КИПЪРСКИ МАМИ......и не само (3)

• 19 343
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
blondy_mama,
ако искаш можеш да разгледаш следните online sites за научаване на гръцки език.
Аз освен разговорник ги ползвам и тях защотото там можеш да чуеш как точно се изговарят думите на гръцки. Аз също съм начинаеща с гръцкия и тези йероглифи ми взеха акъла.

# 76
# 77
Аз също съм начинаеща с гръцкия и тези йероглифи ми взеха акъла.

На де, и аз тъй.  #Silly  То като учиш някакъв западен език поне латиницата ти е позната, пък тук напълно различна азбука (с някоклко букви изключение). Ама горе-долу почнах да хващам правилата за произнасяне при комбинация от 2 букви. Шеметен напредък бележа, а?! Joy

Мерси за линковете!  bouquet

# 78
Прегледах етория линк и аз. Обаче ме можах да разбера коя дума какво значи на гръцки. Май е гръцко- английски или греша?

# 79
Здравей Гери, и аз съм от Пловдив и живот и здраве и аз ще заминавам за Кипър пролетта, исках да те питам да не би да сме научили гръцкия от един и същ човек - Евангелос Ахцис ( СОУ"Кирил и Методий" ) ?
Между другото честито за бебенцето, желая ти лека бременност и много положителни емоции   bouquet

# 80
Ami da,tam u4ih,zavar6ih 2001 godina,taka 4e ili si sled men ili ot po-golemite...Ve4e stavame pove4e za pomo6t na tezi,koito iskat da nay4at gracki..

# 81
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Блонди, за въпроса ти да отидеш в Кипър само с лична карта - да, не ти трябва изобщо какъвто и да било паспорт, ходих юли 2007 и в България и в Кипър ти гледат само личната карта, поглеждат те явно да сверят снимката с човека и ти казват Welcome in Cyprus, може да си сигурна и спокойна - от достоверен източник

и аз уча гръцки и то сама, но от самоучител, там като на малоумни се обяснява от най-първата стъпка, но вече знам азбуката и около 50-тина думи речников запас, постепено постепено ще го изучим, ще видят те

обачеее сега мъжът ми тука ми обяснява като прочете, че за да ти издадат после Alien card и здравна карта става само ако имаш международен паспорт, само с лична карта  no

така че ако ще се живее там, тичай и за международен

което ме навежда на мисълта, че и аз ще трябва да го правя

# 82
Гери, аз завърших миналата година - 2007 жалко, че не сме се засякли в училище, дано се засечем из Кипър  Laughing 
Налагало ли ти се е след като си завършила да си използваш знанията по гръцки някъде, защото усещам,че когато не го говоря и започвам да забравям доста неща...

# 83
Zori,az sa6to dosta sam zabravila,no kolkoto i da e stranno v USA go polzvah,a i patuvam 4esto do Garciq,no vapreki tova se zabravq,za6toto ne e kato angliiskiq,vsi4ko okolo teb da e na tozi ezik..ti si dosta sled men,no taka ili ina4e,za men tova e nai-qkoto u4ili6te,s nai-strahotnite daskali..Radvam se,4e tam si u4ila.tova bqha nai-hubavite mi godini..Ti za kakvo otiva6 v Kipar,ako ne e neudobno da te pitam??I koga 6te bade6 tam??

# 84
Мимито, ти си просто "№1"- обзаведе ме с инфо от всякъде!   bouquet  Ще замина значи първия път само с личната си карта. То и без друго тази визита ще е с разузнавателен характер Mr. Green  Пък ако всичко върви по план и чак като е решено твърдо, че се местим в Кипър (барабар с всичките му там хубавини - сещате се married   Wink), тогава ще се задействам и за международния паспорт и за преводи и легализации на квито трябва документи.... Щото суеверно може да е, ма не ща да слагам "каруцата пред коня"/ако ме разбирате/.  Единствено за дъщеря ми бързам и даже сега във вторник ще ходим да й подаваме документи за задграничен паспорт  и нотариално съгласие за пътуване в чужбина от бащата. И то съм рипнала, защото там изцяло завися от благоволението на бившичкия ми, а той таман е кандисал, та да "кова желязото докато е горещо"! Mr. Green /знам ли го по-нататък дали няма да се отметне и това да ми струва проваляне на всички планове... #Cussing out/

Абе момичета дето сте в Кипър, кажете как върви изборният ден? Нали няма някакви политически размирици, че моят принц е мобилизиран заедно със всичките си колеги да охраняват събитието. #Crazy

# 85
Гери и аз мисля така за училището просто е номер 1 , по Велик ден Ахцис организира много хубави срещи на всички гръцки паралелки, които са завършили и мого хубаво си изкарваме, на следващата такава среща ако си в Пловдив ще се радвам да дойдеш. а иначе в Кипър искам да отидя защото в пловдив не мога да си намеря работа а и искам да искарам лятото на някое хубаво място, имам нужда от промяна, ще си припомня езика а и не е зле да си спечеля някой лев.

# 86
Privet na vsi4ki i ot men!
Da se zapi6a i az v novata temi4ka nai-nakraq!
Цитат
обачеее сега мъжът ми тука ми обяснява като прочете, че за да ти издадат после Alien card и здравна карта става само ако имаш международен паспорт, само с лична карта 
V tova otno6enie iskam samo da spodelq 4e moqt maj sa6to nqma mejdunaroden pasport,no nqmam spomeni da sa ni pravili nqkakvi problemi pri izdavaneto na "alien" kartite Peace
A nqkoq ot vas moje li da mi kaje 6to e tova "pink slip"(daje ne sam sigurna dali taka se pi6e:()
Interesuvam se,za6toto podadoh dokumenti za detskite dobavki,koito se izpla6tat vsqka godina i jenata,koqto gi priema6e kaza 4e sa ok,no trqbva da polu4im i tova vaprosnoto "pink slip",da i go zanesem i togava mai 6te polu4im dobavkite newsm78 Embarassed

# 87
A аз пък да попитам какви са тия "Алиен карт"?

# 88
Добре дошлаshankulova ,да ти е жива и здрава куклата-голям сладур е. smile3525
Та така и така питаме по темата Alien card-----Това да не би да е един вид/адиа парамони/? newsm78

# 89
Alien card   означава карта на чужденец,вади се от Emigration  и там вписват всичките работи,които ще работиш,адресите на които сте живееш,дали ще се жениш,развеждаш и т.н.След всяко такова събитие,смяна на работа или адрес трябва да се информира Emigrationa  по този начин държавата контролира законните чужденци.Pink slip  (розовата хартия)е визата,отговора на държавата на документите,които попълваме за работа.Важи за 5 години,но може да закъснеен 3-4 да доиде,а може и въобще да не го видиш.Аз съм тук много години и не помня да ми е идвало такова нещо.Не ми е и трябвало въобще.... до сега.Заради липсата му не ми дадоха детските миналата година.Сега ще пускам връзки от Никозиа да го взема да не изпусна детските и тази година.

Общи условия

Активация на акаунт