Каква шевна машина и откъде

• 606 450
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 3 030
Такива бисери се пишат, защото продавачите са напълно неграмотни за това което продават. Ако бяха попитали една шивачка, тя немедленно щеше да им каже, че това е пико. Защо валцуван? Защото пикото е силно свит оверлочен шев. Свива се платът така, че става като руло, макар това да не се забелязва. А ,,Безплатно шиене на ръка'' ще рече лесно зашиване на ръкав и крачол. Маха се пластмасов капак и можеш да пъхнеш ръкав. Това обаче на оверлозите не е много удачно, както е на шевните машини. Дори да я няма тази екстра, да се зачисти ръкав и крачол не е трудно. ,,Отделно регулируемо напрежение на резбата'' ще рече регулиране стягането на конците. ,,Крачен контролер'' ще рече педал. Когато продаваш нещо, трябва да имаш огромни знания за него. Ако нямаш такива знания, трябва да имаш техник за консултант. Представи си, че му позвъниш и го попиташ какво означава това. Той хал хабер си няма от пико, а камо ли от ,,Валцуван подгъв''. Срамота!

# 3 031
Значи, няма да си слагам грях на душата. Копирах си внимателно писанията за оверлога. Вижда ми се много сложна работа, но разбрах от прежде писалите, че само началото е трудно. Точилката я запазвам за моята кратуна, ако не успея да се справя. Чакам да стане събота да взема лидълската машина. Ей сега поръчвам оверлога .(https://m.olx.bg/d/ad/overlog-shevna-mashina-medion-md-19169-4-k … D632-ID8DiJI.html)
 Чакат ме "спокойни" дни на разучаване. Още веднъж благодаря за съветите.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 15:19 от Veselka Ap

# 3 032
Е, успях да вкарам още една заблудена душа, в лоното на правата вяра! И тъй като съм напълно отговорен за приключението в което се впускаш, няма да те оставя на произвола на съдбата. При всеки възникнал проблем, ще ти давам адекватни напътствия. С моите знания и твоите сръчни ръце, вярвам ще постигнем успех. А машините  да ги полеете немедленно! Накрая голяма торта, на три ката, сиропирана, с много украса, за да не се чупят!

# 3 033
  • София и там където не се пуши
Само да кажа, споменавала съм го и друг път, когато купих оверлога започнах да си бия главата за какво ми беше това, ноооо вече съм доста доволна, оправям се идеално, но ако случайно нещо не се получи си имам съседка - помощ от приятел, която е професионалист.

# 3 034
Здравейте, тъй като физически нямам времето да чета всичките над 200стр по темата, моля за съвет. Нямам никакъв опит в шиенето на шевна машина,но имам от доста време голямо желание да се науча и реших най-после да се задействам. Целта ми е не само да се науча,но и да го използвам като допълнителен доход да шия разни дрешки и аксесоари (видях сайтове с готови безплатни образци, директно за шиене). Сега се чудя каква машина да си взема- хем не искам да е съвсем обикновена,хем ме е страх,че ако взема нещо полупрофесионално или професионално ще ми е много трудно да се науча :/ знаете ли също за някакви курсове по шиене? И от познати разбрах,че дори и машините с програма за оверлог не заместват истинския оверлог,тоест евентуално две машини трябва да взема :/ иии наистина имам нужда от помощ

# 3 035
Здравей, Flowergirl10! Правилно са ти казали, че оверлочните шевове, не могат да заменят ушитото от оверлог. Наистина не знам какъв съвет да ти дам. И то защото досега не си шила въобще и не знаеш какви проблеми има с домашните машини. Но от друга страна, да си купуваш веднага индустриална машина, пак не мисля, че е добра идея. Затова все пак ще се опитам да помогна, като кажа какво бих направил на твое място. Както посъветвах Веселка, така и теб. Тази събота, в ЛИДЛ ще има шевна машина Силвър Крест. Тя е с 32 вида шев и всички регулировки за 179 пари. Не е чак перфектната машина, но с оверлог MEDION MD 19169 за 220 пари, ще можеш да опиташ всички проекти, които харесаш. Отсега ще попаря амбициите ти, като кажа, че с надомно шиене, няма да изкараш кой знае колко пари. За да не се повтарям излишно, прочети тези два поста, в които обяснявам на Веселка за двете машини:
https://bg-mam.ma/p/268305/43643999
https://bg-mam.ma/p/268305/43646807
Ако след трудностите с които се сблъскаш охладнее желанието ти, поне няма да си хлътнала с много пари. Освен това, с тези машини ще можеш да правиш поне обичайните ремонти на дрехи. Но всички тези съвети, съвсем не е нужно да ги слушаш, а можеш познавайки себе си, да решиш какво да правиш.

# 3 036
Престъпление е спрямо човечеството, да се дават пари за шев, корекция и ремонт на дрехи! Всеки който дава такива пари, трябва немедленно да бъде нашибан със 100 тояги на голо! А жена без шевна машина, е все едно мъж без бормашина. Не може да се заспи спокойно нощно време, ако нямаш поне 3 различни машини. В твоят случай, е добре да прежалиш 435 пари и да си купиш Elna eXplore 220. Има 5 години гаранция, но това съвсем не значи, че не трябва да се смазва. Който ти каже такава лошавина, те лъже най-безбожно. Като не се чисти и смазва, появяват се луфтове и започват проблемите. И въпреки, че е една отлична машина, не очаквай да е толкова здрава като старата желязна машина! Тя е с бавен илик, но дори да шиеш илици, пак стават добри, макар и по-бавно. Има и малко по-евтини Елни, но нямат достатъчно регулатори. Нали не купуваш всеки ден машина? Не прави икономия от игли и купувай само Organ, SCHMETZ, или GROZ BECKERT. Но най-добре Орган.
Minerva M832B! Това поръчах! Не съм я пробвала, все още е в колата ми Sweat Smile Вижте сега - налага ми се да работя мъжка работа, така се получи просто, и искам да си имам моята, женска машинка! Не успях да се развия в шивачеството, но искам да се усъвършенствам! Ако ще и 500 тояги да ми се полагат Simple Smile

# 3 037
Здравейте, някой купи ли си лидълската машина Силвър Крест. И аз я мисля вече една седмица, защото имам нужда от шевна машина за домашна употреба. Отзиви за нея?

# 3 038
Здравейте!След много четене и чудене се насочвам към купуване на нова машина, която да замени достойно излязлата в пенсия Pfaff hobbi 380.И понеже Електричар често препоръчва Minerva LV 770,чуденката ми е между нея и Janome Easy Jeans 523.Та, Електричарю, моля за мнение за тези две машинки.Глeдам и втора ръка Pfaff Selekt, ако изкочи нещо, но намирам само една в eBay.

# 3 039
Здравей, Феличита! Минерва и Janome са два различни класа машини, така, че сравнение между тях, не е много в реда на нещата. Janome няма много видове шевове, но пък е по-здрава и не се плаши много от дънки. В случая трябва да избереш дали искаш здрава машина, или с много шевове. А сега малко за Пфафф. Трябваше да уточниш кой точно модел е Пфафф Селект, защото има 2.0; 2.2; 3.0; 3.2; 4.0; 4.2. Това са модели на наистина добре направени машини. Но тук идваме до ,,но''. Тъй като Сингер са патентовали техните части и машини, от Пфафф са били принудени да правят различни части. Те разбира се са с германска мисъл и качество, но за прости неща, използват сложни части и решения. Поради тази причина, тези модели Пфафф са силно недолюбвани от техниците. За да се отвори само, иска поне 40 минути. За елементарни ремонти се губи маса време, а какви пари да ти вземе? Затова доста техници, просто не искат да ги ремонтират. Че тази машина като нова е доста по-добра от съвременните, това е вярно. Ако е малко ползвана, пак е по-добра, но това не можеш да го знаеш. Какво му се ядоса на старият Пфафф? И на теб ще кажа, че в пъти по-добре е да имаш машина от среден клас и един нов четириконечен оверлог за 240 пари, отколкото скъпа машина. Колкото и скъпа да е тя, не може да замести оверлога.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 05:05 от elektrichar

# 3 040
Здравей, Електричар!Аз оверлог си имам-25годишен китайски триконечен и Elna 664 pro.Имам и една 25 годишна Janome Selektor, но не съм доволна от нея!Нито тежки материи шие, нито еластични.А Пфафчето много си го обичах, но се предаде!Разцентрова се от нищото!Искам да си купя машина до 600 лв.Но се затруднявам в избора си-Elna, Bernette, или Janome? Иначе Пфафф Селект 4-0 наблюдавам в eBay .

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 20:09 от feli4ita

# 3 041
Избирай между Елна и Janome! Според мен, по-добрият избор е Janome Easy Jeans 523. Щом имаш оверлог Елна 644 про, тогава не ти трябва нова многооперационна машина, а една покривна машинчица. Даваш Пфаффчето на някой ерген да го оправи и немедленно си купуваш една покривна добревина. Щом според теб е разцентрован, не е трудно да се центрова. Няма да бягаш на място, а ще бягаш напред и все напред! А пък аз ще ти отворя очите, коя домашна покривна машина не прескача бодове. Щом вече и дънките са ластични, трябва да си в крак с техниката. Тя е малко по-скъпшка, но минаваш на дълги пости и след два месеца, си купуваш тази най-големейша добревина. Хем като се качиш на кантара ще показва с 8 кг. надолу, хем ще имаш тази приятност. Как е възможно да заспиш нощно време, като нямаш покривна машина? Това е нечувано грехопадение.

# 3 042
Електричар, много те бива да подкокоросваш!Пфафчето е ремонтирано много пъти! Смениха му и зъбното колело за грайфера.После моторчето!И така се радвах , че се оправи!Но за кратко!А покривна машина не стои на дневен ред!Дрехи шия само за мен си и то рядко, другото е за удоволствие.Има една Елна в ОЛХ, още в гаранция, но е от тези с хоризонтален грайфер.Та много клоня към Janome,, но лошият ми опит с предишната ме кара все още да търся сред другите марки.Ето я Елната:
https://www.olx.bg/d/ad/shevna-mashina-elna-experience-540s-shve … 1012-ID8BedF.html

# 3 043
И още не си се пазарила? Немедленно, немедленно! Трябва да свалиш цената поне на 620 пари! Явно не ме бива много в подкокоросването, щом не успях да те кандардисам за покривна машина. Разбира се, че шиеш за удоволствие. Тази Елна е със 7 мм. зиг заг. Така зъбите също са по-широки и добре транспортира както тънки, така и дебели платове. Освен това има глезотии като игла горе и долу. Ох, този път вече няма отърване, ще черпиш торта, ако вземеш тази добревина. Добре е тази машина да се дава на техник за профилактика. Ако стоиш на главата му и ти ще можеш да правиш тази процедура. Признавай немедленно, смазвала ли си 664 прото, или си жулиш назаботливо? Ако си беше смазвала Пфаффчето, то никогда нямаше да се счупи и сега щеше да имаш и покривна машина. Дръж ни в течение на мирните преговори, а след това какви са ти впечатленията! Макар да знам, че никогда няма да го направиш.

# 3 044
Признавай немедленно, смазвала ли си 664 прото, или си жулиш назаботливо?

Аз много се извинявам, че се намесвам в сладкия ви разговор, но точно си мислех да питам как се смазва оверлог. Аз имам същия и доста го ползвам. Но, да си призная, освен да го почиствам, досега не съм го смазвала. Когато го купувах, казаха след година - профилактика и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт