Немската дружина се запознава таз година - 62

• 13 742
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
риен, а ако толкова не ще да пие от друго, освен от биберон, zащо не zапоченш постепенно да раzширяваш дупката? докато не и стане все едно дали е биберон или не?

аз от такива дупки в биберона имам стеснена челюст.

е вярно, че аз пиех, ама не исках да ям и мajка ме е хранела с пюрета и всичко през биберона с дупка, докато спя...

добро утро.
нямам настроение.
няма слънце, едно цвете ми умиpа и вчера еклерите ми спаднаха.  Tired

# 181
ася и аz не съм искала да ям до 2 г. и съм я карала на малко кисело мляко ... но според мен това е било проблем на системата да се отбиват децата , да се хранят иzкуствено и да се zахранват още на 2 или 3 месеца си е било мода, после , като свикне едно бебе да се инати, zащото храната му я бутат насила, а то си иска мляко ... Как да е , майка ми схвана на бърzо новата система и каzа, че са правели големи грешки навремето ... интересно, че свеки не иска да схване и смята, чЕ са били 100% прави, а ние сега караме децата да гладуват по 6 или 8 месеца ... кърмата храна ли било ?????????????????????????????
Мата, твоята диета е много успешна и аz съм към плюс 4 някъде, все още си zакопчавам панталоните с малко напъване ... май трябва да приложа някоя друга диета, че ще ми иzлеzнат скъпо нови дрехи ...

# 182
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
жабче, аз и кърма не съм искала.
според майка ми сам ядяла само спанак със захар  Sick

имах предвид друго с този пример.
да не се дава биберон на тази възраст само защото се улива с чашата.

от смученето на биберона не се развиват правилно всички мускули в устата.особено когато детето вече не е за биберон
аз затова имам стеснена челюст.

# 183
Веси, аz на 1.6. съм на линия, но само ако е преди обяд/на обяд, zаЩото след обяд Ще пътуваме обратно, а пътя ни е дълъг. Аz на 31.5. съм така или ина4е в Берлин, на купон  Party

# 184
Добро утро,
мерси за честитките, Hug

Ама берлинчанките още ли не сте се събрали newsm78 Нали уж директна конкуренция на Мюнхен щяхте да правите?

Мате, браво, да си жива и здрава да помагаш още 100 години на хора в нужда и да вършиш добри дела. Дано детето свикне бързо с България. Предполагам като мине лудницата покрай пренасяне и осиновяване ще настане труден период, дано се справят лесно с него....

Десита, моля те, дрсни един имейл до по-горна инстанция в амта, само ей така да им споделиш, че хер Цийманн след повече от година още не е включил за някои промени. Къде е блял тоя човек цяла година? И нормано ли е толкова дезинформирани служители да се грижат за амта им??
Апропо дезинформирани служители- Мишка, какво стана с твоя дезинформирания?
Мамунке, браво на теб, ощастливила си един човек. Незнам дали съм ви разказвала, че преди няколко години на Менорка си загубихме портмонето в един автобус и се оказахме в едно градче, далече от хотела ни, без пукната стотинка или карта и с малко дете ooooh! Това е голям ужас, да знаете Wink Чакахме два часа на спирката да мине пак същия рейс и шофьора ни го върна. Малеее, направо ми идеше да го изям от целувки тоя човек... ама се сдържах някак Laughing Да е жив и здрав и той.

# 185
Ама берлинчанките още ли не сте се събрали newsm78 Нали уж директна конкуренция на Мюнхен щяхте да правите?

Бибс,ще си говорим през юни. smile3521
Ще се хвана тогава в ръце и ще има стабилна подготовка. newsm08
Ще очакам и подкрепление от другите берлинчанки, разбира се. Grinning

Теб те обърках вчера с Бискара.Честитих на нея годишнината от сватбата. ooooh!Затова честито тук.Много  здраве и бъдете вечно пияни от любов! Wink

# 186
Честито на Биба Hug, да сте живи и 3драви и още дълги години 3аедно Heart Eyes
Мате, въ3хищавам ти се  bouquet и много се радвам 3а ра3воя на събитията. Върха си.
Честито на Шехи 3а и3пита. Как учите тооолкова много бе дами ooooh!
3а двойното гражданство_ да ра3решено е. А3 след като четох, тук и там, а и Таня, ходи лично да пита и си подаде документи, реших да кандидатствам и а3. Предварително се подготвих с копие от страницата на ейнбюргерунг, какви са 3аконите в моя случай. Отивам в ландратсамт и питам , какво ще ми е необходимо 3а кандидатстване 3а двойно гражданство. Госпожата съвсем учтиво ми 3аявява, че първо трябва да имам пребиваване в страната 8 години, въпреки, че съм омъжена 3а немец (в тоя случай, и3искват 3 год.). Вадя домашното от чантата и ка3вам, вижте, какво пише тук, а тя сконфу3ено ми отговаря, че в моя случай, понеже съм била преди да се омъжа, с трудов договор в ДЕ, може да има ауснаме и ще ми 3вънне на следващия ден да ми даде отговор. 3въни точно на следващия ден преди обяд и ка3ва, ще ви пратим документите по пощата.
Ужас Shockedслужителките не си 3наят 3аконите.
Вечке, пожелавам ти да намерите и3ход от ситуацията, който да е в пол3а на детето Hug
И а3 съм 3а самостоятелното хранене, пиене и обличане.
Да не 3абравя да ви питам, 3нае ли случайно някой от вас, дали са сменени IBAN овете или другите банкови кодове на банките в БГ, че не мога да пратя на тати парички. Пращала съм последно миналата година, февруари и сега компа не приема данните. Банковата служителка ме пита дали банката още съществува newsm78.

# 187
  • Primum non nocere !
Перла,не съм аз.
Лутър вчера имаше изпит.
Коя е банката, имаше някакви смени в ДСК, защото я купиха, но не съм сигурна. Трябва да проверя.

Моята е като жаба. Пие до 1л дневно.

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 11:53 от Шехи

# 188
Привет ! Simple Smile
От мноо-о-ого дълго време не съм писала в теми4ката,която както винаги е доста оживена.Не съм ви из4ела докрай,но виждам има много нови мами от Мюнхен  Simple Smile
Син4ето ми от сно6ти е с температура,мъ4ат го и зъби,кога най-после 6те излязат, подивях ве4е.Аз ходя на курс немски и ми е малко трудни4ко с програмата в къ6ти,но няма на4ин.
За млякото - сина ми пие 350-450 мл дневно.
Е,ска4ам 4е малкия се събуди.По късно 6те ви про4ета  Simple Smile
Усмихнат ден!

# 189
имам питанка. ако детето е само немски гражданин, какви документи са необходими за да може да пърува и влезе в българия.
има един пас, ама на него няма снимка. нямаме акт за раждане newsm78
сега ще тичам до нашето консулство, после пак ще ви чета. делото е утре в 11.30.

# 190
Здравейте момичета, чета ви от известно време и накрая се реших да се присъединя към вашата весела дружинка.Чудих се доста какво да ви пиша, тъй като още не сме родители, а имаме огромно желание,вече почти две години, и трих и писах и трих и писах, че все песимистично ми се струваше, а пък аз съм си оптимист.
Та ето ме и мен тук.Казвам се Пламена, морско чедо,бургазлийка,живея от близо 9 години в Берлин.Съпругът ми е германец и сме женени от 3 години. До тук със сухите факти  Simple Smile
Ще се радвам ако ме приемете в компанията.

# 191
Добре дошла Пламена и успех в начинанието  bouquet (тук вирее някакъв вирус- бременеят на поразия мадамите Mr. Green и теб ще те хване)
Тъкмо и на време се включваш, Берлинчанки подготвят среща  Wink е, чак юни, ама нищо, то времето бързо минава Wink Laughing Тъкмо Весето ще има време да се развихри в подготовката Peace

Аз навремето познавах една Пламена от Бургас (и аз съм от онзи край), беше приятелка на моя много добра приятелка, но тя май се взема с едно българче Wink (което не е гаранция, че цял живот трябва да са заедно де, ама аз така си разсъждавам Laughing)

# 192
Привет Пламена.
Интересни игри zа децата
http://picasaweb.google.bg/DesislavaPeeva79/iECCFL/photo#5161624789262604930

# 193
Добре заварила Bibe, а дано да не ме пропусне точно този вирус  Wink. Дебнех ги аз берлинчанките за среща и като прочетох за предложението на Веси, хоп и аз се обадих  Laughing
А ти я кажи от къде си точно може и да се знаем, макар че аз с бългърче не съм се взимала Thinking а от моя набор май доста Пламени iма че е било тогава модерно това именце.

привет и на теб jabata_dil

# 194
Добре дошли на новите дами (аз едва от седмица пиша тук)   bouquet!

Сесилия, изпусна срещата в Мюнхен преди седмица, можеше да дойдеш.

Мате, дъщеря ми е само немски гражданин и за пътуване до БГ трябваше само райзепас. Нейният обаче е със снимка. Виж на вашият до кога е валиден.
Когато го вадихме, трябваше и двамата родители да сме там - едни вид, че сме съгласни да й бъде издаден паспорта, защото не се изисква друг документ, за да бъде изведено детето извън граница, независимо с кого е. (Наскоро една българска баба пътува сама с внуците с (немски пасове), без на никоя граница да и искат каквото и да е пълномощно за това, че извежда децата).

Общи условия

Активация на акаунт