Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - II ЧАСТ

• 33 436
  • 529
  •   1
Отговори
# 435

Аз си го представям като "творението" на Крейг (Вентър) - този, дето сътвори цял изкуствен ДНК-геном (и по вестниците писаха "Да се правиш на Бог или мъжът, който създава изкуствен живот")
Какво пречи една сътворена от този творец бактерия (със специално преценен при конструирането й хромозом) да се разходи със съответната апаратура до обратната страна на Луната и да си заживее там (под дистанционно наблюдение на "творците"). А после изведнъж да я открият...

И каква би била целта в този случай?...

Експериментална.
А какви са целите на експериментите? Различни.
Но за някои: най-първо - става ли експериментираното нещо за оръжие или за друг начин на правене на пари.

# 436
Ех, как ме изпревари с тази статия Laughing
Гледах я онзи ден и се питах - дали и заложбите ни са кодирани генетически. И още колко други въпроси изникнаха...
Ако е така, най-добре е човек да знае от по-рано с какво да се захване, а не да върви срещу природата си (дарбата си) като мен.

учете френология - една практична езотерична наука (плюс приложение  Praynig )

# 437

“Феникс” се приземи на Марс. Сондата ще търси следи от живот / понеделник, 26 май 2008
http://www.vsekiden.com/?p=30972

Един вид, официално, ще се проверяват хипотези.

# 438

“Феникс” се приземи на Марс. Сондата ще търси следи от живот / понеделник, 26 май 2008
http://www.vsekiden.com/?p=30972

Един вид, официално, ще се проверяват хипотези.

а примерно ако живота на Марс не е изразен в тела на въглеродна основа или не касае материална цивилизация с мегаполиси и комини, какво правим - похарчени пари на данъкоплатци("едни хора са взели едни пари", "защо требва да е лесно, като може да е трудно")

Марс НЕ Е необитаем, друг е въпроса с какво(някои марсиански същества са известни в езотериката... не от вчера...)

# 439
  • Linz
Deepinside, твоите науки в тази тема са "езотерика", а в съседната- "окултизъм". Втората дума там я употребяват с негативен заряд, но става въпрос все за едно и също, нали?

# 440
Deepinside, твоите науки в тази тема са "езотерика", а в съседната- "окултизъм". Втората дума там я употребяват с негативен заряд, но става въпрос все за едно и също, нали?

ами не съвсем, има различни видове окултизъм.
"occult" - таен, скрит
думата херметичен се използва примерно в смисъл за затворен съд, но произлиза от Хермес - един от Великите Посветени Учители. (в херметичните школи за избрани/преминали изпитанията, са се изучавани дълбоки тайни на Вселената,  хилядолетия преди Айнщайн )

има разлика дали се правят ритуали без дрехи на лунна светлина и изследване на дълбоките закони на Вселената, и по тази причина ако някой прави нещо негативно с използване на тайни / скрити методи или сили, не значи че всичко окултно е негативно.
друг термин - духовна наука, съответно духовно-научно изследване (с използване на степени на свръхсетивно възприятие)

# 441
  • Linz
Мерси за разяснението.
По този повод се сетих да ви питам гледате ли "Екстрасенси" и какво мислите за предаването.

# 442
Мерси за разяснението.
По този повод се сетих да ви питам гледате ли "Екстрасенси" и какво мислите за предаването.

Шоу като шоу  Laughing

# 443
Мерси за разяснението.
Истинските не са там! Mr. Green
За съжаление. Знам го от вътрешен източник.

# 444
  • Linz
Тоест феноменалните способности на Ивелина (така ли беше името на изрусената мацка, дето всичко познава) са инсценирани?

# 445
Тоест феноменалните способности на Ивелина (така ли беше името на изрусената мацка, дето всичко познава) са инсценирани?

предаването "Ясновидците" ли имате предвид?

ами то малко дали не е за шоу?
не смятам че е нагласено, но надали способностите на хора участващи там са развити чрез съзнателно езотерично обучение по специална програма, ако беше така не би трябвало да има сериозни пропуски.
а хора развили духовно виждане чрез езотерично обучение надали ще правят шоу по телевизия!

# 446
  • Linz
Да, същото. Интересно ми беше дали всичко е предварително нагласено или участниците наистина имат тези способности, които демонстрират.

# 447
Да, същото. Интересно ми беше дали всичко е предварително нагласено или участниците наистина имат тези способности, които демонстрират.
според мен не е нагласено, някои неща ставаха спонтанно и то неочаквано за някои от тях - доста неприятни преживявания, но това може да е и знак че някои от участниците нямат достатъчно познания и сила за овладяване на себе си и на свои реакции.  Hug

# 448
Гледах само едно от предаванията. Беше голям цирк.
Ставаше за аргумент на скептиците (меко казано) в темите за врачки и ясновидци.
Както и за една моя тема: "Агресивни баячки налитат край МА" (цитирам по памет).

# 449
  • Linz
И аз не го гледам редовно, само когато случайно попадна. Има една откачена бабка, която като я видя сменям канала, но Ивелина ме впечатлява винаги.

Общи условия

Активация на акаунт