ОКТОМВРИЙСКА мама щом ще ставаш ти, бързо в темата се разпиши!

• 12 535
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • София
здравейте и от мен  Blush
аз май ще бъда от последните октомврийки
последна М на 23.01, следена от лекар О на 03.02 и първи + тест на 12.02.
после още три бързи,щото не можах да повярвам  #Crazy
та така...
по мои изчисления термина ми ще е към 29-30,ама като мина през доки,ще пиша с точност.
засега се чувствам добре,имам почти същите симптоми като вас,но не ми се гади-даже напротив-ям кат ламята спаска  Embarassed
спя по много и гърдите са супер болезнени...досега не ми се беше случвало.
та това е от мен,много се радвам че ще бременея със сладурки като вас   bouquet
опс,забравих - първа бременност

# 166
Здравейте на всички мами
аз вече спокойно мога да се присъединя към вас.Тази сутрин бях на първия си преглед
който слава бого мина добре и всичко е наред за сега.Термина ми е за 13.10 първа бременност.
Дали ще може да ме посъветвате дали мога да взимам фолиева киселина без предписание на лекаря(той не ми предписа нищо)Какво да правя

# 167
Добър ден и успешна седмица на всички момичета в темата!
След вчерашния мразовит ден, който успешно прекарах търкаляйки се вкъщи, днес съм отново на работа. Дано скоро зимата си тръгне, че ми писна да ми е студено.
Добре дошли на новите попълнения Simple Smile

galq.stilianova, много ми е странно, че никой не ти е споменал за фолиевата киселина... Това беше първото, което ме пита и личната лекарка, и гинеколожката - "пиеш ли фолиева киселина?". Ако все още не си я започнала, не се чуди. За ползата от нея е писано много, можеш да видиш, във форума има много теми по въпроса.

Ние пък в събота казахме на мама. На нея не исках да казвам по телефон, защото е самичка и след смъртта на татко нервите й са много разклатени. Първо замълча като да не е чула нищо... После вметна, че ми е било крайно време, накрая се разплака. Уф, ревахме си двете заедно. Заръча ми много да се пазя... Ами ще се пазя, така мисля да правя Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 11:12 от barabina

# 168
Добре Дошли на новите мамчета Hug  bouquet

# 169
Мерси за отговора barabina, но до момента никой не ми е казал да пия пък чесно казано ми е малко притеснено да я пия така на моя глава Embarassed
Ако не ви затруднявам ще ме посъветвате ли по колко да пия на ден

# 170
Здравейте  wavey На всички нови мами добре дошли   bouquet
Галя, наистина както казва и Барабина можеш да почнеш да пиеш фолиева киселина - на самото упътване пише как да се пие - тази която аз пия се взима по едно хапче на ден. Доктора ти нещо се е отнесъл явно - питай го следващия път ако се притесняваш да пиеш нещо без предписание  bouquet
Аз вече тотално се ошашавих с моя сън - продължавам да се будя към 4-5 и нито мога да заспя,нито ми се става-мързи ме много, а и какво да правя толкова рано?! Някак си към 7 заспивам и към 9 пак се събуждам и цял ден съм ей така smile3507.Дано отмине тоя период,че ако през всичките месеци съм така  Crazy Чакам с нетърпение сряда да разбера как се развива "сакчето' и дали всичко е наред. Grinning

# 171
galq.stilianova, ако се притесняваш, попитай наистина лекаря си или поне фармацевта в близката аптека.
А ако ти се чете повече по въпроса, ето ти една препратка към библиотеката.
Вътре е систематизирана доста полезна информация.

# 172
Здравейте, ОКТОМВРИЙКИ! Май времето отива на оправяне, а? Слънчо ми свети през прозореца Simple Smile
Добре дошли, нови мами! Много сме, силни сме!!!!

Абе момичета, за разлика от предната ми бременност, нямам никакви симптоми, че съм бременна  newsm78  Преди ми се спеше и бях страшно уморена, имах и болки от самото начало, а сега, освен че ми се пишка малко повече, нищо друго. Понякога ме наболява кръсътът, но това е защото нося голямото дете /а май не трябва/. Както и да е, само да дойде моментът да чуя сърцето, за да ми минат притесненията и подозренията....

Каран, и аз в момента живея в Добрич и терминът ми е по мои изчисления на 18.10. Така че, ще се виждаме. Ако водиш дъщеричката си на куклен театър, 100 % ще се засечем съвсем скоро - ние сме редовни там, мъжо е артист в кукления и на детето му е като бащиния  Mr. Green Ако искаш, запиши се и в Добричката тема. Ще я намериш в Отчетни, По градове...

Момичета, аз не съм суеверна и казах на всички, че чакаме бебе... Приемат го по-спокойно от предния път... Даже и на бъдещия батко казах и като го питат разказва: "Мама има едно бебе, в корема, Денис бати, прилича на една точка...." и т.н.

Хайде включвайте се и се пазете!

# 173
Здравейте и от мен Simple Smile
след продължително отсъствие пак ще ви тормозя Simple Smile докато ви изчета и мина един час Simple Smile
Здравейте на всички нови попълнения   bouquet

Мен най-накрая малко ме отпуснаха гърдите Simple Smile много съм щастлива Simple Smile но се и притесних... но имайки предвид отвратителното гадене се успокоявам Sad
Не знам вие как сте но аз не смея да ям... в петак изкарах цял ден на 2 ябълки и вечерта таткото като разбра и ме накара да изям една препечена филия с масло..... а ми беше толкова добре целия ден...едно лекичко... не ми се гадеше, не ми се ядеше...супер...
за съжаление не мога да го карам така ,че бебо сега расте, но избягвам една огрооооооооооомна част от храните които много обичам просто защото ми е гадно и защото ме е страх че ще ми е адски лошо след това...

от повечето миризми съм готова да хукна до тоалетната... аз май съм от жените които ще станат вегетарианки... по принцип не съм привърженичка на месото, а сега съвсем го намразвам... ще ставам тревопасно  Mr. Green само млечните продукти ще си консумирам Simple Smile
за съжаление, и рибата която толкова обичам, ме докарва до лудост Sad ама ще се насилвам поне нея да я ям Simple Smile

аз попрекалих с постчето, сега ще ви оставям, че ще закъснея за лекции, днес не съм на бачкане.ихаааааааааааа...
лек и приятен ден от мен на всички мами Simple Smile

# 174
Благодаря ти още един път barabina  и на теб Енигма
тукощо си взех ф.к и даже пийнах първото си хапче
в понеделник ще ходя на изследвания и ще попитам пак за мое успокоение.

# 175
Мерси за отговора barabina, но до момента никой не ми е казал да пия пък чесно казано ми е малко притеснено да я пия така на моя глава Embarassed
Ако не ви затруднявам ще ме посъветвате ли по колко да пия на ден

Фолиевата коса е витамин, нищо лошо няма да ти стане от нея

# 176
  • София
момичета от софия,помагайте!
тази седмица трябва да реша при кой гинеколог ще ходя на ЖК.
ще ми се наложи да мина по здравна каса,едва ли ще мога да си позволя частен  Sad
живея в района на зала универсиада.
вършат ми работа и районите наоколо.
ако някой може да ми препоръча гинеколог и да ми даде някакви координати,ще съм много благодарна  Heart Eyes

# 177
Аз днес ходих в майчин дом (медицинския център) си горно ще ти е далече но иначе има много добри лекари и аз лично съм много доволна поне за сега с малки изключения,но иначе доктора доста старателно ми обясняваше всичко през целия преглед.

# 178
  • Ловеч
Здравейте момичета! Добре дошли на новите попълнения!
Като прочетох за фолиевата киселина, направо се изумих. На мен личният лекар ми изписа комплексни витамини /които вкл. ф.к./, но гинеколога ми препоръча да ги спра и да си карам само на ф.к., заради пола на детето. Просто каза, че още е много рано за комплексни витамини.
А за ф.к. доки ми обясни, че помага за деленето на клетките и т.н.

# 179
Здравейте на всички.Аз след дълги размисли и терзания реших да се запиша на ЖК в Шейново и там да раждам.Много от познатите ми са доволни от лекарите там.Първото си дете родих в МД, лекаря ми се премести в Токуда и при него е меко казано лудница а да не говорим за цените в болницата, които и се вдигат през няколко месеца.В Шейново излиза горе долу същото само че разликата е там че ще си там през цялото време и ще опознаеш всички лекари а и те теб.Днес ходих да се запиша на ЖК която се заплаща 320 лева за цялата бременност.Видяха сакчето на обикновен УЗ и казаха че е в матката и засега всичко е ок и ми назначиха контролен УЗ и ако всичко е наред ще почне да ми се води картон там.Мисля че болницата е много приятна(за болница) и лекарите на ЖК ми направиха добро впечатление пъ ще видим...Надявам се всичко да е ок  Simple SmileНещо съм се попритеснила малко, но това е нормално Laughing

Общи условия

Активация на акаунт