КИПЪРСКИ МАМИ......и не само (3)

• 19 350
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
 #Crazy

много ценна информация, буболино, това за розовата бележка, благодаря и аз за нея

# 91
Момичета, с риск да изглеждам глупава, ама на мен не ми стана ясно от кого трябва да искаме да ни се издаде този "розов лист" /звучи почти еротично, но явно не е Joy/  - от местния работодател в Кипър или от България нещо като удостоверение за трудовия стаж newsm78 /моля, разяснете като за блондинка Mr. Green/

shankulova, привет и от мен! И наистина голям сладкиш е твоята госпожичка!

# 92
  • Larnaca, Cyprus
Здравейте момичета... Hug Най накрая да се включа и аз....Ако незнаете изминалата неделя беше много важна за Кипър проведе се първия тур от изборите за нов президент и понеже моя мъж е в политиката.....имаше нужда от моята подкрепа че ви лиших малко от присъствието си.... Embarassed
Първо добре дошли на.....Мария...vansi.....gara nasko....shankoulova....макар че шанкулова е стар член но няма нищо....  bouquet
vansi на въпроса за детето ти ...можеш да я запишеш на у-ще без никакви проблеми просто ще остане една година -причината езика т.е. ако дойдете тази година тя ще започне в четвърти клас....Но трябва да знаеш че записванията за новата учебна година вече приключиха те се правят месец януари #Crazyколкото и странно да ти звучи е така уви...
gera naskoпоздравявам те с наскоро сключения ти годеж и ти пожелавам приятна бременност и здраво и най красиво детенце....  bouquet
Мартавиж как стои въпроса ако детето ти бъде осиновенно от чужденец....например кипърец тогава как ще напусне страната с разрешението на новия татко или на стария татко.... Thinking
На всички други във форума пожелавам приятна и ползотворна седмичка....  bouquet
Много парички Money и любов Heart Eyes

# 93
Момичета, с риск да изглеждам глупава, ама на мен не ми стана ясно от кого трябва да искаме да ни се издаде този "розов лист" /звучи почти еротично, но явно не е Joy/  - от местния работодател в Кипър или от България нещо като удостоверение за трудовия стаж newsm78 /моля, разяснете като за блондинка Mr. Green/

Party Party Party``Като слезем на летището...........в Кипър---имало розова стрелкаи ни напътства към офиса на сдружение``Секс,узо и гръцка музика``Оттам насетне,който най-много издържи му дават розово листче,кето се равнява на Кипърски паспорт. Crazy smile3503

# 94
  • Larnaca, Cyprus
Блонди Мама явно сме писали по едно и също време че те пропуснах...
Та да ти обясня като на една блондинка hahaha
Така наречения розов лист или Пинк слим на английски се получава от полицията- Емиграйшън...пак на английски .... Naughty
Но за жаласт се чака малко дълго за да го получиш ако ти трябва спешно трябва уви да се ходи до Никозия или да се нахалства всеки ден за да получиш копие на документа а оригиналния ще ти бъде изпратен по пощата... Peace
Този документ е един вид виза за престоя ти на него е написан адреса на който живееш ..номерата на паспорта ти имената ти къде ще работиш ...адреса на работодателя ти...и т.н. Въз основа на тази виза по късно се издава и Алиен боока ти със твоя снимка....да не се повтарям Буболинка ви е обясниля... Peace

# 95

Party Party Party``Като слезем на летището...........в Кипър---имало розова стрелкаи ни напътства към офиса на сдружение``Секс,узо и гръцка музика``Оттам насетне,който най-много издържи му дават розово листче,кето се равнява на Кипърски паспорт. Crazy smile3503

Joy Joy Joy Joy

# 96
Katy, мерси за добре "предъвканата" информация - сега вече загрях Mr. Green  /Впрочем, аз понеже съм си ОК и безпроблемно понасям майтапи, че и на самоирония съм способна, виждате hahaha  ама по повод вицовете за блондинки, да ви споделя, попаднах случайно на един страшно готин лаф: "Добре, аз съм блондинка! А какво е твоето извинение?" - винаги си го повтарям, когато се сблъскам с някаква простотия и спешно трябва да си оправя настроението. Mr. Green/

А, и още нещо, Katy, точно по въпроса за изборите бях питала по-горе, ама явно не си забелязала. Нали няма някакви по-нажежени политически обстановки около тях?! Че нали любимият е ангажиран с охраната на събитието /явно всички в системата на полицията са/ и малко се притеснявам... Таман му оздравяха потрошаванията и аз вече  smile3508 с нетърпение потривам ръчички, че иде март месец.... Да не го нападнат банда разярени бабички комунистки с бастунките си, та да ми артиса пак визитата Joy Joy

# 97
Katy6 благодаря за информацията относно училището в Кипър. То мойта голямата щерка без друго не ще и да чуе за училище в Кипър, а камо ли да и кажа че ще остане една година, защото тука в Пловдив учи в много добро училище и засега се справя и то сама перфектно (като навлезе в пубертета незнам.... #Crazy)
А можеш ли да ми кажеш има ли в Ларнака нотариус при който мъжа ми може да отиде за да ми направи пълномощно за изваждане на задграничен паспорт и пълномощно за извеждане от страната на децата и да ми го изпрати по пощатата. Защото моя умен мъж всичко оставя в последния момент. То май повечето мъже са такива.. Laughing Laughing Laughing Свикнали са жените им да мислят за всичко.

# 98
  • Larnaca, Cyprus
Блонди Мама Тук съм и за в бъдеще ще присъствам на най спокойните  Peace и организирани избори .......  bouquet
Няма вероятност нито бабички с бастуни....Нито мотористи .....Нито тинейджъри недоволковци.....Да повредят твоя любим..... Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

Ванси  Пълномощното може да го напише свободен текст....само че трябва да го подпечата в Българското посолство в Никозия......А също да ти направи и декларация че е съгласен детето да напусне страната заедно с теб....и също да го подпечата в Българското посолство... Peace
Ако го мързи а има излищни парички може да отиде при някой адвокат и той да му свърши тази работа .....ма колко ще му иска е въпроса.... #Crazy #Crazy Money

Ето ти и два телефона на които можеш да се информираш лично.....
Адвокатска кантора Иозиф Франгос....24-812581...24-812585
Българското посолство в Никозия....22-672740

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 13:00 от Katy6

# 99
Еееееееййййй blondy-mamma ,да не си ми се обидила ?Няма такова нещо-не съм искала никого да обидя по какъвто и да било начин. newsm25   smihesorry

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 13:29 от barboranova

# 100
ванси, ние го минахме тоя момент - мъжът ми ходи в посолството на Бг в Никозия, от там трябва да подпечатат пълномощно за издаване на паспорт и друго за извеждане на детето от България, като ги представяш след това на заминаване само оригинали искат

Блонди, днес и аз четох един виц за блондинки - Защо блондинките не се стряскали от светкавици при буря? - Защотот мислели, че са светкавици на обективи, насочени към тях

# 101
  • София
Това е текста на моята декларация. Може сами да си я подготвите и таткото само да я подпише и завери при нотариус лично. Ако нотариуса се престарае може да иска личната карта и на майката и акта на раждане на детето за да свери данните. При нас не се наложи. Направо подпечта, разписа, та и към шест оригинала направи. Mr. Green

Относно обаче пълномощното за издаване на паспорт, по-добре питайте първо в паспортна служба където ще го вадите за текста, защото както някой каза по-горе общо пълномощно не приемат. При нас дори не приеха и конкретното такова и трябваше таткото лично да дойде в паспортното при подаване на документите. Детенцето не беше необходимо да го водим.

ДЕКЛАРАЦИЯ

родителско разрешение за пътуване на дете в чужбина

Подписаният:  името на бащата
ЕГН
л.к.№........., изд. на.......от......, валидна до ............

ДЕКЛАРИРАМ, че
съм съгласен дъщеря/синът ми ................с ЕГН............., да напуска пределите на Република България и да пътува в чужбина, както организирано в група, така и придружавана от своята майка ............................ с ЕГН..................... за срок до навършване на пълнолетието  й/му.

гр.........., ...........2008 г.

ДЕКЛАРАТОР:

Оставете достатъчно място в долната част на страницата за заверката на нотариуса. Бащата трябва да подпише декларациите пред нотариуса по принцип. Всички букви от имената са изписани главни. На моята декларация разстоянието от -декларатор- до долу е 11 см, а в горната част до Декларация има празно поле от 5см.

След заверката си направете копие, че на всяко излизане ще ви взимат по едно.Мен ме попитаха имам ли още декларации, че бях помъканла само оригинал. Девойката ми каза, ако нямате друго трябва да го снимате. Така, че сигурно ако е копие оригинала трябвада го носите за справка.
Но пък нотариуса сигурно ще ви направи повече оригинали.
Тази декларация е нужна само на българската граница при напускане на страната, така, че допълнителни преводи и легализация не е необходимо да се прави.

Марта, предполагам знаеш, но за да бъде осиновено детето от друг човек , независимо българин или чужденец и независим дали ще сключиш брак с него или не, трябва или съгласието на сегашния бащата или доброволно да се откаже от родителските си права за да може друг човек да бъде законен настойник на детето ти.
До този момент няма промени в Семейния Кодекс , които равнопоставят гражданския и  църковния брак. Още повече условието за етапност на браковете е валидно и до днес- първо граждански после църковен. Така, че във вашия случай, доста тъпо се е получило- хем свещеник играч, хем баща умник!Аман!

Блонди, не си сама в отбора на блондинките. Ама аз съм от тези умните  Heart Eyesдето дори се не сещат че им трябват  извинения!!! Joy Joy Joy
Като говорим за блондинки, знаете ли кой е измислил вицовете за блондинки,а? - Ами комплексирани брюнетки!.. хи,хи,хи  rotfImbo
Така, че всички ме в кюпа и сърдитида няма,нали!

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 14:49 от muzka1

# 102
Здравейте, подадох документите за паспортите и ще бъдат готови утре. Имам проблем с превода и легализцията на акта за  Thinking за чужбна  в общината да ги занеса в фирмата и те ще ги пратят в министерството за легализация. Като поптах двата документа дали ще са преведени ми казаха "НЕ" не трябвало. Като пиптах за това в общината ми казаха, че документите задължително след като се върнат от министерсво трябва да се и преведат на съответния език. И другото офиса на фирмата е в един стлбищен коридор, искат ми за легализцията  по 62 лв. на документ. идея си няма серщу парите си трябва ли да искам някакъв документ, че съм ги дала тия пари. Много ще се радвам ако някоя от вас ми разясни ситуацията.

# 103
  • София
maatete, извинявай, но не разбрах за кой акт говориш и какво точно си направила и в кое министерство ще ти изпратят документите??? newsm78

По принцип, ако е необходимо да се доказва  истиността на документа се заверява в  съответното министерство.
След като имаш тази заверка всичко се превежда при заклет преводач (в случай, че ще използваш документите изван страната) и се носи в Министерство на Външните работи за удостоверяване, че превода и оригинала са идентични. Това всъщност представлява легализацията. Между другото всичко това можеш да си направиш и сама( освен превода разбира се) и стига да има на кого да оставиш детенце.

А, тези фирми всъщност са по-скоро разносвачи на документи.
Имат си хора  дето ходят по министерствата и носят обратно готовите документи. 

От различните министерства слагаха марки по едно време, но може само печати да слагат сега. Като са готови носиш за превод.
Превода и оригинала следва да са захванати заедно и подпечатани с печат на преводача, като се полага върху прегънатото ъгълче от обратната страна
На всеки комплект залепват марки от Министерство на външните работи за легализацията.

Това е опита ми от септември миналата година. Едва ли има някакви промени досега, но ако някой знае нещо повече....

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 16:21 от muzka1

# 104
barboranova, от къде ти хрумна че съм се обидила, че и да ми се извиняваш? newsm78  Даже тоя лаф "Секс, узо и гръцка музика" много ми хареса /и нямам нищо против да пробвам и от трите Mr. Green, особено от първото Mr. Green, особено с един определен грък (тъй де - кипърец)  Wink   Kiss  condomuu/   Тъй че, всички тук сме с добро чувство за хумор смятам! Освен това нали има една такава сентенция: "Самоиронията е изява на интелигентност", т.е. прекалено на сериозно се вземат само ограничените мозъци, а напротив - умните хора са способни да се надсмиват над себе си -> това като комплимент към всички списващи в темичката ни!  bouquet

muzka, тая приказка и аз я знам, само че  в малко по-различен вариант: "Знаете ли кой измисля вицовете за блондинки? - Брюнетките, в самотните дълги нощи!" hahaha  Сега тъмнокоските да не се впрегнат! Mr. Green  Нали се разбрахме, че всички тука сме интелигентни! Peace

Katy, камък ми падна от сърцето след като ме увери, че не съществува риск някой да повреди любимия ми! Laughing  Че ако пак претърпи някой инцидент по време на служба и го бинтоват отново целия  като  мумията на Тутанкамон, та да трябва да го чакам да се оправи още 2-3 месеца..... нам` дали ме разбираш.... smile3514

Общи условия

Активация на акаунт