Каква шевна машина и откъде

• 605 601
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 945
  • FRANCE
Здравейте, някой има ли информация от къде мога да намеря на старо покривна машина. Благодаря

# 946
Здравейте Simple Smile
Мислим да купуваме шевна машина за подарък на майка ми да си се занимава в къщи,но нищо не разбираме от шиене.
Видяхме че в момента се продава LUCZNIK LAURA 555 на промоция в Метро 2 за 1 на цена от 250 лв без ДДС за двете.
Някакви впечатления?
Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 14:27 от silicone_soul

# 947
Добро утро,
искам да ви помоля за съвет. Решила съм да си купувам шевна машина. Имам известен опит с един Pfaff Hobby, който е вече на има няма 20 години, но се справя прекрасно.
Започнах едно проучване, но честно казано се изгубих. Не искам да си купя нещо, което след това ще трябва да ремонтирам или да търся резервни части. Искам стабилна шевна машина, като 20 годишният Пфаф на майка ми, не искам да бродирам или да си правя илици, искам просто да си извадя една кройка от Бурда да си ушия нещо сполучливо, НО, НО тук идва голямото но искам да мога да шия трико. Това е нещо което ме притеснява,в магазина на Пфаф ми казаха, че полупрофесионалните са с двойно пдодаване, но с цена 1070 лв
http://kinkaleria.wstoki.com/index.php?m=320&lang=1&cat_ … &shnur_id=700
 Какво ще ме посъветвате, дали да си купя полупрофесионална машина, за да шия трико или да си купя обикновенна домашна по – нисък клас и трикото да ходя да го шия някъде на професионална.
Освен това се запознах вече с проблемът, че доста от машините от по – нисък клас са с пластмасов грайфер, искам ми се моята да е с метален.
Другото което съм набелязала е http://www.emag.bg/shevna-mashina-s-34-osnovni-operacii-toyota-c … -34/pd/DB191MBBM/
Приемам всякакви съвети относно марка, модел и клас. Мога да отделя и по-сериозна сума.
Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание.  Хуабв и усмихнат ден.

# 948
Отличията между професионална и домашна машина са:
1. професионалните машини са направени да извършват една максимум две операции ,тъй като те работят в линия с други проф. машини
2. професионалните машини имат принудително смазване /чрез помпа/
3. правите професионални машини имат задължително непрекъснат грайфер,някой от домашните машини също имат
4.професионалните оверлози  имат освен игла/игли/ и плетачи ,докато  домашните шевни машини правят плетка ,която имитира нещо като оверлог плетка Simple Smile
 От всичко това  следва че тази машина ,която търговците са кръстили полупрофесионална  си е по-усложнена домашна машина /по-съвременна/
  Трико може и то много добре да се шие и с домашна машина ,но трябва антистатична игла и тя да бъде с конфигурацията на промишлената игла! Вземи си една по-евтина  машина ,която примерно да има прав тигел и зиг-заг ,по-малко ще се ремонтира. При домашните машини  независимо какъв тигел изпъняваш работят всички части  и това води до по-сложни ремонти ,а от там и по-скъпи!

# 949
Какво ви е мнението за тези шевни машини, които се продават на Немския център - Singer?  newsm78
Има различни модели и цени. Започват от около 200 лв. Става въпрос за използване за лични нужди, не професионално. Казаха ми нещо, че не можело да се шият с тях по-твърди платове - например подгъв на дънки.

# 950
Здравейте. Видях че в Метро в момента се предлагат 2 машини за 250 лева. От това , което прочетох машините са много добри за домашна употреба. Търся си желаещи за втората машина. Ако има проявили интерес пишете ми.

# 951
  • FRANCE
Добро утро,
искам да ви помоля за съвет. Решила съм да си купувам шевна машина. Имам известен опит с един Pfaff Hobby, който е вече на има няма 20 години, но се справя прекрасно.
Започнах едно проучване, но честно казано се изгубих. Не искам да си купя нещо, което след това ще трябва да ремонтирам или да търся резервни части. Искам стабилна шевна машина, като 20 годишният Пфаф на майка ми, не искам да бродирам или да си правя илици, искам просто да си извадя една кройка от Бурда да си ушия нещо сполучливо, НО, НО тук идва голямото но искам да мога да шия трико. Това е нещо което ме притеснява,в магазина на Пфаф ми казаха, че полупрофесионалните са с двойно пдодаване, но с цена 1070 лв
http://kinkaleria.wstoki.com/index.php?m=320&lang=1&cat_ … &shnur_id=700
 Какво ще ме посъветвате, дали да си купя полупрофесионална машина, за да шия трико или да си купя обикновенна домашна по – нисък клас и трикото да ходя да го шия някъде на професионална.
Освен това се запознах вече с проблемът, че доста от машините от по – нисък клас са с пластмасов грайфер, искам ми се моята да е с метален.
Другото което съм набелязала е http://www.emag.bg/shevna-mashina-s-34-osnovni-operacii-toyota-c … -34/pd/DB191MBBM/
Приемам всякакви съвети относно марка, модел и клас. Мога да отделя и по-сериозна сума.
Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание.  Хуабв и усмихнат ден.

А защо не си вземеш една машина среден клас и един ожерлог (за трикото). И в лидл имаше прилични оверлози

# 952
  • Добрич
Лично аз съвсем успешно шия трико на домашма шевна машина. За да не се накъсва конецът по шева се използват еластични шевове.

# 953
  • София

Цитат
Трико може и то много добре да се шие и с домашна машина ,но трябва антистатична игла и тя да бъде с конфигурацията на промишлената игла

С уговорката че не съм инж . и без да се заяждам-ако някой намери начин да обясни това-евала.

Stnb-дефинирай-искам да шия трико-професионално за продажба, за себе си, как точно и какво трико точно. Шие се най-*прекрсано на домашна машина, желателно с игла за трико и с еластичен шев(+ евентуално специлани конци). опцията нисък клас машина + нисък клас оверлог си е почти напълно задоволителна с изключения на скоростта на шева.

# 954
  • София
Без да съм чела повечето коментари,  аз мисля да си взема професионална шевна машина и оверлог от olx. Купих си за мен, една обикновена /битова,домашна/ 
Но не мога да се справя с нея, а изглежда супер лесна.
По принцип я продавам в гаранция е.
Но за машината,  лично аз ще се пробвам с професионалните пък били и втора ръка.

# 955
  • София
bigiadri - много мерси за лекцията, обаче нищо от обяснениеята не отговори на "антистатична игла с конфигурацията на професионална.". Принципната разлика поне на око на иглите за домашните машини и тези за професионална е в "отрязането " на задната част която влиза горе. Има игли  Орган  за домашни машини-и са си обикновени игли и да , напоследък оцветените в жълто са за трико, а в синьо за дънки.(Преди не бяха оцветени иглите, просто в кинкалериите знаеха ,кои за какво са) Не знам дали са антистатични, но за трико им е различен върха на самата игла.Да не говорим , че напоследък има и специални игли, които не цепели самите влакна на нишките на плата и се водят за пачуърк, ма прабаба ми едва ли е имала от тях,па си е използвала сингера .Обаче не е шиела трико, поради липсата на такова, а е слагала вестника под креп папиона за да не приплъзва плата. Видимата разлика е когато трикото е много тънко или е с голяма доза еластан. Същото важи и за разликата м/ду обикновен и еластичен шев на трико.И не пречи да се шие и за продан с обикновена машина.На мен поне ми се отдава(поне в близките 30г)
 На умните глави лично много здраве от мен. А оверлога макар и нистък клас си е незаменим за трико и не само заради почистването, а за по-лесното "събиране" на детайлите.

В резюме-понякога е много по-просто да се каже с 2 думи-аз харесвам еди коя си марка, или съм доволен от еди какво си, или не знам , или има си игли за едикаво си-питай в магазина . А не да се пишат  дълги или неясни неща , като "игла с професионална конфигурация". Нищо лично.Нещо като в темата за шивачките да има пост -"аз шия отдавна , но моля за кройка за лигавник"

# 956
Съжалявам , че не можеш да разбереш! Close Явно не мога да обяснявам добре ,ако имаше възможност да покажа рисунки  Grinning  щеше да разбереш обясненията! Това че си шивачка от много години не значи , че познаваш процеса на шиене! Оверлозите шият само с игли не с канал както обикновените а имат задигната част над отвора и за това шият трико!Всички професионални  игли/тези които са по-бели / имат примес в материала елемента кобалт и това ги прави антистатични , но да спирам  Simple Smile

# 957
Привет,
много ви благодаря за отговорите, но пак го зациклих. След щателно проучване, взех решение да си взема Toyota 226, но отивайки в магазина на Янко Сакъзов ми показаха Janome XL 601 и като ги пуснахме и двете......как да ви кажа Janome 601 работи доста по – добре, по – тихо, има повече екстри и самата машина изглежда много по – здрава и качествена от  TOYOTA Quiltmaster 226. Самата Toyota ми се вижда леко паянтова. И сега съм в чуденка...какво да си купя ????????
И още нещо ме притеснява Janome XL 601 е с хоризонтален люлеещ грайфер, това би ли било проблем ? казват ми, че е метален, но никъде не го намерих черно на бяло. Отново ви  моля за съдействие.
Коя да си взема ?  Ето и линковете
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product32.html
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product26.html

Благодарая ви 

# 958
  • Добрич
В момента шия на TOYOTA Quiltmaster, но по-различна от показаната. Определено съм доволна. За другата машина не мога да кажа нищо. Някой, който е работил на двете ще е по-полезен.

# 959
  • София
Абсолютно подкрепям lluna за всичко, което е написала.
Мойто мнение е, че за любителско шиене на трико, е напълно достатъчна обикновена битова машина със еластичен шев + игла за трико, който иска може да си добави битов оверлог.
На всички, които искат да си сложат професионални/индустриални машини вкъщи, ще кажа, че всяка такава машина си иска своята маса, и също да не забравяме трифазния ток. Казвам го като човек с тесен апартамент и няколко индустриални машини в гаража.
Скрит текст:
ако за нещо мечтая, то е някоя по-висок клас машина, която има ей такъв тегел lightning bolt

Общи условия

Активация на акаунт