Каква шевна машина и откъде

• 596 405
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 4 275
  • FRANCE
Joy Излязох с дълги обяснения как Жукито ще удължи живота на Pfaff-a. И pfaff-a ще може да си почива. Не може да тормозя една много функционална машина по 8ч на ден . Трябва си една права за пълен тормоз. Sunglasses Не знам колко домочадието ми се върза, ама поръчах без да оставя време за размисъл.

Жукито е JUKI TL-2010Q. Красота

https://inatrading.com/mashini/domashni/%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0 … d%d0%b0-tl-2010q/

# 4 276
Електричар, благодаря за отговора!
Споделих с половинката за колебанията си и той познавайки решителността ми сложи край на безкрайните съмнения, разглеждане и четене и  поръча Хускварната Heart Eyes.
Сега съм в очакване тя да пристигне и виртуално разучаване, за да съм подготвена когато тя е тук Rolling Eyes.
Благодаря отново и ме очаквайте пак скоро, с въпроси!

# 4 277
  • FRANCE
Честито Tropical Drink

# 4 278
...поръча Хускварната
Честито!
Кой модел Husqvarna поръчахте?

# 4 279
Катя, Крис поръча тази Хускварна: https://www.emag.bg/shevna-mashina-husqvarna-bjala-e20/pd/D395YJ … &utm_content=link
Има една машина, която е точно за теб. Тя има от всичко и то по много. Има и двойнопокривен шев, който освен, че изглежда добре, е и разтеглив. Има програми за закърпване. Когато много удобните дънки са се скъсали на срамното място, поставяш подложка или подлепващо, програма за кръпка, натискаш бутона и машината започва да шие кръпката. Колкото и да не ти се вярва, машината сама ушива кръпката и става идеално, особено ако нагласиш шевовете да са успоредни на нишката. Ето го това бижу: https://www.emag.bg/kompjutyrizirana-shevna-mashina-carina-evolu … -cb/pd/D8BTG9MBM/
Жалко, че вече не е налична! Моторът е 60 вата, но се касае не за обикновен 230 волтов, а за мотор на ниско право напрежение. Той е толкова силен, че може да издърпа джип. Този тип машини имат електронно стабилизиране на силата на натиска. Това означава, че на ниски обороти, преминавайки през страничен шев на дънки, иглата натиска с постоянна сила и пробива плата, като машината шие бод, по бод. Ако пръстът ти се намира под иглата, става ти едно рааадостно радостно. Обикновените машини на такива места могат да пробият плата, но само със силно натиснат педал. Тогава обаче оборотите са големи и иглата се чупи. Има и азбуки. Тази машина просто крещи, че е за теб. В другите страни се продава. А аз като една уважаваща себе си и другите везни, знам колко трудно е решението, затова не те бода с остена. Немедленно пиши на Емаг да ти я доставят! Щом имаш стар оверлог, вероятно той е от железните. И двата модела шият само зачисващ, но не и трикотажен съединителен шев. Съвременните четириконечни оверлози шият точно толкова перфектен шев, като индустриалните. Аз те разбирам, защото на работа можеш да ушиеш в почивката някой твой проект. Да вденеш съвременен домашен  оверлог е много по-лесно отколкото индустриален. Някои скъпи оверлози, вече имат дори вдяване на иглите. Някои майстори на индустриални машини казват, че домашните са пластмасови и не е сериозно да ги купуваш. Това съвсем не е така и под пластмасовите украсителни капаци има скелет от алуминиева сплав, на който са закрепени всички части. Предимството на индустриалните е, че са затворени херметично, има помпа и тя облива частите с масло. Домашните искат поне веднъж годишно да се отварят и смазват. Когато смениш предмета на дейност и не си в шивашкият бранш, тогава неистово ти се иска да имаш поне 3 машини.

# 4 280
Благодаря, Мадам, Катя! Ще почерпя, поне  виртуално, когато пристигне!

# 4 281
Електричарю, след дълги години в шивашкия бранш, (вече извън него, слава на Бога), не спирам да сънувам машини, модели, кроялни и шивални, грешки, натрупани след 1 мм разминаване, които немедленно трябва да се поправят, развалени автомати точно преди експорт, и какво ли не. Дълги години се занимавах с рационализации на работни операции, с цел съкращаване на времето и увеличаване на производителността. До болка са ми познати всякакви видове машини, автомати и приспособления, ходила съм и на техническите панаири в Кьолн, където може да се видят космически технологии. Обаче вкъщи си карах с един Сингер и една Тойота, плюс оверлог, използвайки ги за съвсем дребни неща. Не бях в час с битовите машини, буквално ги пренебрегвах. Обичам ретро машините и домъквам често такива, само за декорация, но вече нямам място. Имам ателие за различни творчески дейности, ръчно плетиво, рисуване, включително реставрация на стари мебели, и изведнъж ми се прииска да си подменя старите машинки. За начало правата, а после и оверлога. Няма да ги ползвам кой знае колко често, но ми се налага от време на време. Когато преди време се разделих с шивашкия бранш, си казах, че никога, никога няма да погледна повече машина, но ми мина и естествено, предпочитам да си правя много неща сама — по-качествено и по-рентабилно. Все още имам професионално изкривяване и във всичко намирам кусури. Яд ме е дори като гледам по телевизията хора със сака с набор на ръкавите и мърморя. Ей такива тежки психологически травми остават след като си бил в този така неблагодарен бранш.
Тази машина Карина не бях я виждала, но щом я няма в България, мога да си я закупя от Германия или Швейцария. Разгледах я и ми се струва, че ще е по-стабилна от Бернетката.

# 4 282
Крис, а мен няма ли да почерпиш? Бравос, много благодаря! Disappointed Relieved

Катя, когато си имал възможност да шиеш на всякакви индустриални машини, домашната си е огромно разочарование. Но от друга страна, вадиш я лесно, поставяш я на масата, ушиваш всичко и пак я прибираш. Започваш да се примиряваш с по-малките ѝ възможности, но шие прав шев, зиг заг, илици, копчета, бродиране. Разбираш, че малко с юра-тута, с матерни мръснословия, но ти пести място за поне 5 индустриални машини. И малко или много, започваш да харесваш тази малка машинка, която те улеснява по някакъв начин. А аз като видя дънки подгънати два пъти и се вижда опаковата страна, ми се обръщат червата, макар някой да ми казва, че това е модно. Ами голите меса от нарочно изтъркани и скъсани дънки? Ами срязани дънкови поли и къси панталони, от които висят конци? Кощунство! Мода? Това е деградация, а не мода. В шивашкият бранш си била в друг отдел и не знам дали знаеш каква е атмосферата в залата с шивачките? Терариум, в който има всякави отровни рептилии (да ме извиняват дамите които работят там). Разценки, бройки, качество, милиминки и т. н. И виждаш как някоя жена с добро сърце плаче, заради „ доброто“ отношение на колежка или бригадирка. От друга страна е тъжно, че все повече шивашки предприятия закриват и тези отрудени от робския труд жени, остават и без това препитание. При всяко вдигане на минималната заплата вдигат нормите, които едва са успявали да достигнат без почивки. Сутрин рано, вечер до късно. Чуждите фирми искат да се прехвърлят в Индия, заради евтината работна ръка. А като видиш как шият в Турция, Индия, Виетнам и Китай, си казваш, че това са роботи, а не хора. Гледах как работи автомат за подгъв на тениска. След това как шие една мома същият подгъв. Докато автоматът уши една бройка, момата уши 5 и то със същото качество. А какво им плащат пък на тях, просто не ми се мисли. Знам, че може да купиш машината от друга държава, само остава висящ въпросът с гаранцията. В краен случай, ако нещо се развали (да не чува Господ), ще си платиш ремонта в сервизите на Емаг, щом я продават там. Дръж ни в течение!

# 4 283
Крис, а мен няма ли да почерпиш? Бравос, много благодаря! Disappointed Relieved
Посипвам си главата с пепел, че не съм те споменала, Електричарю, благодарение на който скоро ще имам ново забавление и още сега пращам Beers Champagne Birthday и хиляди благодарности!

# 4 284
Електричарю, атмосферата в шивашките фирми ми е напълно ясна и знам какво гнездо на оси е. Въздухът е сгъстен от напрежение и лоша енергия, че може да се реже с нож. Мен лично ме мразеха стотици служители, и то само защото трябваше да проконтролирам операциите им и да опитам да ги улесня с някоя рационализация. Хората се страхуват от новости и промени. "Аз така съм си свикнала" бе вечната фраза, нищо че я боли гръб, кръст, ръце, заради неправилно хващане на детайла или накриво стъпване върху педала. Сакън да искаш им сложиш някой ограничител или подавач, за да ѝ е по-лесно, направо си е кауза Пердута.
Да, за малките машинки съм съгласна, но пък се свиква, и в един момент ти става приятно, още повече, че е мултифункционална, а и не се ползва нон стоп.
Аз се научих да шия като бях на 8 години, баща ми ми показа на крачната бабина машина как се вдява конец и т.н. Толкова бях въодушевена, че си уших една рокля и същия ден отидох на плаж с децата от блока, горда от постижението. Нищо, че отвътре е била оле-мале, незачистена, че тогава не бях чувала дори за оверлог или зиг-заг, ама карай, важна е идеята. Кой да знае тогава, че голяма част от живота ми ще премине в модния бранш. Съдба...
Влязох в сайта на тези машини, никак не са лоши, а и имат много добри отзиви в немските форуми.

# 4 285
Здравейте, напълно начинаеща съм и се колебая каква машина да си взема. Избора ми е между Brother JX17FE (Fantasy Edition) и Лучник Ewa 2014 от метро Grinning Как мислите, коя е по-подходяща за аматьор?

# 4 286
Katstyr, не знам по какъв критерий ги хареса, но нито едната, нито другата ти трябва. Лучникът е със 17, а не с 38 програми. Това са може би най-некачествените машини в този ценови клас. Брадърът е обран бостан и няма никакви регулатори. Това са машини, които няма да ти вършат добра работа. Шиенето с тях е мъка. По-добре кажи в какъв ценови диапазон и ще ти кажа каква машина си заслужава парите. Не те съветвам да определяш цена от 250 лева. На такава цена може да се купи само ако е на промоция. Сравнително добра машина искай над 350 лева.

# 4 287
Joy

Жукито е JUKI TL-2010Q. Красота
Абсолютна красота, madame! Да си я ползвате със здраве, да си шиете и да си пеете дълги години! 🍀

# 4 288
Katstyr, не знам по какъв критерий ги хареса, но нито едната, нито другата ти трябва. Лучникът е със 17, а не с 38 програми. Това са може би най-некачествените машини в този ценови клас. Брадърът е обран бостан и няма никакви регулатори. Това са машини, които няма да ти вършат добра работа. Шиенето с тях е мъка. По-добре кажи в какъв ценови диапазон и ще ти кажа каква машина си заслужава парите. Не те съветвам да определяш цена от 250 лева. На такава цена може да се купи само ако е на промоция. Сравнително добра машина искай над 350 лева.

Ами това е бюджета до 350 лв 😀 Аз висок клас съм си харесала, но не мога да отделя такъв бюджет за шевна машина, която не съм убедена, че ще ползвам много.

Занимавам се с амигуруми и хендмейд неща, и ми се иска съвсем за базови неща да тествам да видя дали ще ми допадне. Брадъра е намален в Амазон има доста позитивни ревюта, а лучника гледам, че периодично го пускат из веригите - Кауфланд, метро и е евтина и се купува Grinning

Иначе се учих на Сингер на свекървата и ми се стори много приятно 😅

# 4 289
Избери си тогава от тези двете: https://www.emag.bg/elektromehanichna-shevna-mashina-minerva-m83 … earch-Action=view
https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-elektromehanichna-32- … 770/pd/D0CN28BBM/
Ето една машина, която преди 3 години беше в класацията за десетте най-здрави от своя клас:
https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-34-programi-800-impul … earch-Action=view
Не си мисли, че домашна машина може да мине през двоен подгъв на страничен шев на дънки, без значение колко скъпа е тя. И трите машини шият 32 шева, бавен илик и всички възможни регулатори. И трите имат регулиране натискът на крачето. Виж как шие Minerva LV770: https://www.youtube.com/watch?v=WExB9fcafXo
Видя ли колко добър илик уши макар с 3 програми в 4 стъпки.
И трите машини са в пъти по-добри, от тези за които пита. Всичко е на точното място и имат отличен дизайн. Нали не си зодия везни? Защото ако си от тази зодия, машина ще избереш най-рано след 7 месеца и половина. Аз бих избрал Minerva LV770, ако не искам да давам 400 лева за машина. Купуваш, похвалваш и почерпваш цялото населено място, да не се чупи! Ако нещо не става или не е ясно, питай и ще ти се обясни! Прегледай поне картинките преди да вденеш и шиеш с машината! Нека чесането по черепната кутия да започне СЕГА!

Общи условия

Активация на акаунт