Каква шевна машина и откъде

• 594 937
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 3 090
  • София
Elektrichar, Minerva Next363D дали ще се справи с дънков плат? С по-дебела игла? Иска ми се да използвам многото стари дънки за пачуърк. Извинявам се, ако въпросът ми е лаишки Simple Smile

# 3 091
Elektrichar, Minerva Next363D дали ще се справи с дънков плат? С по-дебела игла? Иска ми се да използвам многото стари дънки за пачуърк. Извинявам се, ако въпросът ми е лаишки Simple Smile

Аз взех същата,но нещо не иска да тръгне почва да къса конеца, при вас как е можеби нещо аз не съм направил правилно.

# 3 092
Elita, разбира се, че ще шиеш пачуърк с машината. Иглата с която е купена машината, предполагам е №90 и е подходяща. И с обикновеното краче ще шие, макар, че с краче за двоен транспорт шие по-лесно. За пачуърк се продават специални крачета, които улесняват шиенето на точното място. Всяка машина има възможност за повдигане на зъбите. Обикновено, като се отвори долният капак и се натиснат зъбите нагоре, те се повдигат и се връщат като отпуснеш, защото са на пружина. И там обикновено има болтче с контрагайка. Гайката се разхлабва леко и завивайки болтчето, зъбите се повдигат така, че в горно положение, да са над плочката 1 - 1,2 мм. В този случай, машината успешно транспортира дебели платове. Ако се увеличи натискът на крачето - още по-добре. То става с монета, като въртиш по посока на часовника врътката, която се намира над крачето.

Gergov66, за да къса конец, най-вероятно не си вдянал машината правилно. Виж как го прави тази полска мома: https://www.youtube.com/watch?v=6rMwvgsrEcw
Не вярвам иглата да е изкривена. Обърни внимание и на вдяването на конеца на калера в совалката! Раздени напълно конецът на иглата и го вдени както момата, но задължително крачето трябва да е повдигнато, докато стигнеш до иглата! Тогава пусни крачето и вдени конеца в иглата! Пробвай на плат на два ката и ако има проблем, пиши!

# 3 093
  • София
Отново благодаря, Elektrichar! Ще пробвам скоро.
Gergov, при мен върви добре, но не съм шила много. Получих я миналата седмица и направих няколко подвързии за книги в неделя. Късаше ми горния конец на единия цвят, но видях, че е от самата макара. Нещо не беше навита добре, спираше да се върти и от дърпането конецът се късаше. С другите цветове си шиеше нормално.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:16 от elita

# 3 094
Здравейте, може ли мнение между pfaff 1070s и1090s от Лидъл.

# 3 095
Troiana, определено Pfaff 1070s е по-добрият избор. Тя е с повече шевове, вдевачка и бърз едностъпков илик. Pfaff 1090s е по-нов модел, но е по-евтин. Тя е с бавен четиристъпков илик. Е, то бива да правиш поевтиняване на машината, но чак пък и държачът на крачето да го направиш пластмасов, това вече е прекалено. Не, няма да се счупи, но ще спестиш само няколко цента. Ако тези две машини се продаваха в магазин за шевни машини, Pfaff 1070s щеше да струва поне със 130 пари повече от Pfaff 1090s.

# 3 096
  • София
Здравейте, момичета И момчета! Не съм си и представял, че ще се докарам до участие и в тази тема, но истинският живот е странно нещо Simple Smile. Все те бута в другата посока Joy. Накратко - имам намерение да вкарам в употреба много дърт Лучник, който ми изпадна при разчистване на едно таванско помещение. Машината е запазена и е с цял шкаф, в който се прибира. Работи и с крачен педал, и с ел. двигателче. Проблемът е, че няма книжка а само кутия с разни допълнителни крачета, телчета и ламаринки. Питането е следното - ако кача една-две снимки на крачетата, някой по-запознат ще разясни ли кое за какво се ползва?

П.П. Казаха ми и, че няколкото кутийки с игли, които вървят с машинката, са стари запаси от професионални машини, препилени за домашно ползване. Старият собственик е работил няколко години в държавно текстилно предприятие в един друг живот Simple Smile))

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 19:26 от Mунчо

# 3 097
Troiana, определено Pfaff 1070s е по-добрият избор. Тя е с повече шевове, вдевачка и бърз едностъпков илик. Pfaff 1090s е по-нов модел, но е по-евтин. Тя е с бавен четиристъпков илик. Е, то бива да правиш поевтиняване на машината, но чак пък и държачът на крачето да го направиш пластмасов, това вече е прекалено. Не, няма да се счупи, но ще спестиш само няколко цента. Ако тези две машини се продаваха в магазин за шевни машини, Pfaff 1070s щеше да струва поне със 130 пари повече от Pfaff 1090s.
Благодаря за бързият отговор, ще изчакам тогава. А само за инфо от понеделник я пускат в Лидъл 1090s.

# 3 098
Troiana, не знам защо си мислиш, че вече някога ще пуснат стария модел. Така и не намерих промоцията. Ако не мислиш да шиеш много илици и тази ще свърши работа. Ако искаш машина с бърз илик, и повече шевове, можем да помислим, но ще е по-скъпа. Преди няколко дни имаше невероятни намаления на добри машини от емаг, но ги пропусна.

Мунчо, предполагам, че можем да помогнем с крачетата. В интерес на истината и аз съм ползвал изпилени индустриални игли. Те са много качествени и са от източна Германия. Вършат чудесна работа, но само ако са изпилени правилно. Ще трябва да смажеш машината, при положение, че не е пипана десетина години.

# 3 099
  • София
 В интерес на истината и аз съм ползвал изпилени индустриални игли. Те са много качествени и са от източна Германия. Вършат чудесна работа, но само ако са изпилени правилно. Ще трябва да смажеш машината, при положение, че не е пипана десетина години.

Благодаря за отзивчивостта! По последни сведения, машината е на трупчета от '92-'93-та година Simple Smile Иглите са пилени от шевните техници на завод ЛИДИ - Лиляна Димитрова Simple Smile))))))))))) Малко по-късно ще кача снимки на крачетата.

П.П. Ето и снимките:

П.П. Вече разбрах някои крачета за какво се ползват, но остават и няколко неизвестни. Краче 4 е за подгъв а краче 7 за копчета. За останалите разчитам на вашата помощ Simple Smile.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 21:10 от Mунчо

# 3 100
Troiana, не знам защо си мислиш, че вече някога ще пуснат стария модел. Така и не намерих промоцията. Ако не мислиш да шиеш много илици и тази ще свърши работа. Ако искаш машина с бърз илик, и повече шевове, можем да помислим, но ще е по-скъпа. Преди няколко дни имаше невероятни намаления на добри машини от емаг, но ги пропусна.

Ясно ми е че е стар модел, но я намерих под бранд Сингер в чужд сайт на 230€,а и емаг пуснаха отново промоция https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-elektromehanichna-25-p … 2gn/pd/DT3PZKMBM/. Та ще решавам. Нищо сложно няма да шия, но сега купувам, и съм на принципа на мечо пух😉пълен новобранец съм, но съм си позапазил твой съвети в сайта на разни машини. Всъщност мъж съм, но при регистрацията а-то ми запецна😄

# 3 101
Мунчо, краче №1, е за единичен подгъв. №2 е метално зиг заг краче. Убий ме, но наистина нямам представа, за какво се ползва краче №3. №4 е за двоен подгъв. С него зашитото изглежда добре, но си е трудничко, докато му хванеш цаката. №5 е прозрачно краче за зиг заг. С него имаш добра видимост и винаги ще срещнеш начало с край, на нещо зашито в кръг. №6 е ограничител. Завиват се две болтчета в този широк отвор, наглася се така, че иглата да шие примерно на 3 см. от края на плата. Платът се плъзга до ограничителя и шевът е идеално прав, без да изглежда сякаш го е шил мужик на шише самогон. №8 е подскачащо краче за бродерия. Завива се така, че това извито рогче да е над болтчето стягащо иглата. Когато иглата се повдигне нагоре, крачето се повдига и ти сам местиш плата. Като се спусне иглата надолу, крачето притиска плата и не може да се мести. За тази цел, зъбите на машината се спускат да не местят плата. Примерно имаш нещо нарисувано на плат. Вдяваш жълт цвят и шиеш тичинките на цветето. С червен, ще ушиеш цъфналото цвете, а със зелен - листата. За да стане добре, трябват много тренировки и нерви като въжетата на Титаник. Много необходимо краче за всички машини със зиг заг е крачето за прав шев:  https://www.alo.bg/7090950
 То е само с малък отвор за иглата и ако поставиш програма за зиг заг, ще счупиш иглата. С това краче, като се шие тънък плат, машината не пропуска бодове. Освен това, правият шев изглежда доста по-добре, от зашитото със зиг заг крачето. Това краче обаче е за новите модели машини. Моля дамите, които имат поне 3 Лучника, немедленно да кажат, за какво се ползва краче №3! Ако не знаят, да прочетат в инструкцията! А иглите са за дънки.

# 3 102
# 3 103
Не Виге, това краче, което си показала е оверлочно, а №3 няма нищо общо с него.

# 3 104
  • София
Здравейте, благодаря за отговорите! И аз започнах издирване из нета на материали за изкуството шев и кройка Simple Smile Попаднах на това - https://www.aliexpress.com/item/1601492434.html?spm=a2g0o.produc … search-mainSearch и мисля, че би било удачна покупка. Поне видеоклипчетата, които са посветени на по-съвременни машини и крачета ще са по-разбираеми за лаици като мен.

Общи условия

Активация на акаунт