Отговори
# 60
Привет!

За прегледите и вземането на секрет мога да кажа, че си зависи от доктора. Никога досега не ме е боляло или поне не така непоносимо, както когато постъпих за кратко в МД преди около месец. Там една докторка ми прави влагалищен преглед и оглед на матката, защото имах скъсяване на шийката и "1 пръст влизал" (както казаха докторите; каквото и да значи това), и така ме боля по време на целия преглед... ooooh! Та си мисля, че може би някои лекари са по-груби и... знам ли...
На последната консултация споделих, че имам течение и док ми взе секрет за микробиология, която, слава богу, излезе ОК. Тъй че е нормално да има някакво течение май, което да е по-обилно от нормалното по време на бременност. И всъщност, vercho, възможно е твоят лекар да е мислил за МБ на урина, както се нарича понякога стерилната урина, или поне моя док така нарече изследването. Наложи се да дам стерилна урина, защото имах бактерии в обикновената. И той рече: "ще направим една МБ". Мисля, че методът на изследване е еднакъв - от взетия материал се прави посявка и след определено време се вижда вирее ли нещо или не... Ама знам ли... Та тъй де, може би е добре да подчертаеш, че би искала МБ на влагалищен секрет.

За раждането - мисля, че отново ще раждам в Шейново, без избор на екип, но може би ще пожелая епидурална...

NEllimax, аз въобще не мога да се свържа с Тина Киркова по телефона. Предварителното записване за Училището за родители задължително ли е?

# 61
[quote author=cayman link=topic=266597.msg6501072#msg65010
Засега се очертава да раждам в клиниката на д-рЩерев-секцио с външен лекар.И бих помолила ,ако някой има впечатления от тази клиника да сподели!Благодаря!
Желая на всички лек и приятен ден!
[/quote]
cayman,и аз ще раждам в клиниката на Щерев,но при др.Ганева,която си работи там.Тя ми прави ин витрото и е много готина ! Всички,които работятя там са страхотни специалисти и невероятно мили хора !

# 62
Milenag,
да Ви е жива и здрава племенницата и много да Ви радва!
Тъй като и аз ще раждам в болницата на Мазнейкова, искам да те питам какво трябва да се носи там(ако знаеш от снаха ти).Аз ще съм със секцио и ми се иска предварително да си приготвя нещата, но ще ходя чак на 22.02 на ЖК там. Благодаря предварително!
Поздрави!

Ще я питам и ще ти кажа !!

# 63
мерси aquariel Hug
bibobibo, и аз съм като теб с бачкането. Хем вече ми се правят бебешки неща, хем не ми се спира да работя... Хем боли, хем сърби, те хората са си го казали....
голди, ако нямам контракции с какво е добре да си мажа зърната? Гермастан или...?
страхотни новини за сладка мама и Дари. Много се радвам Laughing
t_ilieva, да оздравяваш бързо! Hug

# 64
Здравейте и от мен!!!Ясмина благодарим ти за темата  bouquet

Да ви кажа сега как мина прегледа ми при Балев Peace
Продължителността му беше точно 10 мин. но ми хареса това че всичко с бебето е чудесно Grinning

-плацента по предната стена и фундуса (а какво е фундус????)
-главично предлежание (ще раждам нормалноооо Laughing )
-нормално количество околоплодни води,нормална пъпна връв
-сърдечна честота 162 удара/мин

По размерите на тазобедрената кост и обиколката на главата термина е на 01.04.2008 с 5 дни напред Peace

Бях ви писала ,че прегледа е вдигнат на 45 лв.,но странно защо днес ми взеха пак 35 newsm78 Може би за вторичен няма увеличение!!!

Утре в 3 сме на линия нали???

# 65
Момичета-а-а-, току-що се изтърсих по задник в кухнята с цялата си тежест.
Ася,миличка, внимавай ! Нали си ми любимата вестителка, пази се!  bouquet

Благодаря!  Hug Добре съм и вече ще внимавам! Е, поне направих тест за издръжливост на бебето и то го взе с отличен!  Joy Joy Joy

Уф, секретарката на шефа ми каза, че вече съм била напълняла, доскоро не ми личало толкова! Е-е-е, ама много са гадни някои хора! Все едно я пита някой! Тя има две деца и взе да ми разправя как с първата си бременност нищо не била качила, само на корем! Голяма работа, какво ме интересува!  #Cussing out #2gunfire

Иначе ми даде един полезен съвет: КАТО ЗАПОЧНАТ БОЛКИТЕ И КОНТРАКЦИИТЕ ПРЕДИ РАЖДАНЕТО, ОЩЕ ВКЪЩИ ДА СИ СВАРЯ ЧАЙ ОТ СУШЕН БОСИЛЕК И ДА ИЗПИЯ ВКЪЩИ 2 ЧАШИ И В БОЛНИЦАТА 2 ЧАШИ. ПОМАГАЛО ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА РАЗКРИТИЕ! Посъветва ме също да не тръгвам към болницата още при първите болки, защото първото раждане траело по-дълго и нямало смисъл да стоя 2 дни в болницата. Аз така си и бях решила, де, като почнат болките, първо да си се оправя вкъщи, да си направя тоалет в банята - бръснене и т. н., пък после да тръгвам към болницата!

За срещата в Пловдив - другата сряда ми е ОК. Става към 3 ч. например! Но не се сещам в кое заведение!

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 15:58 от asja

# 66
Здравейте момичета Simple Smile

Малко тежко ми дойде тези дни, защото малката беше доста зле, дано да ни се размине антибиотика и пневмонията, започна да се оправя пу-пу-пу

Сладка мама, страхотни новини   bouquet

Миленче, да ви е жива и здрава мъничката племенничка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Бързо да расте на килограми и да се прибира при мама да си я гушка  Hug

Галиво, мисля че ти беше питала за тръшкането при дечурлигата Simple Smile Явлението се нарича бебешки пубертет, започва различно при различните деца, най-често около годинка и половина, две годинки и обикновенно продължава до към три годишна възраст. Абсолютно нормално  Hug

Асе, по-внимателно с каскадите миличка Simple Smile Важното е че си опазила коремчето   bouquet

Вчера бях на ЖК в Токуда. Бебока е добре, отговаря си на термин (върви 2-3 дни напред). Аз също. Главично е. Уговорих си раждането там, ще раждам при д-р Лазарова. При възможност нормално, при наличието на риск секцио  Thinking И на Малинов ще се обаждам тези дни за стволови клетки да подписваме договор и тъй.

Иначе на работа съм до края на тази седмица. После излизам в отпуска 2 седмици и от 2 март съм в болнични.

Ами това е милички, целувки  Heart Eyes

# 67
Milenag, честит бебешор на снаха ти. Да расте здраво и силно детенце и бързо да си го приберат в къщи. Hug
Верчо - ти си наша гордост! Прекрасна снимка! Peace
Ардоет браво за болничния  Hug
Аз нали бях казала, че няма да купувам нищо до самия край, обаче вчера влязох в един бебешки магазин и накупих това онова. Обаче осъзнах колко съм босичка по всички бебешки въпроси. newsm78

В крайна сметка искам да помоля мамите с по-големи деца да кажат как да обличаме децата като се родят. В смисъл само боди не стига, какво още
?

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 13:11 от лорелай

# 68
Миленче, благодаря за отзивчивостта!
sisee, фундус е дъното на матката, т.е образно най-горната заоблена част.

# 69
Мерси момичета ,дано да се обърне това моето бебе,въпреки ,че при двама доктори ходя и двамата мислят ,че ще раждам секцио  Tired питат колко съм висока,колко кила съм била преди ,сега и т.н пък си мисля дето се вика цялата рода изглеждаме все така и всичките изпонараждаха безпроблемно-буквално,най-много с по два шева,пък аз ли да съм овцата  Sad
 Много се радвам за Сладка мама и Дарето   bouquet
  За работата- и аз съм до края на месеца - същата работа,хем не ми се работи вече,хем не ми се стои после вкъщи.
 Ася това с колегите  Joy викат ми че съм ходела като патенце  #2gunfire и ме имитират представяш ли си  #2gunfire Ама пък като са толкова отворени (повечето не са обвързани) им казвам че им го пожелавам ,и те подскачат,като че ли нещо лошо съм и пожелала  #Crazy Луди хора всякакви! hahaha
 да а а а и аз съм се замисляла,колко и как трябва да се облича едно бебе! newsm78 

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 14:22 от didimora

# 70
Milenag, честит бебешор на снаха ти. Да расте здраво и силно детенце и бързо да си го приберат в къщи. Hug
Верчо - ти си наша гордост! Прекрасна снимка! Peace
Ардоет браво за болничния  Hug
Аз нали бях казала, че няма да купувам нищо до самия край, обаче вчера влязох в един бебешки магазин и накупих това онова. Обаче осъзнах колко съм босичка по всички бебешки въпроси. newsm78
В крайна сметка искам да помоля мамите с по-големи деца да кажат как да обличаме децата като се родят. В смисъл само боди не стига, какво още
?

лорелай , върху бодита се слагат ританки и блузка (  или жилетка , в зависимост от времето ).

# 71
Значи така наречените "гащеризони" /които са си бодита, ама с крачоли/ не стигат нали така? Все пак си трябва и боди отдолу /такова до гащи/?? newsm78 newsm78 newsm78

# 72
Момичета, а казвали ли са ви досега нещо за зрялост на плацентата? На мен в 31 седмица ми казаха 2ра степен, което било нормално за тази седмица. Ама точно тогава се рових из темичките на мартенките и те споделяха същото  newsm78
Дали няма да вземе малкото госпожичка да излезе март, че аз и без това имам такова предчувствие.

# 73
Bibobibo при 4 степен на зрялост на плацентата идва раждането Wink

В 9 месец обикновенно е 3 степен, за 8 не знам, но ми звучи логично да е 2 степен Simple Smile

# 74
Значи така наречените "гащеризони" /които са си бодита, ама с крачоли/ не стигат нали така? Все пак си трябва и боди отдолу /такова до гащи/?? newsm78 newsm78 newsm78
Според мен да.

asja, това за босилека и аз съм го чувала и мисля да си купя.

Благодаря ritka   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт