Цветя, балони, палава дружина - МАРТенчето става на една година!

• 10 997
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
няколко дни не съм писала и ето ги заредиха се рожденните дни Grinning
присъединявам се към чудесните пожелания за всички рожденници  bouquet много мило ми стана като си спомних преди 1 година какви вълнения ни тресяха и как дебнех форума да видя коя мама е родила Hug а сега малките съкровища превземат света и правят бели,да са ни живи и здрави Hug

зъби, точно онзи ден му изби и 8мия Simple Smile

на 11м. беше 10кг.и200гр. и 75см .

Таня и аз чаках да се включиш с новини от прегледа,но явно ще почакаме още малко  Hug

муцун е много сладка муцинка Heart Eyes и Филип има снимки с фибичка и кукуриго,1 към 1 Филипа Mr. Green

Hug

# 76
Мерките на Виктор на 11 месеца 14.100кг и 80см. значи  от раждането (3.690кг,50см) е качил 10.410кг и 30см. Много внушително сега като се замисля.

Муцунка Ще му направя на Виктор такова сравнение и с бащините му снимки, да видиш, че прилича и на Мартин в по-раните периоди. А Ал и според мен си е мъж отвсякъде. Вярно, че татко му има прекрасни зелени очи,  но някак си го представям с различни от тези кадифени очи, много са му хубави и почти говорят. Ще стане сърцеразбивач, като порасне.

Радвам се, че рождениците са прекарали добре.

Честито кращение на Рали!!!

Танче спокойно, понякога е добре пола на бебо да е изненада иначе всичко е така да се каже очаквано. Понякога ми се иска като на времето, като се роди бебето всички до питат какво е моче, момиче? Много хубави емоции са това. Каквото е, важното е да е здравичко, Генчо няма да го върне.

Мила Много хубаво стихотворение. Красотата на поезията се крие в това да изразява известна доза тъга.  Страданието на поета ражда шедьовъра. След като въздейства емоционално, значи е добро!!!

# 77
  • Пловдив
Добро утро!
Муци, явно сме на една вълна  Joy   Това го направих, защото вчера бяхме на фризьор и съм си казала, че повече няма да го оставям с толкова дълга коса. Та да си имам за спомен  Heart Eyes Сега е подстриган като момченце, отзад изтънен с машинката, изобщо.... Но такъв рев му дръпна на фризьорския стол, че  ooooh!
Майка му и тя заприлича на човек  Mr. Green с нова прическа, различна от разплетена кошница и се чувства много добре Simple Smile
Т в стаята е не повече от 21-22 градуса. През нощта намаляме климатика и Т пада поне с 2-3 градуса.
Вода не пие много, но напоследък започнах да му давам сокчета. Тези дни му правих и чай от шипки - пие си ги с удоволствие. Но вече пие със сламка и е много бърз. Глътва ги за минутка Simple Smile и май на него така му е по-приятно.
Има 5 зъба. Няма проблеми да сдъвче нещо по-голямо като хапка. Гризва с резците и после мачка къде с венеца, къде го подмята из устата да го намачка Simple Smile

# 78
 Е,нашите мерки са по-скромни,но сме мацка все пак Flutter
 При раждането 2400-на 10 месеца 8400,за ръста 47см при раждането-на 10 месеца-72см
  Да ви кажа често мацки преди да се роди Габи искрено завидях на една позната за момиченцето(беше с прическа и рокля натруфена госпожица)и си помислих,че искам да имам девойка.Не знам,ако някой ден имам син как ще се държа(сигурно ще се нагодя Wink)

# 79
  • Сливен
здравейте момичета Hug
Танче,да знаеш(поне при мен беше така)майчиното предчуствие не лъже.Всички казваха-мъж ще е Naughtyа ей ти една сладка дама излезе Heart Eyes
Мила,браво като ти чета стихчетата имам чувството,че се докосват някъде вътре в мен smile3525 smile3501
Муцунка,Ал си е мъж на 100%,ама вие май скоро трябва да пишете на щъркела да ви донесе момиченце(а и за радост на баба Wink) smile3521
Пухчо,аххх какъв хубав синеочко newsm51   newsm03

# 80
  • Stara Zagora
Здравейте момичета.Много рядко пиша но почти не остава време покрай Моника.Откакто проходи за мама няма и миг почивка ooooh! Със малко закъснение bdbaloni на Раличка,Калин и Алек.Да растат здрави ,щастливи и много обичани, а на Раличка и честито кръщене!
И ние вече се подготвяме за първия рожден ден , но имаме още време.Вкъщи Т е около 24 градуса през деня и 19-20 вечер като спим.
Равносметката за мерките и теглилките са : Мони се роди 3,170кг -50см а сега на 11 месеца е 9,800кг и 72см.
ЧАО засега и приятен ден нищо че времето навън е адски гадно  bouquet

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 14:47 от tanya.hr

# 81
Здравейте на всички.

Таня, ще се види пък другия път, така ще ви дъжи още малко в напрежение и вълнението ще е по-голямо:)

Емма също не пие вода, от време на време й предлагам и понякога се излъгва с 3 или 4 глътки, но повече да се жабури, отколкото да пие. АМ си пие редовно, сутрин, следобед, че и понякога и вечер. Средно по 500 мл. на денонощие.

Сокове не й давам, чай отказва.

Другата сряда ще бъде теглене и мерене и тогава ще ви кажа мерките й, мисля, че около 9 килограма и около 73 сантиметра, но не съм сигурна.

Играчката, която я забавлява най-много е една кола с баскетболно кошче отпред. Пускат се едни топчета и излизат изненадващо отдолу. Голяма игра пада да слага и събира топчетата. Не съм й купувала други обемни играчки, защото в момента играта е да става и да събаря всичко, което има по мебелите.

Муцун е голям красавец, бреййй. Знаех си аз:)

Ето две снимчици от Емма:

и

# 82
ОЛЕ!!!
От вчера ходи съвсем сам.

Честит Рожден Ден на всички, които поставиха началото миналата година! Да са живи и здрави малките сладурковци!  newsm59

# 83
Честито прохождане на Калоян, нека крачи смело и гордо в живота !   bouquet

# 84
Честито прохождане!!! Какъв е горд и напет само. Прекрасен е .

# 85
  • Пловдив
Честито на рожденниците и проходилите  smile3525

Мая, много интересно сте го решили Simple Smile И много ме кефят подробностите и символите, на които обръщаш внимание (например това за делфините). Аз да си попитам обаче, идеята на погачата, която се прави на 40-я ден от раждането не е ли същата? Само дето има повече орисници, а не само една. Независимо от това, пак ми харесва идеята Peace А мислите ли да кръщавате Рали? И дали същата дама ще й бъде кръстница? Просто ми е любопитно, ако питам много, просто не отговаряй Simple Smile

Благодаря ти Гери Simple Smile
По принцип уважавам традициите, но голяма част от тях не са актуални за съвремието ни и затова избирам само тези, които ми харесват, а с други импровизирам по собствено усмотрение Simple Smile Ритуала с погачата се прави на 40 ден, може би защото се смята, че до този момент майката е все още "мръсна" (заради лохиите) и дори до този ден не й се разрешава да излиза, както и да ходи в църква. Освен това се е смятало, че до 40 ден майката и бебето са с единия крак в гроба, затова и не са се допускали много хора да я посещават, древните са имали страх от хора, които имат връзка по някакъв начин с отвъдното. Затова едва след 40 ден се канят гостите. Погачата е свързана с традиционната обредност, ама да не се отплесвам да обяснявам за цикличността на времето и кръглата форма и т.н Simple Smile Ние не го правихме този ритуал, но може би като идея да дойдат много хора, които да пожелаят хубави и положителни неща на детето е такава Simple Smile
Орисването ставало на 3 ден след раждането на детето, тогава идвали 3-те орисници ( в гръцката митология има подобен аналог за 3 орисници, които тъчали съдбата на всеки един човек и когато конеца се скъсал, свършвал и живота на човека, ама не се сещам как се казваха) Но ние решихме да изберем реален човек, в който харесваме качества, които бихме искали детето да притежава. А въпросната дама   орисница, която избрахме има дори чисто физически излъчване на жена във връзка със неземните сили  Joy(ама се изразих). Дори като й предложих да ни ориса и тя каза: Е-е-е, вие видяхте една вещица и айде да орисва", но това в кръга на шегата де Simple Smile
Кръщенето ще го правим на Цветница, въпреки неудобството че е голям празник и ще има хора, на мен ми се иска да си е тогава. Нали казват, че когато детето се кръсти, тогава му се назначава ангел хранител Simple Smile Та искаме ангелчето и то да си има празник тогава  Laughing Сигурно глупаво звучи, ама това са си мои измишльотини. Кръстник ще ни е кума. Иска ми се да е мъж, освен това ни е и много добър приятел, така че...решено е.
Сори за дългия пост, дано да съм отговорила на въпросите ти Simple Smile

# 86
Само да кажа на тези които ми отговориха за обрива на Влади, че се оказа хран. алергия. Моля ако има мами с такъв проблем да ми напишат на лични с какво ги хранят малките, че незнам какво да измислям сега, само картофи и моркови не става май да яде мъника.ПРедварително благодаря.

# 87
  • Пловдив Белащица
Само да кажа на тези които ми отговориха за обрива на Влади, че се оказа хран. алергия. Моля ако има мами с такъв проблем да ми напишат на лични с какво ги хранят малките, че незнам какво да измислям сега, само картофи и моркови не става май да яде мъника.ПРедварително благодаря.

И моркови не става. Ориз и картофи май само можеше.

# 88
  • Пловдив
Попаднах на тази приказка случайно Simple Smile На който му се убиват 5 минути от неделното време за приказка, може да заповяда Simple Smile

Майчина сълза
Автор Ангел Каралийчев   

17. 10. 2004

Заръмоля дребен есенен дъждец. Жълтият листак в градината светна. Големите гроздови зърна под лозницата набъбнаха и кожицата им взе да се пука. Наведе моравото димитровче цветове над търкулнатото в шумата пукнато гърне. Сви се малкото птиче-лястовиче в дъното на гърнето и затрепера от студ и мъка. Всички си отидоха. Отлетяха на юг неговите две сестричета. Изгуби се майчицата му в топлите страни.
Кой ще го стопли в тая дъждовна нощ?
Оставиха го само в дъното на гърнето, защото беше сакато и не можеше да лети. През лятото избухна пожар в къщата, под чиято стряха майка му беше свила гнездо. Догато старата лястовичка смогна да грабне рожбата си от огъня, един въглен падна в гнездото и парна лястовичето по дясното крило. Голото пиле примря от болка. Когато се свести, то видя, че се намира в ново гнездо, а над него седи майка му с клюмнала глава. Най-напред се опита да раздвижи крилца, но не можа, защото дясното, изгореното крило беше изсъхнало.

Търкулна се лятото. Потъмняха гроздовите зърна. Пухнаха се пъпките на димитровчетата в градината. Почнаха да се събират лястовичките по телеграфните жици. Те се готвеха за път. Жиците заприличаха на броеници.

Една сутрин старата лястовичка смъкна своята саката рожба в градината и рече:
- Мило дете, ние днес ще заминем на юг. Ти не можеш да летиш. Затуй ще останеш тука, ето в онуй гърне съм ти нагласила мека перушина. Там ще лежиш. А когато огладнееш, излез навън и си клъвни нещо. Цялата градина е зарината с плод. Виж какво хубаво димитровче е склонило чело над входа на гърнето. Ти не тъгувай. Напролет ние пак ще се върнем.
- Благодаря, майчице, дето си се погрижила за мене! - промълви сакатото и за да скрие сълзите си, навря главица под крилото на майка си и притихна...

Всички си отидоха. Занизаха се мрачни дни. Заваля дребен дъждец. Наквасеното димитровче тежко отпусна цвят над гърнето. Една дъждовна капка се търкулна по най-долния листец на цвета и се нагласи да падне.
- Ах, колко съм уморена! - въздъхна тя.
- Откъде идеш? - попита любопитно лястовичето.
- Остави се. Голям път изминах. Ида от Великия океан. Там се родих. Аз не съм дъждовна капка. Аз съм сълза.
- Сълза ли? Каква сълза? - надигна се тревожно лястовичето.
- Майчина. Историята на моя живот е къса. Преди девет дена една уморена и насълзена лястовичка кацна върху мачтата на един голям океански параход. Аз стоях в дясното око на кахърната птичка. Океанът ревеше. Духаше силен вятър. С немощен глас продума лястовичката на вятъра:
- Братко ветре, когато ходиш над света, ако минеш през България, отбий се при моето сиротно пиле и му кажи да се пази от черния котак, който се върти в градината. Забравих да поръчам на рожбата си, когато тръгвах. Кажи му още, че моето сърце изсъхна от мъка...
- Къде е твоето лястовиче? - попита вятърът.
- Оставих го в едно пукнато гърне, търкулнато в градината, където цъфтят морави димитровчета.

Додето изрече тия думи старата лястовичка, аз се отроних от окото й. Вятърът ме грабна и ме понесе над света. Девет дена летях. Ето сега паднах на туй цвете. Колко съм уморена! Искам да капна и заспя...

Сърцето на сакатото лястовиче се обърна. Стана бърже, отвори човка и пое отмалялата майчина сълза.
- Благодаря ти, майчице! - прошепна то, легна си в перушината и заспа, затоплено от сълзата, сякаш беше под майчините си криле.

Не съм я чела от дете и ми стана много мило сега, като я прочетох, а съм вече майка Simple Smile

# 89
иглика333 -Сега видях ,че твоите момчета са на второ място в конкурса на Digital World ,това е голяма награда като се има впредвит,че тук печелят снимките на професионални фотографи
Честито! Simple Smile
Наистина снимката е страхотна

Общи условия

Активация на акаунт