Каква шевна машина и откъде

• 605 956
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте! Може би трябваше да пиша тук по-рано, но проблема ми вече е факт.
Беше ми продадена машина за pfaff а всъщност машината е FIF - ЦЕНАТА 349 лв.
искам да си върна парите , отидох и ми бе заявено че ще стане но в рамките на 30 дни. Търговеца е залепил на мястото на номера на FIF  марката PFAFF, представяте ли си?

# 1 096
Здравейте! Може би трябваше да пиша тук по-рано, но проблема ми вече е факт.
Беше ми продадена машина за pfaff а всъщност машината е FIF - ЦЕНАТА 349 лв.
искам да си върна парите , отидох и ми бе заявено че ще стане но в рамките на 30 дни. Търговеца е залепил на мястото на номера на FIF  марката PFAFF, представяте ли си?

Кой търговец? Днес има намалени машини в Лидл, но са Силвъркрест, 130+ лева.

# 1 097
Здравейте! В емаг имат намаления на шевни машини! Има около 6 намалени на lucznik, цените са доста изгодни, но незнам дали няма да съжалявам после... Абсолютно начинаеща съм и чета ли, чета ли за мнения и сега се лутам нежду елна, жаном и лучник, диапазона ми е до 300 лв. В началото бих искала да преправям разни дрешки, а след това да шия разни неща за детето, еластични материи и дънкови материи

Това е лучник ева 2014 от емаг за 189 лв
http://www.emag.bg/shevna-mashina-lucznik-ewa-2014-38-programi-7 … 014/pd/DYFLVYBBM/

Лучник катарзина 444, 42 програми 227 лв
http://www.emag.bg/shevna-mashina-lucznik-katarzyna-444-42-progr … 404/pd/DNQ91MBBM/

JANOME JUNO E1015 + ЧАНТА за 279 лв
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category18/product4832.html
Като я има и в технополис, който ми е наблизо дали има значение от къде я взимам?

Elna Sew 75, като до 28.02 е на промоция за 295 лв.
http://www.ivna-bg.com/?214,elna-sew-75-(promociyata-vaji-ot-01.02.17-do-28.02.17)

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 13:20 от angelina0904

# 1 098
Привет! Simple Smile

Аз също се колебая каква шевна машина да си купя. Любител шивач съм и ще ми трябва време да свикна с всички програми на която и машина да купя, но ми се иска да е такава с повече потенциал, за да ми върши работа и след време. Изчетох доста във форума и се ориентирах какво горе-долу ми трябва. Бих искала машината да има възможност за шиене на по-дебели и плътни материи (понеже възнамерявам да работя и с такива), да има оверлочен бод (или да върши подобна работа), шиене назад, да има възможност за апликации (по възможност). Мога да отделя до около 300лв.

Сега гледам в Емаг-а машините и се поразрових на още места.

Ето тези модели на Лучник харесах, но не мога да преценя коя да бъде. Подходящи ли са и за по-дебели платове?

Шевна машина LUCZNIK Ewa 2014, 38 програми, 700 имп/мин. Намалена от 309 на 189 лв
http://www.emag.bg/shevna-mashina-lucznik-ewa-2014-38-programi-7 … 014/pd/DYFLVYBBM/

Шевна машина LUCZNIK Katarzyna 444, 42 програми, 700 имп/мин Намалена от 340 на 228лв
http://www.emag.bg/shevna-mashina-lucznik-katarzyna-444-42-progr … 404/pd/DNQ91MBBM/

Шевна машина LUCZNIK Amelia 2005, 33 програми, 700 имп/мин. Намалена от 445 на 298 лв
http://www.emag.bg/shevna-mashina-lucznik-amelia-2005-33-program … 401/pd/DVMG33BBM/

Няколко модела на Toyota също, но надминавам бюджета си. Голяма ли е разликата с предните модели? (като изключим автоматичната вдевачка)
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product4824.html - 329лв
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product5884.html - 349лв

Мислех да купя Силвър Крест-а от Лидл, понеже ме поблазни ниската цена, но нещо се разколебах... Да изчакам ли следваща промоция, ако си заслужава или някоя от гореизброените е по-добър вариант? Приемам и други предложения.

Благодаря Ви предварително!  Hug Heart Eyes

# 1 099
Здравейте и честит празник мили дами , бъдете винаги обичани, щастливи, специални и много, много уважавани. Може ли някой да ме насочи от къде мога да си купя машина Bernina по възможност от серия 5 , някой беше споменал за марката на зад в темата, но не и от къде да се купи, ако може и линк ще бъде чудесно, че не съм от София. Харесах си една Minerva 400 от емаг и Texi B 200 от аксиомата може ли мнение за тях в случай, че не намеря Bernina. Благодаря Ви .

# 1 100
baniigaby, най-евтината машина от серия 5 на Bernina струва 1600 евро и си мисля, че едва ли ги продават в България. Преди май Axioma имаха серията 3, но вече я няма на страницата им. Moжеш да се свържеш с тях и да ги попиташ. Peace

# 1 101
Нека поразбутам малко темата за шевните машини и Bernina по-конкретно. Серията 5 е много скъпа, потърсете чрез официалния сайт дистрибуторите им в Сърбия и Румъния, за да се ориентирате за цените. Иначе в Бг може да ви я внесе една фирма от Пловдив, която е внасяла преди тези машини, но тук идва НО-то! Това са изключително скъпи машини, не са за българския стандарт и в Бг са се внасяли преди само от ниския им клас до 1000лв. Това са моделите Актива, които сега май са заменени с нов модел. От бившия дистрибутор в Пловдив разбрах, че заради специфики на грайфера, дават често грешки и проблеми, поради тази причина са се отказали да ги внасят повече. Не знам дали във високия клас от 2000евро нагоре този проблем също присъства. Но предвид дефекта и високата цена, според мен не си заслужават. Иначе на запад големи суперлативи пръскат по тях.
Аз започнах уроци шев и кройка миналата година и инвестирах 600лв в електронна на Janome, въобразявайки си, че купувам голямата работа. За съжаление машината не прави добър шев, не транспортира плата добре и куп други неща, а съм пробвала различни игли, затягане и отпускане на конеца и т.н. пробвала съм и една стара Пфаф с двоен транспорт на учителката ми и разликата е осезаема. С две думи не съм доволна от машината и не бих я препоръчала. За мен машини под 500лв не струват и не бих си дала парите за подобни чудеса на китайската техника. Бих спестявала 3 години и бих дала 2000лв, но не бих дала 300лв. Както казват англичаните - Не сме толкова богати, че да си позволяваме евтини неща! Разбира се всеки сам преценява за себе си. Но конвейерни машини от Лидл, Метро и тем подобни не бих препоръчала дори и на начинаещи, които ще си подгъват дънките само.
Ако успеете да намерите стари Пфаф или Бернина, произведени 80те и 90те в Западна Германия и Швейцария, по конкретно с двоен транспорт, купувайте веднага! Това ще са незаменими машини! Уви, аз търся от месеци и все не намирам. А мъжът ми не би ми позволил да дам 2000лв за нова, дори и да може да си го позволим.
Ще се радвам да чуя отзиви на хора, ползващи Бернина!

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 12:29 от SenioraDi

# 1 102
Здравей, SenioraDi! Уважавам гледната ти точка. Моята обаче е друга. Сама казваш, че твоята машина струва 600 лева, но не си доволна от работата й. Ако искаш да шиеш по-сериозно, независимо колко скъпа е машината и колко операции има, тя не е достатъчна. Каквито и видове шевове да има, никога няма да замени четириконечен оверлог и покривна машина. Спокойно мога да кажа, че  машината ми от Лидъл, макар да струва три пъти по-евтино, се справя сравнително добре с различните платове. Какво от това, че има 33 или 99 операции? От нея искам да е надеждна, да шие илици, копчета, ципове, бие, ластик и да закърпи скъсани дънки. С крачето за двоен транспорт, се справя с няколко ката плат. Ако имах място, щях да си купя права индустриална JUKI, на смешна цена. За нея не съществуват тежки за шиене материи. На ден тя може да ушие толкова, колкото няма да ушиеш за година. Ако след години машината ми се счупи непоправимо, ще си купя нов модел машина, без да съжалявам. Имах възможност да си купя Веритас, Науман или Пфафф, които са наистина невероятни машини. Но първо са много тежки и второ са морално остарели. Лично аз предпочитам, за около 1200 лева, да имам надеждна права машина, четириконечен оверлог и трииглова покривна, отколкото една много скъпа многооперационна машина. С тези три машини можеш да шиеш практически всичко. Дори покривната не е напълно задължителна.

# 1 103
Здравей, електричар! Според мен е хубаво да има различни мнения като нашите, защото това ще помогне на останалите хора да направят по-добър избор за себе си според собствените си нужди и възможности. Смятам, че и двамата сме прави!
Действително машина със 100 различни шева, които няма да потрябват никому, не би била добър избор. Действително е важно човек да има една много добра права машина, която да изнася по-голямата част от работата. Ако имах място вкъщи, щях и аз да си взема една Juki, да не говорим, че вече има и доста безшумни индустриални машини с енергоспестяващи мотори. Но на мъжът ми това вече ще му дойде в повече!
Аз не съм доволна от скъпата си машина за 600лв, затова я дадох и за пример.
И аз си взех машина уж с идеята да скъсявам дънки (образно казано), но апетитът дойде с яденето.
Драги съфорумници,четете, преценявайте, а каквото и да си вземете накрая, дано да шие дълго и безпроблемно!

# 1 104
Аз пък да попитам за мнения за Brother cs6000i. Конкретно бих искала машината да се справя с по-дебели платове и повече слоеве - например двоен или дори твоен хавлиен плат втъкнат като сандвич между две парчета полар. Rolling Eyes Ще изработвам легълца за домашни животни.

# 1 105
Здравей, Макарон! Не мисля, че е добра идея тази машина да се ползва ежедневно за шев на дебели материи. Дори да си купиш краче за двоен транспорт, пак не е добра идея. Тези машини са за домашни нужди и малки натоварвания. Грайферът е пластмасов и не харесва големи натоварвания, като люлеещите или ротационните. За ежедневна работа и дебели материи ти трябва професионална права машина. Има страхотни машини на смешно ниски цени. Ако искаш да видиш как работи този Брадър, копирай и постави името в търсачката на Ютюб. Ако искаш машината само за домашни нужди става, макар да съм силно резервиран към домашна машина с хоризонтален пластмасов грайфер.

# 1 106
Благодаря за съвета!

Аз няма да я използвам за професионални цели, а само за шиене на неща за моите собствени домашни добитъци.  Laughing Ще бъде ползвана и за други неща като скъсяване на дънки и поръбване на покривки, но те са далеч по-конвенционални, затова не заслужава да се споменават. Вероятно ще я ползвам за нещо по-плътно два-три пъти годишно, но пък искам трите пъти, в които я вадя за тежка работа, да работи добре, а не да си троша нервите с нея. Бюджет - мога да отделя 500-600 лв, повече, ако е нужно, като предпочитам да струва около 300-400, защото пак казвам, няма да си изкарвам прехраната с нея, а ще ми е хоби.

Сега се уча с на баба ми един дърт Брадър, 15 години по-стар от мен  Laughing. Едното легло за домашните любимци го уших, за другото ми се счупи иглата. Явно комбинацията от полар и хавлиен плат я изтъпява или криви и трябва да я сменям често, а може би и да ползвам дебела игла. Имаш ли съвет каква игла да си купя за моите цели? И това краче за двоен транспорт може ли да се сложи на стара машина, или пасва само на по-нови модели?  Rolling Eyes

Предполагам е излишно да казвам, че съм абсолютен лаик, а и съм от това поколение, което по Труд и техника в училище нямаше часове по шев. Баба ми даде един бърз урок как да си прокарам конеца и оттам нататък каза да се уча с практиката и да не щадя машината.  Mr. Green

# 1 107
За такива дебели материи използвай игла №90 или 100. Наистина е много дебело щом чупи игла. Ако ти транспортира плата без да тъпче, не ти трябва това краче. Постави дебела игла и ший на ниски обороти! Ако след време иглата се затъпи, вземи порцеланова чиния и на изпъкналото ръбче на дъното, завъртайки иглата я наточи! Като търнеш с острата част по нокътя си, не трябва да оставя следи. Ако старата машина шие тази материя и баба ти я дава, не ти трябва нова машина. Доста старите машини са много по-здрави от новите. Със сигурност ще те ядосва новата машина, независимо колко вида различни шевове има.

# 1 108
Отново благодаря! Ще купя няколко игли тогава и ще действам!

# 1 109
  • Norge
Според мен, полезни съвети от Електричар. Simple Smile

Допълвам със собствени впечатления.
Чупенето на игла често идва от подвижността на игловодителя.
Тя е необходима заради различните функции, които изпълнява една домашна шевна машина, но, за жалост, в някои случаи е недостатък.

За тегел върху нещо наистина дебело, многопластово и/или импрегнирано, си пазя една древна, ръчна машина. Grinning
Отдавна не съм го правила, но понякога се е налагало да спускам иглата една малка идея по-ниско в държателя.

Общи условия

Активация на акаунт