КИПЪРСКИ МАМИ......и не само (3)

• 19 353
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
muzkа, а кога трябва да се доказва истинността на документ? И ако не трябва направо оригиналният документ ли се дава на преводача или как? newsm78

# 106
  • София
muzkа, а кога трябва да се доказва истинността на документ? И ако не трябва направо оригиналният документ ли се дава на преводача или как? newsm78

Обикновено заверка от другите министерстав се прави когато смяташ да използваш копие от оригинала,а не истинския оригинал.
И за да придобие роля на оригинал копието се заверява в съответното министерстово.
Зависи за какъв документ става въпрос. Ако е нещо , което няма да ти трябва за в бъдеще можеш директно оригинала да си преведеш и легализираш и да го дадеш за където го правиш.
Но ако става въпрос напр. за акт за раждане, диплома за образование т.е документи , които се издават веднъж и важат за цял живот , задължително трябва да използваш копия и да се заверяват и превеждат копията.

Въпреки това е най-правилно с  институцията за която се правят документите да се уточни какви точни заверки са необходими.

# 107
Zdraveite,abe az da pitam moje da e tapo ama az kato nqma da rabotq,trqbva li da se registriram v emigrationa,za6toto imam za cel da si vzimam bolni4nite za bremennost i rajdane do 135 dni,NO ne trqbva da se znae,4e sam napusnala stranata,za6toto nqma kak da se opravdae infformaciqta v NAP,4e rabotq do 45 dni predi rajdane kato az sam v 4ujbina,a ako otida da se registriram ima li na4in na6ite institucii tuk da razberat?Az vlizam v tezi 45 dni na 03.04.,do togava ne trqbva da znaqt,4e sam napusnala stranata.Dali obqsnih pravilno? :roll:Mejdu drugoto dnes si pusnah da mi stava zdravna karta i mislq,4e s neq moga da rajdam v Kipar bezplatno,nali??
Iskam samo da pitam mamite deto sa v Kipar sega:Kak e vremeto pri vas??

# 108
muzka1 по принцип всички нотариуси са запознати как точно трябва да се направи това разрешително подписано от бащата,нали това им е работата  Laughing
Не знаех обаче,че взимат копие и ще си го снимам.  Simple Smile
Аз пак подновявам ученето на гръцкия език,макар че много ме мързи и нямам много стимул.Взех си самоучител,разговорник и една книжка за гръцки език за 6 седмици с аудио диск,защото според мен е плашещо да не чуваш езика докато го учиш.Поне се успокоявам,че правилно чета и произнасям.Иначе ако научиш нещо погрешно после пак трябва да свикваш с правилното произношение.Преди Кипърката беше казала,че най-добре там да намериш някой с който можеш да го говориш.Това е много ценен съвет.Най-бързо ще стане.Надявам се да ми е по-лесно,защото съм учила испански и английски език и имам някаква стратегия,но пак се притеснявам.
 Целувки и успех на учащите!

# 109
  • София
Съгласна съм!
Декларацията, която ви пускам е правена от нотариус, но си платих допълнително.
Иначе, ако имаш готовия документ само заверка може да се напрви. Mr. Green

# 110
muzka1 Сега като гледам в вчера цялото си притеснение какво съм писала и аз нищо не разбирам Mr. Green. А и с колко грешки ooooh!. Значи да обясня подробно. За превода и легализацията на акта за раждане на детето и акта за сключен граждански брак ме упътиха към една фирма, чието име сега няма да споменавам. Намерих фирмата, която се намираше в една МНОГО стара къща, влязох в двора звъннах на вратата и се показа един господин с дебело зимно яке, зачервен и по домашни чехли. Поздравихме се и ме покани да вляза в "офиса". Като влязох останах като гръмната защото "офиса" се намираше на стълбището на къщата а "бюрото" беше един стар шкаф с една мазна мушамичка отгоре. Започнах да му обяснявам за какво съм отишла, при което се оказа, че тези документи щели само да се легализират без да се превеждат (не било нужно). Останах като гръмната. За легализацията този господин ми искаше 62лв на документ...
Не ми хареса работата и отидох в общината за да извадя дубликати. Служителката там ми обясни, че нещата не стават така както господина ми е казал и ме насочи към друга фирма. Взех си готовите дубликати и с тях в другата фирма. Там имаше една госпожа, която беше много любезна и ми обясни всичко стъпка по стъпка. Жената ми взе по 58лв на документ за ПРЕВОД и ЛЕГАЛИЗАЦИЯ.

Вчера подадох и документите за паспортите и днес ще са готови и трите.

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 08:18 от maatete

# 111
  • София
Добро утро Кипър! Добро утро България!

maatete ,радвам се , че всичко се е подредило и скоро, ще можеш да се зачислиш с пълна сила към Кипърските мами.
Предполагам, че тази цена включва и заверката в Министерство на външните работи на преводите.

Аз изчезвам за малко и няма да ви досаждам за известно време Mr. Green

# 112
Добро утро Кипър! Добро утро България!

maatete ,радвам се , че всичко се е подредило и скоро, ще можеш да се зачислиш с пълна сила към Кипърските мами.
Предполагам, че тази цена включва и заверката в Министерство на външните работи на преводите.

Аз изчезвам за малко и няма да ви досаждам за известно време Mr. Green

да

# 113
Къде се затрихте бе хора newsm78.

# 114
Здрасти и от мен!
Аз се позагубих тези дни, мъжът ми беше една седмица в болнични и не се застоявах много пред компа Simple Smile
Видях че сте обсъждали личните карти и паспортите - ние сме тук само с лични карти, и двамата сме без паспорти. Миналата година мъжа ми си изкара алиен само с лична карта - нямаше никакъв проблем. Тази година си изкарахме нови, заради брака. Пак само с лични карти. Да ви предупредя - от нова година вече не се издават алиени, отпаднаха за българи - дават ти само един жълт лист, нещо като адресна регистрация и това е. После си изкарахме и здравна карта, пак не са ни искали паспорти, мъжа ми преди си откри банкова сметка пак само с лична карта - изобщо паспорт вече не трябва никъде в Кипър.
Някоя от вас питаше за раждането - дали е безплатно - такова е ако имаш кипърска здравна карта - за целта поне единия от семейството трябва да работи и да внася осигуровки. Тази европейска здравна карта, която се издава в България служи само за спешна и неотложна медицинска помощ. С нея може и да не ти вземат пари за раждане,но за престой и прегледи -да. А може и раждането да се наложи да се плаща - там вече не съм информирана.
Поздрави на всички!   bouquet

# 115
  • Larnaca, Cyprus
Здравейте и от мен... Hug
Аз съм си тук ама се правя на луда Whistling Whistling
чакам да се включите за да стане по интересно..... Laughing
Гери_Наско ако правилно разбрах какво питаш...... newsm78
Ами разбира се че трябва да се регистрираш ако смяташ да останеш повече от две седмици....
Но това че си се регистрирала незначи че изпращат инфо до България..... Stop
А виж вече ако ще работиш....тогава не само ще те регистрират ми ще те и напишат къде ....при кой .....и какво ще работиш..... smile3515
maateteПиташ къде са всички .....ми по това време .....познай.... 1dating luvbed
Ние тука си търсим компания да си побъбрим пък те калпазанките.... smile3534

# 116
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
 Tada а други пък работим Drunk

# 117
Аз пък си мислех, че всички са като мен Mr. Green да бият шапката и да щракат с пръсти вкъщи hahaha Joy

# 118
И аз съъм тууууууук-------поздрав за всички маминки,на които им предстои пътуване--------- Ходил ли си в Кипър?
- Ходил съм...
- А в Гърция?
- Ходил съм...
- И къде е по-хубаво?
- Не знам. Навсякъде бях с жената и децата.
   И немога да се спра идват ми``````````Пътничка дълго гледа мигащата лампа на крилото на самолета и накрая казва на стюардесата:
- Моля, кажете на пилота, че е забравил да изключи левия мигач!
    smile3525 smile3521

# 119
И аз съъм тууууууук-------поздрав за всички маминки,на които им предстои пътуване--------- Ходил ли си в Кипър?
- Ходил съм...
- А в Гърция?
- Ходил съм...
- И къде е по-хубаво?
- Не знам. Навсякъде бях с жената и децата.
   bouquet    bouquet    bouquet

smile3532 rotfImbo hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт