Каква шевна машина и откъде

• 605 691
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 960
  • София
МИна фон В. -+ още един здравомислещ , мерси   bouquet
Стнб-ако не те притеснява раликата от 200 лв  Simple Smile  не виждам какво друго (но не давам съвети просто споделям практическо мнение)
 В тази връзка в магазина на Янко Сакъсов винаги са отговаряли коректно и компетентно.

# 961
Здравейте , може ли да помоля за мнение за шевната машина предлагана в момента в лидл , ще я ползвам за дребни  поправки и ушиване на калъфки спално бельо http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-558794F3-A5A55D3F/lsp/hs … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Много благодаря предварително  Peace

# 962
Здравейте , може ли да помоля за мнение за шевната машина предлагана в момента в лидл , ще я ползвам за дребни  поправки и ушиване на калъфки спално бельо http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-558794F3-A5A55D3F/lsp/hs … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Много благодаря предварително  Peace

На мен ми изглежда супер. А на каква цена е?

# 963
Благодаря,  цената е 219лв с 3 години гаранция . Ще съм благодарна ако още някой изкаже мнение

# 964
STNB аз си купих Пфаф с двоен транспорт - за мен качеството е на 1-во място. Надявам се, покупката ми да е дълголетна. Но с две ръце гласувам за по-скъпата машина. Допълнителните бродерии ще ти доставят огромно удоволствие.

# 965
Привет момичета, дайте съвет ,
аз се чудя между тези две машини
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product4832.html

и http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product4824.html

съвсем начинаеща съм Simple Smile
тойотата ми е  чисто визуално по симпатична и е с три год гаранция има си основните функции,
janome е с две години гаранция и е с 30 лв по евтина, и допълнителните бодове сякаш са по-интересни.

Давайте съвети Simple Smile

# 966
Хайде честито и на мен!!! Първата ме лична шевна машина!!!...вече посетих няколко магазина за платове и по празниците се отдавам на шев и кройка... smile3508 нямам търпение....

# 967
  • София
Привет момичета, дайте съвет ,
аз се чудя между тези две машини
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product4832.html

и http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product4824.html

съвсем начинаеща съм Simple Smile
тойотата ми е  чисто визуално по симпатична и е с три год гаранция има си основните функции,
janome е с две години гаранция и е с 30 лв по евтина, и допълнителните бодове сякаш са по-интересни.

Давайте съвети Simple Smile
Ако имаш възможност  - иди в магазина, тества ги. Таня-продавачката е много мила и любезна и всичко ще ти обясни.
Преди 5 години и аз се бях засилила за Тойота, но ме разубеди. Взех си Бернет, а скоро я замених с Жаном, електронна.
Имай в предвид, че бордюрните бодове се ползват рядко, работи се основно с прав тегло и зиг-заг.

# 968
  • София
 Здравейте. Честита  Коледа с пожелания за здраве, късмет и успехи на всички Ви. Искам да попитам за оверлога, който пускат в Лидл Element by Pfaff 1230 - той има ли нож и става ли за шиене в смисъл за съединяване на два плата или е само за "поръбване". Не знам дали се изразих правилно. И каква е разликата между 4 и 5 конечен?

# 969
Здравей, gfrty! Стана една година откак си го купих и дори за миг не съм съжалявал, че съм го купил. Преди него имах три конечен китайски, изцяло метален оверлог. Наистина желязна машина, но новите технологии са си нови. Много добре е, че има диференциален транспорт. Вярно е, че този също е китайски, но го отворих да го смажа и мога да кажа, че е много добре направен. Макар, че на него пише PFAFF, той е точно копие на Singer 14SH 754. В упътването пише, че трябва да се смазва само на едно място. Аз съм освен всичко останало и техник на шевни машини и знам, че има още много места за смазване и след няколко месеца реших да го отворя и смажа. Бях доста приятно изненадан от вътрешното устройство и изпълнение. Няма нито едно пластмасово зъбно колело, както съм виждал на някои домашни оверлози. Има пластмасови шайби, но при тази цена това е неизбежно. Конструкцията е много умно и добре изпълнена. Има още двадесетина места за смазване, които са не по-малко отговорни от указаното. Основното оплакване от този модел е, че се разваля устройството за притискане на конците. Оказа се много елементарно за разглобяване и настройка. Липсва ми контейнерче за изрезките, каквото имат повечето домашни оверлози. На мястото под машината, трябва да сложа нещо, на което да падат изрезките. Не може да имаш оверлог, само да натискаш педала и да искаш никога да няма проблеми. Трябва да се смазва навсякъде от време на време. Каква е разликата между 4 и 5 конечен?  Петконечният оверлог шие зачистващ триконечен и на около 2-3 мм. до него верижен съединяващ тегел. Заради изпълнението на верижният тегел, 5 конечните оверлози са доста по-скъпи. Да,  има ножове-долен и горен и като шиеш режат, но могат да се изключват и да не режат. Всеки оверлог ги има. Четириконечният оверлог е идеален за трикотаж. Шил съм много тънки и лигави материи, дебели платове и дънки. Винаги шие отлично. Ако за пръв път шиеш на оверлог, ще ти е малко трудно, докато разбереш кой конец да стегнеш и кой да отпуснеш.  Дори не се замисляй да го купиш или не на тази цена. Машината наистина си струва парите.  Да кажа, че не ми е въртял червата в началото, ще излъжа, но това е докато започнем да се разбираме. Ако купиш и не разбираш как да стане нещо, ще помагам със съвети.

# 970
  • София
 Много благодаря  elektrichar за отговора. Аз съм любител шивач и шия малко неща, но ми е приятно. От 2-3 г. имам шевна машина Брадър ДС 140 изцяло от пластмаса и съм много доволна. За мене това, че са пластмасови и леки е в голям плюс (мога да си ги местя където искам и са ми много по удобни. Мама ми беше дала един Лучник тежеше 100 кг. няма местене беше ужасно.) От известно време искам да си купя оверлог, но парите са ми много и този в Лидъл го чакам от отдавна, а сега идва точно като за коледен подарък. Никога не съм ползвала такова нещо и сигурно ще имам и доста въпроси.
 Още веднъж много благодаря за отговора. Желая Весела Коледа на теб и цялото ти семейство.  bouquet

# 971
Някой може ли да даде мнение за този модел:
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product4609.html
Цената ми се струва добра за нещата, които чета в описанието, но марката лично на мен не ми е много позната.
Моля и за препоръка за шевна машина. В момента ползвам Тойота купувана преди 10-тина години, с всички основни функции, но искам по-висок клас. Необходима ми е за куилт, бродерия на имена и цифри, както и да не се натоварва от по-тежки материи и цената да е  до около 800лв.

# 972
Здравейте не съм чела темата ви, но понеже имам от поне 10 години машина Пфаф, която непрекъснато проклинам в къщи и реших да улесня някои от вас, които искат да си купят качествена и не много скъпа нормална машина за нормални нужди. Та НЕ КУПУВАЙТЕ ПФАФФ, освен ако не искате да се откажете от шиенето. Тази машина се спуках да я нося на ремонт, а съм ушила много малко неща с нея.
Моята сестра шие много повече от мен и е много по-доволна от която и да е друга машина освен от тоя боклук.

# 973
ana_angelova
Имай предвид, че на тази машина е много малко разстоянието между дясната част на машината (основата) и лявата част, т.е вътрешната площ на шиене е малка

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 16:53 от nikita99

# 974
  • София
Да се похваля, че си взех оверлога от Лидъл. За сега само го пробвах дали работи и съм много доволна - шие и реже перфектно. Мисля да почван да го разучавам по -подробно и да почвам да си шия с него.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт