За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 137 170
  • 620
  •   1
Отговори
# 375
Dolores, мерси за пояснението.Не знаех,че има прием на тази невръстна възраст.Честито още един път!
Лекарството се казва Antinal - ярко жълти плоски кутийки и струва точно 5 египетски лири (не се оставяйте да ви излъжат за по-висока цена!).Това е най-ефикасното,но дано не ви потрябва.
Още веднъж - приятно изкарване и чакаме да разказваш!
Ето и температурните прогнози за Кайро и Хургада за следващите 10 дни ...много са примамливи!
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenday/EGXX0004
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenday/EG … NXV&code=null
 Sunglasses

# 376
Мерси Old Sport за всичко   bouquet  bouquet  bouquet

# 377
Хайде няма ли някой завърнал се от Египет да се похвали?

# 378
  • София
Old Sport, от години не съм се смяла така с глас, както на описанието на камилската ти езда  rotfImbo Чак мъжът ми от съседната стая попита какво е станало.
Аз си спестих това удоволствие. Бъгитат ми бяха достатъчно като емоция.  Още повече, че явно прецениха, че не се справям добре и ми прикрепиха персонален инструктор, който ми пееше на ушенце "Я хабиби" и отвреме навреме изневиделица се пресягаше и натискаше копченцето на газта /пък аз не си падам по високите скорости/ Blush Писах, но пак да си кажа - превантивно взимахме по едно прахче ентерол дневно и нямахме проблеми. Пък ядохме и пихме доста съмнителни от хигиенна гледна точка неща.

# 379
Хайде няма ли някой завърнал се от Египет да се похвали?
Здравейте на всички Hug
Завърнахме се. Изкарахме страхотно. Хотела отговаряше точно на описанието и коралови рифове имаше в морето точно пред хотела. Влизаш в морето и рифа е пред теб и навсякъде риби, риби и корали. Направихме страхотни подводни снимки.  Щом ги кача ще ви пиша. Повечето българи бяха в Хургада, а в Макади бей бяхме само десетина човека. В нашият хотел бяхме само ние българи.
В Кайро хотела беше ужасен, толкова рояци с комари не бях виждала. Мен и детото ни нахапаха много. Едва дочакахме да съмне и да се махнем от там. На всички забележителности в Кайро ми хареса. Само това, че не си поддържат това историческо наследство което имат много ме подразни.

# 380
Хайде, dolores, ще чакам снимки и още впечатления!  Grinning
На какви екскурзии ходихте, харесаха ли ви? В Кайро къде по-точно ви водиха? И подводни снимки искаме!  Hug
Ядохте ли от вкусните египетски питки? А от жълтото сирене?  Simple Smile

П.С. Най-важното - детето впечатли ли се? Хареса ли му пътешествието?

# 381
На екскурзии в Хургада не ходихме. Основно правихме шнорхелинг. Видяхме морени, скат, октопод, сепия и много други екзотични риби. Нали знаете, че основно отидохме на почивка и да се наслаждаваме на Червено море. Е наистина видях много.
В Кайро бяхме на пирамидите, Свинкса, Египетския музей,  магазин за парфюми и бижута, папируси.
Храната беше в Макади много разнообразна. Всяка вечер имаше различна кухня. От жълтото сирене не съм яла, а от питките само в Кайро опитах такива. Наистина са много вкусни, особено топли. В Макади нямаше от тези питки.
На Марти му хареса разбира се. Той за разлика от мен не се впечатли от изобилието на толкова рибки и други морски красоти. Той беше на басейна основно и на различните организирани игри- водна топка, волейбол и т.н. Вечер на детската дискотека присъства неотлъчно, научи всички танци и песни.
С удоволствие ще отида пак, но съм решила вече в Марса Алам. Разпитах и разбрах, че там е най подходящо за шнорхелинг и дайвинг. Този курорт е на 280 км. от Хургада и е нов, най- диво било там и имало невероятен морски живот. Дай боже да отида скоро и тогава вече ще посетя и Луксор и някоя  и друга екскурзийка.
Скоро ще покажа и снимки.

# 382
Да, децата се впечатляват от други неща, не от тези, нашите, на възрастните...  Thinking
Важното е, че е доволен!  Grinning
Иначе според теб по-богато ли е Червено море от Андаманско? Според мен определено, но аз само от шнорхелинг съдя... и все пак...
Не съм чувала за Марса Алам.

# 383
Определено в Червено видях повече и по различни риби.
В Андаманско имаше по големи, е видях и 2 морски змии.
В Червено според мен  е много по добро за шнорхелин и дайвинг. Имам предвид от към финансова гледна точка, хем е по близо хем по евтино. То всъщност няма нужда даже от дайвинг, защото всичко виждаш от горе дори и да е дълбоко. Точно пред нашия хотел водиха туристите с яхта да правят шнорхелинг, от тези екскурзии които са разходка до коралов риф. Така че по отношение на избора ми на хотел бях много доволна, че съм учелила просто шестицата. Е не можахме да отидем на дайвинг, но следващия път обезателно.
Направили сме и клипчета -подводни. Кажете само къде да ги кача, за да ви ги покажа.

# 384
Привет,привет и от мен (бях забегнала малко до Гърция на плаж,но ето ме отново)!
Лекси,радвам се,че съм те разсмяла.То и на мен като си спомня и ми става много смешно,но тогава се бях смръзнала от ужас  Crazy
Долорес,прекрасно е,че ви е харесало и сте се насладили на хотела и коралите.Марса Алам си е диво място,вярно е това,в онази посока е и Ел Куезир.Със сигурност има какво да се види под водата.Но ако искаш да се насладиш на курорт и на подводното царство едновременно - пробвай Шарм ел Шейх - там богатството също е огромно (особено около националните паркове като Рас Мохамед),но и хотелите са класни.Ако си с детето - по-скоро тях бих ти препоръчала.А за романтична и по-дива почивка - Марса Алам. Жалко,че в Кайро не сте случили на хотел,но пък там други неща са значимите.
Пина, ето тук за Марса Алам http://www.marsaalam.co.uk/  Засега не е много познато място,но скоро ще стане,ако се съди по амбициите им.
Приятен ден на всички!  bouquet

# 385
Old Sport аз май навсякъде искам да отида. За Шарм със сигурност ще е хубаво, вече много хора ми го препоръчват. Само, че ще трябва и да поработя, а на  мен в главата са ми само пътувания. Hug
Ох, как обичам да пътувам  Laughing

# 386
В съвсем същото положение съм и аз  Mr. Green
Видяхте ли се с Димова??Какво каза?

# 387
Old Sport писах ти на лични Peace

# 388
dolores, качи клипчета в you tube или vbox - регистрираш се и качваш, на същия принцип е като снимките!  Peace

Линка, който е дала Олд Спорт има хубави подводни клипове от Марса Алам!
Олд Спорт, кажи моля те, Марса Алам на юг ли е от Хургада или на север?

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 15:05 от pina

# 389
dolores, качи клипчета в you tube или vbox - регистрираш се и качваш, на същия принцип е като снимките!  Peace
ОК, благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт