Каква шевна машина и откъде

• 605 422
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 900
  • FRANCE
Здравейте някой да ми препоръча покривна машина на прилични цени? Благодаря

# 901
  • София
Силно се съмнявам ,че крачетата на Аксиома са съвместими с Пфаф. Магазина на Пфаф е на Графа  до старат поща, преди канала, там  би следвало да знаят.Друг е въпроса до колко е "задължително" въпросното краче.
 Изобщо-водещото е или ценовия клас или какво ще правим с тази машина. Едва ли обаче някой(освен електричар) може да си оправя сам ширината на двойната   игла, пък и не е необходимо-те ис е продават с различни ширини Simple Smile

# 902
  • Добрич
....
Друг е въпроса до колко е "задължително" въпросното краче.
....

Крачето определено не е задължително, но ще улесни воденето на плата. Повече от 30 години шия без въпросното краче и се справям много добре. /Имам професионални умения, но не си изкарвам хляба с това./ Днес обаче след поста на elektrichar, си го поръчах. Още повече, че дъщеря ми иска да се учи да шие...

Машината ми е Тойота Куилтмастер.

# 903
Останах с убеждението, че не разбрахте защо оверлочните тегели трябва да се шият със специално краче. Ако шиете оверлочен шев с обикновеното краче, краят на тънък плат ще е свит и грозно изглеждащ. Ако разгледате по-обстойно крачето за оверлочен шев, ще видите, че в средата на отвора за иглата има нещо като дебела игла. Да си представим, че имаме въпросното краче и сме избрали оверлочен тегел S1-J. Когато иглата е в крайно дясно положение, конецът на иглата се стяга, но не може да свие плата, защото конецът стига тази игла и тя не го позволява. При преместването на плата за следващия такт, този конец се изнизва от тази игла, но тегелът вече е добре изглеждащ. Така написано е трудно за разбиране, но ако го видите на практика ще разберете. На плочките на всички оверлози има такъв израстък и той служи за същото. Що се касае за двойната игла. На нашият пазар се предлагат 2, 3, 4 и 6 мм. разстояние между иглите. 4 мм. не е достатъчно, ако искаш да изглежда добре. 6 мм. са само с № 100 и на всеки му е пределно ясно, че с такива дебели игли трикотажът ще се надупчи много грозно. Взех парченце дебела автомобилна гума дебела около 3 мм. Внимателно разтворих двойната игла и я набодох в гумата. Плъзнах гумата до пластмасата и ето ти 5 мм. Изрязах излишната гума и готово. Всеки може да го направи, не само моя милост.

# 904
  • София
Момичета, имам голямо количество магнитни копчета, които се използват за чанти, несесери, портмонета.
В магазин едно такова копче струва 0,60 - 0,80 ст. Аз ги купих на значително по-ниска цена.
Ако някой има интерес - да ми пише на ЛС.

# 905
  • София
Елкектричар. -Както е казала Вела-крачето е просто за улеснение. Лично мнение  и споделен опит  Simple Smile. А иначе който иска да е "прилично" да си вземе оверлог-каквото и да се шие на самата шевна машина, не е съвсем същото. За собствена употреба няма значение, но ако искаш да се развиваш и да е като магазинното или да е за клиент.....
Що се отнася до двойните игли-има значение каъв в максималния размер на шева за дадената машина. Конкретно тия в лидл не знам , но не  всички машини на пазара имат ширина 7 мм-т. е дори и да е с 5 мм максимална ширина , двойна игла с 5 мм не е добра идея. Ако се разбира какво имам предвид.
 И повтарям-двойните правят горния тегел на покривната , без оплитането-не че не може да се направи оверлог + двойна отгоре-въпроса е в броя операции и обема на работа-и пак стигаме до това -фанелка за себе си ли шия или за продажба  и поправки в ателие.

# 906
Покривна машина: JANOME 1000CPX;

# 907
значи е добра машината, освен да отида утре да лидъл и аз

# 908
lluna, абсолютно съм съгласен с всяка твоя дума. Идеалният вариант за шев на трикотаж и много фини материи са оверлог и покривна. Въпросът който зададе silaradost обаче е за машина за напълно начинаещ. За нея написах за крачето. Но нали знаеш, че апетитът идва с яденето. След време може и тя да поиска оверлог. Аз не използвам оверлочни тегели, защото имам оверлог. И да, първо зачиствам и след това с двойната. Единственото нещо което ме спира да си купя покривна са не толкова парите, или, че ще прави проблеми, а това, че и на нея трябва да й търся място. Ако имах достатъчно място, никога нямаше да помисля за домашна покривна и оверлог. Има професионални на страхотни цени. Ширината на зиг-зага е 5 мм., а на по-скъпичките машини 7 мм. Моят зиг-заг е 5мм. и  двойната игла 5 мм. работи перфектно. Многократно изпитано. Към Dessy_tka - да, машината си струва парите.

# 909
# 910
  • FRANCE

Благодаря. А има ли я някъде на живо?

# 911

След време, живот и здраве ще си купя такава.
Цената е около 800 до 900лв.

В днешно време хората си купуват скъпи телефони, а аз залагам на хубави шевни машини за домашно ползване.
Всеки луд - с номера си  Sunglasses

# 912
  • FRANCE
Благодаря

# 913
  • София
Дано не се сметне за реклама, някъде ми се мерна че аксиома имат в момента намаление на жаном

# 914
Здравейте момичета,
от фирма Аксиома ме помолиха да кача един текст, защото те нямат регистрация тук. Ще сложа и линк от тяхната ФБ страница.

https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0 … 8/214387301932923

На 05.08.15 г. от магазина ни на бул. Янко Сакъзов беше закупена покривна машина, като клиентът получи подарък ножица 72020 - един от най-хубавите модели на фирмата Кretzer, Солинген. Вчера установихме, че имаме една кутия дефектни ножици от този модел, от която кутия липсват два броя. Намерихме на кого сме продали едната дефектна ножица. Другата предполагаме, че сме я дали подарък на господина с покривната машина. Надяваме се, той да се обади, за да можем да му сменим ножицата. Доста срамно е, да подариш на някого ножица, която не реже. Ние продаваме ножиците на Кретцер от 23 г., случвало се е, веднъж два пъти годишно да има по някоя дефектна, но за първи път намираме цяла кутия. Чудя се, къде още да публикувам това съобщение? Ще се радвам на помощ от Ваша страна.

Общи условия

Активация на акаунт