Каква шевна машина и откъде

• 594 985
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 3 105
Точно така. Мислех си да ти го предложа. https://www.axioma-hobby-shop.com/prisaedinitelen-mahanizam
С него, крачета които можеш да ползваш, са много повече. Тези присъединителни механизми са два вида и този е за Лучник с високо краче. Все пак трябва да се каже какъв точно модел е машината, за да ти изпратят нужното. В Али има комплекти като започнеш от 5 до 62 крачета. Колко от тях наистина вършат работа, е друг въпрос. Ако искаш малко по-сериозно шиене, много добре е да имаш и оверлог, защото съвременните разтегливи материи си го искат. С него и Лучника, ще можеш да шиеш почти всичко. Има и доста скъпи, но има и добри, които са си направо бюджетни и сравнително качествени. Както вече казах, трябва да смажеш много педантично машината с масло за шевни машини, или по-добре с бяло вазелиново масло. Зъбни колела, без значение пластмасови или метални, се смазват с вазелинова смазка. Като я нямаше, преди се ползваше обикновена грес.

# 3 106
  • София
Отново благодаря за съветите. Поръчах адаптерчето точно от Аксиома. Аман от "посредници" Joy През седмицата ще се занимая с почистването и смазването на дъртото желязо Simple Smile По принцип, идеята е да се ушият няколко комплекта спално бельо за нестандартни по размер матраци. Не ми се влиза в ролята на кучето от лафа за кучето и месаря, но мисля, че след няколко часа тренировки ще добутам нещата до щастлив край Simple Smile Пък нали и С(интернет)илата е с нас Joy

# 3 107
Точно така. Нали помниш една песен на Тодор Колев, в която се казва „ - Той може в пепела да лази, но няма да се моли“!? Предполагам ще се помъчиш с крачето за подгъв и накрая ще направиш подгъв с нормалното краче за зиг заг. Ако нещо не става, или не ти харесва тегела, пиши или снимай, да ти кажа какво да направиш!

# 3 108
  • София
Оо, със сигурност ще ми потрябват и допълнителни консултации Simple Smile.

П.П. Май ще е по-добре консултациите за самото шиене да са в другата тема, та да не ни се карат, че цапаме техническата част.

# 3 109
Мунчо, краче N3 е за скрит подгъв. За да се получи добре платът трябва да е по-дебел. Предполагам машината е модел 438 и ако е така, бих могла да помогна с книжка.

# 3 110
Надя, като писах „Моля дамите, които имат поне 3 Лучника, немедленно да кажат, за какво се ползва краче №3!“, имах предвид именно теб. Ако междувременно не си придобила още някой де.

# 3 111
Надя, като писах „Моля дамите, които имат поне 3 Лучника, немедленно да кажат, за какво се ползва краче №3!“, имах предвид именно теб. Ако междувременно не си придобила още някой де.
Заподозрях го тайничко 🙂. Ами не съм, защото не е изпаднала точната оферта, иначе, знаеш, нищо не ме спира. Огледала съм се обаче за профи покривна, та ще видим де ще му излезе края.

# 3 112
  • София
Здравейте, Надя Василева 598942 и благодаря за предложението, но и аз успях да си намеря книжката. Иначе да, 438 е модела и според моите скромни познания, има още доста живот в машинката. За сега само я наместих на по-светло място и тия дни ще започна да я разучавам, почиствам и смазвам. Оказа се, че ми се намира и тубичка с масло за шевни машини, както и походяща прахосмукачка - тази за колата Simple Smile.

# 3 113
Mунчо, машината изглежда перфектно. Знам, че ще останете доволен. Това са стабилни машини и шият всичко. Здрави са и при правилна експлоатация служат дълго. Въпреки, че имам Elna 340 с бърз, както казва Електричар, илик, си ползвам само нея, защото са по-хубави от тези, които шие новата. За разлика от новите машини, на които обратния ход се задейства като натиснеш лост, който трябва да държиш докато шиеш назад, на тази лостчето си стои и ти си шиеш назад, както правия бод, така и украсните тегели. За смазването ще кажа, че е песен в сравнение  с това на новите, които трябва да разчастиш и то внимателно, да не вземе на счупиш някое пластмасово зъбче. При тази развираш горния капак и действаш. Успех желая!

# 3 114
Надя, покривните индустриални машини са доста много различни видове. Разбира се, че трябва да е двойнопокривна. Има ръкавни, биетарки, с ляв нож, с десен нож, триоли. Предполагам, че ще искаш обикновена покривна машина без ножове, за да можеш да я ползваш за всякакви проекти. За домашно ползване, много добра покривна е Джак. В рамките на два месеца, видях доста покривни машини втора ръка. И за да не се главозамайваш много, пак ще кажа, че тези машини са много капризни и е трудничко да намериш истински майстор за нея. Но, че ще купиш, в това ни най-малко не се съмнявам. Щом при всички тези машини все още не си отупана, значи че и тази ще имаш. Но точно за тази машина е препоръчително да намериш техник в шивашка фирма и надълго и нашироко да ти обясни някои неща. Каква да бъде, или да не бъде. Аз не съм работил с индустриални покривни, а само с две домашни, така, че ти трябва такъв човек.

# 3 115
Здравейте.
Бихте ли ми препоръчали шевна машина за начинаещи , която може да шие филц и дънков плат?
Спряла съм се на ето тази :
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevna-mashina-veritas-jeans-21

# 3 116
  • Пловдив
... тази жена на видеото направи ужасно подкъсяване на дънки. Никога не режа оригиналния подгъв. А и как го завърши!!!
Използвам случая да попитам обаче, дали това, т.нар компенсиращо краче е приложимо при други модели и марки шевни машини?

# 3 117
Nellymax, Това е бившата Тойота джинс, а сега е Веритас. Тойотите са със сравнително добро качество. Това, което съм писал много пъти е, че нямат никакви регулировки. Има само 3 вида гъстота на бода и те са на програматора. Пълна дивотия, защото дори руский Юниън има плавно регулиране на стъпката. Бедно, семпло, спартанско. Защо? Говорим за съвременни машини. Разбира се, ако става дума за шев на такива материи, но не за домашни, а за производствени цели, машината ще си изпее песента много бързо, защото няма централно смазване, както индустриалната машина. Потребител, който има машина Тойота, казва, че е много добра, но само дотогава, докато му се удаде да пробва машина с всички регулировки. Мислех си, че инженерите на Веритас ще премахнат тези вопиющи недоразумения, но не би. Ако ще шие само дънки и дебело, машината става, но за други материи и дрехи е обран бостан.

JiD, компенсиращото краче наистина върши много добра работа и не знам защо, все още не направят такова за домашна машина. Да, то е само за прав шев, но какво от това? Човек със знания и опит ще може да направи така, че това краче да се постави на домашна машина. Просто се иска желание и време. А същата работа ми върши крачето за скрит шев. Развивам винтчето така, че направляващата пластинка да върви в ръба, позиционирам иглата на точното място и шия перфектен лицев шев. Ако развиеш винтчето докрай, следващият шев е на точното разстояние от предния и изглежда сякаш е шито с двуиглова машина. А тези позиционирания с Веритас Джинс, много трудно ще станат, заради липсата на плавно преместване на иглата ляво, дясно положение.

# 3 118
Здравейте.

Обмислям да купя електромеханична шевна машина за майка ми. Не шие често и досега е използвала само крачна механична Типикал. Аз нищо не разбирам от шиене, но пък от гледна точна техника искам да е качествена. За съжаление разбрах, че новите машини са наполовина пластмасови.

Искаше ми се втора употреба професионална, но моторът е много шумен и иска поддръжка с маслената баня. Не е точно за вкъщи...

Както не разбирам от шиене, някои функции ми харесаха на тия електромеханични машини. Просто едно улеснение за майка ми. Насочих се към Necchi Q132A и Bernette 05 Academy. Други, които гледах са Singer Heavy Duty 4432 и Janome 1522 LG. Поне за Нечи и Сингер видях как са частите вътре, предполагам Бернет е подобна, а Джаноме има слаб мотор. Въпросът ми е, коя от тези е най-здрава, безпроблемна, лесна за поддръжка машина за домашно ползване? Има ли подобна по-здрава? Или да гледам за втора употреба нещо старо, но там няма как да знам кой модел е добър и как са частите вътре.

# 3 119
Здравей, 3pM8sAy! Само ще те поправя, че машината се казва Некки, а не Нечи и е италианска марка. От всички тези машини има една, която се различава коренно от всички останали по възможности. Тя е Бернетката. Мотор 90 вата, докато обикновено машините са със 50, 60 и 70 вата. Скорост на шиене 1100 бода в минута, което е много добре.
7 - сегментни зъби, за лесно придвижване на дебели и тънки материи. Машината е с огромен запас на здравина, сякаш да покаже, че и съвременна машина може да е толкова надеждна като старите. Огромно количество крачета, които вършат работа и допълнителна масичка. Ключът за включване на машината, е с 3 позиции. Има за бавно шиене, за бързо шиене и изключено. Но нали знаеш, че никога няма пълно щастие. Машината си е откровено шумничка. Друга добра машина, която не се страхува от дънки е тази: https://www.axioma-hobby-shop.com/shevni-mashini-and-ko/shevni-m … nd-heavy-duty-523
Има си всичко и то на точното място. Предполагам ще задоволи майка ти, макар моторът да е значително по-слаб. Тук вече ще трябва сами да решите коя да купите. Ако имате някакви затруднения, ще помагаме.

Общи условия

Активация на акаунт