Каква шевна машина и откъде

• 596 380
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 4 290
  • FRANCE
Само да се изкажа. Не си купувайте "дървени" машини с идеята аз само малко да видя ще шия ли. Една дървена машина  може да ви откаже.  На времето имах един измислен Брадър подарък от ММ  изненада. Няма такъв кошмар, добре че се оказа и с дефекти и бързо я разкарах без да засегна желанието му да ме зарадва Sunglasses

Та идеята ми е тръгвайте д желание че ще се ползва с кеф. В най-лошият случай една читава машина може да се продаде по-лесно ако наистина шиенето не е вашето нещо.

# 4 291
Мадам, ще те удуша собственоръчно! Smiley Сега момичето ще си помисли, че машините които препоръчвам са дървените. Мадам иска да каже да не се занимавате с този Брадър и Лучник. За парите които си склонна да потратиш, тези машини които предлагам, са наистина много добро предложение.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 09:49 от elektrichar

# 4 292
  • FRANCE
Електричар, точно това казах. Да те слуша и да не тръгва за Лучника и Биг брадър. А като си купи добрата машинка ще се запали по шиенето. Най-много мъжът да дойде да ни се кара , че по нощите жената шие и не му обръща внимание.

Katstyr, гарантирам, много е зарибяващо . И после искаш още и още машинки, крачета и джаджи Blush Успех с намирането и да се похвалиш с много красоти.

# 4 293
Електричарю, би ли дал компетентно мнение относно шевна машина Jaguar 200SQ?

# 4 294
Катя, не мога да кажа, защото не знам. Това което не ми харесва е, че първо повдигането на крачето е  не отзад, а отдясно. Дами които имат машини с такова повдигане, се оплакват, че когато шият нещо обемно, плата се закача за лостчето. Другият много голям минус е липсата на преместване на иглата във всички положения, а правия шев е само игла в центъра на крачето. Машината трябва да има преместване на иглата във всички положения за работа с различните крачета, особено за крачето за скрит шев. Такова не виждам и на Карината. Вярно е, че не знам дали я няма тази настройка с бутоните. Би била огромна глупост, ако няма такава настройка, която я имат дори евтините машини.

# 4 295
Тоест, това е минус и при Карината. И пак се връщам в изходна позиция, с други думи везните накланят към Bernette sew go 8. Иначе аз харесах много Carina Professional и Carina Evolution, но не гледах толкова детайлно.

# 4 296
  • София
Тоест, това е минус и при Карината. И пак се връщам в изходна позиция, с други думи везните накланят към Bernette sew go 8. Иначе аз харесах много Carina Professional и Carina Evolution, но не гледах толкова детайлно.

Не обичам да давам непоискани съвети, но ако наистина искате да разберете по-добре как работи подобна машина, потърсете и разгледайте ръководството за потребителя. Почти съм убеден, че местенето на иглата го има при разглежданите машини, но просто не е споменато в краткото представяне в сайтовете. Обикновено в инструкциите се описва подробно работата на регулаторите и съответните възможности. Между другото, отзивите на потребителите не са особено ласкави за Ягуара.

# 4 297
Моята машина е Pfaff 720 Quilt Expression:
https://www.youtube.com/watch?v=g-85umDobiQ&t=34s&ab_channel=Sew-A-Lot
Повечето настройки са на тъч скрийн екран. Ако искам да преместя иглата, тя може да се мести в 26 стъпки с бутон плюс и минус тоест наляво-надясно, но шие 9 мм. ширина на шевовете. Преместването на иглата го прави за 9 мм. в 26 съвсем малки стъпки. Както виждам и на двата модела, има преместване на иглата в ляво положение и в средно положение. В дясно положение няма такава програма. Това си е кощунство, машина с 402 шева, а с такова позициониране. Чакай, чакай, как не съм се заглеждал досега, но Бернет 8 има същото преместване като на Карините. Просто главата ми не го побира. Катя, аз съм безмълвен и безсилен. Те имат 2 програми за кърпене. Това означава, че шие напред, премества плата съвсем леко надясно и шие назад паралелен шев на по-малко от един милиметър. За целта се използва стъпков мотор за това преместване на зъбите. След това, като стигне началото на кръпката, премества плата още малко надясно и пак шие напред. И така, докато направи цялата кръпка. Поставяш мотор за местене на зъбите странично, но моторът за преместване на иглата работи само в 2 позиции. Това е пълна лудост. Изводът. Вариант първи: събираш над 3000 лева и си купуваш такава машина като моята и на мадам. Вариант втори: купуваш или Крафтъра или Хускварната и един светещ като слънце четириконечен оверлог. Има машини като Силвър Крест за смешни пари, които местят иглата във всички позиции. Има такива като Елна и Janome, на които можеш да местиш иглата само до средата на крачето. Какво преместване на иглата има Хускварната и Крафтъра, не знам.

# 4 298
Честито за всички придобивки! И за бъдещите също! Madame, твоята машинка я бях гледала в едно видео ревю и те разбирам Simple Smile Колко струва в Бг? Аз, въпреки че нямам нужда от нищо в момента, не спирам да гледам всякакви машини и да ме свива корема от вълнение, когато си харесам нещо. И едвам се удържам да не поръчам. Ето сега и аз чакам части от Ина трейдинг и в това време се чудя какво още да добавя в пратката. Едно домашно оверлоче Juki? Или нещо друго?! В тази връзка, разгледахте ли домашните машини Juki - тези, които си търсят машина?  Пропуснала съм Пфафа на електричаря. И на него честито! Много хубава машинка.  Говорим за машини и ето - пак ме сви коремът от вълнение. Това е моят наркотик Simple Smile Айде кажете сега какво най-вече шиете на вашите машини, ей така за статистиката. Аз моята домашна Juki съм я купила за да шия основно тънки разтегливи материи и мога да потвърдя, че се справя. Но не ми катедра как бродира букви. Не че ми се е налагало, само съм я тествала и не ми хареса. Дънки и други по-дебели шия на индустриалната.

# 4 299
Не обичам да давам непоискани съвети....

Между другото, отзивите на потребителите не са особено ласкави за Ягуара.

Защо непоискани? Нали обсъждаме различни алтернативи, добре е да се споделят повече мнения.
За Ягуара четох в немски форуми и имаше добри отзиви, но аз на тях много и много не им вярвам, защото се превъзнасят по съвсем елементарни (за нас) неща.
Сега като почнах да се ровя за машини, и ми изскачат реклами на машините Glaeser и Gritzner. От вторите съм виждала ретро модели, много стари и красиви, но новите модели са ми непознати.

# 4 300
  • sofia
Цитат
но Бернет 8 има същото преместване като на Карините. Просто главата ми не го побира. Катя, аз съм безмълвен и безсилен
Нали преди време се оплаквах, че моята вече стара Бернет 66 няма движение на иглата в дясно....освен повдигача на крачето от вътрешната страна...това са двата кусура. Тъй като сега рядко шия ципове, движението на иглата не ми е фатално. 7 мм зиг-заг ми е по-ценен
Крафтъра има дясна позиция...както Мунчо препоръчва, специално му четох упътването преди време.

Карам си със старата машина.
Навремето работих за кратко за Ина Трейдинг, но тогава продаваха само индустриални машини и консумативи на едро...още не беше построен Бизнес парка и офисът им беше една къща със склад на сред полето...има-няма 24 години от тогава

ПП: ето картинка от инструкцията на крафтъра

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 08:08 от vesi1

# 4 301
Слава Тебе Господи! Катя, има ослепяваща светлина в тунела. Тъй като не ми дава мира това, че не може да няма компютърна машина преместване на иглата плавно във всички положения, след много хакерско търсене, най- после намерих инструкция на тези машини. Намерих на Текси, която е с 200 шева. Инструкцията е на много езици, но я има и на северното българско наречие руски език. Та като разлиства моя милост тази инструкция, оказа се, че машината има плавно преместване на иглата в 13 позиции. Както казах моята е в 26 позиции, но е 9 мм. зиг заг. Тези 13 позиции са за 7 мм. зиг заг и е напълно достатъчно, за да можеш много фино да позиционираш иглата. Та ето я злополучната инструкция: https://manualios.com/manual/2408708/texi-blackwhite-manual-260/
На страница 253 е нарисувано как се премества с бутон плюс надясно и бутон минус наляво. Тази Текси се продава в Музикер за 533 български лева. https://www.muziker.bg/texi-black-white?_gl=1*ufeo72*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOOydcKg878IAn-Eff5BrOvIKqVy2oKTvQQzcCqGYf0TUi-Hp14jCJBoCmM4QAvD_BwE
Стоките над 399 лева са с безплатна доставка. Доколкото си спомням това е словашки сайт, но съм купувал от тях и са коректни. Стоката пристига до България за около две седмици и след това ти я карат до адрес с наша куриерска фирма. А Карините имат същата настройка, но иглата се мести само в 5 позиции. Крайно ляво, два мм., среда на крачето, 5 мм. и крайно дясно, което е 7 мм. Ето инструкцията:
https://carina-naehmaschinen.com/out/contentbilder/bedienungsanl … /evolution-en.pdf
Просто ме заблуди, че има две програми на които едната е игла ляво положение, а другата средно положение. Да, Крафтъра има 3 положения на иглата, но предполагам са фиксирани, а не с плавно преместване. Такова преместване на иглата има Лучник 386. Можеш да избираш между Текси с 200 шева и 13 положения на иглата, или Карина с 402 шева и 5 положения на иглата.

АнаЛена, за да бродираш букви, задължително трябва да има подлепващо. Дори има специални подлепващи за бродиращи машини, но предполагам ще стане и с обикновено. Както знаеш, без подлепващо има изтикване и буквите не стават добре. Само от чисто не болно любопитсво, моя милост пита защо твоя милост иска домашно оверлогле, като има индустриално? Тъй като пиша на много дами, забравих имаш ли индустриална или домашна покривна машина? Ако нямаш такава добревина, купувай покривна, а не втори оверлог! Отвечавай немедленно!

# 4 302
  • FRANCE
На индустриалният няма пико . Sunglasses

АнаЛена juki -то е 2429 лв

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 10:35 от madame

# 4 303
На индустриалният няма пико . Sunglasses

Именно Simple Smile

# 4 304
  • София
Да метна и аз едни 5 стинки - не знам дали се продават в България, но оверлозите на Хускварна ме зашеметиха, особено по-скъпия модел. Та който търси по-наточен оверлог може да ги погледне и тях.

https://youtu.be/MVM87DKWNQ8

https://youtu.be/wzsMuOtJ3-Y

Общи условия

Активация на акаунт