Живеенето под наем - плюсове и минуси.

• 21 039
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
И в двата случая щастието и сигурността не се измерват само с материалното.

Да, ама каквото и да си говорим, в днешно време, сложно, променливо, не можеш да отречеш силата на парите.

Само с любов и духовна храна не става, няма какво да се лъжем. )))

# 121
Четейки темата стигам до извода,че аз съм един много щастлив,свободомислещ и широкоскроен човек.
И,че съм случила на хазяи,които се съобразяват с мен.

И аз съм един много щастлив, свободомислещ и широкоскроен човек в собствено жилище и без хазяи, пък ако ще и най-готините на земята да са!  Flutter

# 122
Аз пък искам да оставя на поколението зеленчукова бахча и овошки за компоти и сладка.
Искам да живея на село и да им пращам яйчица, картофи и чесън за зимата. Имам си мечта и съм готова да се жертвам за нея. Чувала съм, банковите кредити помагат. Един ден...

# 123
Четейки темата стигам до извода,че аз съм един много щастлив,свободомислещ и широкоскроен човек.

Честито! Но ако не беше така, какво щеше да напишеш в темата?

Ами не мога да знам без да съм се сблъсквала с такива проблеми,които се изреждат напред в темата Wink.
Може би настроението и нагласите ми са такива и поради тази причина.
А може би си е въпрос на вътрешно усещане,позитивизъм и вяра в собствените възможности newsm78
Както казах по-напред-това,че нямам собствено жилище не значи,че не го искам.
Някой просто се хващат за думите и ги изкарват от контекста.
Просто не съм готова да се сдобия с него на всяка цена.
Претеглям си нещата и преценям,че ако искам да водя живота,който водя сега,то не му е момента да се заробвам с кредит.
Просто не мога да го преживея това-80 000-100 000 евра за един апартамент.
И после се почва ooooh!
Ще ги прежаля за къща обаче.
Овошки не ща.
Ама едно Жакузи в двора мога да тупна+ 600-700 квадрата райграс да тича и да се въргаля босо детето Crazy

# 124
Къщите, Хакиба, и аз ги гледах. Тия новите в полите на Витоша - 300 000 най-малко трябва да прежалиш.
Райграсът и жакузито не са включени  Mr. Green

# 125
Къщите, Хакиба, и аз ги гледах. Тия новите в полите на Витоша - 300 000 най-малко трябва да прежалиш.
Райграсът и жакузито не са включени  Mr. Green
По морето може да има някаква прИмоция Joy.
На 1/3 от цената да ги дават Crazy
Изпрати ми днес една добра съфорумка/и тя безимотна горката Wink/разни линкове на фирми,които ги предлагат.
Ще хвърля един поглед на цените и ако е на далавера ще свиркам.
Нали сме от по-мобилните-ще сменяме градове и местожителства ако се наложи Whistling.

# 126
Да, колко му е да яхна един мотор, да си закача отзад куфара и да си отвея косата някъде Laughing

# 127
  • София /Абсурдистан
Преди да си купя жилище, поживях и под наем. Смених няколко жилища. Като правило - обзаведени със 100-годишни вехтории, изхвърлени от последния ремонт на хазяина и донесени в квартирата, ама е обявено - напълно обзаведено.  Винаги се повтаряше един и същ сценарии в 3 разновидности, според зависи от случая, ама винаги. И понеже не мога да живея в кочина, първо питам - може ли да направя козметичен ремонт (щото вътре е задължително кочина, а там пък, където не е, наема не ми е по джоба), отговарят ми - може, ама за ваша сметка, няма да се приспадне от наема. Подготвена съм за това и казвам ОК. Правим ремонта. Става чисто и прилично. Викам дърводелец да оправи изметнатите стари дограми и после ги боядисвам. Купувам дамаски и шия калъфи за мебелите, поне да не им личи 100-годишната им давност, нови покривки, възглавнички, окачвам и нови пердета. Като всичко старо старателно прибирам по кашони и пазя, все пак когато някога си тръгна, ще го издам на собственика. Навивам на руло прокъсаният килим и го запъхвам някъде под някое легло да не го гледам. На негово място слагам мой, нов. Шия нови калъфи и за мърлявите и продънени матраци, че ме е гнус да легна върху тях. Сменям и осветителните тела, като старателно запазвам старите в кашони. Окачвам картини по стените, слагам много цветя, започва да се придобива някакъв уют. Изливам тонове белина в банята и на края се вижда действителния цвят на фаянса, който преди е бил в неопределено мръсно сиво - бежово.  Каквото трябва и там подменям, боядисвам и ремонтирам. Жилището най-накрая започва да заприличва на човешко и обитаемо.
Идва хазяина за наема, доволно цъка, оглежда, казва браво и заявява, че от следващия месец вдига наема, като правило двойно. Ми жилището е луксозно де, за луксозни жилища и наема е друг. Какво като има договор, на който не му изнася, да се пренася, айдеее... Или ще повика хубави хора, който да ни посъветват да се изнесем, ако се сещате какво имам в предвид.
Това е първият вариант. Вторият е - след огледа на подобренията, заявява с тържествен тон, че синът му/дъщерята се връща със семейството си да живее тук и сори, ама ще трябва да се изнесете. Има и трети вариант - след като е одобрил новият вид на жилището, след седмица води кандидат - купувачи, щото е решил да го продава. И го е обявил - след основен ремонт и с много подобрения, следователно и цената е адекватна. Има договор, ама върви да го съдиш, ще ти стъжни живота, имота си е негов.
Та след всички перипетии, напънах се и си купих собствено жилище с 300 зора. Вече под наем в тази държава - никога, та ако ще и символичен да е  Naughty А, щях да забравя, аз съм стартирала от нулата, на никого не го пожелавам и никак не бих искала детето ми да премине през същото. Който го кефят наемите - негова си работа, аз обаче вече под наем - не. 100 пъти по-добре е да си имам работа с банката, отколкото с разни идиоти.

# 128

Честито! Но ако не беше така, какво щеше да напишеш в темата?

Ами не мога да знам без да съм се сблъсквала с такива проблеми,които се изреждат напред в темата Wink.
Може би настроението и нагласите ми са такива и поради тази причина.
А може би си е въпрос на вътрешно усещане,позитивизъм и вяра в собствените възможности newsm78
Както казах по-напред-това,че нямам собствено жилище не значи,че не го искам.
Някой просто се хващат за думите и ги изкарват от контекста.
Просто не съм готова да се сдобия с него на всяка цена.
Претеглям си нещата и преценям,че ако искам да водя живота,който водя сега,то не му е момента да се заробвам с кредит.
Просто не мога да го преживея това-80 000-100 000 евра за един апартамент.
И после се почва ooooh!
Ще ги прежаля за къща обаче.
Овошки не ща.
Ама едно Жакузи в двора мога да тупна+ 600-700 квадрата райграс да тича и да се въргаля босо детето Crazy

и ние ако купуваме имот ще е къща,мислим вариант и за американска.предимствата са огромни,особено когато човек има и деца.

всички ,които са на квартира се оплакват от старото обзавеждане .няма ли необзаведени апартаменти под наем в България?аз вече не бих се нанесла някъде,където някоя бабушкера си е оставила стария въшлясал матрак(извинявам се за грубия език,но някои хазяи наистина не знаят къде се намират).

# 129
  • София
Добре, де, защо наемаш жилище, което не ти харесва? Същото наблюдавам и при купуването - тук не е наред, това не е хубаво, ама хайде, от мен да мине. Точно такъв начин на мислене не мога да го приема, въпреки, че го разбирам. Ако не ти харесва съотношението качество/цена, просто отиваш на друго място. Че и козметични ремонти и нови калъфки. Ами, че наемателят сам се набутва между шамарите. Като искаш хубаво жилищо, обикаляй докато намериш, освен ако не са те изгонили от старото от днес за утре.

# 130
Преди да си купя жилище, поживях и под наем. Смених няколко жилища. Като правило - обзаведени със 100-годишни вехтории, изхвърлени от последния ремонт на хазяина и донесени в квартирата, ама е обявено - напълно обзаведено.  Винаги се повтаряше един и същ сценарии в 3 разновидности, според зависи от случая, ама винаги. И понеже не мога да живея в кочина, първо питам - може ли да направя козметичен ремонт (щото вътре е задължително кочина, а там пък, където не е, наема не ми е по джоба), отговарят ми - може, ама за ваша сметка, няма да се приспадне от наема. Подготвена съм за това и казвам ОК. Правим ремонта. Става чисто и прилично. Викам дърводелец да оправи изметнатите стари дограми и после ги боядисвам. Купувам дамаски и шия калъфи за мебелите, поне да не им личи 100-годишната им давност, нови покривки, възглавнички, окачвам и нови пердета. Като всичко старо старателно прибирам по кашони и пазя, все пак когато някога си тръгна, ще го издам на собственика. Навивам на руло прокъсаният килим и го запъхвам някъде под някое легло да не го гледам. На негово място слагам мой, нов. Шия нови калъфи и за мърлявите и продънени матраци, че ме е гнус да легна върху тях. Сменям и осветителните тела, като старателно запазвам старите в кашони. Окачвам картини по стените, слагам много цветя, започва да се придобива някакъв уют. Изливам тонове белина в банята и на края се вижда действителния цвят на фаянса, който преди е бил в неопределено мръсно сиво - бежово.  Каквото трябва и там подменям, боядисвам и ремонтирам. Жилището най-накрая започва да заприличва на човешко и обитаемо.
Идва хазяина за наема, доволно цъка, оглежда, казва браво и заявява, че от следващия месец вдига наема, като правило двойно. Ми жилището е луксозно де, за луксозни жилища и наема е друг. Какво като има договор, на който не му изнася, да се пренася, айдеее... Или ще повика хубави хора, който да ни посъветват да се изнесем, ако се сещате какво имам в предвид.
Това е първият вариант. Вторият е - след огледа на подобренията, заявява с тържествен тон, че синът му/дъщерята се връща със семейството си да живее тук и сори, ама ще трябва да се изнесете. Има и трети вариант - след като е одобрил новият вид на жилището, след седмица води кандидат - купувачи, щото е решил да го продава. И го е обявил - след основен ремонт и с много подобрения, следователно и цената е адекватна. Има договор, ама върви да го съдиш, ще ти стъжни живота, имота си е негов.
Та след всички перипетии, напънах се и си купих собствено жилище с 300 зора. Вече под наем в тази държава - никога, та ако ще и символичен да е  Naughty А, щях да забравя, аз съм стартирала от нулата, на никого не го пожелавам и никак не бих искала детето ми да премине през същото. Който го кефят наемите - негова си работа, аз обаче вече под наем - не. 100 пъти по-добре е да си имам работа с банката, отколкото с разни идиоти.
като имаш договор как ще те изгони?нали в него е упоменато при какви условия може да се развали договора?няма никаква нужда да го съдиш,просто казваш,че няма да се изнесеш  ,да те съди той.няма ли някакво сдружение за защита на наемателите?
а и като се правят ремонти е хубаво човек да се договори ако не приспадане от наема,то поне удължаване на срока за обитаване на жилището.и каква работа имат хазяите у вас след като вече си се нанесла?

направо ми настръхва косата от нещата,които сте писали.

# 131
Е как що... от зор. Как да наемеш нещо за 700, като имаш 300. Не може.
Как да се нанесеш в тотално необзаведен като не разполагаш с два шкафа на кръст.
А при това юнашко местене, собствените мебели придобиват един много "приятен вид", нещо им увисне, ъгъл се отчупи.
Пък и аз за под наем пълно кухненско обзавеждане не бих купила, то си е лудост.
Така е в общия случай. Хора, които са под наем в жилище, което ги устройва напълно или почти, са малко. Така мисля.
Сега например и на мен ми е добре, където съм, но какви простотии съм преживяла.

# 132
  • София
В такъв случай как човек, който има 300 лева за наем максимум и е зле откъм собствено обзавеждане ще може да плаща вноска по ипотека за по-хубав имот? И ако плаща такава вноска при сегашните цени на имотите и ниво на лихвите, какъв апартамент може да си позволи и на какво място? Пак ще живее в подобна мизерия, че и по-лоша дори, но ще се успокояв с факта, че тази мизерия ще е негова след 20 години. И на всичко отгора ще се ръси за ремонти на общите части и т.н.
Собствеността е много скъпо удоволствие и не е за бедни хора.

# 133
Така е. Забелязала съм, че като се закупува жилище, все се намира нещо за продаване, някой даде едно рамо.
Със сигурност не е по силите на всеки да изплаща кредит.
Мисля, също, че за кредит сме готови да се бръкнем повече, отколкото за наем, което си личи от цялата тема.
Българинът обича да мизерства в името на велики каузи - панелка, кола, плазма...

# 134
Българинът обича да мизерства в името на велики каузи - панелка, кола, плазма...
А каква е алтернативата? Не мизерстваш и... какво?

Общи условия

Активация на акаунт