае ли се. После микровелето е наред подозирам - щото и за него се карат с комшийката. Е, чак кукла, незнам дали бих купила, поне не стандартна такава, може би някоя по-завоалиран модел...  Wink Майка ми обаче каза, да не казвам на никой тия работи и да не ги изкарвам от къщи...  Embarassed
Много са консервативни тяхното поколение.
Или че ако го водя на фигурно пързаляне, ще стане педераст.  hahaha

# 136
Достатъчно тъпо ми е да обяснявам, че розово носят само момичетата, нямам сили да ги занимавам с още безумни предразсъдъци и ограничения.  Mr. Green
а това за розовото също е отживелица, ако се огледате и по 'порастналите' мъже, даже сега не е ли доста модерно  Embarassed сори, аз не съм много по модата, но забелязвам като тенденция, че се носи от мъже; и лилавото също

а за мъжа ми и неговото отношение - разведена съм и честно казано - дреме ми....
навремето като споменах името Даниел - сакън, как , педалско било... мдам.... е, не го кръстих Даниел, но не по тази причина

# 137
  • София
Да, ако имах момченце, щях да му купя. Естествено щях да имам и сериозни разговори вкъщи, но при свършен факт.
Като майка на момиче, мога да кажа, че й купувам и коли и камиончета и кукли. Миналата събота търсех за нея дървени играчки. Та в повечето магазини в които влязох продавачките от вратата ме застрелваха с въпроса "За момче или за момиче?". Устата ми се схвана да казвам, че не дискриминирам дъщеря си и ако поиска кран и него ще й купя. Мъжа ми се оказа противник на идеята ми да купя камионче на Ани, но успях да го убедя, че едва ли ще стане мъжкарана или лесбийка, само защото много харесва коли, камиони и отверки.

# 138

Игрите са начин за изграждане на мироглед, добиване на навици, развиване на умението да мисли. И поради това, смятам, че за момче трябва  да се набляга на "мъжките" играчки, техники, оръжие, коли, спорт, игри със състезателен характер и т.н.
И не, че ме притеснява толкова една покупка, но според мен няма смисъл от нея. За него ще е изгубено време да дундурка бебе ...

Господи, ела си ме прибЕри
Ама направо, какво има да играе това дете, та играта е такова загуби време
 ooooh!
 Laughing
директно у казармата го пращайте вашия и така

# 139

Игрите са начин за изграждане на мироглед, добиване на навици, развиване на умението да мисли. И поради това, смятам, че за момче трябва  да се набляга на "мъжките" играчки, техники, оръжие, коли, спорт, игри със състезателен характер и т.н.
И не, че ме притеснява толкова една покупка, но според мен няма смисъл от нея. За него ще е изгубено време да дундурка бебе ...

Господи, ела си ме прибЕри
Ама направо, какво има да играе това дете, та играта е такова загуби време
 ooooh!
 Laughing
директно у казармата го пращайте вашия и така

Joy Joy Joy Joy

# 140
  • Ланкър, планините Овнерог

Извинявай, но от оръжието каква е ползата?  newsm78 Защото от куклите има такава. Все пак, живот и здраве, един ден ще стане баща, та полза има. Или не смяташ, че бащата е редно да си гледа детето?.

# 141
Според българина, оня масовият, от кафетата, дето пие бира на корем и се връща у къщи да си допие ракията със салатата, няма нищо мъжко в това, да се гледат деца, да се дава и приема обич. То туй са "женски му" работи!
Мъжът требе да е твърд, да удря по масата, като не му арадисва нещо, да повишава тон и да бие. Пък още по- мъж е когато и псува и бие, когато гледа футбол и пак псува или за разнообразие отиде да пие бирата си пред блока и... пак да псува!
Какви кукли, какви пет лева? Какви чорапогащници и зимни шапки? Шмайзери, пищови и боксови ръкавици! Laughing И "облак" в първи клас!

# 142
  • София
забрави по една чалгаджийка на всяко коляно (поне в мечтите си)  Laughing

# 143
Според българина, оня масовият, от кафетата, дето пие бира на корем и се връща у къщи да си допие ракията със салатата, няма нищо мъжко в това, да се гледат деца, да се дава и приема обич. То туй са "женски му" работи!
Защо смятате, че масовият българин е такъв? Аз съм убедена, че ако се проведе едно форумско проучване с анкета, нито една няма да гласува, че мъжът и е от този тип.

# 144
Не смятам, бъзикам се с онези, които имат такива характеристики. Те именно разсъждават по съответния начин. Laughing Срещала съм се лично с такива /особено приседнали пред блока, надули музиката там или в колата/.
Пък на статистики и на тукашни анкети нямам вяра, нищо не ми "показват". Предпочитам стария метод- врачуване с топка.

# 145
Мъжът требе да е твърд, да удря по масата, като не му арадисва нещо, да повишава тон и да бие. Пък още по- мъж е когато и псува и бие, когато гледа футбол и пак псува или за разнообразие отиде да пие бирата си пред блока и... пак да псува!
Какви кукли, какви пет лева? Какви чорапогащници и зимни шапки? Шмайзери, пищови и боксови ръкавици! Laughing И "облак" в първи клас!
Peace Хубавото е, че май все по-малко остават тези "масовите" български татковци - поне около мен се наблюдава сериозна тенденция татковците да ходят с децата на куклен театър, в парка и т.н. и да не се притесняват, че ако се занимават с детето, "мъжествеността" им ще бъде накърнена. Когато дъщеря ми се роди (преди 13 години), баща й всяка сутрин я извеждаше на разходка - тогава работеше в редакция на вестник и беше на работа от обяд, а аз в това време ходех на фитнес. Беше единственият мъж с количка с бебе по градинките и го гледаха леко странно. Сега, по наблюденията ми около малкия ми син (5 год.), това май се променя - татковци дал Бог в градинката до нас Laughing

# 146
  • Ланкър, планините Овнерог
Не смятам, бъзикам се с онези, които имат такива характеристики. Те именно разсъждават по съответния начин. Laughing Срещала съм се лично с такива /особено приседнали пред блока, надули музиката там или в колата/.
Пък на статистики и на тукашни анкети нямам вяра, нищо не ми "показват". Предпочитам стария метод- врачуване с топка.

В Дружба 1 е масово явление  hahaha Един отворил да "ремонтира" колата, а още 5 дават акъл със салатата и ракията на капака на колата. Там такива "мъже" под път и над път.

# 147
 Не съм чела темата и не знам в каква посока е поела, но ще кажа следното:Никога няма да купя кукла на някой от синовете ми.Е, поне докато са още малки... Laughing

# 148
Лели-и-и, ами чи то по- добре сега, като са малки, че знаете ли колко са скъпи куклите за големи момчета? Laughing

# 149
Лели-и-и, ами чи то по- добре сега, като са малки, че знаете ли колко са скъпи куклите за големи момчета? Laughing
hahaha

Общи условия

Активация на акаунт