Каква шевна машина и откъде

• 605 891
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 1 650
Точно така, пита се патило. Щом така казват, купувай я спокойно!

# 1 651
Джемма, може ли някое клипче или снимки за този скрапбукинг, който ще шиеш? И аз го зная по различен начин, предимно хартия и с лепене.

# 1 652
  • Балчик
След време може да се разлепи, най-надеждно е с шиене.
От 5 минута:
https://youtu.be/GKgnN9neloE

https://youtu.be/S73YHm4zw0k

https://youtu.be/42jEfmms3lE

https://youtu.be/nZ28GLpXGaM

Тази машина също е вертикална май, нали?
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevni-mashini-and-ko/shevni-m … -JANOME-JUNO-1015

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 23:29 от Джемма

# 1 653
Според мене, за тази работа, ти трябва стара механична машина. С електроника лесно и бързо ще се прецака. Нека и Електричар да каже, все пак.

То това направо излиза извън идеята за скрапбукинг - от отпадъчни материали. Ако го лепиш с лепило за дърво, не би трябвало да се разлепи след време. Има мн. добри на Хенкел.  Аз си правех диорамите с такова (водоустойчиво) и не съм забелязала нито разлепяне, нито пожълтяване.  Ако искаш, пиши ми на ЛС, че не е за темата.

# 1 654
И Джаноме 920 и Джаноме Джуно 1015 са електромеханични, нямат електроника и са с вертикален люлеещ грайфер. Прости и надеждни работни кончета.

# 1 655
  • Балчик
Речено- сторено. Купих си JANOME 1015 и съм супер доволна, корицата за албум се получи добре, с иглата, която си е в комплекта- три слоя проши, бирен картон, уплътнител и плат . Като изключим кривият бод, тя е пробна и аз за първи път шия на машина! Благодаря ви.

# 1 656
Браво, много добре са станали!

# 1 657
Здравейте! Преди време имах колебания между Medion (от фейсбук) и SilverCrest (Lidl). Тогава elektrichar ми обясни разликите и препоръча Лидълската. Обаче се наложи да замина за чужбина и съответно изтървах прИмоцията. Така...Сега обаче наближава РД-то ми и съм твърдо решила, че това ще ми бъде подаръка, но не ми се чака кога евентуално пак ще пуснат шевните машини в Лидъла. След дълго проучване (понеже бюджета ми е ограничен) съм се спряла на следните две хубавици: Minerva B21 и Minerva next232d. Разликата в цената е само 30лв.

# 1 658
Надичка, първата Минерва отпада! А сега ще ти предложа друга Минерва: 
https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-23-programi-800-imp-m … mp;scenario_ID=49
Защо точно тази, а не Minerva next232d? Признавам, че Minerva next232d има една идея по-добър дизайн. Но за разлика от предната, тя няма точният брой регулатори, а това наистина е много важно. Minerva M823B има регулатор за дължината на бода, за ширината и програматор. Minerva next232d има само един регулатор освен програматора. За да не стане объркване на моделите, за мен по-добрата машина е на горният линк от Емаг. Цената им е почти еднаква. Немедленно купувай, пробвай и се похвали!

# 1 659
Надичка, първата Минерва отпада! А сега ще ти предложа друга Минерва: 
https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-23-programi-800-imp-m … mp;scenario_ID=49
Защо точно тази, а не Minerva next232d? Признавам, че Minerva next232d има една идея по-добър дизайн. Но за разлика от предната, тя няма точният брой регулатори, а това наистина е много важно. Minerva M823B има регулатор за дължината на бода, за ширината и програматор. Minerva next232d има само един регулатор освен програматора. За да не стане объркване на моделите, за мен по-добрата машина е на горният линк от Емаг. Цената им е почти еднаква. Немедленно купувай, пробвай и се похвали!
Благодаря за бързия отговор. Непременно ще се похваля след като я пробвам. Ако не е много нахално... Просто ми е любопитно защо така ме поряза за първата Minerva? Къде сбърках 😁?
И още един въпрос. Според теб да си взема машинката от БГ и евентуално ако се наложи да ползвам гаранция или да си я поръчам от чужбина (тогава няма да мога да ползвам гаранция)
 /разликата в цената е почти 100лв/
Още веднъж благодаря и се извинявам за глупавите въпроси 😊

# 1 660
Здравей, Надичка! Ако има 4 напълно различни машини и като дизайн, и като марки, и като функции, но на една и съща цена, ти ще избереш една, а аз съвсем друга. Защото ти гледаш външният вид, а аз функциите, удобството при шиене, операциите които има, мощността на мотора, колко са оборотите, вида на грайфера. Разбира се, също гледам и дизайна, но накрая. Въобще не съм те порязал за първата Минерва, а съвсем съзнателно я изключих. Защо? Бутонът на затяжката е горе вляво. Както знаеш, дънките се късат най-много на дупето, а са много удобни и не са за изхвърляне. Ти трябва да ги зашиеш. Поставяш парче плат наопаки и започваш да ги натъкаваш. Няма значение дали с прав шев, или зиг заг. За целта, трябва да шиеш напред, назад. Поставяш само един пръст (за два просто няма място) на бутона, който е на най-неудобното място и започваш. Докато постигнеш задоволителен резултат, ръката ти вече е тотално уморена, защото си я вдигнала, като наказан непослушен първолак. Когато този бутон е долу вдясно и е широк за 3 пръста, поставяш дланта си на масата и пръстите ти поставени на бутона, само се свиват и отпускат. Дори така да шиеш цял ден, ръката ти пак няма да се умори. Машината има само програматор и един регулатор, а ти трябват два. И накрая тя е с 21 вида шев, а другата с 23. Мечо Пух казва: ,,- Колкото повече, толкова повече!'' Вече ти казах защо да избереш Minerva M823B, а не Minerva next232d.
   Ако аз имам възможност да си купя машина със 100 лева по-евтино, без да се замислям ще я взема. Ако стане проблем, ще си я оправя сам. Трябва сама да решиш, да рискуваш ли да вземеш машина без гаранция! Ако се развали два пъти и ремонтът струва по 30 - 40 лева, тогава си струва. Страшно е ако се счупи някой детайл и не можеш да го намериш. За да стане това счупване, трябва да си или хун, или вандал, или татар, или печенега. Понякога се случва и умели детски ръчички, да я ползват като много интересна играчка. Ако първо я разучиш спокойно, пробваш различните операции на парче плат, не я юркаш, а си я коткаш, почистваш и смазваш, няма какво да й стане. За регулировки ще ти давам съвети, дори за лесни центровки. Не знам, решавай сама!

# 1 661
Здравейте! Искам първо да кажа,че съм пълен невежа относно шевните машинки.Идеята ми е за подарък за съпругата (не знам дали е подходящо за Рожден ден ).Попрочетох малко по въпроса до колкото ми позволява времето - с 3 малки деца и пътуване до работа на 130 км. и обратно ,погледнах в Техномаркет/Полис - предимно Сингер се предлага. Та въпросите ми са: В момента има промоция в МЕТРО на Шевна машина LUCZNIK Ewa 2014, като се предлагат 2 на цената на една.Цената за двете е 324 лв. което за една е 162 лв. Домашно ползване,предполагам зашиване на дупки по дрехите на малчуганите,подгъви... ще е ползването,съпругата ми е казвала че би поправяла дрехите на децата по-лесно ако има шевна машина.1. Това домашна шевна машина ли е? 2. Шевна машина LUCZNIK Ewa 2014 добра шевна помощница ли е, струва ли си цената ( смисъл това промоция ли е или трик на МЕТРО )? 3.Да се купи такъв уред от МЕТРО удачно ли е ? (не знам за магазин за шевни машини да има  ). И може би последно - не знам ако всичко е ОК какво да правя с втората машинка,не е салам да си купиш два,да се комбинираш с някой но къде ще търсиш,че да е 162лв. покупката ти ( какъвто и бюджет е желателен де :о) ) поздрави : Емо Кънев

# 1 662
Здравей, Емо! Не наказвай така бедната си половинка! Това няма да е подарък, а чисто наказание. Е, ако си й ядосан много - да, но не и ако обичаш, уважаваш и цениш жената до себе си. Накратко. Забрави за Метро и Кауфланд! Мисли само за ЛИДЛ, но напоследък много рядко пускат. Напиши колко скъпа долу горе да е машината, за да помислим каква да намерим. Да са ви живи и здрави децата и вие покрай тях! Наистина се нуждаете от машина!

# 1 663
Здравей, Емо! Не наказвай така бедната си половинка! Това няма да е подарък, а чисто наказание. Е, ако си й ядосан много - да, но не и ако обичаш, уважаваш и цениш жената до себе си. Накратко. Забрави за Метро и Кауфланд! Мисли само за ЛИДЛ, но напоследък много рядко пускат. Напиши колко скъпа долу горе да е машината, за да помислим каква да намерим. Да са ви живи и здрави децата и вие покрай тях! Наистина се нуждаете от машина!

Е ....нямам възможност за голям/скъп подарък,просто съзрях възможност в това две за едно за изгодна покупка на такъв уред.. ,в Лидъл видях Силвъркрест или там както е за около 190 лв. с по малко функции и при сравнително добрите отзиви за LUCZNIK от това,което попрочетох сметнах,че ще е по-добре LUCZNIK .Да това в тоя случай мисля,че мога да си позволя-около 200 БГ левчета

# 1 664
Когато Лучник беше полско производство, макар да отстъпваше на немските машини, беше една много добра машина, която работи и до днес. Но след това я купиха китайците и в момента може спокойно да се каже, че тази марка е синоним на най-некачествените машини. Не се подвеждай по коментари, които са направени на вторият ден след покупката, че машината е добра. Важно е да е добра и след 3 години. Рекламата им започва с опашата лъжа, че е с 38 програми. Точният им брой е 19. Останалите нарисувани в червено са пак същите, но ако са зашити с двойна игла. Оплакванията от тези машини са много и то сериозни. Какъв е моят съвет? Макар да мина промоцията на Силвър Крест отдавна, една дама се обади на националният телефон на ЛИДЛ и й изпратиха машина. Можеш да им се обадиш и да питаш. Тази машина е с наистина 32 вида шев и е с добро качество. Ако е изчерпана, за тези пари можеш да си купиш машина, но втора ръка. Ще намерим добра, но си е все втора ръка и без гаранция. Нова машина която върши работа, започва от 280 лева.

Общи условия

Активация на акаунт