Каква шевна машина и откъде

• 596 294
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 2 760
Ни най-малко не подценявам възможностите на електротехниците, но има някои специфични неща при сглобяването точно на този педал. Преди да го отворят, да поставят пипалата на мултицетът на крачетата му и да включат обхват над 200 ома! Стискат педала и съпротивлението плавно трябва да спадне до нула, при напълно натиснат педал. Тези неща ги знаят, но да не го отварят, ако не е наложително. Ако възникне някаква трудност, ще помогна с точни указания. Силно подценяваш способностите си. Жените са много по-сръчни от мъжете. Новите машини се вдяват по-лесно от старите и не можеш да объркаш нещо. И тъй като Чайката не се е справяла много добре, даваш ултиматум на колегите електротехници да дадат половината, а защо не и цялата сума за новата машина! В противен случай, ще правят Чайката всеки ден. Изваждаш ангелското гласче и им обещаваш всичко което скъсат, да е зашито с декоративен шев. Ако и това не помогне, заемаш Ф-образна позиция като за игра на дайчовото! Лявата вежда нагоре, а дясната надолу! Казваш, че докато не видиш подходящият електродомакински уред на масата, ще си папат само мазани филии. И то намазани с това, което си купят сами. Има и още по-страшни заплахи, но ти ги знаеш по-добре. Ако се наложи, използвай и тях! Нямало да дават пари за нова машина, къде се намират те!? Пиши как се преминали мирните преговори в Рейкявик, или се преминава към военни действия!

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 03:58 от elektrichar

# 2 761
  • Бургас
Ха-ха-ха, смях се от сърце! От това имах нужда, да ми каже някой - купи си нова, не се мъчи Smiley Благодаря за подкрепата и съвета за педала!

# 2 762
Здравейте, Може ли отзиви от реални ползватели на Singer Tradition или на Janome Juno 1030 (или подобни модели) ? (моля само, за реални отзиви, без коментари от Елекричар, благодаря!)

# 2 763
  • Бургас/София
Здравейте, трябва да избера Janome 607 или Elna 570. Ще се ползва за поправка на дрехи, покривки и спално бельо. Може би и за дънки понякога. Коя ще ми препоръчате.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 14:14 от Katia_S

# 2 764
  • sofia
Тъй като са идентични, може да сравниш коя с какви аксесоари върви, какви тегели/букви/цифри има, някакви разлики във функциите (нагласяне къде да ти спира иглата, реже ли конеца, реглаж на скоростта на шиене и ей такива работи). Изгледай в ю-туб представяния (ако вече не си го направила).
Най-добре, ако имаш възможност, да отидеш при представител на място и да изпробваш харесаната машина.
За нещата, които си изброила ще ти свърши работа и някоя по-евтина, но те пък нямат разни "глезотии", които много улесняват шиенето.

# 2 765
  • Бургас
Здравейте!
Шия трика за худ.гимнастика /на дъщеря ми, не за продажба/, но старото ми Jaguar-че нещо не се справя. Сменях крачета, купих игли за еластични материи, но шие трудно, изпуска бодове, абе...изнервих се и вече съм решила, че искам нова машина.
Сега, от четенето тук съм си заплюла Елна 220 /отчасти защото има регулиране натиска на крачето/, но ако някой друг има опит с еластични материи и лигави платове, моля да предложи машина, която се справя. Бях гледала едни домашни машини на Juki, но нямам никаква представа дали са читави и дали еластичните материи ще ги минава като по масло. Искам да поръчам машина тия дни, защото бързам да ушия трикото, а за тази вечер съм минала на ръка едни 40-50 см. въртейки на ръка...

# 2 766
Здравейте, купих си Janome Sakura 95 от Emag за 165 лв. Благодаря на elektrichar за съвета. Засега съм доволен!

# 2 767
  • Бургас
Пак аз... /през един пост по-нагоре Simple Smile /
Снощи сън не ме хвана, та продължих да чета и тази сутрин и ровейки назад в темата, намерих едно видео, в което обясняват разликите на грайфера. И там една много приятна рускиня каза /дано съм разбрала правилно/, че машините с хоризонтален грайфер са най-подходящи за шиенето на тънки и еластични материи. Минусът, който тя спомена, е че местенцето, където се пъха калерчето е от пластмаса и лесно се чупи, а и че трудно се прави специфична настройка за затягането на долния конец. Съответно каза, че на тези машини трудно се шият по-дебели платове, което към момента не ме засяга.
Та се загледах сега в Елна 320 Rolling Eyes И пак съм в чуденка. Намерих и една втора ръка, 4-годишна почти на половин цена и пак се чудя. Уж не съм толкова колеблива, ама сега нещо ми става Smiley
Моля, ако някой ползва машина за шиене на еластични тънки материи да сподели опит и да даде акъл какво да купя...

# 2 768
  • Бургас/София
От вчера съм горд собственик на Elna 570a. Купих плат за целия китайски народ, прибирам се и се оказва,че имам само една черна макара. Joy Досега само конци за бродиране купувах и съвсем забравих, че трябва да се заредя  и с  конци за шиене. Пробвах машината с единствената ми макара и много съм доволна.

# 2 769
Здравейте,със съпругата ми търсим домашен оверлог,тя е шивачът.До момента,след разглеждане из сайтове в Интернет,се спряхме на Medion MD 18030.Той отговаря и на бюджетът ни.Това е сайта,в който го видяхме с 1 година гаранция https://magprom.net/shievni-mashini/chietierikoniechna-shievna-m … dion-md18030-100w
Моля Г-н Elektrichar и другите разбиращи да ни дадат съвет за този модел или евентуално ,ако има други варианти,които не сме открили.Бюджетът ни е до около 350 лв.Предварително Благодаря

# 2 770
Здравей,  join_me! Този модел Медион е добър, но за да шиеш различни по дебелина платове, трябва да се маха едно и поставя друго езиче. В един случай платът е свит, а в друг, конците са извън шева. Мога да предложа по-нов модел, който няма такива проблеми: https://www.olx.bg/ad/chisto-nov-overlog-na-medion-vnos-germaniy … B.html#7a06405b4b
Той се продава с резервни ножове и е 90% с конструкцията на този Сингер: https://www.muziker.bg/singer-overlock-14-sh-754
Пластмасата е някак по-гъвкава и не е толкова изпипан като Сингера, но е по-тих. За домашни нужди е добър, но не трябва да се прекалява с дебелината на платовете, като например одеяло. Купих този Медион за подарък и съм шил на него. Както казах, отстъпва на скъпият Сингер по направа, но върши добра работа.
Този Сингер е същата машина, която преди няколко месеца пуснаха в ЛИДЛ под названието Pfaff element 1230ol за 325 лева. По-новият модел който пускат в ЛИДЛ е този модел на Сингер:
https://www.muziker.bg/singer-overlock-s0105
Както се вижда и от цената, старият модел е по-добър и некапризен към игли. С друг вид ножове е, които ако ги намериш са доста скъпи. Този сайт muziker не е в България, но е надежден и стоките идват за около две седмици. Този Сингер от 470 лева го продаваха за 420, но са го вдигнали. Можете да избирате между Медион и Сингер за 399 лева. Как стои въпросът с гаранцията, трябва да питате. Има и една Сируба, която в една класация я поставят като един от десетте най-добри оверлози, ако не се лъжа за 2017 - та година. За него четох в английски форуми и повечето хора казват, че е много добър, но има и разочаровани от него. Има добро изпълнение на грайферите, но за него не мога да кажа повече.
https://www.alo.bg/6775970#highlight=%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B3
 И за да не стане някое недоразумение, това са евтини оверлози и не може да искате качеството на Елна 664 про.
Ето и новият модел Пфафф елемент, на който може да намалите цената: https://www.olx.bg/ad/overlog-pfaff-element-1450-ol-4-thread-4-k … k.html#b059ae2800

# 2 771
Здравей,  join_me! Този модел Медион е добър, но за да шиеш различни по дебелина платове, трябва да се маха едно и поставя друго езиче. В един случай платът е свит, а в друг, конците са извън шева. Мога да предложа по-нов модел, който няма такива проблеми: https://www.olx.bg/ad/chisto-nov-overlog-na-medion-vnos-germaniy … B.html#7a06405b4b
Той се продава с резервни ножове и е 90% с конструкцията на този Сингер: https://www.muziker.bg/singer-overlock-14-sh-754
Пластмасата е някак по-гъвкава и не е толкова изпипан като Сингера, но е по-тих. За домашни нужди е добър, но не трябва да се прекалява с дебелината на платовете, като например одеяло. Купих този Медион за подарък и съм шил на него. Както казах, отстъпва на скъпият Сингер по направа, но върши добра работа.
Този Сингер е същата машина, която преди няколко месеца пуснаха в ЛИДЛ под названието Pfaff element 1230ol за 325 лева. По-новият модел който пускат в ЛИДЛ е този модел на Сингер:
https://www.muziker.bg/singer-overlock-s0105
Както се вижда и от цената, старият модел е по-добър и некапризен към игли. С друг вид ножове е, които ако ги намериш са доста скъпи. Този сайт muziker не е в България, но е надежден и стоките идват за около две седмици. Този Сингер от 470 лева го продаваха за 420, но са го вдигнали. Можете да избирате между Медион и Сингер за 399 лева. Как стои въпросът с гаранцията, трябва да питате. Има и една Сируба, която в една класация я поставят като един от десетте най-добри оверлози, ако не се лъжа за 2017 - та година. За него четох в английски форуми и повечето хора казват, че е много добър, но има и разочаровани от него. Има добро изпълнение на грайферите, но за него не мога да кажа повече.
https://www.alo.bg/6775970#highlight=%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B3
 И за да не стане някое недоразумение, това са евтини оверлози и не може да искате качеството на Елна 664 про.
Ето и новият модел Пфафф елемент, на който може да намалите цената: https://www.olx.bg/ad/overlog-pfaff-element-1450-ol-4-thread-4-k … k.html#b059ae2800
Благодаря за информацията. Ще я разгледаме подробно и може би отново ще възникнат въпроси. Siruba-та, също я видяхме, но говорих с продавача и няма гаранция, а ние държим да да има.

# 2 772
Снощи сън не ме хвана, та продължих да чета и тази сутрин и ровейки назад в темата, намерих едно видео, в което обясняват разликите на грайфера. И там една много приятна рускиня каза /дано съм разбрала правилно/, че машините с хоризонтален грайфер са най-подходящи за шиенето на тънки и еластични материи. Минусът, който тя спомена, е че местенцето, където се пъха калерчето е от пластмаса и лесно се чупи, а и че трудно се прави специфична настройка за затягането на долния конец. Съответно каза, че на тези машини трудно се шият по-дебели платове, което към момента не ме засяга.
Та се загледах сега в Елна 320 Rolling Eyes И пак съм в чуденка. Намерих и една втора ръка, 4-годишна почти на половин цена и пак се чудя. Уж не съм толкова колеблива, ама сега нещо ми става Smiley
Моля, ако някой ползва машина за шиене на еластични тънки материи да сподели опит и да даде акъл какво да купя...

Здравей, milena1976!
През Септември си купих Елна 220 със същата идея като теб - започнах да шия трика за дъщеря ми! До момента съм много доволна от машината! Трябва да уточня, че нямам база за сравнание с други машини! Това е първата ми машина и изобщо първата ми среща с това хоби! Тогава колебанията ми бяхя между Елна 220 и 240. Избрах 220, защото цената тогава беше намалена, а и по този начин ми останаха пари за оверлот! Основно ползвам прав шев, зиг заг и 3 - стъпков зиг заг! Другите шевове само ги разучих, но не ги ползвам. Разликите в отделните модели са броя на шевовете, иликът, вида на грайфера, аксесоарите включени в комплекта!
Успех с избора и дано откриеш твоята машина и да бъдеш доволна от нея! Simple Smile

# 2 773
  • Бургас

Здравей, milena1976!
През Септември си купих Елна 220 със същата идея като теб - започнах да шия трика за дъщеря ми! До момента съм много доволна от машината! Трябва да уточня, че нямам база за сравнание с други машини! Това е първата ми машина и изобщо първата ми среща с това хоби! Тогава колебанията ми бяхя между Елна 220 и 240. Избрах 220, защото цената тогава беше намалена, а и по този начин ми останаха пари за оверлот! Основно ползвам прав шев, зиг заг и 3 - стъпков зиг заг! Другите шевове само ги разучих, но не ги ползвам. Разликите в отделните модели са броя на шевовете, иликът, вида на грайфера, аксесоарите включени в комплекта!
Успех с избора и дано откриеш твоята машина и да бъдеш доволна от нея! Simple Smile
Благодаря много за отговора! Аз оверлог си купих миналата година, просто дойде време за смяна на машинката, че моята е стара /иначе си шие много добре, но не се справя с капризните материи/. Съвсем накланяш везните към Елна Wink

# 2 774
  • София и там където не се пуши
milena1976 кои са капризни материи, питам, защото може някои идеи да се дадат тук за да има успех

Общи условия

Активация на акаунт