Каква шевна машина и откъде

• 605 604
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 2 745
Г-н Електричар, не съм толкова неука и не пипам за първи път машина. Имам Брадър, който за съжаление също няма регулиране на натиска. Когато го купувах не знаех за тази функция, че ще се окаже важна за мен.
Както вече писах, относно Жанома, проучих този модел и няколко други модела и в Германия, и в България. И на живо и по телефона. Проблема е, че заради многото положителни отзиви, аз се доверих на Вас, че всъщност всички машини имат този натиск. Голяма моя грешка ! А не се доверих на консултантите.
Проверихме с моя позната, която има шивашко ателие  за натиска. Съпругът ми е техничар , и с него също проверявахме - няма никакви болтове за натягане , нито дълги , нито къси. Ето снимки и на Брадъра и на новия Жаном.
Разбирам всички потребителки, които са доволни от вашите съвети,  но това на мен не ми помага по никакъв начин. Аз не съм доволна от вашите "Съвети" , които в крайна сметка се оказват Неверни.
Относно връщането, по скоро ще си купя друга, вместо да отида и да им кажа: Връщам ви я защото НЕ ме излъгахте.

# 2 746
Ох, сега едно хленчене, едно мрънкане.
Какво трябва да се случи?
Под ето снимки на машините, само да вметна, че снимката е само една.
Та сега трябва господин Електричарът да погледне тази една снимка, която е представена като снимка на поне две машини и да посочи къде е това чудо, което не виждате, а въпреки че той твърди, че на вас лично съвет по тази машина не е давал. Да каже кое да се завърти и на къде и колко и тнт и въпреки огромното ви разочарование от него, вие ще го послушате и ще поправяте машината?
Или идеята е той да каже, зеленото на ляво, което за вас би значило, червеното на горе и на дясно?
Не ми е ясно изобщо.
Искате да ни убедите, че гурото на няколко теми е измамник?
Изгубена кауза!

# 2 747
Това е стария Брадър:

# 2 748
  • Sofia
Аз не бих търсила съвет от човек, за когото смятам, че ме е излъгал. Или може би се очаква сега да помогне някак, за да се реваншира за "подвеждането"? Smile

# 2 749
Sturm, явно нищо от написаното от мен, за теб не е аргумент. Мислиш ли, че тъй като нашите машини имат регулировка и ние преминаваме през страничен шев на пълна газ? Казваш, че имаш понятие. Добре, като имаш понятие и си чела, знаеш ли за крачето за двоен транспорт?
https://www.youtube.com/watch?v=c76bGia5Rds
 Знаеш ли за заключващото краче?
 https://productcena.news/premium/8922-department.html
То се движи свободно, но като натиснеш бутончето, се застопорява и е неподвижно, докато преминеш през подгъва. И за него има видео.
Казах и преди за пластмасова пластина за преминаване през страничен шев. Мадам си купи и е доволна от нея, а струва не повече от два-три лева. Да не говорим, че може да се направи от технически грамотен човек. Не мога да я намеря, за да я покажа. Не си купувай друга машина, защото независимо от тази регулировка, проблемите ще са същите. Затова споделяме различни практики, мнения, какви крачета да се ползват, защото масово машините не преминават през този подгъв. Ако беше попитала когото и да е, щеше да ти каже, че този Брадър не бива да се купува. И излиза, че всички купили такава машина като новата ти, са пълни глупци и я захвърлят заради липсата на регулировка. Значи всички са доволни от нея, а само ти си недоволна. Това говори ли ти нещо? Бейби Лок имат модел оверлог, на който машината сама си настройва опъна на конците автоматично. Това значи ли, че машината е боклук. Напротив - повече от чудесна е. Не очаквай машина под 1500 лева да се справя толкова добре с дебело, както професионална машина. Просто си тръгнала на пазар не с голяма кошница, а с камион. Добре, че съм кротък човек и не тръгвам с рогата напред. Ако беше попитала тук и в ,,Клуб на храбрата шивачка'' какъв проблем имаш с преминаване на страничен шев, не само, че никой нямаше да те упрекне, а щяха да ти дадат много ценни съвети. В тези две теми са дами, които разбират от кроене, шиене, дори ремонт и са много стойностни хора. Тези две теми бяха единственото място без караници, упреци и обиди до преди няколко дни. А да знаеш какви проблеми има с домашните покривни машини? Този проблем е песен. Просто в заводът производител са сметнали, че може да се направи някакъв подходящ универсален натиск на крачето. Не го намирам за редно, но е факт. Но всъщност ти не ми вярваш. Както каза Сервуз, не слушай моите съвети, защото смяташ, че са подвеждащи. Магазините са твои. Моля, заповядай! КАЗАХ!

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 17:36 от elektrichar

# 2 750
Vige,  дали е измамник или е некомпетентен- не вие, той си знае. И това че твърди нещо, а то не е вярно е факт. Не е необходимо да ми казва къде има зелени или червени врътки, защото просто няма такива. Незная дали си давате сметка , защитавайки го, че ще вкарате и други читатели в ситуацията в която съм в момента. Четейки официалните сайтове -оказва се , че не само моя модел а и в много от новите модели липсва регулировката на натиска на крачето.   Относно доволните и недоволните , сигурна съм че има много недоволни , но по български си траят.

# 2 751
Ееее, човекът веднъж може нещо невярно да е казал, не е безгрешен. Всеки сам си решава кого да слуша. Би трябвало човек да си проверява информацията от два източника. Колкото до траенето - ние си траем по български, но пред институциите. Тук във форума ако имаше недоволни досега да са опищяли темата Simple Smile

# 2 752
  • sofia
Аз пък не мога да си представя да обвинявам някого за собственото си недоглеждане!
Четете, бре! ама преди да купите. И консултантката казала, че машината нямала нещо си, по сайтовете го пишело, ама Електричар е виновен, щото бил казал че имало?!
Преди години установих, че някои машини нямат реглаж на дължината на бода....та това е безумие, ама нА - имало и такова нещо, а бях готова да се закълна, че всяка машина има такава функция.
Съветът към всеки, особено щом вече е ползвал някаква машина, е да отиде и да пробва на място харесаните модели. Има толкова неща, които да не ти допаднат в някоя машина. А може да си поръча желаната машина от където намери за добре.
Ей я моята, не може да шие прав тегел с изместена в ляво или дясно игла, а ветерана на майка ми може. Е, докато свикна, че не може, много ме дразнеше. Също палчето за свалянето на крачето е в дясно, а не отзад. Това продължава да ме дразни, защото ми пречи като съм набутала нещо обемно през рамото.

Електричар беше споменал за законтрящото краче преди време, купих си, ама се оказа че няма как да се законтри баш това краче на моята машина (някой друг вид може и да може, но не съм задълбавала). Сигурно той е виновен Satisfied

# 2 753
  • София и там където не се пуши

законтрящото краче преди време, купих си, ама се оказа че няма как да се законтри баш това краче на моята машина

Това не го разбрах

Да не трябва да купиш и една джаджа отгоре, при моята машина е така. Не че се сещам баш що е туй законтрящо

# 2 754
  • FRANCE
Имах такова служебно на старата Janome и така и не разбрах как работи. На новата няма грижи. Каката в магазина ми обясни, че трябвало да е абсолютно вертикално и не винаги успявам да го блокирам. Нали говорим за крачето  което може да се застопори за шиене на дебел ръб например.
На мен най-любима ми е тази джуджавка

# 2 755
Ето го това заключващо краче: https://www.youtube.com/watch?v=zC7ierS08bA
https://www.youtube.com/watch?v=feYNJ97JmCE

Sturm, кефиш ме! Независимо какво си купиш, все ще си недоволна. Каквото и да ти обясняват, ти си знаеш своето. Нямам намерение да отговарям повече на напълно нелепи обвинения. Мисли каквото си искаш! Пиши навсякъде, че съм те излъгал и съм най-големият мошеник! Постарай се повече и ще видиш, че машината си върши работата за тези пари. Както сама виждаш, американецът шие на много по-скъпа машина и незнайно защо не пипа регулатора, а ползва това краче. Времето, животът, хората и истинските проблеми, ще се погрижат да осъзнаеш истински важните неща.

# 2 756
  • sofia
Да, за същото краче става въпрос. Моят държач е различен от показаните на клиповете, а и бутончето на крачето е от дясно и като се натисне бутончето с пружинката изобщо не стига до държача. Прекалено е далече.
Иначе си го ползвам като основно краче, заради прозрачната и плътна средна част. Моето основно краче е много гадно за работа.

Скрит текст:

# 2 757
  • Бургас
Здравейте! Записвам се да следя темата ви, защото скоро ще ми предстои закупуване на шевна машина. За съжаление нямам никакъв опит и представа от шиене на шевна машина и съответно абсолютно не знам какво да гледам при избора си. Запалена съм по ръчна бродерия, но тези бродерии трябва да имат своето приложение, затова неусетно възникна необходимостта да се науча да шия и завършвам сама продуктите си. Машината ще използвам основно за това, декоративни калъфки, покривки, малки изделия - несесери, торбички и т.н. Някои от бродериите ми обаче са на дебели платове и ще трябва машината да се справи с тях. Хубаво е да мога да я използвам за дребни корекции, като скъсяване и подгъване на дънки примерно. Поставила съм си бюджет от около 500 лв., като ако прецените, че може и в по-малко да се побера не държа да ги изхарча всичките Smiley Засега ми хванаха окото ELNA 220 и ELNA 240, но понеже нямам никакъв опит и разбиране разчитам на вас за съвет. Имам и още един въпрос. Една нова такава машина ще се справи ли по-добре от стара? У майка ми отлежава една Чайка 143, но още на времето си спомням, че имаше проблеми с педала и не правеше контакт винаги, майка ми се изнерви и я зараза. Чудя се дали да се опитвам да я давам на ремонт или няма смисъл? При новите, признавам се, ме притеснява единствено пластмасата, стоят ми като детски играчки, затова съм малко резервирана. Извинявам се, ако постът ми е глупав. Наистина нямам никаква представа с какво се захващам. Flushed

# 2 758
Здравей, kojo! Ще започна малко отзад напред, относно Чайката. Това, че не винаги тръгва, не означава, че виновен е само педалът. Дори всички графитни пластинки да са натрошени, като натиснеш педала докрай, моторчето трябва да завърти. Това е така, защото има пластинка, която шунтира ампулите и машината трябва да завърти на максимални обороти. Един кадърен електричар, ще установи дали проблемът е в педала, кабела, или мотора. Ако моторът има една прекъсната намотка, като завъртиш малко машината на ръка и натиснеш педала, тя ще тръгне. Това означава, че моторът е за смяна. Ако много дълго време машината не е вадена от куфара, възможно е да е много трудно да се отключи. Въпреки, че е разпространено мнението, че тя е здрава машина, инженерно е много, много недообмислена. Доста често в процес на шиене, се променя центровката. Ако много малко е шито с нея, вероятно майка ти да е била много доволна. Относно новите машини. Да, външно изглеждат малко като игрушки, заради декоративните пластмаси. Има напълно пластмасови машини. Това значи, че частите са закрепени директно на пластмасата и тази машина е еднодневка. Тук обаче разискваме машини, които под пластмасата, имат метален скелет, обикновено от алуминиева сплав, за да е лека. На този скелет са закрепени валовете и всичко останало. Трябва да решиш дали да възстановиш Чайката, или да си купиш нова машина. Тези две Елни са добри. Ако няма да шиеш илици, купуваш 220, защото е с бавен илик. Ако ще шиеш илици, тогава 240, защото е с бърз илик. А тъй като държиш машината да е метална, вот тебе: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pa … mp;product_id=995
Малко повече е от бюджетът който си обрекла, но не се страхува от дънки. Тя е без външна пластмаса, а е изцяло метална и боядисана в бяло. С бавен илик е. А защо да не се опиташ с машината да правиш бродерия, с подходящо краче? И за да не останеш разочарована, не трябва да очакваш от Елните чудеса. Истината е, че новите машини от среден клас, не се справят добре с преминаване през страничен шев на дънки, затова се ползват допълнително купени крачета и джаджи. Дори това Janome може малко да се озори в такива случаи.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 10:49 от elektrichar

# 2 759
  • Бургас
elektrichar, благодаря много за подробната информация! Чайката не е ползвана много. Шито е на нея, но майка ми не е била никога сериозно запалена. Помня, че за скъсяване на дънки обаче не беше доволна много от резултата и ги даваше на шивач. Имам двама електротехници в семейството, ще им я дам да се позабавляват с нея и ако могат да оправят педала или да установят точно повредата. Ако стане - добре, ако не става ще взема нова. Да си призная иска ми се и на мен новичко Yum , а и се надявам да са една идея по-лесни за употреба. Като се знам как дори не можех да запомня как се вдява конецът... Confounded много сложно ми се струваше всичко, но с помощ от приятел се надявам да се науча.

Общи условия

Активация на акаунт