Каква шевна машина и откъде

• 598 827
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 2 880
Здравейте, много се е променил  пазара на машини,откакто последно търсих в темата. Взехме си тогава от Лидл машина. Не съм доволна,с времето не се държи добре- събира долу конеца,къса,дъвче. Уж регулирам и пак същото. Дънки не смея ,но дори и памучни по- тънки платове става така.

Рядко шия,не искам да си късам нервите.
Към коя марка качество да се насоча.
Пфаф бива ли ги,Сингер?

# 2 881
Трапезица, не писа каква е марката на лидълската машина. За времето в което я имаш, почиствала и смазвала ли си я? Машината ти е болна и иска лекуване. Ако не можеш сама, трябва й лекар да я оправи, още повече, че не е износена след като казваш, че не е ползвана много. Нали не мислиш да купуваш машина всеки път, когато започне да къса и набира? С всяка година качеството на домашните шевни машини пада, вместо да се качва. Дори марки като Janome и Elna не само поевтиняват вече машините си, а пускат десетки проценти зле настроени машини. Пфафф са добри машини, но май не се предлагат на нашия пазар. Има един сайт но няма нито цена, нито може да разбереш нещо повече. Забрави да пишеш в какъв ценови диапазон би си позволила машина?

# 2 882
Да,обслужвана е,един приятел,който се занимава с машини ми я погледна и каза,че те толкова си могат . Всъщност след неговото обслужване спря да къса конеца,но не помня дали е временно,от година не съм я ползвала. Не знам марка,но пише Elements by Pfaff.
Не знаех,че вече не се предлагат Пфаф.
Не е амортизирана,реално е почти нова.
Всъщност когато къса и набира предишната машина ( руска или полска,не помня) ,купихме тази. Мислех,че така се решава проблема .
Посмейте се за моя сметка и вдъхнете надежда ,че тези дни  имам да шия едни прави тегели и се надявам да е безпроблемно.

# 2 883
Много е лесно да кажеш, че тези машини толкова могат. Така казват всички техници, които се занимават само с ремонт на индустриални машини. И аз бях така, но когато ти донесат домашна машина и те помолят да я оправиш, виждаш, че това е най-разнообразна и понякога доста сложна техника. Машината ти е добра и не трябва да тръгваш към магазина, веднага щом нещо запъне. Когато машината е добре центрована, ползваш подходящи и качествени игли, единственият проблем трябва де е преминаване през страничен шев. Дай я на истински майстор, който ще вземе пари, но ще я оправи! Освен това, искай да ти обясни много подробно как се вдява, наглася стягането на иглата и совалката и всичко което трябва да знаеш за нея! Това което можеш да направиш, е да поставиш НОВА игла с плоската част назад, стягането на 4, да я вденеш правилно и да пробваш. Ако нещо пак не е добре пиши, или я дай на майстор!

# 2 884
МНого благодаря за полезните насоки! Всъщност и момчето ми даде нови игли,сещам се.  Ще я напъна тези дни и ще пиша как е.Благодаря още веднъж ! Simple Smile

# 2 885
  • София и там където не се пуши
Мен така приятел ми я оправяше, но аз съм си техничарка по душа и чувствувах, че проблема не е така, та я дадох на истински майстор и сега само с нея си служа, макар, че имам още две минати при много добър майстор и с профилактика. Ако си от София мога да кажа кой ми ги оправи моите и оверлога ми от Лидъл също мина през него, макар, че даде дефект на плочката, но прецених, че няма да я връщам в гаранция, защото и следващата плочка ще създаде същия проблем, та той просто я поправи.

# 2 886
  • София
Dorothy, аз съм от София, моля за координатите на този майстор!

# 2 887
Здравейте, мили хора, бързам да споделя, че Minerva 770lv в емаг е намалена на 240 лв. По съвет на elektichar я наблюдавам от известно време. Миналият път пропуснах промоцията, но този път успях да я поръчам на доста добра цена според мен. Нямам търпение да дойде.

# 2 888
Отскоро съм в темата,сравнение с ЛИДЛ-ската машина,как е МИНЕРВА ? Благодаря Simple Smile

# 2 889
Здравейте, каква машина се използва за трико и други разтегливи материали? И трудно ли се работи с такива платове? Аз съм лаик в шиенето, имам обикновена машина, на която съм шила елементарни неща, но съм се замислила дали не мога да ушия сама костюм за гимнастика на дъщеря ми. Имам време в момента и ми се занимава,, но моята машина не става.

# 2 890
Здравей, Eulalia! Шиенето на съвременните разтегливи трикотажни материи, наистина е сериозно предизвикателство. Няма да ти хареса съветът ми, защото той се състои в покупката на две машини. Едната трябва да е с разтегливи шевове, всички регулировки и задължително четириконечен оверлог. Макар съвременните машини да имат оверлочни шевове, те далеч не са достатъчно добри за еластичните материи. Освен това, вече има и сравнително добри бюджетни оверлози, за да можеш да си ги позволиш. Не си мисли, че купувайки скъпа електронна машина, ще можеш да шиеш всичко. Няма такава универсална машина, дори  да струва над 2000 пари. Освен това, не писа с колко парични знака бе се разделила? Знам, че няма да ме послушаш, но моят съвет включва тези две машини: Minerva LV770 и оверлог Medion md19077, 90W. Минервата само до преди няколко дена беше на промоция със 100 пари по-евтина. Оверлогът го има на цена 220 и 312 пари. Продава се с резервни ножове. Макар да е чисто нов, не е смазван и е добре да се отвори напълно и да се смаже. Няма никакви луфтове и е много тих. Разбира се има оверлози над 600 лева. Двойната игла ще ти трябва за зашиване на подгъви, защото имитира покривен шев. Напиши в търсачката на форума и виж какво сме писали за двойната игла! Ако искаш да си купиш само една машина, за такива материи е по-добре да е с хоризонтален грайфер. Разбира се, ще се подлъжеш да купиш такава машина, но след това ще разбереш, че само тя не е достатъчна.  Напълно начинаещите шивачки, се страхуват от напълно непознатата машина, наречена оверлог. Съвременните домашни оверлози се вдяват много лесно и регулирането на шева се налага рядко, само при преминаването от много тънки, на дебели платове. Толкова са добри, че почти не се налага да правиш регулировки. Иска обаче поне веднъж в годината чистене и смазване.

# 2 891
  • Down Under
Определено оверлог за еластични материи, трико. Аз шия изцяло с такива платове и обикновената шевна машина, абсолютно не върши работа. Понякога и с оверлогът е трудно, ако материята е прекалено мека и ‘хлъзгава’, тогава аз използвам еластичен интерфейсинг (извинявам се, ако има български превод, не съм наясно)

# 2 892
Gordi, какво по-точно означава еластичен интерфейсинг и с каква машина го шиеш? С покривна машина? Следващата машина за Eulalia е покривна машина. Тя е висшият пилотаж, но някои прехвалени марки прескачат бодове, а аз знам коя машина не прави това.

# 2 893
  • Down Under
Интерфейсинг е като мрежа, която е с лепило от едната страна и се поставя посредством ютия, върху обратната страна на плата, за до го стабилизира. Специално за еластични материи. Аз лично си служа с Елна и Brother. Другото, което много ме улеснява с шиенето на трико са найлоновите конци тук т.н wooly nylon

# 2 894
Интерфейсинг е като мрежа, която е с лепило от едната страна и се поставя посредством ютия, върху обратната страна на плата, за до го стабилизира. Специално за еластични материи. Аз лично си служа с Елна и Brother. Другото, което много ме улеснява с шиенето на трико са найлоновите конци тук т.н wooly nylon

...Едната трябва да е с разтегливи шевове, всички регулировки и задължително четириконечен оверлог. ...Minerva LV770 и оверлог Medion md19077, 90W.
Много благодаря за изчерпателния и бърз отговор! Тази Minerva с разтегливи шевове ли е? Четох спецификациите в емаг, но нещо не ми стана съвсем ясно. Ще разгледам по сайтовете и ще чета назад в темата. Моята машинка е Pfaf Hobby 1132.

Да попитам също къде в София има магазин за платове, в който могат да се купуват разтегливи платове, подходящи за спортни дрехи?  Във всички по-големи магазини за платове ли иома такива или трябва да търся специаличирани? И знаете ли нещо за плат, наречен бифлекс? Някъде прочетох, че се използва за шиенето на трика и костюми за фигурно пързаляне (които ме интересуват мен), но освен статии за това какво представлява плата, не намирам къде се продавав. Дали пък в България да е познат с друго име?

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 14:28 от Eulalia

Общи условия

Активация на акаунт