СНБМ - инициативи - 18 част

• 15 911
  • 297
  •   2
Отговори
# 120
Кали мерси, пиши все пак нещо по-конкретно, ако знаеш къде можем да идем да си направим този тест. Поне мога да кажа, че със сигурност не е включено по каса, може би евентуално някакво направление, ако си имал предишни ситуации, но едва ли. А примерът, който си дала е много гаден. Сетих се, че и във Варна все още една жена лежи в кома, две години...

Иначе за таксата имам предвид и че във форума повечето дами са с най-малко средни доходи или по-заможни. Не са много представителна извадка. Може да пробвате и със запитване в родители, отглеждащи сами децата си. За тях е много гадно, защото нали премахнаха това със самотното родителство, голяма част от тях в същото време не получават издръжка от другия родител и по-голяма такса ще им дойде в множко, ако са сами и с 300-500лв заплата, а за по-ниска да не говорим.

# 121
Aila, аз понастоящем се занимавам с пощата, подредих я малко, оставих мейлите от средата на януари насам. Утре ще ги преместя и тях, ще оставя от началото на месеца само.
А идеятата ти за отделни работнми теми много ми хареса   bouquet
Ако мога да помагам с нещо за детския празник, кажете. Между другото сега се сетих, че ако е като работна тема, всеки може да види как стоят нещата и ако може, да се включи.

Доли, аз снощи погледнах част от нещата, които си пуснала, ще продължа по-късно пак.

Мими, дано се оправи по-бързо малкото бонбонче  Hug (настинала ли е?)

Писмото до ББ на Елпет много ми хареса!

# 122
  • София
Прегледах писмото до ББ относно К. Йорданов, на мен ми се стори доста добре "сготвено" Simple Smile
Доли, прехвърлих набързо плана, но ще се опитам да го прегледам на спокойствие когато малките спят
За увеличение на таксите в ДЗ, мисля че освен тук във форума и разбира се лични познанства, бихме могли да направим нещо като анкета, която да помолим директорките на няколко ДГ да раздават на родителите с молба да ги попълнят. Това би отнело повече време, но така ще стигнем до мнението на повече родители. Бихме могли да използваме и въпросната анкета да попитаме за други важни неща, вълнуващи родителите, като храната, летните отпуски, като преместването на предучилищната група към училищата ... или неща несвързани с ДГ. Така достигаме и до групата хора, които поради една или друга причина не използват интернет или бг мама
Кали, ще прегледам задачките и ще нахвърлям нещо. Аз нямам проблем да отида в сряда, обаче като не много ориентирана все още ми се искаше някой по - запознат да е там или да ми каже какво точно да правя ако няма други желаещи за сряда. Не ми се иска да объркам нещо  Embarassed
Мими, доколкото си спомням Таня е отговорника за детския празник. И на мен ми се иска да се активизираме малко в тази посока, времето си минава, не трябва да оставяме за последния момент.
И според мен не е лоша идеята за отделни подтеми тук за различните задачки, но не знам дали така някои няма да останат неинформирани за нещо важно, или синтезирано да се пише тук, а детайлно в подтемите  newsm78
Томасе, бързо да се оправя малката пълзяща сладуранка  Peace

# 123
  • София
Мими, доколкото си спомням Таня е отговорника за детския празник. И на мен ми се иска да се активизираме малко в тази посока, времето си минава, не трябва да оставяме за последния момент.
И според мен не е лоша идеята за отделни подтеми тук за различните задачки, но не знам дали така някои няма да останат неинформирани за нещо важно, или синтезирано да се пише тук, а детайлно в подтемите  newsm78
Томасе, бързо да се оправя малката пълзяща сладуранка  Peace

Да аз написах, че предлагам веднъж седмично, всеки отговорник на поддемичките да дава нещо като отчет как напредваме в тази общата тема. Като спешни и важни неща разбира се също са за тази тема. Целта ми е баналните неща с повтарянето на хиляда пъти на едно нещо да не разводняват основната тема.
  Досега двама са за предложението  Simple Smile

# 124
Мацки, за детския празник предлагам среща в сряда от 18:30 в Оливс на Гурко.

Хайде казвайте на кой му е удобно и на кой-не

# 125
  • София
  Аз в сряда не мога да дайда.
  Предлагам първо да обсъдим по сериозно основните неща за Детския празник тук и тогава да организираме среща след като имаме вече основните насоки за да може да изпипаме тънкостите, когато се срещнем наживо. Незнам за останалите, но аз освен това което набързо изкоментирахме на предната среща и спомените от миналата година, все още нямам почти никаква идея какво ще представлява ДПразник и какво основно трябва да се прави.

# 126
  • София
срещата за сряда до всички ли е отправена, танче? Thinking

# 127
  • София
Момичета, гледам плана в момента, моля, ако някой смята да го направи също, да ме изчака да го върна в пощата. Мерси!  Hug

# 128
  • На края на вселената!
Пратила съм на пощата задачи (или нещо като план за работа по ДГ) - чакам да си кажете кой къде иска, че съм ги нахвърляла задачите набързо. За сряда ще ходим аз и Надето. Ако някой друг иска да отиде с нея, аз си оставам в къщи с болната мишка. Надето пуска анкета за таксите и предучилищните групи в Нашите деца.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 21:55 от Томасе

# 129
  • София
Томасе, бързо оздравяване!

Пуснах плана обратно в пощата. Има две неща, които не оправих. Едното е, че се срещат и "Сдружение", и "сдружението", т. е. веднъж с главана, веднъж с малка буква. Може и по двата начина, само че трябва да се уеднакви.  Hug Другото е още по-дребно. Аз пиша / с интервал, например "да/ не". В текста се среща и с, и без интервал - и това е добре да се уеднакви.  Peace

# 130
  • София
 Туку що гледах Хриси по новините на Нова Телевизия, каза няколко неща за ДГ и решаването на проблема с недостатъчните места.  Simple Smile

# 131
  • София
последно в пощата е варианта на евчето. ако някой го чете да си го дръпне него  Peace

# 132
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Мацки, за детския празник предлагам среща в сряда от 18:30 в Оливс на Гурко.

Хайде казвайте на кой му е удобно и на кой-не

Стига да сме здрави мисля, че ще мога.  Peace

# 133
Поканата е към всички, които могат да дойдат и имат време.
Мими, форматът на празника като цяло ще се запази. на срещата се обсъдим на каква тема точно да бъде и какво можем да добавим към нещата от миналата година. Ако искаш виж нещата в пощата от миналият път, но пък ти не можеш в сряда. Кажете кой може и ако повечето не можете ще сменим деня.

# 134
Томасе, добави мен в хигиената на ДГ. Днес чакам най-накрая да ми потвърдят среща в РИОКОЗ, на която да говорим да това с тяхната шефка и ПР. Важно е, че те първи ни потърсиха. Инициативата е тяхна и ако Кали не може да дойде с мен ще се радвам, ако ми напишете наболели въпроси, които да обсъдя там.

Общи условия

Активация на акаунт