За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 135 265
  • 620
  •   2
Отговори
# 390
Да, има страхотни клипчета  и ги разгледах. Марса Алам е на юг под Хургада.

# 391
Да, има страхотни клипчета  и ги разгледах. Марса Алам е на юг под Хургада.

оо, идеално! Почти 300км на юг от Хургада, това означава, че в зимния сезон ще е много хубаво времето! Ох..., аз като че ли съм тръгнала...

# 392
Ето още един сайт,вдясно има и карта.
http://www.egypt.travel/index.php?lang=en&country=us&nav … tination&id=9
За времето - през зимата е между 19 и 35 градуса.За лятото - би било твърде горещо май...Но е доста ветровито,защото е открито.
За стигане дотам - бг агенциите не го предлагат на този етап,затова остават чуждите агенции или самостоятелно с полет до Кайро например... 
Ето още малко инфо:
http://www.goredsea.com/en_marsa-alam.aspx
http://www.fallingrain.com/world/EG/2/Marsa_al_Alam.html

# 393
Мда, видях го на картата, доста по- на юг е! Сега се сещам, че съм чела, че по-на юг водите на Червено море са по- бистри и прозрачни. То накъде повече не знам, ама... В Судан било най-хубаво за дайвинг и такива, но там туризъм практически няма.  Thinking
Много красиво изглежда на последния сайт Марса Алам, с картата където е, ех... дали ще ида някой ден... Много ми е дълъг списъка, много.

# 394
редактирам се, че съм постнала 2 пъти

да ползвам, да напиша, че попаднах на по- подробна карта и видях, че на юг от Марса Алам има доста острови в близост до брега и с тези бистри води, трябва да е голяма красота... Голям туристически потенциал има този Египет, по-голям и от колкото съм предполагала.

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 16:00 от pina

# 395
Ето един последен линк: http://www.emperordivers.com/divesites_marsa.php
Отдясно се виждат курортите - ние последно бяхме в Сафага,а приятелят ми е бил и в Ел Куезир (той е гмуркач).
Исках да наемем кола и да се помотаем на юг,да разгледаме,но времето беше твърде хубаво,за да се лишаваме от плаж...
Пина,и моят списък е огромен,обаче за Египет винаги има място.Посещенията там са между другото  Mr. Green

# 396
Нещо се скапа и два пъти се постна 

# 397
Забравих да ви кажа, че съм много доволна за избора ми на прехода Хургада -Кайро да е със самолет. Взеха ни от хотела в 16.10 полета беше в 18.10. Бяхме на летището в Хургада в 17 часа само, че  вътрешни полети са в ляво  на летището и не можахме да обиколим магазините на външни линии. На вътрешни полети освен едно кафене друго нямаше. Пристигнахме в 19 часа в Кайро посрещнаха ни и ни заведоха в хотела. Всъщност само в Кайро бяхме организирано с другите туристи от БГ.
От Кайро има полет до Марса Алам, а също и от Хургада. Според мен ако се лети до Кайро и от там се пътува до Марса Алам ще е добре. Но то всъщност зависи къде ще каца човек дали в Хургада или Кайро.
Ние бяхме с ТЕЗ ТУР, те предлагат в Марса Алам само 3-4 хотела.

# 398
Добре дошла dolores. Като чета какво си писала пак ми се доходи в Макади  Grinning . Успя ли да стигнеш до магазините в центъра на Мадинат Макади?

# 399
Е, dolores как можа да идеш в Египет и само  шнорхелинг да правите? Confused Казах на моя мъж, че ти си втората която имам чувството че е толкова запалена по дайвинга /неговото е болестно състояние/, вече имаш покана за гмуркане на Тасос Laughing За Марса Алам - там е все още не разработено и е точно дайвинг място, макар че моя мъж не беше чак толкова впачетлен, т.е не беше видял кой знае колко по различни нещо от Шарм например и при това на дайв сафари. Пожелавам ти следващият път, като сертифициран дайвър да се върнеш в Египет Wink

# 400
Здравейте, много Ви благодаря за информацията.Планираме да ходим в Египет през октомври и чета форума с голям интерес.Страшно се вълнувам и нямам търпение да вида тази интересна страна.

# 401
Здравей,
в Египет през октомври е прекрасно.Има за какво да си нетърпелива и да се вълнуваш.
Питай,ако имаш въпроси...Но само да те предупредя,че трябва да имаш 50 поста преди да можеш да пишеш тук. Все пак до октомври имаш време да ги направиш   Peace

# 402
Момичета, дано да не ви прозвучи много смешно, ноооо в Египет да не би да е свършил сезона сега? Изведнъж ми хрумна, че искам да отида там на море, обаче никъде не намерих оферти из агенциите. Викам си да не би жегата през лятото да е толкова голяма, че да спира туристическия сезон  newsm78

# 403
точно така, кошничке. Чартърите за там май бяха до края на май или нещо такова. На 10 април миналата година температурата в "долината на царете" беше 38 градуса, а в Хургада - около 28-30. На 10 юли (примерно) не искам и да си представям каква щеше да бъде...... Ако си решила да е Египет - просто питай в някоя агенция откога започват пак - предполагам от септември, ако не си закъсняла вече и за тогава. Ако нямате ученици - даже те съветвам да е след 15 септ. - цените падат тогава (обикновено).

# 404
от октомври почва Египет, макар че миналата година имаше и в края на септември ако не се лъжа.
Аз съм чувала за температури над 50градуса лятото там, но вчера от любопитство прегледах прогнозата им за времето и за сега е 41 градуса. Разбрах, че на руснаците им предлагат Египет и през лятото и си ходят. Все пак до 45 градуса, ако не греша е и в Анталия.

Общи условия

Активация на акаунт