Отговори
# 75
Asja, аз чай от босилек съм пила,когато съм била с пневмония и от доктор по белодробни болести го знам,но може и за разкритие да помага ,знае ли човек Simple Smile

# 76
  • София
Doroty_d,благодаря ти за инфото newsm51!А да знаеш случайно какво трябва да си носим за раждането(за нас и бебо разбира се)?Имат ли добри неонатолози и съответната апаратура?
  Много ме зарадваха новините за Сладка мама и Дари smile3521!

# 77
Привет и от мен за днес!Специални благодарности на Ясмина,че ме е включила в отбора. Аз май съм си сложила картинка като на milenaq. Съжалявам много,ще си я сменя!
Днес бях на консултация и съм много превъзбудена. Бебка се е обърнала вече главично и е готова да излиза както си требе. Защото преди две седмици Балев ме изплаши,че най-вероятно ще искат да ме режат и аз леко се постреснах,защото съм се настроила за нормално раждане. Апропо, и на мен ми взе 35 лв.,може би защото беше трети преглед.
За обръщането на бебка-мисля че още някой го беше споменал-докт. ми каза да лежа само на лявата страна и аз доста се намъчих,ама гледах да спазвам инструкциите. Ама и доста си поговорихме с бебка на 4 очи, тя рогато,ама аз още по-рогато,че и инато отгоре на това,да не ми придава фасони от самото начало. Grinning
За босилека-на мен също ми е помагал много бързо при простуда и кашлица,ама може да има и друго действие.
За лекцията в Окръжна - ще питаме за упойките.

# 78
В крайна сметка искам да помоля мамите с по-големи деца да кажат как да обличаме децата като се родят. В смисъл само боди не стига, какво още[/i]?
Аз на Калоян обличах само боди, а вкъщи беше 22-23 градуса  Peace

# 79
Значи така наречените "гащеризони" /които са си бодита, ама с крачоли/ не стигат нали така? Все пак си трябва и боди отдолу /такова до гащи/?? newsm78 newsm78 newsm78

Отдолу боди , отгоре гащеризонче.

# 80
  • Popovo
Миленче, честита ти племенница, да е жива и здрава и скоро при мама и тате.
Сладка мама, все такива хубави новини.
А вчера бях на ЖК, бебчо върви с две седмици напред, док  потвърди че е момче.
На предния преглед беше напречно, а сега е седалищно. За кг съм вече +17.
За течението имам от началото на бременността, но без сърбеж, мирис или др. оплаквания и микробиологията ми беше чиста.
Дидимора и моите колеги така ми се смеят, но и ми се радват така че не им се сърдя.
Момичета, вие как се справяте с тези непрекъснато менящи се настроения.
Вече не знам какво искам. Уж ми се спи, като легна- не спя, уж съм гладна, пък после не съм, само навиквам детето и мъжа без причина, после се ядосвам на себе си.
За малко да забравя Ясмина   bouquet за хубавата ни нова темичка.

# 81
Здравейте момичета   bouquet
didimora тук сам вече Hug беше ми развален компа и си попътувах малко, но от вчера сам на линия Wink
Днес на УЗ ни казаха че сме по малки с 2 седмици Thinking и било в границите на нормалното.
При вас размерите на бебчето отговарят ли точно на седмиците?

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 14:36 от dobs_

# 82
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала, а и предната тема не успях да изчета - нещо не бях в настроение последните дни.
Видях, че обсъждате МБ и реших и аз да се включа - аз доста често като ходя на ЖК си искам изследване за МБ и за мой ужас все излизат някакви бактерии, гъбички и какво ли не, въпреки че нямам никакви оплаквания като сърбежи, дискомфорт или силни течения. А резултатите от стандартните изследвания за урина са ми ок, но те нямат нищо общо с МБ. Аз ви съветвам, да си искате редовно МБ - ето при мен резултатите от последната не са добри и доктора дори малко се притесни, каза че веднага трябва да почвам лечение и като приключа с лечението да ходя за нова МБ, за да види дали са се махнали гадините. И най-интересното е, че тези гадини се предавали по полов път, а ние с мъжа ми сме забравили думата секс и въобще не виждам как съм ги завъдила. Затова - внимавайте!
Браво за Дари - страхотно наддава  Hug
Milenag, честита племенничка - да расте бързо, да наддава и скоро да се приберат вкъщи  Hug
Аз ще работя до края на месеца и вече нямам търпение да дойде 29-ти февруари - искам вече почивка и спокойствие. Да ходя по разходки, да пазарувам и да се наслаждавам на последните дни само с мъжа ми Simple Smile
Надявам се скоро да се включа пак - целувки на всички   bouquet

# 83
Привет и от нас Simple Smile

- За микробиологията - аз помолих моята док да ми направи за лично успокоение. Почти не болеше. Оказа се чиста, въпреки обилното течение.

- За мазането на зърната - много са противоречиви мненията. Общо всето е като със стриите. Препоръчително е при видимо суха кожа и лющещи се зърна. Според много мами най-доброто кремче е Лансинох (чист ланолин), който помага много и впоследствие при рагади и се препоръчва на всяка кърмеща мама (хубавото е и че за разлика от другите препарати не трябва да се отстранява преди кърмене).

Аз днес имах среща с бъдещата ни педиатърка. Много съм доволна и е точно такава каквато си я представям. Поне това няма да го мисля сега.

За босилека - аз не съм чувала. Само знам, че вече като си в болницата не ти дават да пиеш вода. Но от кога важи забраната и дали е от първите болезнени контракции - незнам Thinking. Наскоро мен една приятелка ме зарадва и с новината, че в болницата задължително се прави клизма ooooh!. Знаете ли дали наистина е така? Тя ражда в Шейново. На мен в МД нищо не ми казаха.

За раждането - аз съм в Майчин дом,  дай боже нормално. За избор на екип се колебая още.

Довечера с таткото сме на първа лекция за бъдещи родители - дано да е интересно.

Много усмивки от нас  Hug

# 84
hrisi-pisi кои те е наплашил с тая клизма ?????????? #2gunfire
Мен така с първото раждане една "приятелка" така ме наплаши ,че мен ме беше страх от клизмата а не от раждането  ooooh!
Спокоино нито боли нито нищо ,а и нали не искаш да свършиш някоя работа докато се напъваш да раждаш  Embarassed

# 85
Здравейте момичета   bouquet
didimora тук сам вече Hug беше ми развален компа и си попътувах малко, но от вчера сам на линия Wink
Днес на УЗ ни казаха че сме по малки с 2 седмици Thinking и било в границите на нормалното.
При вас размерите на бебчето отговарят ли точно на седмиците?

Не искам да те плаша , но и снаха ми вървеше с 2 седмици назад , а се оказа , че бебка е спряла да се храни отдавна .Теглото и при раждането отговаряше на 27 седмица , а тя роди в 32 седмица. Според мен се консултирай с друг лекар.

hrisi-pisi  , навсякъде се прави клизма .Аз раждах в Шейново и ми правиха.Изобщо не боли.Пъхат ти една тръбичка в дупето и ти пускат топла вода и това е .

# 86
  • In someone's dreams
koketka това за настроенията като че ли аз съм го писала. Всичко си изкарвам на мъжлето, а той се чуди какво става, даже се и сърди и на мен още по-криво ми става,че не ме разбира .... и пак от начало. Но още малко остана

Днес бях на консултация, все едно прелетях покрай кабинета на доки. Толкова набързо ме претупа, че взех да се чудя бях ли или не бях на преглед. То и доста хора имаше, ама пък всеки си иска вниманието, нали  Crossing Arms
С нищо не мога да се отчета, набързо ми даде направление за ПКК и урина и каза, че ще се видим пак на 26.02. когато трябва да си взема болничния. Поне кръвното ми измери и обиколката на корема и ..... хайде по живо по здраво, бясна съм  #2gunfire

# 87
  • София
Здравейте Simple Smile

Ейййй много се радвам на новините за Даринка и Сладка Мама Simple Smile

За клизмата - и на мен ми е гаден тоя момент, ама като се налага ......
За гърдите - аз нищо незнам и нищо не правя за момента, незнам и дали ще почна. Всъшност в момента повече ме интресува дане пропусна нещо за бебо, пък не съм е и замисляла де...аз и коластра още нямам, абе все едно няма да кърмя ...
За работата - и при мен беше така, ама вече ми писна и искам да си седя вкъщи и да си мързелувам, мисля че съм си го заслужила, след 4 години в тая фирма, все пак винаги съм била постоянно на разположение, мисля че сега ми е време да си почина Simple Smile
И мойте колеги се шегуват с мен, ама не ми пречи, освен това ние сме се събрали една дружина...на единия колега лятото му се роди бебче, та той горкия още е в шок и го е страх от бебето  Laughing имам една колежка с две деца, едното от които е на 11 месеца, на моята приятелка пък мъжленцето е на 3 години, а пък на другите им предстои, че доста се изпожениха и сега само се интересуват какво било и кога и как е най-добре, абе иска им се май... Simple Smile Та май аз тях повече бъзикам Simple Smile

dobs_ моя бебок до миналия преглед все вървеше две седмици назад и като ме прегледа док каза че напълно си отговаря, значи си е наваксал и аз бях на седмото небе от кеф Simple Smile Може би има такива моменти в които си варират размерите и апарата показва различно, ама спокойно нали знаеш че ехографа дава до две седмици допустимо отклонение, в смисъл по размери ти го дава термин в рамките на някакви дати, това е отклонението. Спокойно важното е бебока да е добре, пък то ще си излиза когато му дойде времето Simple Smile

# 88
Lassi, на снаха ми са и искали в болницата тоалетни принадлежности , бельо , чехли и нощница

# 89
hrisi-pisi кои те е наплашил с тая клизма ?????????? #2gunfire
Мен така с първото раждане една "приятелка" така ме наплаши ,че мен ме беше страх от клизмата а не от раждането  ooooh!
Спокоино нито боли нито нищо ,а и нали не искаш да свършиш някоя работа докато се напъваш да раждаш  Embarassed

Мии...много се изплаших  Embarassed Наистина повече отколкото самото раждане Sad
Но явно е нормално и не е страшно.

Благодаря ви за подкрепата Hug

Общи условия

Активация на акаунт