7 години вкъщи

• 16 019
  • 355
  •   1
Отговори
# 90
Не мисля, че, ако човека до теб по една или друга причина те напусне изненадата ще е по-малко неприятна и за една работеща жена.
Сигурно ще съм точно толкова нещастна, но ще имам един проблем по-малко. Един огромен проблем по-малко.

Даваш един пример и това с нищо не подкрепя теорията ти. Така не можеш да ме убедиш, че човек, който няма никакъв опит е по-предпочитан пред такъв, който има.

В допълнение: Peace добре, че си възпитаваме децата различно.

Нямам и за цял да убеждавам някого в каквото и да било, още повече, ако той си е наумил нещо си  Peace Просто дадох един пример и показах, че и в този живот както не знаеш, кога можеш да останеш без половинка, така и не знаеш дали пък след 10 години домакинстване няма все пак да успееш да си намериш добра работа.
Все пак и домакините трябва да си повдигаме самочувствието  Simple Smile
Аз явно не съм и от хората, които обичат да си правят някакви черни сметки. Гледам на живота доста по оптимистично. Наслаждавам му се, вършейки това, което ми е приятно и ако не дай си боже нещо стане, ще гледам да се справя с присъщото си спокойствие и оптимизъм и ще тъжа единствено за човека, който съм загубила, а не за сигурността, която той ми е давал.
Не казвам, че ще ми бъде лесно да се справя, но все пак не мисля, че ще е и невъзможно и не бих променила живота си или се отказала от това да съм повече посветена на дома и семейството си само, защото можело някога си, нещо си да се случило.

# 91
Ако пишеш от известно време тука, можеш да забележиш как се отразява т.нар. "седене в къщи" на масата народ.

хехе това сега го видях  Mr. Green

# 92
  • София
ние също сме посветени на дома и семейството си - такова каквото е
просто не само на него
ей това ми е интересно, защо непременно едното да изключва другото

# 93
Ами не смятам, че го изключва, но го прави значително по-трудно.
Все пак съм била и работеща майка и не работеща и знам за какво става дума.
Ако на теб ти е лесно ОК. Не помня да съм изказвала предположение за това кой как си гледа децата. Дали се справя или как.
Просто изказах мнение по това, че не е задължително да не можеш да си намериш добра работа, ако не дай си боже останеш самотен родител. Според мен подобни изказвания автоматично класират жените домакини, като втора ръка хора.

# 94
  • София
ние също сме посветени на дома и семейството си - такова каквото е
просто не само на него
ей това ми е интересно, защо непременно едното да изключва другото

Попитай началника си следващия път, когато те извика извънредно на работа или започне да те "насочва" към доброволното удължаване на работното време.
По-лесно е като пресметнеш колко време прекарваш на работа и по транспорти, колко вкъщи и какво правиш през това време.

# 95
Искам да попитам другите мами как би им се отразило да стоят 7 години вкъщи да си гледат децата?

Нали това е въпросът? А не кое е по- доброто решение /Щото очевидно такова няма, поне не и еднакво за всички./.

# 96
Гледам на живота доста по оптимистично. Наслаждавам му се, вършейки това, което ми е приятно и ако не дай си боже нещо стане, ще гледам да се справя с присъщото си спокойствие и оптимизъм и ще тъжа единствено за човека, който съм загубила, а не за сигурността, която той ми е давал.
Не казвам, че ще ми бъде лесно да се справя, но все пак не мисля, че ще е и невъзможно и не бих променила живота си или се отказала от това да съм повече посветена на дома и семейството си само, защото можело някога си, нещо си да се случило.

smile3501

# 97
Просто изказах мнение по това, че не е задължително да не можеш да си намериш добра работа, ако не дай си боже останеш самотен родител. Според мен подобни изказвания автоматично класират жените домакини, като втора ръка хора.

ами за всеки  HR е така, даже не втора а трета, дори след новаците, които току Що са завърШили ...

# 98
  • София
в транспортното средство, слава богу, седя и чета
работех извънредно, но и можех да излизам, за да си върша домашната, личната, родителската работа

Летисия, не моите изказвания, а работодателите поставят майките с деца /особено с малки деца или разведени/ и трайно безработните в различна категория
не го определям като правилно и неправилно, а го констатирам като факт

а за лесно - не ми е
и аз бях оптимист, сега съм работещ реалист с много ангажименти
изборът не винаги е наш и рядко зависи от оптимизма ни

# 99
  • София
HR-ите да си гледат работата. Те слушат работодателя и му търсят работнички, готови да се подчиняват.
Една нормална, добре образована и организирана жена, която няколко години е вземала важните решения за децата и дома и е имала пълен контрол и власт вкъщи, едва ли би станала толкова послушна работничка, колкото ще се очаква от нея. По-скоро ще си подготви собствен бизнес.

# 100

ами за всеки  HR е така, даже не втора а трета, дори след новаците, които току Що са завърШили ...
Хайде да не спорим по въпроса, защото аз пък знам друго. Имам и доказателства, но не е въпроса в статистиката, нали? Въпросът е по скоро принципен.

# 101
HR-ите да си гледат работата. Те слушат работодателя и му търсят работнички, готови да се подчиняват.
Една нормална, добре образована и организирана жена, която няколко години е вземала важните решения за децата и дома и е имала пълен контрол и власт вкъщи, едва ли би станала толкова послушна работничка, колкото ще се очаква от нея. По-скоро ще си подготви собствен бизнес.

Joy

# 102
  • София
и в допълнение (а ти ако щеш повръщай от смях), щом едно семейство може да си позволи жената да не е наемен работник, то  шансовете за успех в бизнеса на същата тази жена се увеличават (ако е достатъчно предприемчива, разбира се), защото семейният бюджет няма да се събори без нейната заплата.

# 103
На мен тези 7 години ми звучат като средновековно мъчение. Не знам как се справя човек 7 години вкъщи с 3 породени деца Shocked Аз лично не бих си го причинили - нито 7-те години, нито 3-те деца.

Върнах се на работа 4 месеца след раждането.
Върнах се на работа не по финансови причини, не по причини, че шефа няма да ме чака, а само и единствено за да запазя някаква степен на нормалност.

Когато ходя на работа се чувствам спокойна и много по-пълноценна вкъщи. Всяка минутка заедно е ценна и наситена с внимание и грижа. И обратно - стоенето вкъщи ме изнервя, прави ме сприхава и недоволна, което неминуемо се отразява върху детето.

Държа да отбележа, че дечко го гледаме сами, имаме детегледачка само за работното ни време, след работа от колата съм в парка.

Много ми хареса списъка с неща, който искаме да правим, ако си стоим вкъщи. Но когато си стоя вкъщи не виждам как ще ги свърша newsm78
Не си представям да седна да чета и да оставя дечко сам да си играе, или да гледам филм? Това ми се случва само след като малката заспи. Може би е така, защото аз съм с нагласата, че всяка минутка извън работата е за нея.

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 16:51 от lo

# 104
mimmy, разбирам за какво говориш. И аз съм се сблъсквала с какви ли не хора. И знам, че има и такива HR-та  Wink , за които пише gioia. Това обаче не са всички. За това и писах, че има хора и хора и, че никога не знаеш живота с кои може да те срещне. И, че страха за бъдещето не е най-добрата причина една жена да избере работата пред домакинството.

За избора също си много права. Не винаги той зависи от нас. Може да попаднеш в ситуация, при която въпреки огромното ти желание за реализация, или мислите ти да не би да останеш в един момент сам, или пък идеите за изкукване, ако си повече време с детето, животът реши, че щеш, не щеш трябва да си останеш вкъщи.
На много жени в съседния под форум именно такава изненада им е поднесъл живота и искат не искат те трябва да са оптимисти заради децата си и заради това, че просто друг избор нямат. И кариери да са искали, и страхове да имат те нямат избор. Така лесно се научаваш да си и оптимист  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт