СНБМ - инициативи - 18 част

• 15 919
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, моля ви някоя от вас, ако има възможност да нахвърля утре през деня писмо до ББ във връзка с Камен Йорданов, защото вече сили не ми останаха  Tired

хм ами аз ще подхвана нещо и ще го пусна в пощата Peace

# 106
момичета, съжалявам, но всички коментари написани след петъчния ден вече не мога да изпратя. имахме срок, с който всички се съобразиха, в това число и ние.

Ти пък, не би трябвало да е проблем да им драснеш един майл, чисто технически може да имат време за включване на неща или изключване на други. Едва ли в събота и неделя ще се юрнат да правят и предпечата. Не пречи да пробваш.  Peace

# 107
Това за районирането - конкретен казус, нищо, че не ме засяга вече, но има много такива сигурно. Бащата на Яна е с постоянна адресна регистрация в Емил Марков, близо до Биллата на булевард България. Моята постоянна е плевенска, май имах някаква хаджидимитренска временна, бях ходила в полицията ли, не помня. Е при такива случаи би ли било проблем за хората, ако решат да кандидатстват там където си живеят и където си имат закупено семейно жилище, в случая - на другия край на София. Просто казус.

Кали, ще съм ти много благодарна да ми напишеш, може на лични за този тест за упойки, аз нищо не знам, още се чудя дали да слагам епидурална, ако се наложи и секцио..та това ми е ново и от теб го чувам за пръв път. Значи ще е важно и за подобна брошура.  Peace

За таксите писах и преди - повечето родители с доходи до 500лв едва ли ще са навити да дават повече от 50 лева за такса. Абе бях писала за това някъде по-напред в темата. За мен има смисъл парите да са повече, ако ще има повече персонал, на който да се плаща, ако е по-квалифициран и ако храната е по-разнообразна и има повече пресни зеленчуци и плодове. Иначе за боя, люлки, пързалки и играчки пари винаги ще се намерят. Което ми напомня, че трябва да поровя за проектите, ако са оправили търсачката и архива, че вчера не работеше.  Wink

Деси, изобщо не става дума за райониране В София по квартали, става въпрос поне единия родител да е регистриран в София ,независимо къде. Ни екатегорично сме казали, че сме против районирането в групата и ако стане дума, пак ще то кажем.

За упойките ще пиша тук, за да го видят и другите може да им е полезно- не всеки доктор те праща на този тест за алергии, а това е много важно. На мен за секциото докторката ме прати и си го платих, но аз ходя при частничка така или иначе и за всичко си плащах. Трябва да се види здравната каса дали е включила този тест към безплатните изследвания. Въпроса е, че ако ти сложат упойка към която имаш алергия, това може да има много лоши последствия за родилката, кома, та да не казвам и по-лоши неща. На мен ми напълниха главата с такива истории преди да родя, та си знаех. Да не говорим, че ми разказаха и за случай в който родилка с близнаци е съобщила, че има алергия към дадена упойка, когато се наложило спешно секцио, а докторите казали - да бе да, ти много знаеш и й сложили упойката. Тази жена изобщо не се е събудила от комата. Става дума за близка на бабата на мъжа ми.

Теста не ти дава 100% гаранция, че нямаш алергия към упойката, но дава информация и е по-добре да се направи. На мен ми го направиха 1 месец преди планираното секцио, за да може ако тръгне раждане по-рано да си имам документа. Този документ си го носиш в папката в родилното като дойде време за раждане.

За таксите - просто смятам, че е хубаво да се види общественото мнение, за да може да се вземат реални доводи на родители и т.н.

Хриси, питаш ме за другата седмица и по-другата кой ще ходи, не сме се разбирали, но предполагам Мими ще каже, нали ни е отговорник на групата за ДЗ. Иначе Мими е писала, че срещата ще бъде всяка сряда /през първите 2 месеца/ от 14 часа на Оборище.

Танче, ако решиш можеш да пуснеш и сега коментираните неща, просто кажи, че сме се сетили в последствие още важни неща, предполагам, че няма да почнат с корекциите преди понеделник и ако решат могат да ги имат предвид.

# 108
  • София
ами аз май "сготвих" нещо до ББ- моля който има възможност да го погледне в мейла, пускам го Peace

# 109
ами аз май "сготвих" нещо до ББ- моля който има възможност да го погледне в мейла, пускам го Peace

Ели, много хубава работа си свършила Hug

# 110
  • София
Ели, много хубава работа си свършила Hug

кали благодаря ти,  Hug надавам се да свърши работа, понеже наистина не познавам човека Blush но погледнах съображенията и на хриси по-напред в темата Peace

# 111
  • На края на вселената!
Не съм чела нищо, само видях, че Кали е пуснала повече инфо за работната среща в общината за ДГ. Малката ми беше цяла нощ с Т. Всякакви лекарства са демонстративно изплювани с отвращение. Не съм спала, Лина реве за внимание като към Кати. Ако не психясам утре пак ще се включа. До тогава моля някой да се заеме с организацията на срещата в общината в сряда  Praynig Кали, Куки  Praynig

# 112
Доли, плана в сряда ли трябваше да се пусне? Ако мога в понеделник да го прегледам късно ли ще е? просто не виждам как ще успея утре  Confused
Момичета, моля да прочетете пак поста ми от петък. Честно казано не ми се повтаря по 5 пъти (това към всички, не персонално към теб Хриси) . Помолих да погледнете плана и да дадете всичките си бележки най-късно до понеделник на обяд. Срокът е в сряда, но ще го пусна във вторник, т.к. сряда съм на лекар и имам и други ангажименти и няма да мога да се занимавам с това.
Искам да кажа, че все пак с наближаващия краен срок плана е приоритет. Извинете ме за малко по-острата реакция, но след като 10 дена се занимиваме с това и хвърлихме страшно много усилия - сега само Сия и Хриси изобщо споменават плана и ще го погледнат, а това засяга работата за годината на всички. Оставам с впечатление, че всеки си гледа само нещата, които си движи и по останалите нищо. Има за преглеждане общо 3 документа - основната част на плана, графика за изпълнение и бюджета (пратен с отделен мейл).

За проекта. Краси ми прати договора да го погледнем преди подписването. Елпет го прегледа и сме нанесли някои дребни корекции, които ще пратя на ФРГИ в понеделник за съгласуване. Надявам се с изпращането на плана във вторник да преминем и към подписването и на договора.

# 113
Кали, аз че ще ги пратя - ще ги пратя, но има още 7 или 8 сдружения и организации, които трябва да си кажат и просто не съм сигурна, че ще добавят каквото и да било вече.

Доли, сега сядам да чета всичко. Знаеш, че до вчера нямах инсталиран офис, за да гледам документи... и ще ти пиша на лични или тук.

# 114
  • София
   Кали сега погледнах подготвеното за пускане във близнашкия подфорум.Мислиш ли да пуснем нещо подобно и в други форуми? Харесва ми, но смятам, че ни трябва малко повече информация за начина на ползване на програмата за детегледачките, получаване на детски и тн. Така и не разбрах, Хриси беше писала нещо, прие ли се официално това за 300 лв и до 3 год вече? Мисля че ще е хубаво от темичките в подфорума ни за детегледачките, да се извадят точно всички документи, който трябват, да се даде линк към държавния сайт за програмата, а и нашия сайт, където има качени доста неща, включително и необходимите за попълване документи. Все пак е хубаво Хриси да се включи, защото те са стари и може да има промени. Просто искам всичко да го систематизираме на едно място и да няма постоянно въпроси за едно и също нещо.
  Видях, че една от нашите мами е отговорила в темичката за въпроси и отговори за майчинството, интересува ме дали ще може да продължава да се занимава и с това, имаме ли хора, които биха могли да си разпределят тази задача?
  Томасе дано скоро оздравее малката кукла, освен Т, друго има ли и? С нещо мога ли да ти помогна?
  Доли сега ще седна и аз да го погледна финалния вариант, извинявай  Embarassed Съжалявам, но си бях до Пз, да видя мама и сега ще се опитам да наваксам. Може ли някой в другата темичка например, който разбира от документи набързо да обясни как се ползва точно трак чеинджа, защото аз съм много зле и затова не смея обикновенно да пипам по документите, а да пиша тук за всяко нещо става много сложно. Доли, пратила съм ъпдейтнато за контактите, ако искаш да го преместим от общата поща в папката вътрешно-организационни.

# 115
Мими - Айла, вече писах няколко пъти, че искам пускане на тема в близнашкия и тук, с насоченост към близнаците като отчет на сдружението по кампанията. Тъй като документа си го подготвяме ние - отговорните за близнашката кампания /засега само аз/, се надявам и вие с Креми да се включите, Хриси вече си нанесе повечето корекции, остава само за програмата с детегледачките. Ще се радвам да се включиш с намирането на необходимите документи /каквото решиш, че е нужно/ и най-накрая да оформим окончателно плана за темата. И моето желание е да систематизираме всичко на едно място и точно това съм се опитала да направя Grinning Само че това трябва да стане бързо, защото темата вече надвиши капацитета си.

Мими - Томасе, скорошно оздравяване и от мен  bouquet Днес няма да мога да се включа повече по въпросите за решаване за сряда. Куки, останалите, който има възможност нека прегледа задачките, които съм нахвърляла и се включвайте с каквото можете, защото времето е много малко Praynig Темата ни е присърце на всички, така че моля да вземете отношение. Ще се включа утре следобяд.

# 116
Доли сега ще седна и аз да го погледна финалния вариант, извинявай  Embarassed Съжалявам, но си бях до Пз, да видя мама и сега ще се опитам да наваксам. Може ли някой в другата темичка например, който разбира от документи набързо да обясни как се ползва точно трак чеинджа, защото аз съм много зле и затова не смея обикновенно да пипам по документите, а да пиша тук за всяко нещо става много сложно. Доли, пратила съм ъпдейтнато за контактите, ако искаш да го преместим от общата поща в папката вътрешно-организационни.
Саме имай предвид, че Ели (елпет) я чете сега.. карайте една след друга, че не знам как ще съберем корекциите. За траковете от tools избираш track changes и те се включват. От тама натам всичко, което пишеш и променяш ще се маркира. Това е просто е.

За контактите видях. Ами може да се уговорим ако исакт всички вяко посмо да стои по 1 седмица (примерно) в общата поща и после да се мести в подпапките. Така всеки ще си знае по-късно да търси съответното нещо в съответната папка.

# 117
  • София
  Кали имах предвид и други форуми освен бг-мамма. За програмата за детегледачкити бих го направила, но ще говоря първо с Хриси, защото не съм много наясно докъде е стигнало всичко. Иначе ето тук - http://www.snbm.org/index.php?p=10   има качена информация, може просто да се добави линка към темичката, незнам обаче доколко е актуално всичко. Ако искаш това, което си подготвила може да го пуснем така, а после отделна темичка, специално за документите и кандидатстването за детски, детегледачки и тн, когато се изяснят нещата. В подготвения документ става малко тежко с цитирането на закони и членове, бих предложила да го преработим с прости думички, ти горе-долу си го направила, и като допълнение отдолу да се цитира и закона.
  Какво стана с отделните членове по градове, разбрах че Влади е направила да се сортират заявленията по градове, но по план вие с Хриси, май трябваше да говорите и прецените дали някой може да помогне в кампанията. Може ли аз с още нещо да помогна тук?
  Доли видях, че ти трябва да се сметне процента с, който се увеличават членовете, аз мога да го направя, но ми трябва броя членове от предните години, мисля че нямаме обаче все още достатъчно години за подобна сметка. Може би е хубаво да остане само информацията за общия брой членове и това, че се увеличават особено след всяка успешно проведена кампания.
   Какво става с обновяването на сайта ни? Коя мама, щеше да се заеме с това, бих могла да се опитам да помогна по някакъв начин, но за по елементарни неща след като се приключи основния дизайн. Мисля, че е от изключително важно значение в нашето общество скоро да имаме работеш и обновяван сайт колкото се може по-скоро.
   Кой е отговорника за Детския празник? Бих желала да се включа активно, а ако ще го провеждаме април месец, нямаме никакво време. Можем да започнем с основните моменти, като подготвяне на анонса за предстоящото събитие и пускането му във форума. Трябва и съвсем скоро да пуснем темичка за конкурса за детски рисунки, защото знаем, че отнема време, докато пристигнат от по-отдалечените градове. Хубаво е и да се опитаме да подновим миналогодишните контакти. Във връзка с това мисля, че планирахме някакъв отчет или благодарност към дарителите с обяснение какво сме постигнали благодарение на дарените от тях средства. Ще помогна с каквото мога, просто ме няма обаче за съжаление в писането на документи...
    Имам едно предложение, искате ли освен тази основна работна темичка, и спамо-чат темичката, да пуснем отделна например работна за Детския празник, за ДГ и за близнаците например? Тук ще остане да се пишат общите неща, нещо спешно което е изникнало, както и веднъж седмично например това което е постигнала всяка от отделните групи. Просто по-баналните работни неща да не претрупват тази тема, като например кой-каква украса до момента е направил за празника и тн.

# 118
  • София
За контактите видях. Ами може да се уговорим ако исакт всички вяко посмо да стои по 1 седмица (примерно) в общата поща и после да се мести в подпапките. Така всеки ще си знае по-късно да търси съответното нещо в съответната папка.
   Аз съм съгласна, а кой ще се занимава с това, докато АМ не се включи? Изобщо, кой в момента я замества, аз отвреме на време трия спамчета, но за друго не смея да пипам.
   Засега ставам, че зверовете се събудиха, довечера ще довърша.

# 119
  • София
пуснах корекциите по плана от доли-  в пощата е вече Peace

Общи условия

Активация на акаунт