Каква шевна машина и откъде

• 595 806
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 2 865
Машина която има всичко необходимо, всичко си е на точното място, с чудесен дизайн, е Minerva LV770
Опитай да ползваш 10 % отстъпка, но дори вече да е невалидна, прежали 30 пари горница, защото си заслужава. И повтарям, че не трябва да очакваш чудеса за тези пари, но ще ти върши добра работа.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 05:42 от elektrichar

# 2 866
  • София
В новия Лидъл в София днес пускат оверлог Силвъркрест за 219 лв, промоциоално само за този обект. Мисля, че съм чела за него отзиви, но пак за питам - да го взимам ли? Аз имам Сингер/elektrichar знае Simple Smile /, този е за подарък.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 10:39 от Mari_qana

# 2 867
Гледал съм клип на такъв Крест и устройството му е като на твоят Сингер. Да се надяваме, че и качеството му е задоволително.

# 2 868
Здравейте,
Искам да направя подарък на приятелката ми (шевна машина) като ще се ползва чисто любителски от човек без опит.
Видях че за Minerva Next141D в емаг има добри отзиви, но ще съм благодарен да чуя и вашето мнение.

# 2 869
Тази машина е с дискретни функции. Това значи, че е поевтинена, като вместо с механизми, някаква пружина дърпа нещо със специфичен звук. Ако наистина искаш да зарадваш приятелката си и не си притиснат толкова от липсата на парични знаци, купи й Minerva LV770. Тази която си харесал, приятелката ти ще хареса може би в началото, но след това, ще ти натяква, че няма никакви оверлочни, украсителни шевове и регулировки.

# 2 870
Здравейте,четох четох и се обърках 🙂 Та, бих искала да си купя шевна машина за мен и дъщеря ми и двете сме начинаещи. Ще я ползваме за шиене на дрехи и разни домашни неща,иска ми се да се справя както с тънки така и с по дебели платове. След цялото четене се колебая между  Minerva LV770 и Elna eXplore 240
Какво ще ми препоръчате?

# 2 871
Анна, както личи от цената, Елна е по-добрата машина. И заради регулирането натискът на крачето, и заради едностъпковия илик, и заради 5 - годишната гаранция. Минус за Елната е, че лостчето за повдигане на крачето сочи надясно и когато шиеш нещо голямо, досадно пречи. Друг минус е, че зиг загът се регулира само център, ляво положение. Най-добре е да е като на Минервата от ляво, през център, до дясно положение. Явно имате амбиция да шиете по-сериозно с дъщеря си и в един момент само тази машина няма да ви е достатъчна. Спасението се назовава четириконечен оверлог. Особено сега, когато дори дънките станаха еластични. Може да ти се вижда за момента много висока летва, но ще се убедите, че шев на цяла дреха не става само с една машина. Но макар тази машина да е доста скъпа за операциите които има, не очаквай, че ще шие абсолютно всичко. Затова ползваме допълнителни крачета и приспособления. По-добрият вариант за вас е Минервата, плюс един чисто нов оверлог за 260 пари. С тези две машини и с двойна игла, ще шиете всичко което искате. Знам, че няма да ме послушате, но човекът така е устроен, че да прави грешки, да ги осъзнава постфактум и чак тогава да разбере, че е трябвало да послуша добрият съвет. Наскоро прочетох, че в един новооткрит ЛИДЛ са пуснали оверлог за 135 пари, но сигурно вече са ги изпапали.

# 2 872
Благодаря за отговора elektrichar!
Правилно сте разбрали ,че имаме планове за повече шиене в бъдеще,дъщеря ми е 8 клас специалност моден дизайн.
Ще ви послушам и ще взема Minerva LV770
Мисля че оверлогът в лидл вече не е наличен,затова бих искала да ви попитам кой е този от 260 лв. за който говорите?

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 18:01 от Anna Baleva 692617

# 2 873
Излъгал съм те. Не струва 260, а 230 пари. Модераторът не позволява публикуване на линкове на продавачи. Напиши в търсачката Medion MD 19077 и ще го намериш на тази цена. Дори можеш да свалиш 20 пари с ориенталски пазарлък. На продавачката може да се има доверие. Нов е и има резервни ножове. В емаг струва 312 пари. Преди да поръчаш Минервата, потърси Minerva M832B: https://www.youtube.com/watch?v=I08Oj8kHwsU&t=1212s
Има я на едно място за 336,66 пари на едно място. Трябва да я намериш. Точно този модел го има в емаг за доста пари. Тази машина е направена за шев и на тънки и на дебели платове. Направена е добре и е със здрава механика. С бавен четиристъпков илик е. Включена е в класация за здрави машини. Ако не я предлагат, тогава поръчай другата Минерва! Чак сега видях, че я предлагат на тази цена. Трябва да знаеш, че с оверлог за 230 пари, не можеш да шиеш одеяло. Най-добри оверлози са Janome  и Елна 664 и 664 pro, но те струват сериозни пари. Ако не знаете кое как да стане на машината и оверлога, ще помагаме. Ако имате финансова възможност, може да купите по-скъп оверлог.

# 2 874
Отново ви благодаря elektrichar з изчерпателният отговор
Само че аз вече поръчах Minerva LV770 от емаг излезна 299лв.
Побързах ,че промоцията беше до утре.За оверлога писах на жената
Сигурно ще ни е нужна помощ в началото,ще сме благодарни за съветите 🙂

# 2 875
Голяма бързачка си. Забрави го това писане! Утре даваш телефонът на половинката си и той прави пазарлъка! Никой вече не чете. Пластмасата на Медионът е леко гъвкава. Тегелът му го оценявам на 5,5 и е почти идеален. В някои случаи е идеален. Писал съм, че на грайферите може да се поставят текстурирани конци. Те са скъпички, но нямат свършване, защото са тънки, разтегливи и здрави. Разбира се става с обикновени бобини и макари с №120, но грайферите папат макарите за сутрешна закуска. Евтини бобини има останали от производството. Трябва да се търси. Аз си навивам на тънка пластмасова тръбичка конци от различни цветове, стига да имам поне една цяла бобина. Задължително трябва да имате комплект бели и черни бобини. Светлосивите бобини стават за сиво, синьо и е универсален цвят. Купувате различни по цвят бобини и даваш бойна задача на половинката да ти навие по три макари, навити на тръбичка 12 или 14 мм.! Немедленно да се похвалиш, когато купите и пошиете с двете машини!

# 2 876
Бързам да не изтърва промоцията 🤣🙂 Ще се разберем с жената за оверлогчето по женски 😉
Половинката така ще ми се изсмее като му лажа ,че искам да ми навива бубини 🙂
Ще се справим и с бубините
Като дойдат машинките и ги пробваме ще пиша

# 2 877
Въобще не ми е ясно за какво са ви тези мъже, като не можете да ги накарате да ви свършат някаква работа? Казвам да ги навие той, защото може да има достъп до настолна бормашина. Поставя се тръбичката в патронника, навиват се десетина навивки, пуска се на най-бързи обороти и конецът се мести нагоре, надолу, за да се навива равномерно. Бобината, а не бубината се поставя на пода пред теб и с едната ръка конецът се държи точно над нея. Другата ръка се мести нагоре, надолу. И тук има майсторлък, защото ако не е навито добре, после конецът се събаря с много витки едновременно и всичкият конец става единствено за боклука. А като го накараш да отвори машините, да ги почисти и смаже, пак ли ще ти се изсмее? И това ли е женска работа? Интересно коя работа е мъжка? Навиването става и с ръчна бормашина стегната в менгеме, но тя има много ниски обороти и навиването на конец ще е девет дена, осем часа. Ето ти пълна инструкция за Сингер, а Медионът му е почти точно копие:
https://www.youtube.com/watch?v=uoTR6taN8G8&list=PL5chUr9t-X … ICouKkcIJ6OABlUEx
Има същият клип на английски, но не го намирам. Изтегли го и го запази, защото показва как се настройва на пико и как се оправя тегела!
Инструкцията е на немски.

# 2 878
Имаме само домашна бормашина,но нямаме менгеме ъака че не става
Предполагам,че мога да си купя готови навити бубини

# 2 879
БОбини, а не бубини. Конуси за оверлог също върши работа. Разбира се, че можеш да си купиш ако имаш пари. Най-добри са Аманн (Amann), Гютерманн (Gütermann), Коутс (Coats) и др. Конците от ЛИДЛ не са много качествени. Май не четеш какво пиша за конци от предприятия и текстурирани конци. Като дадеш по 12 пари комплект бобини за цвят и ти ще помислиш за навиване на макари. Ето ти друг начин за навиване: https://www.pinterest.com/pin/131659989090306865/
Оверлогът Медион има напълно откачени означения на бремзите. На всички други е от 0 до 9, а тази е от минус 4 до плюс 4. Има блокировка и когато капакът на грайферите е отворен, колкото да натискаш педала, машината не върти. Напълно запретявам да повдигате лапичката на крачето и така да пъхате плата под него! Крачето се повдига само с лостчето. И не гледай как всички моми в тубата го надигат! Наближава лятото и първото което ще ушиете само с оверлога е тениска за госпожицата и за теб.

Общи условия

Активация на акаунт